*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 25, 2010 10:49 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Wow, ale rodzinka. No i jest czarnuszek :1luvu:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pt cze 25, 2010 15:28 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Czarnuszek ma rozkoszne niebieskie oczęta i jest małym łotrem :mrgreen: Dostał imię Gutek (od Tomka). Byłąm u dr Iwony dzisiaj - dzięki bloo za wprowadzenie :1luvu: - dostałam frontline i paczuszkę RC dla małych dzieci.
Okazało się, że kocia ma imię i nazywa się Scarlett - tyż ładnie.
A jeden z chłopaczków, który jest wiecznie zdziwiony i zafrasowany ma na imię Zdziwko (dobrze byłoby zmienić chyba :roll: )
Piękniś z białymi pućkami koło noska i w skarpetach ma na imię Bubu - on jednak nie jest marmurkowy. Mają takie śmieszne futerka - nie ma pręgów - tylko na nogach trochę, tylko takie wielokolorowe i bardzo, bardzo gęste i puchate.
Moim ulubieńcem dzisiaj został kić, który na powitanie wylizał mi nos i wdrapywał mi się na nogi, żeby tylko być w centrum zainteresowania. Na razie ma na imię Messi (Tomek chyba przegiął 8O )

Kuwetkują na potęgę - dzisiaj sprzatałam rano z godzinę - dwie kuwety, barek i przyległości. Inwazja barbarzyńców :twisted:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt cze 25, 2010 16:08 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

pierwsze fotki już mam, ale do końca nie wiem, który to bubu a który to zdziwko. Zdjęcia nie najlepsze, ale rodzinka będzie już ogólnie znana :) Chłopaki są w ciągłym biegu. Zdziwko myje np łapki przednie obie jednoczesnie, stojąc na tylnych :)

A może któraś z cioć wymyśli imiona np na B. Bo Bubu mi się podoba - to taki gapciowaty niedźwiadek z bajki Disneya z mojego dzieciństwa.

Banda:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdziwko:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek - Messi kochaś :)
Obrazek
Obrazek

Bubu (chyba)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anda

Post » Pt cze 25, 2010 16:26 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Koty piękne :1luvu:
To chyba Zdziwko przygwoździł mnie spojrzeniem, kiedy pierwszy raz widziałam kociaki w lecznicy, o tak się na mnie patrzył 8O
Imion na "B" mam po kokardę - wszystkie w domu oprócz Tośka - i obiecałam sobie, że żadnego tymczasa już na "B" nie nazwę :twisted:
Adna, mówiłaś, że gotowanego kurczaka nie chciały, a może surowy by przeszedł - powoli, malutkimi kawałeczkami?

Zooplus każe mi czekać na zamówienie chyba miesiąc :roll: Pieniądze jeszcze nie zaksięgowane, mam nadzieję, że zrobią to już w poniedziałek, jeżeli tak, to puchy dotrą do mnie pod koniec przyszłego tygodnia...

edit: Anda, a jakiego żwiru używasz? Jeżeli to bentonitowy, to po okazjonalnej cenie Iwona zamawia w hurtowni. Ostatnio kupiłam w ten sposób żwir dla Buruni i wyszło mi 15zł za 11 litrów Benka (1l był gratis).

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pt cze 25, 2010 17:03 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Zdziwko ma taką minę jak mój Wedel :twisted: Mnie najbardziej urzekł czarnuszek, jest do schrupania absolutnie.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pt cze 25, 2010 17:04 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Wszystkie piękne, ale najbardziej podoba mi się Zdziwko (tak, przydałaby się zmiana imienia...) i Bubu :1luvu: Pomiziaj maluchy ode mauej cioci :mrgreen:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt cze 25, 2010 18:28 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Bloo, chciałabym taki żwirek, a nawet dwa.
Jest zmiana imienia - Zdziwko został przemianowany na Baton :mrgreen:

Straszna banda doi cyca :twisted: :twisted: :ryk: :ryk: :ryk:

Anda

Post » Pt cze 25, 2010 18:35 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Wybieraj :twisted:
Bonifacy, Bakuś, Berni, Bazyli, Bąbel, Bingo, Borys, Bryś, Bartek, Bafi, Bazi, Bzyk
Bambi (dla czarnuszka),

Maluszki słodkie, pokaż nam jeszcze Larę :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt cze 25, 2010 19:34 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Obrazek
Lara Scarlet Johanson

Ale tu brzydko wyszła.
Ona jest zmęczona, to widać - poszłaby już gdzieś, a tu maluchy ja męczą.
Cycuchy wyssane, brzuszek pocięty.
Może zrobie lepsze.
No więc
Czarnuszek - Bąbel
Burasek - Brysio
Piekniś - Bubu
zdziwko - Bzik :mrgreen:
Dzięki Amika.

No to maja imiona:) Banda B.

Jeszcze mam problem z odpchleniem, bo jak one ciągle sie tłuką a Lara je myje i karmi, to trudno mi je pryskać.
Trzeba by je jakoś oddzielić na godzinę, dwie??
Ostatnio edytowano Sob cze 26, 2010 9:15 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz

Anda

Post » Pt cze 25, 2010 19:44 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Scarlet przypomina mi trochę Burunię, myślę, że właśnie tak by wyglądała, kiedy byłaby zdrowa :wink:
I następny Bąbel się przytrafił :twisted:

Pamiętam, kiedy trafiły do mnie Tusia i Kleo i były świeżo po odpchleniu, to mama i córa wylądowały w osobnych transporterach na kilka godzin - trochę brutalnie, ale inaczej nie dało rady. Jeżeli maluchy nie wylizują się (a zakładam, że zabawa im w główkach :twisted: ), to mamusię przechować w transporterze. Na pewno doceni trochę spokoju :wink:

Jutro dzwonię do Iwony po żwir, dowiozą pewnie koło poniedziałku.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pt cze 25, 2010 21:08 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Zapraszamy na wątek kociej bandy.
viewtopic.php?f=1&t=113322

Anda

Post » Pt cze 25, 2010 21:25 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda a może jednego przechrzcić na Bzik? W sensie Baton. Bo ma takie bzikowate spojrzenie jak dla mnie :ryk: I baaaaaaaaaardzo mi się ono i cały on podoba :1luvu:

maueczarne

Post » Pt cze 25, 2010 22:39 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

maueczarne pisze:Anda a może jednego przechrzcić na Bzik? W sensie Baton. Bo ma takie bzikowate spojrzenie jak dla mnie :ryk: I baaaaaaaaaardzo mi się ono i cały on podoba :1luvu:

Bzik?
Przemyślę w nocy, bo łatwo się pomylić i powiedzieć Bździk :twisted:

Padłam ze śmiechu:
Bubu postanowił zrobić kupę stanął na tylnich nogach, rączkami oparł się o brzeg kuwety i ... pracuje. Nagle opuścił uszy po bokach głowy i zrobiły mu się takie gwoździowe oczy ( jak u kota w butach ze shreka). Potem uszy wróciły na swoje miejsce .
Bubu nie zakopał i uciekł. Potem wrócił ( jak już zasypałam) i dorobił jeszcze ciut.
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Anda

Post » Sob cze 26, 2010 9:17 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Jest Bzik.
Pasuje.
:)

miłego łikendu

Anda

Post » Sob cze 26, 2010 10:41 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Aaaaaaaa cudownie :D To już są dwa Bziki, bo na mnie tak mój TŻ mówi, że niby taka zwariowana i zbzikowana jestem :ryk:

Miłego dnia Wam życzę :) ja idę spożytkować energię malując ściany.

maueczarne

[poprzednia][następna]