Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2016 6:41 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Fiołek myśliciel mnie rozłożył na łopatki :lol:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt cze 10, 2016 6:51 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

mgska pisze:Fiołek myśliciel mnie rozłożył na łopatki :lol:

:ryk:

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Pt cze 10, 2016 7:10 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Brunia została pozbawiona jedzenia, schowałam do jej szafki.
Oko Fiołkowi zakropliłam.
Amelka zwymiotowała jedzeniem trochę do kuwety trochę obok. Dałam jej pasztecik.
U Bruni, Fiołka i Heli pięknie w kuwecie :)

Piękne zdjęcia Agatka, Fiołek to wygląda na drugim zdjęciu jakby miał wyć do księżyca :twisted:
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pt cze 10, 2016 7:27 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

"Piękne zdjęcia, agatkowy bojfrendzie" powinno być ;) ja to takim ruszającym się stworzeniom nie zrobię ładnego zdjęcia, ale przekarzę zainteresowanemu :D
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt cze 10, 2016 19:34 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Ptys wrócił do kociarni bo bardzo się w lecznicy stresował i nie chciał nic jeść.
Dzień po zatkaniu miał
-mocznik 397
-kreatynina 10,03

po 2-ch dniach od zatkania
- mocznik - 190,3
-kreatynina - 3,51

kolejne badanie trzeba zrobić w przyszłym tygodniu

Na 10 dni ma antybiotyk - enro - najlepiej w zastrzykach - ale jeśli nie da rady to w tabletce ( 1/2 tabletki 1 raz dziennie ) Ma dostawać też kalmwet i magace bo słabo z jedzeniem - no i probiotyk - ale to też słabo widzę u niego, bo on przy nas raczej nie je.

Z powrotu się ucieszył :) Pozwiedzał kąty, mam nadzieję, że i apetyt mu wróci.

Brunia dziś dała taki popis przy pobieraniu krwi, że trzymaliśmy ją w 4 osoby - a i tak krwi wystarczy ledwo na morfologię i biochemię.
Wit B12 i kwas foliowy trzeba będzie zrobić przy okazji sterylki - jeśli wyniki będą dobre - umówię ja na przyszły tydzień - może razem z Ptysiem by pojechała.
Nadal ma dostawać wyłącznie intestinala, mokrego z enzymami i wit B12 w seriach w zastrzykach - 7 dni zastrzyków - 7 dni przerwy - kolejna seria zaczyna się w przyszły czwartek - rozpiszę to przy okazji. Schodzimy za to u Bruni ze sterydu, można tez powoli odstawiać probiotyk - o ile kupa będzie ładna.
Więcej będzie wiadomo po wynikach krwi - jeśli wątroba będzie ładna to i proursan będzie jej można skończyć.

Amelka testy ma ujemne :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt cze 10, 2016 21:50 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Kilka słów z dyżuru.
Szpitalik, wszystko ogarnięte - posprzątane, dzieciaki nakarmione. Był jeden wielki rzyg na podłodze w szpitaliku.
Misiek i Miśka są przecudownymi miziakami. Jak głaskałem jedno zaraz drugie przybiegało i też chciało głaskania.
Miśka na prawdę ma coś w sobie z lamparcicy :1luvu:
Oboje zjedli po półtorej saszetki jedzenia, głód jakiś w narodzie zapanował !!

Helcia - cały czas pod kanapą.

Fijołek ! Oto nasz ananas. Przynieśliśmy dla niego dzisiaj dwie puszki COSMA tuńczyka i sardynkę, takie 170gr. Otworzyliśmy mu tuńczyka, wrąbał prawie całą. Jadł póki nie zjadł całej miseczki i dostał dokładkę i to też jadł póki nie zjadł. Resztka + sardynka jest w kuchni na półce.
Rudy nie jadł prawie w ogóle. Dziabną z każdej miski po trochu i to wszystko.
Figa rąbała na potęgę !! Hania trochę zjadła ale ogólnie dzisiaj wszystkim jakiś leniwe popołudnie udzieliło się.

Na koniec, Fijołek pogonił rudego i to cała atrakcja dzisiejszego dyżuru i przy zmywaniu podłogi polował na mopa. Przy każdym ataku ślizgał się po mokrym i był bardzo zdziwiony ... o co to chodzi ??

Obie kuwety, przy drzwiach magazynku wymienione na świeże. Stare umyte, schną w łazience.

Dziękuję za wypowiedź ... ( cyt. Adam Nowak z zespołu Raz, Dwa, Trzy ) :kotek:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Sob cze 11, 2016 20:13 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dzisiaj tez w szpitalu bylo narzygane niestrawionym felixem.
Zaobserwowalam ze miskiek caly czas sie chowal. Na klatakach i za szafkami, a misia pląsala jak sarenka. Ona go chyba niezle ustawia. Wiec wypuscilysmy miska na ogolny. Na pocztku chodzi la ugietych nogach ale po 10 min juz normalnie sie przechadzal. Poczatkowo innie na niego buczeli i sie przygladali ale potem juz bylo spoko. Misiek normalnie chodzil i sie mizial.

Byla tez proba wypuszczenia amelki ale chowala sie caly czas pod zlewem i nie wysza wcale na ogolny. Aneta zaniosla ja wiec do heli. Hela pozostala nie wzruszona tym faktem.
U amelki w klatce byly siki i mala kupka.

Fiolek dzisiaj przechodzil samego siebie. Bawil sie caly czas. Glownie w obrebie trojkatnego drapaczka. Nagralam kilka filmikow.

W kuwetach wszystkich byly ladne kupy.

Rudy wcina suche ktore ma w mieeczce w drapaku domku. Wchodzi sobie tam i chrupie.

Ptys ma mokry tylek i zostawia slady z moczu. Jak przyszlam to chodzil swobodnie. Potem poszedl spas do drapaka u bruni. Wczesniej dalam mu gourmeta z probiotykiem ale podziamal tylko troche. Jednak byla plama moczu przy karmniku wiec podejrzewam ze ptys tam urzedowal i jadl. Aneta probowala podac mu enro w tabletce ale ptysiowi za bardzo lapy chodzily. Dostal zastrzyk. Potem poszedl spac do budki. Dostal tam felixa w sosie ktorego przyniosla Aneta i podziamal tez troche.

mgska

Post » Sob cze 11, 2016 20:37 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Jeśli w poniedziałek są do podania jakieś zastrzyki to proszę o pomoc :oops: :oops:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Nie cze 12, 2016 10:52 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Może Heli pomorze obecność Amelki i wzajemnie załamana nią jestem :( wcale nie oznacza jedynaka kot który był całe swoje życie sam, o czym przekonaliśmy się nie raz. Biedny ten nasz Ptysiulek, we wtorek trzeba go i Brunie przegłodzić w środę rano zabierzemy ich na badania.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Nie cze 12, 2016 19:52 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

dyżury:

poniedziałek (13.06) - kociarkowaaa
wtorek (14.06) - mgska
środa (15.06) - Pietraszka
czwartek (16.05) - pyma
piątek (17.06) - Krystian i Ania
sobota (18.06) - dilah
niedziela (19.06) -
poniedziałek (20.06) -
wtorek (21.06) -
środa (22.06) -
czwartek (23.06) -
piątek (24.06) - Krystian i Ania
sobota (25.06) -
niedziela (26.06) -
Ostatnio edytowano Pon cze 13, 2016 7:36 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie cze 12, 2016 20:09 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

To brakujacy wtorek poprosze.

mgska

Post » Nie cze 12, 2016 20:37 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

na pierwszy ogień: zgadnijcie czyja to pupka
Obrazek Obrazek

nie zasnę, nie zasnę... ooo nie dałem rady
Obrazek Obrazek

modelka nr 1
Obrazek Obrazek

modelka nr 2
Obrazek Obrazek

Haniulka miała dziś wszystkich w ... i Misiulek jeszcze nie do końca wyluzowany
Obrazek Obrazek

Ptysiul dostojniak i lamparcica
Obrazek Obrazek
Obrazek

olala1

Post » Nie cze 12, 2016 20:57 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

podsumowanie dyżuru :)

Ptysia obsłużyła dziś Anetka, za co bardzo dziękuję <3

W pokoju strachliwych nadal straszy, bo żadna nie wychodzi ze swojego kąta :roll: Na szczęście apetyt dopisuje.
Misia wylizywała mi rękę z każdej strony, mam nadzieję, że nie miałam być posiłkiem, więc dałam jej szybko jedzonko :twisted: Kupa u niej nie ładna.
Misiek chodzi jeszcze na ugiętych nogach, bardzo bał się mojego aparatu. Jak go nie miałam, to łasił się niemożliwie, jak tylko brałam do ręki sprzęt to czmychał. Bardzo spodobał mu się pokój Bruni, ta go chciała ustawić ale ją zlał.
Ptysiulek posikuje, zostawia za sobą mokre ślady. Były też trzy ślady po ślinie.
Fiołek nie chciał mi dziś za bardzo jeść, ostatecznie zadowolił się chrupkami.

Umyłam klatkę po Amelce, pomyłam parapety, biurka, stół i podłogę wszędzie, może na trochę starczy.
Pobawiłam się piłeczką z Fiołkiem Figą i Brunią. Przypomniałam sobie stare czasy i siatkówkę w liceum, trzech zawodników, a piłka spada w środek, żadne nie złapało, tylko wzrok na siebie i stop. :D
P.s.Rudy jadł dziś ze mną francuskie ciastko, bardzo mu smakowało, w przeciwieństwie do feliksa rybnego. Zostawiłam mu w drapaku fibre i feliksa.
W lodówce jedzenie Fiołka.
Obrazek

olala1

Post » Nie cze 12, 2016 21:04 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

wtorek 21.06 poproszę
Obrazek

olala1

Post » Pon cze 13, 2016 7:22 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Jedzenie na ogólnym i u Misi zabrane. Dałam też po połówce pasztecika tym naszym najodważniejszym, Amelcia zjadła od razu, Hela dziamała, więc miska została. Bruni pół saszetki z enzymem dałam, napoczęta kapsułka na tacy w kuchni. :)

znów wiatrak chodził
Obrazek

olala1

[poprzednia][następna]