Kolejna sprawa to zbiórka w tesco w Gdańsku - podobny przekaz - potrzebujemy wolontariuszy chętnych.
Następnie trzeba wymyślić akcje do ZooKarin.
Marta, ja jade w poniedziałek do koleczkowa, też moge kupić Ci żwir. Masz ode mnie maila.
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
KarolinaS pisze:Marlon pisze:Załatwię dom dla jednej. Ktoś weźmie 2 pozostałe?
Marlena dzięki
KarolinaS pisze:KarolinaS pisze:Marlon pisze:Załatwię dom dla jednej. Ktoś weźmie 2 pozostałe?
Marlena dzięki
Marlena i jak masz jakiś domek dla tri?
KarolinaS pisze:sory że pos po poście, ale chciałam oddzielić
mpacz
w Sopocie, przy stacji kolejki tzn między kasami od strony pubu Kinski, między kasami, kioskami a ulicą Kościuszki i między chodnikami są dwie niewielkie wysepki zieleni: drzewka, krzaki etc
spotkaliśmy tram całą rodzinę kotów: 5 albo 4 około 5 miesięczne kotki buraski i whiskasiki/marmurki + 1 czarny z matką matka whiskasik marmurkowa, między krzakami widziałam miseczki;
kotki nie podchodzą do ludzi, ale jak się podejdzie zbliżają się na bezpieczną odległość zaciekawione;
ruch tam duży, bo to przejście od kolejki, koty siedzą raczej w krzakach, które teraz sa raczej gęste;
jak na moje oko można by tam schować budkę, ale wszystkie trzeba ciachnać; tam się może zrobić kolonia;
kotka mi się wydawała grubiutka, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy ciężarna, dość ciemno było; na sterylkę można by ją zabrać pewnie na 1 dzień bo nie wiem czy dzieciaki się nie rozejdą jak zniknie na dłużej
i jeszcze dobra wiadomość: kotka z Osówki już zabrana![]()
dzięki Monia za założenie wątku
mpacz78 pisze:Do Agnieszki Wójcik (koleżanka Agi Marczak, co tam działała z kotami na Żabim Kruku, na Dolnym Mieście), zadzwonił pan z TVN z Rozmów w Toku, jej telefon znalazł w internecie dlatego, że ogłasza dużo kotów do adopcji (ogłasza koty Agi Marczak, i jeszcze kilku osób).
Podobno chcą zrobić program pt. "Koty, koty, koty..."
Poszukują osób, które mają pod opieką większą ilosć kotów, powyżej 10szt.
Agnieszka Wójcik nie ma i nie tymczasuje większych ilości kotów więc się nie kwalifikuje, dlatego podała kontakt dalej.
Może warto się skontaktować z tym panem, jeśli zechcieliby zrobić program o PKDT, o Domach Tymczasowych, to mogłybyśmy się trochę rozpromować, ale to trzebaby ustalić najpierw jak oni ten program widzą, bo moze nie być zbieżny z naszą wizją, wiadomo takie programy szukają sensacji, żeby nie chcieli zrobić z nas kociar - wariatek, 'villasowych', itp..
Sabina, kiedyś pisała do 'rozmów w toku' nie wiem czy ten telefon ma z tym związek, ale chyba nie bo Aga Wójcik nie była tam wymieniana.
Jakby co mam telefon tego pana.
Poker71 pisze:
Uważałabym póki co. Babka z programu pojawiła się na forum z wpisem że szuka KOBIET które mają powyżej 10ciu kotów. TYLKO KOBIET. Na pytanie czemu tylko napisała pw że mam podac telefonbez wyjaśnień, ani na pw ani na wątku.
Podpadające trochę
maryjane82 pisze:Poker71 pisze:
Uważałabym póki co. Babka z programu pojawiła się na forum z wpisem że szuka KOBIET które mają powyżej 10ciu kotów. TYLKO KOBIET. Na pytanie czemu tylko napisała pw że mam podac telefonbez wyjaśnień, ani na pw ani na wątku.
Podpadające trochę
No ale wlasnie moze ktoras z nas moglaby byc idealnym przykladem lamiacym stereotypy???
Poznalam juz kilka dziewczyn z pkdt i sa one zupelnymi przeciwienstwami violetty willas!!
poza tym wystep w programie to chyba jakas $$?
Dla jakiegos DT sie przyda...
A gdyby w TVN na pasku na dole pojawil sie adres pkdt.pl ... to jest niesamowita reklama.
Poker71 pisze:Maryjane, czy wiesz jak "odpowiednie" zadawanie pytan i "odpowiedni" komentarz może odwrócić sens o 180stopni??? A już zwałaszcza w telewizji z doświadczonym prowadzącym.
występ w programie to jakieś 200zet. plus gratis możliwe ośmieszenie i osoby i idei a przy okazji organizacji też![]()
Tu masz wątek o tej akcji
viewtopic.php?f=1&t=133837
babka rozsyła pw NIE ODPOWIADAJĄC na żadne pytania, a wydźwięk maila to jednej z fundacji jest dość jednoznaczny.
W moim odczuciu idea szkodliwa.
maryjane82 pisze:Poker71 pisze:
Podpadające trochę
No ale wlasnie moze ktoras z nas moglaby byc idealnym przykladem lamiacym stereotypy???
Poznalam juz kilka dziewczyn z pkdt i sa one zupelnymi przeciwienstwami violetty willas!!
poza tym wystep w programie to chyba jakas $$?
Dla jakiegos DT sie przyda...
A gdyby w TVN na pasku na dole pojawil sie adres pkdt.pl ... to jest niesamowita reklama.
echtom pisze:Czy dzisiejsze zebranie jest aktualne? I głupie pytanie - jak doklejać banerki do postów?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości