Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 02, 2011 12:32 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie paź 02, 2011 15:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

może ktoś znalazłby miejsce u siebie w domku dla choć jednego kociaka?
http://tablica.pl/oferta/pokochaj-earl- ... DkIld.html

wciąż szukają....pingwinka przygarnie na DT etchom, buraś jest taki słodki, daje się brać na rączki, całować po główce, jest grzeczny, przyjacielski, ma uległy charakterek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie paź 02, 2011 17:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Marea pisze:może ktoś znalazłby miejsce u siebie w domku dla choć jednego kociaka?
http://tablica.pl/oferta/pokochaj-earl- ... DkIld.html

wciąż szukają....pingwinka przygarnie na DT etchom, buraś jest taki słodki, daje się brać na rączki, całować po główce, jest grzeczny, przyjacielski, ma uległy charakterek

Pingwinek siedzi w łazience w otwartym transporterze i rozkminia, czy opłaca się wyjść :) Kiedy była u mnie Marea, zadzwonił pan z TVN w wiadomej sprawie (namierzył mnie na Gumtree). Powiedziałam mu dość radykalnie, co o tym sądzę, pan zaprzeczał, że wcale nie chcą robić z nas wariatek, tylko pokazać "miłość do kotów ponad wszystko", przełamywać stereotypy i takie pitu-pitu, ale pozwoliłam sobie wyrazić głęboki sceptycyzm w tej kwestii. Z tego co zrozumiałam, dostał już "kosza" od wielu potencjalnych kandydatek i wydawał się tym faktem nieco rozżalony :P

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie paź 02, 2011 18:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

echtom pisze:dostał już "kosza" od wielu potencjalnych kandydatek i wydawał się tym faktem nieco rozżalony :P

oj biedny :ryk:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie paź 02, 2011 19:18 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Ja już po przeprowadzdzce, zostałam z jednym dorosłym tymczasem Kajtkiem aka Tuti, jednym dzikunem, na którego czeka dom na wsi. Dzisiaj znalazłam płaczącego kociaka 3 miesięcznego, jutro przejmuje 3 maluchy z lecznicy z Kosakowa. Marlena, jedziesz jutro do koleczkowa?
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Nie paź 02, 2011 19:32 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Pani, która wzięła dwa chore kociaki z podwórka, napisała jeszcze jednego maila:

-------------
(...) Zwracam się jednak z ogromną prośbą o interwencje na podwórku skąd zostały wzięte, ponieważ oprócz dwóch dorosłych kocurów są ok. 4 dorosłe kotki... Nie wiem gdzie się z tym zgłosić, ale te kotki ciągle rodzą małe... Strasznie się mnożą, ja już wiosną wzięłam dwa ponieważ siedziały w dziupli do której nie miała dostępu ich matka.
Kotki się mnożą, a sąsiedzi tylko narzekają, albo krzywdzą je. Nieraz ktoś podobno zabija maluchy. Kilka kotek chodzi z połamanymi łapkami - podobno ludzie rzucali w nie kamieniami...Na podwórko przyjeżdża samochód dostawczy do sklepu i nie raz rozjedzie kotka... Karmi je jedna starsza Pani, ale tych kotów i tak jest za dużo...
Jeśli wie Pani gdzie udać się z takim problemem proszę o pomoc. Mnie jest strasznie żal maluchów, które nie są niczemu winne.

Asia

-----------
Kartuska w Gdańsku. :(

A w sprawie Gowidlina dostałam wczoraj takiego maila:

------------

Dziękując za wyjaśnienia jednocześnie informuję że po dogłębnej
analizie zawartości poczty od Pani oraz informacji o Waszej grupie
dostępnych z innych źródeł zdecydowałam się na wybór innej opcji
działalności. Z poważaniem - Dorota.

---------

Hm, szczerze mrowiąc, to mam nadzieję, że p. Dorota zrezygnuje z pomysłu, bo w przeciwnym wypadku za chwilę w prasie ukażą się artykuły: "tragedia w prywatnym schronisku w Gowidlinie". Obym była złym prorokiem.

----------

Czy już można wrzucać ogłoszenia na naszą stronę? A jeśli tak, to kto to robi?
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie paź 02, 2011 20:34 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Na konto PKDT powinno zaraz wpłynąć 50zł z mojego bazarku: viewtopic.php?f=20&t=133531
Proszę dać znać czy pieniądze doszły.
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Nie paź 02, 2011 20:50 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Nowy kiciuś z Sopotu w wieku ok 5 tygodni jest już dziś u nas.
Przyjechał z Sopotu. Został znaleziony na ulicy w stanie tragicznym.
Zapchlony, wychudzony, ledwo żywy.
Znalazcy zapewnili mu leczenie weterynaryjne. Kiciuś spędził kilka dni w lecznicy, gdzie najprawdopodobniej uratowano mu życie.
Teraz jest w naszej mikro-łazience. Śpi przytulony do termofora, ale najważniejsze, że ma apetyt.
Niestety obawiam się, że kotek jest zagrzybiony. Ma łyse placki na skórze, więc chwilowo muszę go izolować.
Jutro Monika ma wpaść i ocenić swoim doświadczonym okiem stan kociaka.
Obrazek

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Nie paź 02, 2011 22:48 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

super pani z G. napisała...

Sara jedziemy do Koleczkowa jutro, zadzwonie aby sie umówić.

Marta jeszcze raz dziękuje za przyjęcie do siebie tej biedy!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie paź 02, 2011 22:58 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Kurde jak wracalam do domu przed chwila zobaczylam na ulicy kota, był tak głodny, że jadł rozjechana, stara, wysuszona zabe, ktora nawet juz zaby nie przypominala. widzialam go juz 3 razy, za kazdym byl mega glodny, bylo to blisko mnie jakies pol km. Niewiele widziałam po ciemku ale chyba kastrat, ja nie mam gdzie go wziać a idzie zima, pewnie ktos go wypierniczyl z domu, spotykam go w tym samym miejscu :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon paź 03, 2011 7:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Morela80 pisze:Na konto PKDT powinno zaraz wpłynąć 50zł z mojego bazarku: viewtopic.php?f=20&t=133531
Proszę dać znać czy pieniądze doszły.

ok
pozdrawiam
Obrazek

maria_kania

Post » Pon paź 03, 2011 7:04 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

czy ktoś cos chce ode mnie w zwiazku z zebraniem? prosze o info
Obrazek

maria_kania

Post » Pon paź 03, 2011 8:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

hej hej ;-)
Z pół roku nie miałam żadnych tymczasów, a tu wczoraj wywaliło kotami z grubej rury 8)
Przygarnęłam do domu koteczkę spod bloku, która przeraźliwie miauczała. Bałam się, że może coś jej jest, zeszłam na dół i zobaczyłam, ze jest w zaawansowanej ciąży, więc wzięłam ją do domu, tym bardziej, ze kotka była bardzo miziasta. Poradziłam się Moniki Paczkowskiej w sprawie sterylizacji aborcyjnej, która miała mieć dziś miejsce, a wieczorem kotka się okociła. Adam jej asystował i mamy 5 małych kuleczek :1luvu: Nie wiem w jakiej sa formie, na oko - ok. Nie chciałam za bardzo ingerować w zawartość koszyka, choć kotka jest bardzo ufna. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy :kotek:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon paź 03, 2011 9:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Marlon pisze:Kurde jak wracalam do domu przed chwila zobaczylam na ulicy kota, był tak głodny, że jadł rozjechana, stara, wysuszona zabe, ktora nawet juz zaby nie przypominala. widzialam go juz 3 razy, za kazdym byl mega glodny, bylo to blisko mnie jakies pol km. Niewiele widziałam po ciemku ale chyba kastrat, ja nie mam gdzie go wziać a idzie zima, pewnie ktos go wypierniczyl z domu, spotykam go w tym samym miejscu :(

podobna sytuacja w naszej okolicy;
w sobotę wieczorkiem, w drodze na wesele spotkaliśmy na przystanku przy pętli na Dąbrowie (obok Tesco) wychudzonego kota; bał się ludzi, ale wyglądał raczej na totalnie przerażonego wywalonego kota, dzikuny radzą sobie, a on wydawał się czekać na ludzi; skoczyliśmy po jedzenie, kot był po drugiej stronie ruchliwej ulicy, daliśmy mu całą puchę - jadł jak opętany;
dzwoniłam do Moniki i maryjane z pytaniem o łapkę i łapankę, ale nie udało się nić już o tej porze zorganizować;
wczoraj spotkaliśmy się z Moniką w miejscu gdzie kot siedział, był tam tylko upolowany martwy kret, jedzenie zniknęło; wczoraj wsypaliśmy mu kolejna sporą porcję, ale nie było go; dzisiaj Tz skoczy tam ponownie;
kot wygląda jakby przebył sporo km :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon paź 03, 2011 10:05 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maryjane82 pisze:Nowy kiciuś z Sopotu w wieku ok 5 tygodni jest już dziś u nas.
Przyjechał z Sopotu. Został znaleziony na ulicy w stanie tragicznym.
Zapchlony, wychudzony, ledwo żywy.
Znalazcy zapewnili mu leczenie weterynaryjne. Kiciuś spędził kilka dni w lecznicy, gdzie najprawdopodobniej uratowano mu życie.
Teraz jest w naszej mikro-łazience. Śpi przytulony do termofora, ale najważniejsze, że ma apetyt.
Niestety obawiam się, że kotek jest zagrzybiony. Ma łyse placki na skórze, więc chwilowo muszę go izolować.
Jutro Monika ma wpaść i ocenić swoim doświadczonym okiem stan kociaka.
Obrazek

Chyba wiem co to za kotek...był leczony w lecznicy na 23 marca w Sopocie trochę za szybko zabrany.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]