Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 17:45 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Ogromne kciuki za Cynamonka i jego przyszły dom.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt gru 17, 2010 10:25 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Napiszę tu, żeby było jasne.

Kochane Moje - mogę sobie uchodzić za świra, jędzę i diabli wiedzą co jeszcze - trudno:-) Ale nie oddaję kotów pod moją opieką do niesprawdzonych domów - nawet forumowych - przykro mi.Chyba ze mają referencje od znanych mi osób.

Zdarzyło mi się kiedyś być w pewnym renomowanym dt - i dobrze ze mi się zdarzyło.......wiecej na ten temat nie powiem, ale od tamtej pory oddaję na dt koty tym których znam, resztę sprawdzam. I tyle. Normalni się nie obrażą, na nienormalnych mi nie zależy, sorki.

27. 12 jestem umówiona ze zawiozę kota do nowego domu. Mam nadzieję, ze wszystko okaze sie super. Do tego czasu, kot jest powiedzmy "zarezerwowany". Naturalnie nie jest nigdzie powiedziane, ze dom sie nie wycofa, ze na miejscu coś dziwnego się nie zdarzy. Bardzo wiec mile widziane akcje - domów rezerwowych.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt gru 17, 2010 12:10 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Dzwonił dom - przerażony bo nowe ogłoszenia kota zobaczył::-)

W miedzyczasie dostałam zdjecia - dzieci, wnętrz domu, kotów itp.
Zapewniłam ze kota NIKOMU nie oddam i ze jestem słowna istota. Umówiłam się na 27. 12 do tego czasu mogiła.

Ale dom jest na tyle zaniepokojony, że się kurcze zobowiazałam, ze się postaram wcześniej..

Dobra idę na wojnę z warsztatem samochodowym - auto mi sie dzień po gwarancji rozleciało. Trzymajcie kciuki.....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt gru 17, 2010 12:20 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Neigh pisze:Dzwonił dom - przerażony bo nowe ogłoszenia kota zobaczył::-) (...)

A czego dom w ogłoszeniach szukał :?: :evil: Jeszcze jednego kota :evil:

W całości się zgadzam z tym co napisałaś wcześniej. Wszystko się może zdarzyć, więc nie można na razie zdejmować ogłoszeń. :ok: :ok: :ok: :ok: - trzymamy bardzo mocno :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt gru 17, 2010 15:26 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Ech, zazdraszczam "domowi" Cynamona... :1luvu:

Teraz napiszę cichutko, że zasadzałam się na niego na początku i molestowałam Pana Męża o trzeciego kota... :mrgreen: No i pojawił sie kot trzeci, a nawet czwarty - ale nie z wyboru, tylko zabiedzone znajdy, zwykły buras z białym brzuchem i czarny. Piąty kot (hehe) grozi na razie eksmisją moją i resztą kociego towarzystwa z domu :evil:

Więc kciuki ogromne za najlepszy dom dla kota...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt gru 17, 2010 15:55 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Nemi pisze: A czego dom w ogłoszeniach szukał :?: :evil: Jeszcze jednego kota :evil:

może z czystej ciekawości, a może i zakocha się w jeszcze jakimś kotku :). Po sobie wiem, że pomimo iż czekam na kotka, który ma do mnie przyjechać od BUDRYSKA (doczekać się nie mogę tak strasznie), to z czystej ciekawości przeglądam też ogłoszenia, czytam o kolejnych biedaczkach i wszystko to co kotków dotyczy, bo w głowie mam teraz tylko koty! :ok: Także to, że przegląda nie znaczy nic niedobrego :)
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pt gru 17, 2010 19:24 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Ja też przeglądam ogłoszenia, choć wcale nie szukam teraz czwartego kota :wink: (może kiedyś...). Mój TŻ podobnie.

To za udana adopcję :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt gru 17, 2010 19:48 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

A ja zanim przygarnęłam moją kotkę (pierwszą) z forum, to po kilka razy czytałam wątek. Czytałam tyle razy, że lepiej pamiętam historię mojego kociaczka niż DT :D
Swojego drugiego kota zakupiłam z ogłoszenia i też patrzyłam na nie kilka razy między rozmową telefoniczną, a wizytą zapoznawczą :)
Może oni przeglądali i szukali tego ogłoszenia, aby się przyjrzeć ponownie, doczytać, popatrzeć, poszukać podobieństwa do tego rzekomego "brytyjczyka".
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt gru 17, 2010 23:45 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

A ja się nieprecyzyjnie wypowiedziałam:-)

Dom dzwonił przerażony, ze zobaczył nowe ogłoszenia Cynamona - w sensie że on dalej szuka domu.

I pani Paulina - do mnie zadzwoniła, ze ona NAPRAWDĘ go chce, wiec czemu on domu dalej szuka?!!! Przecież oni tu w zwarciu pełnym juz na niego czekają....

I jutro chcieli po kota jechać........ze oddam gdzieś indziej, bo moze ich za niepoważnych uważam . I dostałam zdjecia wnętrz domu, i całej rodziny, i kotów na kolankach.

Musiałam zapewniać, ze to jest normalna praktyka.......ze ogłaszać to kota przestajemy jak kot sie w nowym domu znajdzie - i jakiś czas tam jest.......i jak po 2 tyg usłyszę " w zyciu go nikomu nie oddam" to oddycham z ulgą....że czasem są zwroty itp.

Zapewniłam ze Cynamon jest z nimi "po słowie " i ze ma ze tak to brzydko nazwę rezerwację:-)

Obrazek

Neigh

Post » Sob gru 18, 2010 21:14 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Trzymam kciuki aby Cynamonowi się udało (już za długo siedział na stryszku) :ok:
Oby za te dwa tygodnie po adopcji dalej było ok :D
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Sob gru 18, 2010 23:49 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

To jest właśnie jedyna rzecz, której się boję........długo na strychu siedział....... moze być na początku cieżko i jemu i nowym właścielom....

No nic zobaczymy. Ja nie mam problemu z tym, zeby zrobić 100 km i kota nie zostawić.......jestem psychiczna wiem. Ale tak mam...

Obrazek

Neigh

Post » Śro gru 22, 2010 11:00 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) 27.12 godzina W

Zapewne dom, który się zdecydował na Cynamona wie jak kot obecnie żyje... Myślę więc, że każdy człowiek zdrowo myślący musi się spodziewać, że w takim przypadku aklimatyzacja kota w nowym miejscu może potrwać nieco dłużej niż zwykle. Mam nadzieję, że zarówno nowi Państwo jak i kocur będą współpracować ;)
:ok: :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro gru 22, 2010 11:03 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) 27.12 godzina W

Jeszcze tylko 5 dni...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie gru 26, 2010 9:13 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) 27.12 godzina W

Wczoraj rano Neigh wysłała mi smsa (na którego niestety nie mogłam odpisać), że niestety domek się rozmyślił.

Więc szukamy dalej.

Ja podesłałam Cymka moim domkom, na razie odzewu brak :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 26, 2010 10:14 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) 27.12 godzina W

Miałyśmy się zdzwonić dziś wieczorem.......byłyśmy wstepnie umówione z Be ( która z tego samego miejsca zabieraIwana)......rano dostałam smsa, ze pani nie będzie dzwonić w Święta ale dziękuje i rezygnuje.

I ja mam wierzyć ludziom w ich zakochanie tak? Najpierw bardzo dobra opowieść o domu - się ucieszyłam, ale powiedziałam jasno i czytelnie, ze kot nie przyjedzie na Święta.
Dostałam zdjecia dzieci, kota i jakiegoś pokoju no i pytanie gdzie Państwo mają przyjechać po kota.
Zadzwoniłam powiedziałam, ze dzieci fajne i kot fajny i dom fajny, ale ja bym chciała zobaczyć okolicę......bo skoro kot ma być wypuszczany i W OGÓLE no muszę dotknąć żeby uwierzyć, taki ze mnie Judasz niewierny... i że sama przywiozę w pierwszy dzień po Świętach bo wcześniej sie nawet nie wyrobię..... cóż ja też mam dom, koty, dzieci....

I wiec w bardzo miłej atmosferze sie rozstałyśmy obiecujac zdzwonienie dziś. No i pani się dopytywała czemu Cynamon nadal ogłszany i żeby wszystkie ogłoszenia zdjąć "bo to już mój kot i nie mogę sie doczekać " Przyrzekłam że nikomu nie oddam, ale ogłoszeń nie zdejmę bo to niefart przynosi.

Jedno jedyne zdanie wzbudziło moją czujność otóż Pani się mnie o Gerarda zapytała......ze nim też się interesują........opowiedziałam historię.....zrezygnowała.......bo chory. A Morela? A Morela też do adopcji......to niech pani ja też przywiezie ........wiedziałam że Morelki nie zabiorę bo nie lubię takich akcji.....ale ok.

Nie mam wiary w ludzi. Nie wierzę w cudowne historie, koty oddaję tylko jak komuś zaufam. I z kazdą adopcją sie w tym zdaniu utwierdzam......

Raz się dałam nabrać na kotkę bez łapki......tiaaa.

Przykro mi - nie ukrywam.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]