Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 22:23 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Tak, chodzi o kalendarz, trzeba zrobić impreze promocyjną 5 listopada, musimy zrobić burzę mózgów i wymyślić gdzie co jak. Bardzo proszę wszystkich z PKDT ale również inne osoby chętne do pracy o zarezerwowanie sobie tego terminu 5 listopad na tą imprezę, trzeba pozapraszać mase osób, impreza "wybierz miśka" ma zachęcać do adopcji, ma promować kalendarz i mamy zbierać dary na niej :)

Kolejna sprawa to zbiórka w tesco w Gdańsku - podobny przekaz - potrzebujemy wolontariuszy chętnych.

Następnie trzeba wymyślić akcje do ZooKarin.

Marta, ja jade w poniedziałek do koleczkowa, też moge kupić Ci żwir. Masz ode mnie maila.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt wrz 30, 2011 22:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Kilka maili:
=======
Witam,

Wirtualna Polska poszukuje chętne osoby do współpracy z serwisem ulubieńcy.wp.pl.

Głownie chodzi o weterynarzy, profesjonalistów zajmujących się tematyką zwierzęcą, osoby do pisania artykułów oraz ekspertów udzielających porady.

To może być szansa na szersze zaistnienie PKDT ;)

==========
Ktoś chętny do pisania?
jakby co, mam maila do osoby z wp która się zajmuje serwisem.

=======
Mam do oddania dwa malutkie kociaki- kocurka i koteczkę (kotka z białymi skarpetkami).
Kotki są brązowe. Wzięłam je z podwórka, ale mogą tu zostać tylko do soboty...Jeśli nie znajdę dla nich domu ani DT wrócą na podwórko:(
a niestety mają koci katar. Mam kropelki więc je trochę podleczę.

Proszę o pomoc, dłużej naprawdę nie będę mogła ich zatrzymać, ponieważ mój chłopak, który ze mną mieszka choruje na astmę...
Nie było problemu z ich złapaniem ponieważ miały tak pozaklejane ropą oczy...

Asia L.

==============

Hm, ma ktoś miejsce? Jutro obieram od Kasprzyka młodą spod Castoramy. Gdybym chociaż Balbinkę wyadoptowała - ona wciąż nie jest zaszepiona, a na dodatek dzisiaj dostała rozwolnienia :( Może to po Bozicie, dostała smectę, poczekamy do jutra.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Sob paź 01, 2011 10:06 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

KarolinaS pisze:
Marlon pisze:Załatwię dom dla jednej. Ktoś weźmie 2 pozostałe?

Marlena dzięki

Marlena i jak masz jakiś domek dla tri?
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob paź 01, 2011 10:14 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

sory że pos po poście, ale chciałam oddzielić

mpacz
w Sopocie, przy stacji kolejki tzn między kasami od strony pubu Kinski, między kasami, kioskami a ulicą Kościuszki i między chodnikami są dwie niewielkie wysepki zieleni: drzewka, krzaki etc
spotkaliśmy tram całą rodzinę kotów: 5 albo 4 około 5 miesięczne kotki buraski i whiskasiki/marmurki + 1 czarny z matką matka whiskasik marmurkowa, między krzakami widziałam miseczki;
kotki nie podchodzą do ludzi, ale jak się podejdzie zbliżają się na bezpieczną odległość zaciekawione;
ruch tam duży, bo to przejście od kolejki, koty siedzą raczej w krzakach, które teraz sa raczej gęste;
jak na moje oko można by tam schować budkę, ale wszystkie trzeba ciachnać; tam się może zrobić kolonia;
kotka mi się wydawała grubiutka, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy ciężarna, dość ciemno było; na sterylkę można by ją zabrać pewnie na 1 dzień bo nie wiem czy dzieciaki się nie rozejdą jak zniknie na dłużej

i jeszcze dobra wiadomość: kotka z Osówki już zabrana :D
dzięki Monia za założenie wątku
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob paź 01, 2011 10:24 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

KarolinaS pisze:
KarolinaS pisze:
Marlon pisze:Załatwię dom dla jednej. Ktoś weźmie 2 pozostałe?

Marlena dzięki

Marlena i jak masz jakiś domek dla tri?

Tak, mam dla jednej domek, trzeba by było ją złapać i dać do dr Kasprzyka, Pani Kasprzyk chce dla znajomych trikolorke.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob paź 01, 2011 18:33 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

ja na zebraniu nie bede,
niestety,
przepraszam,
mysle o aukcji z obrazmi, i klimacie tam,
pierwsza myśl...
kojarze że jakaś piewaczka miala być na promocję kalendarza, z tego co wiem to u Sabiny temat aktualny, (nie ma co patrzeć że moze ostatnio miedzy nami bywa różnie) nadal temat aktualny...
mysle że cafe anioł, wernisaż, do tego moze jeszcze jakiś występ itd,
to tak na szybko, w listopadzie bedzie juz chłodno a w Cafe jest bardzo mila atmosfera i klientela taz całkiem całkiem.,
druga myśl
to koncert rocowy w Kontraście,
lub po prostu do realizacji jedno i drugie ...
to napewno fajne do organizacji i do wziecia,
mam wrażenie że dwie grupy odbiorców docelowych nie są złe itd..

co do plakatow do zoo karina, o wzór poprosć koleżanke Alicje, ona miala super pomysły,
co do kalendarzy hmm
ja wezme kilka na bazarek ale dosłownie kilka bo jak wyskoczą inne fundacje to ciezko bedzie sprzedać i każda z nas powina sie okreslic ile sprzeda w swoich kregach + do zoo kariny, +weci +na allego + np ja na 3miasto.pl itp

ponieważ nie bedzie mnie na zebraniu podajcie prosze Marlenie fv w drodze powrotnej mi podrzuci lub zostawi w szafce.
dzieki szafce w ciagu dnia o dowlnej porze możecie mi podrzucac fv, wejsc na posesje (psa nie ma -5kotów)
zchować w szace patrząc na drzwi po prawej stronie,
lub dac do reki jak sie spotka tesciom przekaża itd...
wysyłam fv we wtorek,
pozdrawiam

z inne beczki
znajomy geodeta mówił mi dziś ze gmina Kosakowo-Mosty dogadała sie i ze na Mosty łaki gdzies kolo wysypiska czy spalania popiołów ma być nowe schronisko czy ochronka na 100-120szt psów bez kotów,
wiecie cos na ten temat??
Ostatnio edytowano Sob paź 01, 2011 18:51 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob paź 01, 2011 18:43 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

KarolinaS pisze:sory że pos po poście, ale chciałam oddzielić

mpacz
w Sopocie, przy stacji kolejki tzn między kasami od strony pubu Kinski, między kasami, kioskami a ulicą Kościuszki i między chodnikami są dwie niewielkie wysepki zieleni: drzewka, krzaki etc
spotkaliśmy tram całą rodzinę kotów: 5 albo 4 około 5 miesięczne kotki buraski i whiskasiki/marmurki + 1 czarny z matką matka whiskasik marmurkowa, między krzakami widziałam miseczki;
kotki nie podchodzą do ludzi, ale jak się podejdzie zbliżają się na bezpieczną odległość zaciekawione;
ruch tam duży, bo to przejście od kolejki, koty siedzą raczej w krzakach, które teraz sa raczej gęste;
jak na moje oko można by tam schować budkę, ale wszystkie trzeba ciachnać; tam się może zrobić kolonia;
kotka mi się wydawała grubiutka, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy ciężarna, dość ciemno było; na sterylkę można by ją zabrać pewnie na 1 dzień bo nie wiem czy dzieciaki się nie rozejdą jak zniknie na dłużej

i jeszcze dobra wiadomość: kotka z Osówki już zabrana :D
dzięki Monia za założenie wątku

Koty są też dokladnie po drugiej stronie ulicy, tam są takie krzaki pod kamienicą i widzialam tam wiosną młodziaki, miały miseczki itp. Wiem, że jak się pójdzie w dół Chopina i zaraz w lewo w podwórko, tam są koty...ale one są później aż do samego dołu, do Grunwaldzkiej samej...Rzuć kamieniem gdziekolwiek, trafisz kota...
Tam przy tych krzakach widziałam je raz, później już nie. Może to te, o których piszesz...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob paź 01, 2011 19:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mpacz78 pisze:Do Agnieszki Wójcik (koleżanka Agi Marczak, co tam działała z kotami na Żabim Kruku, na Dolnym Mieście), zadzwonił pan z TVN z Rozmów w Toku, jej telefon znalazł w internecie dlatego, że ogłasza dużo kotów do adopcji (ogłasza koty Agi Marczak, i jeszcze kilku osób).
Podobno chcą zrobić program pt. "Koty, koty, koty..."
Poszukują osób, które mają pod opieką większą ilosć kotów, powyżej 10szt.
Agnieszka Wójcik nie ma i nie tymczasuje większych ilości kotów więc się nie kwalifikuje, dlatego podała kontakt dalej.

Może warto się skontaktować z tym panem, jeśli zechcieliby zrobić program o PKDT, o Domach Tymczasowych, to mogłybyśmy się trochę rozpromować, ale to trzebaby ustalić najpierw jak oni ten program widzą, bo moze nie być zbieżny z naszą wizją, wiadomo takie programy szukają sensacji, żeby nie chcieli zrobić z nas kociar - wariatek, 'villasowych', itp..

Sabina, kiedyś pisała do 'rozmów w toku' nie wiem czy ten telefon ma z tym związek, ale chyba nie bo Aga Wójcik nie była tam wymieniana.

Jakby co mam telefon tego pana.

Uważałabym póki co. Babka z programu pojawiła się na forum z wpisem że szuka KOBIET które mają powyżej 10ciu kotów. TYLKO KOBIET. Na pytanie czemu tylko napisała pw że mam podac telefon 8O bez wyjaśnień, ani na pw ani na wątku.
Podpadające trochę :?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob paź 01, 2011 20:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Poker71 pisze:
Uważałabym póki co. Babka z programu pojawiła się na forum z wpisem że szuka KOBIET które mają powyżej 10ciu kotów. TYLKO KOBIET. Na pytanie czemu tylko napisała pw że mam podac telefon 8O bez wyjaśnień, ani na pw ani na wątku.

No ale wlasnie moze ktoras z nas moglaby byc idealnym przykladem lamiacym stereotypy???
Poznalam juz kilka dziewczyn z pkdt i sa one zupelnymi przeciwienstwami violetty willas!!
poza tym wystep w programie to chyba jakas $$?
Dla jakiegos DT sie przyda...
A gdyby w TVN na pasku na dole pojawil sie adres pkdt.pl ... to jest niesamowita reklama.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Sob paź 01, 2011 20:11 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maryjane82 pisze:
Poker71 pisze:

No ale wlasnie moze ktoras z nas moglaby byc idealnym przykladem lamiacym stereotypy???
Poznalam juz kilka dziewczyn z pkdt i sa one zupelnymi przeciwienstwami violetty willas!!
A gdyby w TVN na pasku na dole pojawil sie adres pkdt.pl ... to jest niesamowita reklama.

Maryjane, czy wiesz jak "odpowiednie" zadawanie pytan i "odpowiedni" komentarz może odwrócić sens o 180stopni??? A już zwałaszcza w telewizji z doświadczonym prowadzącym.

występ w programie to jakieś 200zet. plus gratis możliwe ośmieszenie i osoby i idei a przy okazji organizacji też 8O

Tu masz wątek o tej akcji
viewtopic.php?f=1&t=133837

babka rozsyła pw NIE ODPOWIADAJĄC na żadne pytania, a wydźwięk maila to jednej z fundacji jest dość jednoznaczny.

W moim odczuciu idea szkodliwa.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie paź 02, 2011 7:50 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Poker71 pisze:Maryjane, czy wiesz jak "odpowiednie" zadawanie pytan i "odpowiedni" komentarz może odwrócić sens o 180stopni??? A już zwałaszcza w telewizji z doświadczonym prowadzącym.

występ w programie to jakieś 200zet. plus gratis możliwe ośmieszenie i osoby i idei a przy okazji organizacji też 8O

Tu masz wątek o tej akcji
viewtopic.php?f=1&t=133837

babka rozsyła pw NIE ODPOWIADAJĄC na żadne pytania, a wydźwięk maila to jednej z fundacji jest dość jednoznaczny.

W moim odczuciu idea szkodliwa.

Przeczytałam zalinkowany wątek i sprawa rzeczywiście jest śmierdząca. Ewidentnie planują program o "kociarach-wariatkach", coś w stylu tego, który był parę miesięcy temu na Polsacie:

http://pl.shvoong.com/entertainment/tv/ ... 27-polsat/

Myślę, że PKDT powinien trzymać się z daleka od stacji komercyjnych.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie paź 02, 2011 8:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

No niestety, też już pozbyłam się złudzeń, to nie będzie program taki jaki my byśmy widziały, to jest szukanie taniej sensacji tylko i wyłącznie.
Szkoda.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie paź 02, 2011 11:51 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maryjane82 pisze:
Poker71 pisze:

Nie, to ma być coś w stylu: przez koty rozbił się mój związek.
Program jest montowany, a nie na żywo, a ma z góry założoną tezę. Ja bym odpuściła.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie paź 02, 2011 11:56 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Czy dzisiejsze zebranie jest aktualne? I głupie pytanie - jak doklejać banerki do postów? :oops:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie paź 02, 2011 12:32 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

echtom pisze:Czy dzisiejsze zebranie jest aktualne? I głupie pytanie - jak doklejać banerki do postów? :oops:

pytasz jak w podpisie wskleić banerek?
wchodzić w nowe wiadomosci i masz swój profil i podpis itamm wklejasz robisz podglad i widzisz co i jak i wyśli ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia][następna]