POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 02, 2009 16:12

no znalazlam jakiś ślad rudzielcow
Ile tych rudzielcow? I są mocno dzikie?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon lut 02, 2009 16:18

jest ich czwórka,nie dają się złapać.Potrzebna klatka łapka.Są w Miszewku to wiocha obok :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon lut 02, 2009 16:20

gisha pisze:
sabina skaza pisze:
biamila pisze:Tak tylko ja podałam proverę mojej Porcelance i jej już nie ma z nami.....
Myślę, że Gishy chodziło o to, że jak Kalipso nie ma być teraz sterylizowana to nie potrzebna jej ta tabletka....
Myślę Sabinko, że nikt nie broni wypowiadania swoich myśli na forum.... za ostro zareagowałaś.... Ja np tam gdzie dokarmiam koty też daję proverę i dwa razy urodziły się "ułomne" kocięta.....mam też znajomą p. doktor, która swoją kotkę, którą kocha nad życie też traktowała hormonami i na moją sugestię o sterylce mówiła, że hormony są ok.....do tamtego roku kiedy to kotka tej pani zachorowała i ledwo wyszła z tego.... oczywiście są koty, którym całe życie podawana jest provera i nic im nie dolega.... ot życie...

beatka- nie zareagowałam ostro, ale czasem drażni mnie ten FORUMOWY ostry ton, że to i to jest złe- a to i to jest dobre. w tym momencie poczułam się jak jakiś zwyrodnialec- który chce zaszkodzić kalipso. majka prosiła o poradę i przyszłą mi na myśl provera, która nie raz ratowała mnie z opresji. i to tyle......

Sabinko, ja ostro poprzednio nie zareagowalam ,
choć muszę przyznac ,że czasami mnie drazni ze piszesz autoratywnie o czyms , zanim pomyslisz :wink:

Jeszcze jedno, czy wiesz, ze zjedzenie przez kota zatrutej myszy , niekoniecznie trutki, może spowodowac jego smierć?
To tak a propos trutki na myszy w dozownikach w tej hurtowni.

Soniu masz rację ale nie byłaś w tej hurtowni,nie widziałaś tych dozowników i nie wiesz że kot nie ma szansy dostać się do tych dozowników ani do gryzonia w nim uwiezionego.To są łapki nowej generacji do której szkodnik może wejść ale bez możliwości uwolnienia się.To urządzenie jest bezpieczne dla kotów.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon lut 02, 2009 16:21

Agnieszka Marczak pisze:Byłam na ostatnim zastrzyku Jaśków.Są już do adopcji :D
Nie można złapać rudzielców,pilnie potrzebna klatka łapka :!:
Jeśli ktos może ją przywiezc do Gdańska bo akurat jedzie to bardzo bym prosiła.matkę kociąt nie da sie wysterylizować bo nie zgadza się na to opiekun :evil: :evil: :evil:
Nie wiem co by tu wymyślić ale czarno to widzę.Zacofaniec z niego :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 16:35

Po ile jest klatka łapka i gdzie można kupić?

Orientuje się ktoś?

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pon lut 02, 2009 16:43

Ale w Trójmieście na teraz potrzebna?
Bo ja też się szykuję na kupno i po necie szukam:
http://www.alea.com.pl/wy.htm
drogię są :(

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon lut 02, 2009 16:50

Byłam dla pik poka kupić myszkę do zabawy i babeczka która tam sprzedaje opowiedziała mi o kocie norweskim leśnym którego właściciel pijak wyrzucił przez okno ...kot jest dokarmiany na dworze ale jest mocno skołtuniony ...może można by było temu kotu pomóc ?

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon lut 02, 2009 16:51

znalazłam jeszcze tu: http://www.strazdlazwierzat.com.pl/inde ... liki=pomoc

Za takie pieniądze to muszę pomyśleć nad skonstuowaniem własnej :)

iza5

Post » Pon lut 02, 2009 16:53

kinga-kinia pisze:Byłam dla pik poka kupić myszkę do zabawy i babeczka która tam sprzedaje opowiedziała mi o kocie norweskim leśnym którego właściciel pijak wyrzucił przez okno ...kot jest dokarmiany na dworze ale jest mocno skołtuniony ...może można by było temu kotu pomóc ?

Zabrać gpo trzeba koniecznie i szukac domu
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 16:54

iza5 pisze:Po ile jest klatka łapka i gdzie można kupić?

Orientuje się ktoś?

Przecież mamy klatkę łapkę pożyczoną od Gishy jest u Sabiny
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 16:54

Agnieszka Marczak pisze:
kinga-kinia pisze:Byłam dla pik poka kupić myszkę do zabawy i babeczka która tam sprzedaje opowiedziała mi o kocie norweskim leśnym którego właściciel pijak wyrzucił przez okno ...kot jest dokarmiany na dworze ale jest mocno skołtuniony ...może można by było temu kotu pomóc ?

Zabrać gpo trzeba koniecznie i szukac domu
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 16:55

ja znalazłam klatkę na lisy i kuny ale myślę ze na koty tez mogła by chyba być i cena przystępna
http://www.hodowlany.pl/i453_Pulapka_zy ... _95cm.html

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon lut 02, 2009 16:55

Co za ****!! Gdzie kotek jest? Trzeb go zabrać! :( Dom znajdzie w sekundę!
A czy jest może ogromny i młody? :twisted:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon lut 02, 2009 16:59

Agnieszka Marczak pisze:
iza5 pisze:Po ile jest klatka łapka i gdzie można kupić?

Orientuje się ktoś?

Przecież mamy klatkę łapkę pożyczoną od Gishy jest u Sabiny

Aguś koszty pożyczania sobie tej klatki w okresie pojawienia się młodych kotów będą prawdopodobnie wyższe niż zakup kolejnej klatki, ale na 600 zł mnie nie stać, więc zmęczę moją ukochaną złotą rączkę o coś takiego :wink:

iza5

Post » Pon lut 02, 2009 16:59

Buraska i Łajkę można wrzucić do wyadoptowanych :D

Jest dobrze, fakt że wioska na końcu świata ale kotom to raczej nie robi :wink:
Jest tam stadnina koni i dom piętrowy, ogrzewany w którym na piętrze są pokoje służące osobom pracującym w stadninie a na dole są pomieszczenia do przechowywania siodeł i innych końskich akcesoriów.
Koty zostały zakwaterowane na razie w jednym z pokoi z którego korzysta pani Iwona (fajna młoda kobieta widac że z sercem do zwierzat), potem jak się nieco zadomowią będą chodzić po całym tym domu żeby myszy tam nie biegały, jak już przyzwyczają sie do miejsca i do nowej opiekunki to za kilka tygodni będą mogły chodzic na dwór a potem to pewnie będą sobie chodzić gdzie bedą chciały, ale spać mają w tym domu w pokojach bo tam myszy łażą.
Myślę że będą tam miały dobrze, będą miały wyżywienie, ciepe miejsce do spania i dużo terenu.
Buras to jest niesamowity kot jest tak zrównoważony, nie stresujący się ze jestem w szoku: otworzyłam transporter w tym pokoju wyszedł, rozejrzał się obszedł cały pokój dookoła, cały czas zero stresu, po czym umościł sie na ulubionym krześle pani Iwony i wyglądał na zadowolonego.
Pani Iwona stwierdziła że "już widac ze to będzie jej ulubiony kot"

Łajka była trochę przestraszona, nie chciała wyjsć z transporterka, trzebabyło ją wyciągnąć, potem obrała bezpieczne miejsce obserwacyjne pod biurkiem i tam została. Pani Iwona była zachwycona niesamowitymi oczami kici, pozatym Łajka chyba zostanie przechrzczona na Aksamitkę.

Mam nadzieję że koty się zaprzyjaźnią, ale jak nie to ten dom jest tak duży że mogą tam bez problemu funkcjonować.

Arkusze ewidencji podpisane, dostarcze Mai przy okazji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]