Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto wrz 19, 2023 14:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Byłam z Dorotą u Kulek, bo spotkałyśmy się na mieście. Nie było żadnego kota, a jeszcze nie padało. Teraz już leje.
Zapomniałam napisać, jaką koty sprawiły mi niespodziankę. Jechałam na targ po ziarno, między innymi. Zostawiłam torby na zakupy na podłodze i dopiero w trasie zorientowałam się, że któryś dowcipniś włożył do środka mój klapek :wink: Nie chciałam już wracać, więc tylko uważałam, aby klapka nie zgubić :lol:

Pomysłowe masz koty :ryk: :ryk:
Jestem ciekawa który to taki żartowniś. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto wrz 19, 2023 17:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Celowałabym w Adasia :) On jest tak podobny wyglądem i zachowaniami, które Ewa opisuje do Witusia mojego. A Wituś w pyszczku góry przenosi ;) Pierwszy raz mam takiego kota, który bez przerwy coś wyciąga, przekłada, wyskubuje w jakichś dziur, a ukochał sobie nakładkę do mopa parowego i właśnie moje kapcie, wiecznie tych rzeczy poszukuje :)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Śro wrz 20, 2023 6:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Całkiem możliwe, że to Adaś, na gorącym uczynku nie złapałam.
Dzisiaj znowu będę musiała podjechać do lecznicy :evil: Gucia nie wymiotuje już, ale karma gastro już jej nie smakuje. Niestety, znowu siusia poza kuwetą :evil: Nie dostaje już żelu i jest efekt. Coś mi wetka wspominała o zastrzykach, które kot dostaje raz na miesiąc, muszę popytać, bo to naprawdę jest nie do zniesienia. Obsikany kocyk już wyprany, schnie na balkonie, oparcie kanapy, które też zostało obsikane zaprane, ale w końcu będzie śmierdzieć :evil: Urine off sobie nie poradzi.
A to Bratek, który zastanawia się jak wspiąć się po siatce :mrgreen:
Obrazek
Bratek i Frodo
Obrazek
Misza
Obrazek
Najmilszy i najbardziej proludzki kot, czyli Lucy
Obrazek
Koty dostały fajną budkę. Myślałam, że Bratkowi się spodoba, w sumie każdy kot ją wypróbował
Obrazek
Obrazek
Ostatecznie budkę zajęła Gucia i ona z niej korzysta
Obrazek
Wczoraj bardzo lało, dzisiaj ma być ładnie, słonecznie, może bezdomniaki zjawią się w komplecie. Dorota ma dyżur.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro wrz 20, 2023 6:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bratek i Frodo - jacy podobni :)

Historia z klapkiem - urocza :)

Historia z kanapą - mniej urocza :( Oj, Guciu…

Edit: Guciu, masz ładne zdjęcie w budce :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro wrz 20, 2023 7:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tak, Frodo i Bratek są podobnie umaszczeni, wagowo jednak różnią się bardzo :mrgreen:
Gucia skończyła już 17 lat, jest seniorką. Wetka mówi, że na pewno ma problemy z układem kostnym, boli ją i stąd siusianie na miękkie podłoże. Oczywiście, może być i tak, że już coś się dzieje z nerkami, albo czymś innym. Badania miała robione 2.08, więc stosunkowo niedawno, ale ...Zaraz wsiadam na rower i pedałuję do lecznicy.

ewar

Post » Śro wrz 20, 2023 9:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam, rozmawiałam z wetką. Na razie jest pomysł, aby podawać jednak ten żel, ale w trakcie jedzenia. Oby pomogło.
Dorota była u Kulek, zjawiła się Lila i kocia mama. Tyle. Raz jeszcze tam podjedzie.

ewar

Post » Śro wrz 20, 2023 17:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Udało mi się zrobić bazarek, zapraszam, link w moim podpisie.

ewar

Post » Czw wrz 21, 2023 9:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale cieplutko dzisiaj :lol: Byłam u Kulek, nakarmiłam kocią mamę, malucha i Sreberko. Bardzo smakował im kurczak w rosole. Kupiłam potężną ćwiartkę na targu. Jest tam samochód, mają tylko kurczaki i indyki, bardzo dobrej jakości wszystko. Rosół na takiej ćwiartce jest żółciutki, koty chętnie go piją. Domowe nie, ale smakuje im gulaszowe z indyka, tylko stamtąd.
Zauważyłam, że Adaś i Bratek potrafią zaatakować Gucię :evil: :evil: :evil: Nie jakoś bardzo groźnie, ale zawsze. Nakrzyczałam na kocury, ale czy to coś da? Gucia jest bardzo uległą kotką. Bardzo polubiła budkę, prawie cały czas w niej siedzi. Kiedy wyszła, Gabryś tam się położył, potem Lucy, a Gucia nie protestowała, spokojnie odeszła. Jest wiekową kotką, to jest jej dom od zawsze i na zawsze, nie wolno jej gnębić.

ewar

Post » Czw wrz 21, 2023 13:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Polecam budkę, jaką dostały moje koty. Głównie korzysta z niej Gucia, ale jak tylko z niej wyjdzie, zaraz jakiś kot tam się pakuje. Jest sztywna, bardzo łatwa do czyszczenia, zmoczona nie deformuje się.
https://www.karusek.com.pl/produkty/tri ... gclid=EAIa
Swoją kupiłam w szmateksie na wagę, odkaziłam, uprałam, wysuszyłam na słońcu i jest super. Zapłaciłam 16 zł, więc nie było się co zastanawiać. Kupię kolejną bez wahania, jeśli spotkam.

ewar

Post » Czw wrz 21, 2023 14:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Polecam budkę, jaką dostały moje koty. Głównie korzysta z niej Gucia, ale jak tylko z niej wyjdzie, zaraz jakiś kot tam się pakuje. Jest sztywna, bardzo łatwa do czyszczenia, zmoczona nie deformuje się.
https://www.karusek.com.pl/produkty/tri ... gclid=EAIa
Swoją kupiłam w szmateksie na wagę, odkaziłam, uprałam, wysuszyłam na słońcu i jest super. Zapłaciłam 16 zł, więc nie było się co zastanawiać. Kupię kolejną bez wahania, jeśli spotkam.

Masz super szmateks, u nas takiego nie ma tzn ja nie znam.

Gosiagosia

Post » Czw wrz 21, 2023 15:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mam kilka szmateksów po drodze, że się tak wyrażę. W jednym są gadżety, czasem trafiam na coś fajnego. Kocyki tam też są, ale paskudne i drogie, nie kupuję. Wszelkie szmatki są w dwóch innych i tam można trafić na atrakcyjne rzeczy. W jednym są na wagę, w innym wycenione. Szmateksów jest dużo, ale chodzę do tych trzech, mam po drodze od Kulek. Dzięki temu moje koty mają zabawki, za które musiałabym zapłacić krocie, o posłankach nie wspomnę. O gotowe posłanka trudno, ale zawsze można coś przerobić, o ile jest fajny materiał.

ewar

Post » Pt wrz 22, 2023 5:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczoraj miałam niemiłą niespodziankę :cry: Michasia miała atak padaczkowy. Po nieco ponad pół roku od ostatniego. Spadła z szafy, ale na szczęście nie na podłogę. Atak trwał kilka sekund, szybko doszła do siebie. W takich chwilach myślę, jakim trzeba być człowiekiem, żeby taką kotkę wyrzucić na działki. Zrobiła to prezes kociej fundacji. Bez komentarza.
Gucia wczoraj zwymiotowała, ale możliwe, że był to efekt podgryzania owsa, znalazłam jakieś źdźbła w wymiocinach. Nie znoszę pisać o chorobach, problemach, ale teraz tak mam i nic na to nie poradzę.

ewar

Post » Pt wrz 22, 2023 8:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kocia mama z dzieciakiem czekały koło domku, małe szybko się najadło, a kocią mamę zostawiłam przy misce. Ładnie jadła. Sreberko przyszła do parku, oczywiście zaczęła od kurczaka w rosole.Zostawiłam ją, ma sporo jedzenia, głodna być nie powinna. Lila nie zjawiła się.

ewar

Post » Sob wrz 23, 2023 7:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Sob wrz 23, 2023 9:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
U nas dzisiaj tak jesiennie. W nocy padało, teraz jest pochmurno, chociaż ciepło. U Kulek frekwencja 100 %, Lila, bardzo głodna wreszcie się pojawiła. Małe jak zwykle szybko zjadło, kocia mama je powoli. Jeśli nie będzie padać, to podjadę raz jeszcze. Sreberko była również.
Bardzo kiepski czas dla mnie. Gucia niedomaga, zero zapytań o koty, a jeszcze pingwiniatko u sąsiadki ma padaczkę :cry: Liczę, że to może jest toksoplazmoza, bo podobno tak bywa. Za tydzień ma wizytę u weta, ma być zaszczepiona.

ewar

[poprzednia][następna]