Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka JEST JUŻ DOMEK :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 04, 2010 22:38 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Malutka jest już u nas w domu. Właściwie od ok. 18.00. Wszystko super. Zjadła, pozwiedzała.

Jutro będzie obszerniejsza relacja.

Najważniejsze, że podoba się jej w pokoju Weroniki. Śpią teraz jak aniołki w jej pokoju.

Nasze domowe kotki nie szaleją, bo kicia jest za zamkniętymi drzwiami. Bardzo chciałam oszczędzić im stresu związanego z nowo przybyłą.

Malutka to chucherko, ale pod dobrą opieką będzie z niej wspaniały kot.

Rzeczywiście to jest miziak pierwszej wody.

Nie płacze i nie boi się niczego. Oczywiście kocha ludzi, ociera się i nawet mruczała.

Tyle dzisiaj. Jutro zrobimy sesję fotograficzną.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Sob wrz 04, 2010 22:40 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Wspaniałe wiadomości :ryk:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob wrz 04, 2010 22:45 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

:D
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 04, 2010 22:54 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Sob wrz 04, 2010 23:17 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Z niecierpliwością czekamy na wieści ... :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie wrz 05, 2010 0:23 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

wszystkiego najlepszego dla kici w nowym domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie wrz 05, 2010 20:05 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Pisze Weronika.

Misia jest cudowna. Cudowna.
Po wyjściu z Koterii darła dziób, jakby ją ktoś obdzierał ze skóry. Ciasno jej pewnie było i się bała hałasu ulicy. W tramwaju było jeszcze głośniej, więc miauczała więcej. Wydawała z siebie głosy zupełnie do kocich niepodobne. W pociągu była niespokojna, ale zasnęła, kiedy ruszył, a kiedy włożyłam rękę do koszyka i ją głaskałam. Sierść fruwała, ale towarzysze podróży i tak byli zachwyceni. Mama wyszła po nas na dworzec, przywitała się z Rysią (chyba takie imię zostanie na stałe) i dała mi kanapkę, za co będę Jej wdzięczna po wieki wieków. Misia-Rysia miauczała tylko od czasu do czasu. Po drodze kupiłyśmy szczotkę, coby Maleństwo wyczesać. To był pomysł godny geniusza, ale o tym za chwilę. Po wejściu do domu, skierowałam swe kroki do siebie, koszyk niosąc na głowie, żeby uniknąć syczenia i prychania Grubej i Grubszej. Nie uniknęłam, ale mogło być gorzej. Wypuściłam Małą, kiedy zamknęłam drzwi. Rozpięłam jej szelki i poszła zwiedzać. W tym czasie dałam jej jeść. Rzuciła się jakby sto lat nie widziała karmy, chociaż w koszyku miała, i zżarła dwie miski. Potem wypiła trochę wody i dalej zwiedzała, teraz głównie mnie. Z doskoku czesałam Pokudloka. Sierść wychodziła, jakby nic jej nie trzymało przy skórze. Większość długich włosów wylądowała w koszu, wiec teraz długi ma tylko ogon, grzbiet i pyszczek, bo stamtąd jakoś nie wypadały, na reszcie ciałka zostały tylko przeciętne. Spała jak aniołek, grzecznie, cichutko, w nogach, rano przygarnęłam ją do siebie i rozmruczała się na całego. Potem podałam jej antybiotyk zgodnie z zaleceniami Pani Doktor. Znów zjadła za troje. Potem poranna kupa, konsystencja jak należy. Mizianie, mizianie, mizianie. Trochę syczenia na drzwi, spacer na parapet i dalsza część miziania.
Kotka jest przeprzytulaśna, najchętniej nie schodziłaby z kolan.
Ostatnie, co usłyszałam, wychodząc z Koterii, to "niech ją pani kocha". Droga Pani Ewo, już ją kocham. Jest piękna i przytulna. To kot doskonały dla kogoś, kto spodziewa się wielkiego tęsknienia za domem.

Dodaję trochę zdjęć z parapetu, więcej nie zdążyłam zrobić.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Pozdrawiam,
Weronika
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i trzymane kciuki :)
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Nie wrz 05, 2010 20:20 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Przyznam, że się popłakałam... brak mi słów... tak bardzo się cieszę, że maleńka jest już w SWOIM domku i jest szczęśliwa i otoczona miłością :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Proszę o więcej relacji i zdjęć
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie wrz 05, 2010 20:31 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

ciesze sie bardzo ze malej sie u was podoba :) Banerek moge wiec zdjac :)
No, kiciusiu sliczna! Badz szczesliwa w nowym domku :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie wrz 05, 2010 21:38 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Bianka 4 pisze:Przyznam, że się popłakałam... brak mi słów...

Ja też :roll: Ogromnie się cieszę z tak wpaniałego domku dla kici :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie wrz 05, 2010 22:10 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Bądż szczęśliwa Piękna Kiciu :1luvu: :1luvu:

Weroniko-kochaj ją i nigdy się z nią nie rozstawaj :kotek: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie wrz 05, 2010 22:15 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka PILNIE DOMEK! W-wa!

Piękna i ma szczęście w życiu :)
Pozdrawiam
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie wrz 05, 2010 22:55 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka JEST JUŻ DOMEK :)))

Czas zmienić tytuł wątku :)

Chyba będę za nią tęskniła... ;) :1luvu:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 05, 2010 23:00 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka JEST JUŻ DOMEK :)))

Mam nadzieję, że nie trzeba będzie tęsknić, bo szykują się całkiem fajne relacje z CUDOWNEGO domku :1luvu:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie wrz 05, 2010 23:17 Re: Szylkretowa półdługowłosa młoda koteczka JEST JUŻ DOMEK :)))

Ale i tak tęsknię :twisted: 8) bo co innego relacje i sesje zdjęciowe a co innego osobiste mizianie koteczki ;)

Oczywiście jestem pewna, że będzie jej w nowym domu bardzo dobrze :D
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]