Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sty 30, 2013 21:57 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Jak na razie możemy liczyć tylko na siebie.Na fb są dziewczyny mają stronki i adoptują koty-nie wiem jak założyć ale mogę zapytać.Nawet idą im te adopcje.Karmię w sumie 12 kotów-jakoś jeszcze daję radę-ogródkowej piątce czasami zasponsorują karmę mieszkańcy osiedla-na adopcjach nie znam się kompletnie,Lence-Merce znalazła dom vetka.Dzisiaj odwiedziła mnie Elwira-Zosia bez ogonka jest zupełnie inną kotką-gania z zabawkami,bawi się z kotami-musiało ją boleć bo wcześniej tylko spała.Nika i Luna mieszkają w łazience u Tereski.Nika zostaje u niej na stałe-Lunie będzie trzeba poszukać domu-Soni ich mamie również.Jak wreszcie wyjdę z domu porobię zdjęcia.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro sty 30, 2013 23:55 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Jutro bede dzwonila do UM ! Bede im dziure wiercic:D Moze taka strona pomoze ,sprobowac zawsze warto:)Hmm mam jeszcze drugi pomysl ale to w ostatecznosci beda mi potrzebne informacje itp. Wiem ze jestescie w tym dobre i wiecie co i jak:) dlatego bede potrzebowala waszej pomocy .Dziewczyny czy UM chociaz raz pomogl wam chodzi mi o sterylki?

miniusia122

Od: Śro lis 28, 2012 16:09

Post » Czw sty 31, 2013 6:54 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Byłam wczoraj u Demona, szłam w tamtym kierunku, pomyślałam, że załatwię wszystko przy okazji.Niestety, akurat w tym czasie podjechało kilka wozów policyjnych, mnóstwo funkcjonariuszy, nawet był z nimi pies.Nie, nie do tych ludzi, ale oni się przestraszyli i nie otworzyli mi drzwi.Byli z resztą pod wpływem , poznałam po głosach zza drzwi.Ciągle ktoś z mieszkańców mnie informuje, że to patologia, że mnie nie wpuszczą, ale jeszcze dziś spróbuję.Szkoda mi psa :cry: , dostałby tabletkę i byłoby z głowy.Miałam dla niego też trochę jedzenia, fajną miskę na wodę, taką, z której pies pijąc nie rozchlapuje, dostałam od znajomej.No, cóż...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 31, 2013 7:01 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

miniusia122 pisze:Jestem poczatkujaca tutaj wiec caly czas sie ucze w tym temacie:) Obecnie mam juz 3 koty ktore u mnie juz zostaja:)W miare mozliwosci moge dodawac jakies ogloszenia na danych portalach ale musze sie jeszcze rozeznac na rynku co i jak:) Myslalam zeby zalozyc stronke na facebooku na ktorej mozna by bylo za darmo umieszczac zwierzeta :) ale potrzebuje pomocy... Dziewczyny nie mozemy sie tak poddawac !

Nie poddajemy się.UM ma do końca stycznia podać program opieki nad bezdomnymi zwierzętami, obliguje ich do tego ustawa, czekamy więc.Oglądałam posiedzenie Rady Miejskiej w telewizji miejskiej i był poruszony temat bezpańskich psów przez jedną z radnych.Trzeba do UM dzwonić, chodzić, być namolnym.

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 9:06 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Jeżeli o sterylki chodzi to większość kotów ostatnio sterylizuje vetka Kataliny-jak będzie dalej to zobaczymy.W takim razie i ja dzwonię i wiercę dziurę-wprawdzie jest jeszcze 2 koty -nie wiem płci bo dzikie-dopiero jak odejdzie się to do karmy podchodzą.Psów natomiast jest w mojej okolicy sporo.

jaga1666

Post » Czw sty 31, 2013 9:25 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

miniusia122 pisze:Dziewczyny czy UM chociaz raz pomogl wam chodzi mi o sterylki?

Owszem były darmowe sterylki.Przed laty było lepiej, bo dawali talony.Niestety, wycofali się z tego, bo ludzie oszukiwali, ciachali swoje kotki, nikt tego nie kontrolował.Mówiłam, że da się to zrobić.Wybierając talon podaje się swoje dane, kot MUSI mieć obcięty koniuszek prawego uszka.Nikt nie zgodzi się na takie coś u swojego persa, prawda? Koty pod hutą tak mają, wiadomo, który ciachnięty.Poza tym, nie wolno wydawać kilkadziesiąt talonów na raz, a tak chyba bywało.W UM to wszystko wiedzą, bywam tam od lat i o takich rzeczach mówię.

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 10:00 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Niekoniecznie obcinać uszko-w Ogrodzie Św.Franciszka-czipują koty bezdomne i wiedzą co się z nimi dzieje-myślę że to lepszy pomysł.

jaga1666

Post » Czw sty 31, 2013 11:50 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Dzwonilam do UM ale nikt nie odbiera;/ czy mozecie podac mi numer moze zly wykrecam?Czy te kotki co sa wystawione na tablicy.pl to sa wasze?Kochane mozna dodawac kociaki i psiaki na psygarnij.pl na facebooku.Tam ludzie z calej Polski adoptuja zwierzaki,dzieki tej stronie:), SOS koty Mielec , Happy Garden,Schronisko Kundelek. Jaga1666 masz racje to lepszy pomysl ale wiadomo trzeba wydac wiecej, a na prezydenta nie ma co liczyc to nie przejdzie.

Gdzie mozna bedzie przeczytac program na 2013 r?

O uszy tez mi sie obilo ze jest podpisany kontrakt ze schroniskiem Kundelek? Ze psiaki w "ostatecznosci" maja tam trafiac? Jest to prawda?

Jestescie wielkie:) Dobrze ze sa jeszcze takie osoby ja Wy:)

miniusia122

Post » Czw sty 31, 2013 12:10 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Koniecznie trzeba obcinać uszko.Nie łapie się drugi raz tych samych kotów na sterylki czy kastracje.Poza tym własnego kota opiekun pozwoli zaczipować, obciąć uszko już nie bardzo.Unika się oszustwa.
Byłam w Rossmannie, były puszki Winstona po 1,79 ( 400g) , dostałam też trzy puszki Felixa po 1,99 ( cena na do widzenia :lol: ).Czteropaki Optymalnej Diety po 3,99.Koty je lubią, kupiłam cztery.Na razie tyle, bo miałam ciężko.W piątek jest kolejna promocja, tacki będą po 79 gr.Butchersy też kupię, są po 1,45 we Fracu.
Czekam na kuriera z zooplusa, będzie zapas suchej karmy :lol: Bardzo jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu: Koty na pewno nie będą głodne :lol: Teraz odwilż, dostaną więc mokrą karmę dla większego urozmaicenia.
Obrazek

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 12:20 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

miniusia122 pisze:O uszy tez mi sie obilo ze jest podpisany kontrakt ze schroniskiem Kundelek? Ze psiaki w "ostatecznosci" maja tam trafiac? Jest to prawda?

Nic mi o tym nie wiadomo.Z p.Derwiszową z Kundelka jestem w kontakcie.Wątpię, aby tam trafiały psiaki.Znam ludzi z TSPZ "Ogród św.Franciszka", tymczasowałam koty od nich, czasem mi pomagali, ale nie liczyłabym za bardzo na nich.Podobnie jak "Happy Garden".Prezeską jest Basia, która pojawiała się na forum miau, ale to raczej dogomaniaczka.Oni mają sporo swoich problemów, łącznie z interwencjami.Ostatnio TSPZ zajmowali się krową, koniem i kozami, którym groziła śmierć głodowa.W odróżnieniu od naszego Futrzaka jeżdżą na interwencje, zwierząt mają po kokardki, ludzi brak, o DT nie wspomnę.
Podaję Ci numer do UM 15 643 34 51.
Program powinien pojawić się na stronie UM.

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 18:24 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Byłam u Demona, niestety nikogo nie było w domu :evil:

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 21:04 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

My też mamy akcję pies-aż musiałam wyjść z domu-nie piszę żeby nie zapeszyć.Proszę o kciuki :ok:

jaga1666

Post » Czw sty 31, 2013 21:06 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

:ok: :ok: :ok:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Czw sty 31, 2013 22:08 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

trzymam kciuki i prosze o relacje:):)

miniusia122

Post » Pt lut 01, 2013 8:29 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Jak na razie wszystko na dobrej drodze-może uda się podstępem wyciągnąć pieska z piekła :ok:

jaga1666

[poprzednia][następna]