kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 20:15 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Ozymandias pisze:Czy biała Skarpetka jest wciąż do oddania?

Bardzo dziękuję :!: Ogłoszenie robiłam dla kogoś, więc musiałam się dopytać. Skarpetka adoptowana, ale jest jeszcze jedna czarna koteczka. Wysyłam do Ciebie PW.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw sie 05, 2010 22:00 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

:ok: :ok: na szczęście

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 07, 2010 13:31 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Właśnie wróciłam. Dwa kociaki bardzo pilnie potrzebują pomocy. Teraz jestem w pracy i nie mogę wstawić zdjęć. Uzupełnię wieczorem

1 Tygrysek - oczka zapłakane, brzuszek bolący, rozwolnienie, chudziutki jak szczapka. Osowiały i smutny. Naprawdę bardzo, bardzo prosi o pomoc :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2 Czarne kocię - oczka zapłakane, ale kondycja niezła. Przez dłuższy czas chętnie się bawił, ale nosek mu się zapychał. Patrząc po zachowaniu - jest w lepszej kondycji niż wygląda.

Obrazek

Zrobiłam sporo zdjęć, ale nie udało mi się ustalić płci. Na kotach się zupełnie nie znam, a zwłaszcza na takich malutkich :roll:
Ostatnio edytowano Sob sie 07, 2010 17:26 przez Nemi, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 13:35 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

a pozostałe kociaki?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sie 07, 2010 13:56 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Pozostałe dwa Tygryski, wyglądają znacznie lepiej.

Oczka były w czasie mojej wizyty przemywane, więc wyglądały czysto. Podkreślam, że nie znam się na kotach - więc mogę się mylić. Mam takie wrażenie, że są bardzo chude i przydała by im się karma. Jak na takie maluchy, były mało ruchliwe. Ale jeden zjadł całkiem niezłą porcję kociego jedzenia. Czarna z pędzelkami to chyba ich mama - bo trzeci tygrysek ją przed długi czas ssał. Później dwa Tygryski w lepszym stanie poszły spać.

Starsze koty są w stanie dobrym. Tylko ta biało-czarna Zuzia z ogłoszenia ma jakieś takie podejrzanie wilgotne oczy. Reszta moim zdaniem w porządku.

Jak wychodziłam przyniesiono jeszcze jednego małego czarnego koteczka, ale już nie zdążyłam go sfotografować.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 14:04 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

PS.

Czy jest możliwe, żeby czarna z pędzelkami była w ciąży ? Może nie jest matką, a jest w ciąży i ma pokarm ?Dlatego mały ją ssał ? W stosunku do innych była taka pełniejsza. Sutki miała powiększone i łysawe. Przynajmniej, ten który widziałam.

Dzikie też bardzo nie są, ale przydałoby im się nieco więcej człowieka :D Prawie wszystkie dały się głaskać.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 14:14 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

może nie być matką, nie być w ciąży i dostac pokarm

ale każda inna opcja też jest możliwa :(
Obrazek

Mysza

Post » Sob sie 07, 2010 18:08 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Nemi pisze:Obrazek

Obrazek

:!: Bardzo proszę o pomoc dla tych maluchów :!:

Zapraszam do oglądania pozostałych kotów. Muszę pędzić do swoich, więc tylko wstawiam link do galerii

http://nemisia.webs.com/apps/photos/alb ... id=9696543
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 20:47 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

prosimy o DT :(

tajdzi zmień tytuł.
Obrazek

Mysza

Post » Sob sie 07, 2010 21:10 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Niech ktoś weźmie te kociaki na DT. Chociaż na czas wyleczenia z kk. Proszę!!!! Gdyby nie synek, sama bym je zabrała. Czarna kicia, która była w takim samym stanie bardzo szybko wróciła do formy, a teraz szykuje się dla niej domek. A minęło niecałe 10 dni odkąd wyciągnęłam ją ze schronu.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Sob sie 07, 2010 22:08 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Te maluchy wyglądają dużo gorzej niż podczas mojej ostatniej wizyty z Ozymandias :cry: Ten czarny jak byłam pierwszy raz miał oczy w najgorszym stanie. Teraz te kociaki wyglądają jak widma 8O Dwa małe buraski to kocurki, jeden mały burasek to podobno kotka- ale jak ktoś nie wie o jej istnieniu to jej nie znajdzie, bo jest dzikuskiem.

Czarna z pędzelkami ma podobno ok. 1 roku, ale oni tak mówili o każdej kotce tam. Jak byłyśmy z Karoliną oglądałam jej brzuszek bo też miałam wrażenie, że ciężarna. Sutki ma wyciągnięte, widać że jest ssana. Natomiast na brzuszku znalazłam taką fałkdkę jak się robią czasami po operacjach- moja Matylda ma taką samą po sterylizacji, więc może i tamta już jest po.

Poza tym patrząc na Szylkretkę to oni sterylizują dziewczyny zaraz po przyjściu do schroniska...

Maluchów strasznie szkoda :cry:

Szarlota ma w poniedziałek wizytę wstępnie zainteresowanej rodziny, a u koleżanki z pracy która dokarmia koty na wsi, kotka właśnie 3 maluchy przyprowadziła.

P.s może ktoś z Was coś wie o szczeniakach do adopcji? Potrzebny piesek/suczka który nie urośnie zbyt duży.

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Sob sie 07, 2010 22:15 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Nie wiem czy zaglądałyście do galerii - tam są głównie zdjęcia grupowe.

Najbardziej potrzebujący już są - teraz reszta towarzystwa, która chciała ze mną pobyć przez chwilę. Nie udało mi się ustalić płci :roll:

Czarną kocicę z pędzelkami już znacie - jest ogromnie przylepna i miziasta.

Jest też drugi czarny kot - mniej więcej wielkości czarnej z pędzelkami, więc pewnie w porównywalnym wieku. Może niech będzie Nocny Łowca. Nocny Łowca jest bardzo dostojnym i szacownym kotem. Jest pięknie zbudowany, ma wspaniałe błyszczące futerko i oczy jak marzenie. Tej z pędzelkami świecą na żółto, temu na szafirowo. To wspaniały i bardzo wysublimowany zwierzak, bardzo egipski :

Obrazek

i tu oczy :

Obrazek

Oprócz Zuzi z ogłoszenia, jest też inna biało-czarna kociczka (na moje oko :wink: ) - niech będzie Carmen. Bardzo miły, troszkę nieśmiały kot, ale chętnie przebywający w pobliżu :

Obrazek

Obrazek

Biało-bury - to najprawdopodobniej kocurek. Ten głaskać się nie dał, ale przez cały czas przebywał w bliskiej odległości i był bardzo zainteresowany tym co się dzieje :

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 22:20 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:P.s może ktoś z Was coś wie o szczeniakach do adopcji? Potrzebny piesek/suczka który nie urośnie zbyt duży.

Szczeniaczków ci u nas dostatek :!: Napisz tylko jaki ma być - czy w typie jakieś rasy, kudłaty czy gładki, i jaka ma być docelowa wielkość w kilogramach. Dla mnie niezbyt duży pies, to około 30-40 kilo :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 22:31 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:Te maluchy wyglądają dużo gorzej niż podczas mojej ostatniej wizyty z Ozymandias

Masz całkowitą rację. Przeglądałam wątek i porównałam Wasze zdjęcia z moimi. Na Waszych wyglądają jeszcze grubiutko i dziarsko. Teraz są osowiałe i chude. W ogóle wszystkie koty są chude, w wyjątkiem tej z pędzelkami.

Obrazek

Obrazek

No i gile im wiszą do pasa.

Teraz coś na pocieszenie :

Nocny Łowca zagryza Zuzię 8O

Obrazek

Jeśli chodzi o inne - może chociaż jakiejś lepszej karmy im zawieść :?:

I na posmutnienie - największy biedak z biegunką i bolącym brzuszkiem się przypomina :!: Oby to zdjęcie nie było jego zdjęciem ostatnim

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sie 07, 2010 23:05 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

:ok: :ok: :ok: :ok: na szczęscie dla tych bidulek :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]