Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 9:03 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Ika, zdjęć nie mamy ale wszystkie koteczki (3), które zostały na zewnatrz wyglądają jak kserokopia koteczki, która mamy a dt- Toja.
Maluch, ktory został w srodku ma ok 2 mies i jest niestety dzikusem.
Niestety tylko tyle informacji mam.

Jest niestety powazny problem z nasza lecznicową kotka. Kotka po wybraniu kroplówek czyli okolice środy musi opuscić lecznice. Nie mamy co zrobić z kotka a dziewczyna nie moze wrócic na ulicę-już lepiej byłoby ja uspić :cry:
Tola ma koszmarne wyniki z nerek mocznik 350 a kreatynina ponad 7 :!:
Kotka powinna być na renalu od wczoraj.
Kot z takim stanem nerek musić miec dom i kogoś kto bedzie mógł zaobserwowac kiedy coś bedzie się działo.
Jestem załamana bo raczej sa marne szane, ze ktos weźmie taka kocinkę :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon gru 07, 2009 11:18 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Zapraszam na wątek mojej Sońki viewtopic.php?f=13&t=104564 Panna jest tydzień po 1 odrobaczeniu. Kiedy powtórzyć?

Fiona, co z karmą dla Beza? No i jak się podoba domek dla Ariel?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon gru 07, 2009 20:22 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Niteczko odrobaczenie najlepiej powtórzyc między 10 a 14 dniem ;)

Niteczko wyślij mi prosze na PW ile pieniążków zebrało się na bazarkach i ile możemy przeznaczyć na karme dla Bezo. Przelicze ile saszetek możemy kupić za to i wyśle zamowienie ;)
Jedna saszetka wychodzi po 3,35 czyli na same saszetki na miesiąc przydałoby się 100 zł

Jak cos zostanie to wtedy ewentualnie dokupimy suchego. Saszetki są najwazniejsze, bo przy nerkach kocinka musi dostawac jak najwiecej wody.

A domek dla Arielki trzeba sprawdzic. Zobaczymy jak wizyta wypadnie ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon gru 07, 2009 21:15 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Fiona moja vetka kazała mi kupić w aptece ORSALIT, To są saszetki z elektrolitami takimi jakie daje sie w kroplówce ( chyba nic nie pokręciłam). Wsypywałam ten proszek do wody i koty bardzo chętnie piły. Może spróbujesz u swojego nerkowca :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon gru 07, 2009 23:19 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Jeśli ktoś ma konto na dogomanii to proszę o podnoszenie bazarku.
http://www.dogomania.pl/threads/175189- ... st13650959
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto gru 08, 2009 16:45 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Przed chwilą dostałam telefon, że u mnie na osiedlu do piwnicy zostały podrzucone dwa okruszki :(
Wydzierają się całymi nocami bo sa tam juz od trzech dni. Musimy sybko cos wymyslic bo zaraz ktoś po schron zadzwoni :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro gru 09, 2009 11:54 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Ło matko, ile nieszczęścia :(
Jak domki w Krakowie? Pytają mnie o transport.

Niteczka 1

Post » Śro gru 09, 2009 13:52 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Dziewczyny, czekam na pliki ze zdjęciami do obróbki świątecznej. Jak mówiłam już Koko_ nie mam na swoim kompie nawet tych cegiełkowych dzieci Savci... Foty robił TŻ, który zabrał kompa ze sobą w Bieszczady (wraca najwcześniej za tydzień!). Proszę o podrzucenie kompletu fotek w dużych rozdziałkach najlepiej do mnie do pracy :oops:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Śro gru 09, 2009 20:32 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Dzisiaj troszkę nowych informacji.
Kotka lecznicowa czyli Tola czuje się kiepsko. Nie chce jeść i widac, ze wszystko ja boli. Poza tym mruczy i ugniata łapkami.
Ropka z ucha nie leje sie juz uszami tylko kapie przez kanały nosowo-łzowe. Kiepsko to wyglada. Wyniki badań z wczoraj gorsze od poprzednich kreatynina jest 7.84 :cry:

Niusia została dzisiaj zaczipowana, zaszczepiona i zapaszportowana ;)
Teraz 120 dni i będą badania na przeciwciała. A potem może już dziewuszka jechac do domku ;)

Do Krakowa jedzie w tym tygodniu mały Falko (najprawdopodobniej w sobotę)
Domek jest po wizycie i jest ok ;)

Sprawdzony dzisiaj był tez domek dla Idril. Tam równiez wizyta wypadła pomyslnie.

Bardzo dziekuje wpoldotrzeciej za sprawdzenie obu domków :1luvu:

Mam tez troche zdjęc kociaków do adopcji

Najpierw 5 mies koteczka Lea, która urodziła się bez ogonka. Malutka jest odrobaczona i zaszepiona i oczywiście szuka domku. Biała z rudymi i czarnymi plamkami za uszkami ;)
Obrazek
Obrazek

Lazar 5 mies kocurek, odrobaczony. Bardzo miły, spokojny, łagodny. Będzie sporym kotem, podobnym do kota rosyjskiego.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 09, 2009 22:35 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro gru 09, 2009 20:54 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Kociaki z piwnicy o których pisałam wczoraj sa w Amicusie.Obie dziewczynki wczoraj były wystraszone i żeby odłowic futerka potrzebna była klatka pułapka.
Dziewczynki złapały sie w 7 minut :kotek:
Nikt nie liczył na taka szybką akcję. Dzisiaj sa już bardziej odstresowane. Jaśniejsza buraska jest bardziej smiała od siostry. Małe sa juz po odrobaczeniu , maja leczonego swierzbowca i w trybie natychmiastowym szukają domków lub domku :wink: Małe zostały określone na 3 mies

Sally
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Suzi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Razem
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro gru 09, 2009 21:04 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

I na koniec mała Fifi, która jako ostatnia z miotu na "F" została bez domku ;(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw gru 10, 2009 16:56 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Super wiadomości z domkami :ryk: :ok: :ok: :ok:
Zaraz biorę się do ogłaszania nowych futerek :lol:
Fiona jak z aktywacją Gratki?
Wysłałam też pw do kropki z Morąga o pomoc w wizycie dla Arielki.

Niteczka 1

Post » Czw gru 10, 2009 20:50 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Strasznie mi przykro,że nie moge pomóc,ale ode mnie to kawał drogi i na dodatek nie mam tam nikogo znajomego-kurczę,a może na dogo ktoś się znajdzie???????-pytałyście?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw gru 10, 2009 21:22 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Ja nie znam nikogo z Dogo :( Fiona, może Ty znasz?

Niteczka 1

Post » Czw gru 10, 2009 21:34 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Ja też niestety nie znam :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]