Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 16:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Kromka od czwartku, jak sie uda, potem Drejk, potem Józefina! Osoby które mają te koty same skontaktuja sie z naszymi adminami :)) Można napisać: Kromka "kotem tygodnia" Została wyróżniona z powodu wspaniałych, hipnotyzujących oczu oraz żywego temperamentu.. każdy kto opiekuje się tym kotem niech wymyśli dlaczego, przecież sami wiecie najlepiej jak wyjątkowe są "wasze" koty!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lut 16, 2011 18:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Przepraszam za OT
Nie wiecie przy przy okazji http://galeriabaltycka.pl/doc_1976-_swi ... -2011.html będą promowane zwierzaki z trójmiejskich schronisk?
Byłaby to dobra okazja, może parę zwierzaków znalazło by dom...
A może warto chociaż rozdawać ulotki np. o PKDT przed Galerią... :roll:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro lut 16, 2011 20:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dziewczyny, a może skontaktować się z organizatorem i uzyskać zgodę zarządcy galerią bałtycką i "przy okazji" zbiórke do puszek zrobić.

W razie co ja deklaruję się stać kilka godzin z puszką, ostatnio w zookarinie nieźle mi szło, więc mogę pobiegać z puszką i ponawijać do ludzi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lut 16, 2011 20:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Napisałam taki tekst o Kromce:
Zaraz wyślę go do Szymona. A jeśli ktoś chce zrobić jej gdzieś ogłoszenia to będę wdzięczna.

Kromeczka - mała kotka o wyjątkowym charakterze.

"Koteczka przyszła na "nasze podwórko" (podwórko na którym dokarmiamy koty) nie wiadomo skąd w październiku 2010 wraz z rodzeństwem, jednak od początku była mniejsza od rodzeństwa i wtedy była strasznie chora, w płuckach rzęziło, ze słychać było na kilka metrów, z noska leciał katar. Do tego kicia wydawała się nie być dzika, podchodziła do nas, ocierała się o nogi. Zabrała ją do domu aby wyleczyć, niestety infekcja była już zadawniona i przewlekła i nie ustępowała łatwo, dopiero po kilku kuracjach udało się kicię "wyprowadzić na prostą", były chwile pogorszeń, ale kicia walczyła bardzo dzielnie.
Mimo chorowania zawsze była bardzo wesołą i dzielną koteczką, uwielbiającą zabawy jakby dopiero teraz nadrabiała to biedne dzieciństwo.
Kromeczka ma teraz około 8 miesięcy, chociaż wygląda na młodszą, jest niedużą kotką i pewnie już dużo nie urośnie, być może taka jej uroda a może gorszy start życiowy to spowodował.
Kicia nie wymaga w tej chwili leczenia, trzeba teraz dbać o nią tylko bardzo troskliwie.
Kicia odwdzięczy się na pewno sprawiając wiele radości opiekunom, ponieważ jest wesoła, uwielbia bawić się głownie kulać po podłodze różne małe przedmioty, piłeczki, monety, śrubki i co tylko uda się jej znaleźć.
Kromcia świetnie dogaduje się z innymi kotami, więc będzie dobrym towarzystwem jeśli ktoś już ma kota/koty. Oczywiście bezbłędnie korzysta z kuwetki jest czyściutka.
Koteczka jest zaszczepiona na choroby wirusowe, odrobaczona, odpchlona, miała zrobione testy fiv/felv - wyniki ujemne (czyli nie jest nosicielem tych chorób).
Kicia jest wyjątkowej urody: śnieżnoiała w srebrzysto-szare pręgowane łatki, które torzą jakby niedopiętą kamizelkę i czapeczkę na główce do tego ma czarne obwódki oczu jakby nmalowane kredką."

ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lut 17, 2011 1:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Jadę się dziś z Luną zapoznawać... :D Trzymajcie kciuki, żeby mnie polubiła, zwłaszcza, że ja z konieczności będę za sztywniaka podczas wizyty przebrana :kotek:
Topsik15X05 Pusia2IV10 Rudy1II11 Śpijcie słodko
ObrazekObrazekObrazek
Bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=155277

Małgorzatka

Od: Pon sty 24, 2011 23:18

Post » Czw lut 17, 2011 1:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Małgorzatka pisze:Jadę się dziś z Luną zapoznawać... :D Trzymajcie kciuki, żeby mnie polubiła, zwłaszcza, że ja z konieczności będę za sztywniaka podczas wizyty przebrana :kotek:

Trzymam kciuki!
:ok:

Natalia_

Od: Sob lut 05, 2011 12:48

Post » Czw lut 17, 2011 9:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Też trzymam :ok: Piękna koteczka u Ciebie zamieszka :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw lut 17, 2011 9:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Też trzymam kciuki za piękną Lunę i żeby wszystko się ułożyło.
Małgorzatko :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lut 17, 2011 10:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Wszystkim kotom życzę wszystkiego najlepszego z okazji "Światowego Dnia Kota" :1luvu:
W klasie mojej córki zrobiłam dzieciom konkurs rysunkowy temat oczywiście kot z okazji dnia kota.Są to pierwszaki i muszę przyznać że bardzo fajne prace zrobiły,oczywiście wszystkie były nagrodzone.Dzieci już dziś mi zapowiedziały że za rok tez mam im zorganizować konkurs :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw lut 17, 2011 15:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

I ja wszystkim kotom zarówno tym w naszych domach, jak i PKDTowcom oraz podwórkowcom, oraz wszystkim kociarzom z okazji Światowego Dnia Kota 2011 z całego serca życzę pomyślności, spełnienia marzeń i samych dobrych dni w życiu !!!!! :1luvu:

Sabina z Obłuża wraz z ukochanymi podopiecznymi biutifulami: Bubbim i Bravo (2 wesołe yorki które kochają koty), Melką, Józią, Pikusią, pół brytyjską 'małą' Majką i Antosiem z krzywą głową. :1luvu:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Czw lut 17, 2011 15:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Czy ktoś może miałby miejsce na przetrzymanie chorego podwórkowego kocura do czasu wyleczenia? Jest miły i przyjazny, chociaż może być nieco płochliwy. No i jest okropnie zakatarzony :( W zasadzie całą zimę ma katar, sąsiadka już kilkakrotnie leczyła go antybiotykami, pomagało na chwilę. Nie wiemy co z nim zrobić, już myślałam, że będzie cieplej i kotom się poprawi, a tu znowu takie mrozy. Kot wygląda jak półtora nieszczęścia :( Mieszka w kociej budce. Strasznie mi go żal.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw lut 17, 2011 18:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Z uwagi na ciężka sytuacje osobistą( chodzi o poważne problemy ze
zdrowiem), poszukuję dobrego domu dla moich kotków lub kotka.
Kotki są płci damskiej, obie są wysterylizowane, zadbane.
Starsza "Kicia", ok 7 lat, czarna,bardzo grzeczna, większość dnia przesypia.
Młodsza "Mrówka", ok 4 lata, nieco rozbrykana,słodka,potrafi wkupić się
w łaski właściciela.

Nie jest konieczna adopcja dwóch kotek przez jednego opiekuna.

tel do mnie 600 272 282

Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Joanna Hering
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Czw lut 17, 2011 18:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Zgadnijcie kto jest na tych zdjęciach :lol:

Wszystkim kotom z okazji Dnia Kota życzę cudownych opiekunów i ciepłych domków :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

Małgorzatka

Post » Czw lut 17, 2011 18:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Lunka????
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Czw lut 17, 2011 18:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Bingo Izzi :ok: To ta ładniejsza, która jest na wszystkich zdjęciach oczywiście, bo na tą drugą istotę patrzeć nie warto :lol: Choć Luna mnie zaszczyciła spojrzeniem... :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 19:11 przez Małgorzatka, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Małgorzatka

[poprzednia][następna]