OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 21, 2015 21:55 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

... i nie liczyłabym na hodowcę, że dobro kota będzie na pierwszym miejscu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 21, 2015 21:57 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

MalgWroclaw pisze:... i nie liczyłabym na hodowcę, że dobro kota będzie na pierwszym miejscu.

utopia :cry:
smutne :(
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 21, 2015 22:09 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

A zobacz u Fasolki, jak byłam świadkiem poszukiwania właściciela kota, co to wypadł z okna, bo "zawsze siedział"
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 21, 2015 22:14 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

MalgWroclaw pisze:A zobacz u Fasolki, jak byłam świadkiem poszukiwania właściciela kota, co to wypadł z okna, bo "zawsze siedział"

zobaczyłam już.
I słow mi brak.
Co dzień idąc karmić dziki mijałam takie 'co tylko siedzą". Po kilku miesiącach mojej nieobecności, już nie siedzą bo w większości ich nie ma.
Zew natury, wybranie wolności, powiew wiatru w kudełkach...
Modlę się o to, by te co jeszcze dulczą na parapetach wpadły w łapki moje. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 21, 2015 22:17 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Idź spać, Asia. Ja muszę jeszcze pomyśleć. Dobranoc
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 21, 2015 22:21 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

MalgWroclaw pisze:Idź spać, Asia. Ja muszę jeszcze pomyśleć. Dobranoc

pomyśl. Kciuki trzymam cały czas. Wiesz ,że trzymam.

ide spać.Chyba. :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 22, 2015 5:57 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Przypomnę o głosowaniu. Nowy tydzień nowe głosy potrzebne.
Zero telefonow o Lucynke i Silverka. Może się w tygodniu ruszy. Może.
Szykuję się do pracy. Dzikom już naszykowane. Jam jeszcze w lekkiej rozsypce. Ale powolutku zrobię się na bóstwo. Lub na ubóstwo. Jak kto woli.
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 22, 2015 8:10 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Oczywiście na bóstwo - wybierasz Bastet czy Sachmet (wersja rozrywkowa lub bojowa)?

Ale na Krakvecie z jednego telefonu tylko raz można w danym miesiącu głosować, prawda?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 22, 2015 8:52 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Asiu za Tatę, za Was i za wszystko :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon cze 22, 2015 9:05 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Trzymam mocno :ok: :ok: :ok: wiem jak to jest...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon cze 22, 2015 9:36 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Dzięki za kciuki.
Jest trzeci w kolejce. Czeka.
Trzyma się dzielnie.
Dorotka, jego żona, ma dać znać co i jak.

Nocka przeszła jako tako. Nie spałam od wczesnego rana. A jak do pracy czas było ruszyć to dopiero sen zmorzył. Ledwo siedzę i podejmuję próby inteligentnego wyglądania.A ,że mam wrodzone predyspozycje to trudno nie jest :wink:
Najgorsze w kocich sprawach jest koniec suchego Silverka. Z tego wszystkiego zapomniałam mu kupić. Nie chce jeść nic innego jak RC.
Janusz podygał do "spalonych" rankiem. Bałam się w niedzielną noc iść (po powrocie z wyjazdu) by tam na wampirza nie trafić. Biedak mógłby nie dać rady :mrgreen: Teraz takie słabowite som gadziny. :roll:
Biedne tam koty. Dupki jakieś urzędują i straszą je. Dupki co im miski, budki ,posłanka czy dykta przykrywająca przed deszczem miski przeszkadza. Wszystko zniszczą, wyrzucą , połamią. Zawsze jak jesteśmy to musimy ogarniać, sprzątać czy deski ułożone gwoździami do góry przekładać. Nawet już ich nie wyrzucamy bo z powrotem wracają na miejsce. Schodkó już nie ma. Dla mnie jestwielkim problemem wejście na "tarasik". A zejście to już w ogóle. Ludzie to prawdziwe są dusze dobre.
Z kotłownianego stanowiska wywaliłam zasuszone , oskubane i pełne much ości i łby wędzonych ryb. Wiem kto to kładzie. Jak spotkam to parę słów powiem.

Chyba jak mnie nie było to Pani T. nie ugościła kotów. Kręciły się rankiem pod płotem. Dobrze ,że sporo żarcia ze sobą miałam. Szylunia też głodna była bardzo. Pani T.to insza historia. Jak chodziłam rankiem to nie widziałam jej poczynań. Choć zawsze dziwiłam się ,że podobno karmi a miski czyste. Gdyby coś nałożone było innego niż moje to ślad by był. Mam uzasadnione podejrzenia ,że Pani T biega ze swą reklamówką (w niej puszka i coś tam) ale tylko celem pokazania się. Czy jestem o 18 czy o 21 ona zawsze jest na dworze i zawsze już idzie do kotów. Jaką drogą bym się nie skradała to i tak wlezę na nią. Jak mnie widzi to ze słowami to ja już karmić dziś nie będę rezygnuje z otwarcia puni. Zawsze tej samej chyba. Idzie jednak za mną, dyskutuje, sprawdza co koty dostają... Teraz wracam i sprawdzam czy miski są pełne . Raz wsio znikło i dopiero pytanie gdzie i jak się zapodziało, skończyło proceder znikania żarcia. Kilka kotów nie użre do czysta mich przez 30 minut.Zawsze zostawiam więcej bo w nocy inne przychodzą. Właścicielskie też. Takie niby właścicielskie.
Ludzie to dziwne są.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 23, 2015 9:59 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Ehh, tyle bied. Zajrzyjcie proszę.
viewtopic.php?f=1&t=169374

Z innej, weselszej beczki. Weselszej bo dobrze sie skończyło.
W sobotę raniusio poszłam na pielgrzymkę. Specjalnie tak wcześnie bo "na miasto" ruszałam. Chciałam sprawdzić pewien pustostan gdzie ,wedle mnie, koty mogły bytować. Nie kryję ,że o malunie chodziło. Kotka gdzieś się okociła. Karmicielka olała łapanie. A potem, jak już brzuchy duże były, toz olał jęki karmicielki. Ale ten rozdział znam z opowieści. Dom był opuszczony ale w tym roku włam nastąpił. Widziałam tam pingwina zeszłorocznego.
Ale do rzeczy.
pobiegłam z garami. Jak DonPedroCichoCiemny zlustrowałam ulicę czy nic nie idzie i nie jedzie. Wślizg zrobiłam przez uchyloną bramę pędzikiem nurkując w podwórze. Chaszcze pod moją grzywkę. Trawy po pas. .Uff, jestem. Sunę udeptaną ścieżyną.Cholera, ktoś tu bywa. Rozwalone wierzeje komórki pokazały zdewastowane pomieszczenie. Stoję, kiciam i zerkam lękliwie na boki. Słyszę poszum jakiś. Słyszę głos. Dziwny jakiś. Wśród łodyg coś bieli się. Oczki wytrzeszczam.Pieso, rzeczy jakieś... Jakoś tak nisko się bieli. Jakoś.... cholera jasna to... pośladki. 8O Gołe, białe i obłe. Kucają i wypinają się w mym kierunku. Zamarłam. Pośladki też. Znad pośladków uniosła się głowa w beretce. Facio. Zdrętwiałam. Szepczę z dłonią na piersi och, przepraszam, przepraszam... ja tylko kotów szukam... ja tylko chcę zobaczyć czy tutaj jakieś są... przepraszam, przepraszam... czy mogę... proszę sobie nie przerywać bo ja tylko kotów poszukam...stoję i jojczę. Szuram nożynkami, rączki załamuję, garami telepię. Ale stojem . Pośladki klasnęły i stwierdziły proszę bardzo, niech szuka , niech patrzy. I zajęły sie swoimi doopalowymi sprawami.
Wlazłam dalej. Okna wyrwane, stołeczki postawione z obu stron, bajzel jak cholera. Bury kocik nosa wystawił na kicianie. Znam go. Schował się. A ja blondynka o małym rozumku wlazłam do środka powierzając swe mało cenne życie zaufaniu w dobroć pośladków. Kot czmychnął. Żarcie zostawiłam. Zajrzałam do "pokoi" co pod ręką były. Dalej nie miałam odwagi. Spierniczyłam biegusiem kręgi w kręgosłupie narażając na wysunięcie. Pośladki się oporządzały. Powiedziałam grzecznie do widzenia. Powiedziałam grzecznie dziękuję . Zerknęłam czy coś nie idzie. Popatrzyłam czy coś nie jedzie i z ulgą weszłam na chodnik. W chaszczach usłyszałam klapanie a nie ma za co, do widzenia. Zabrzmiało jak obietnica.

Czy to prawda? Tak. Moja głupota też jest słynną oczywistą oczywistością.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 23, 2015 10:41 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Oj Asia :strach:
Ciebie nie powinno się samej puszczać w takie miejsca :twisted: Może jaśnie im panujący prezes jako miłośnik kotów wypożyczyłby paru swoich ochroniarzy do obstawy Twoich wycieczek :twisted: Trzeba napisać na Nowogrodzką :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto cze 23, 2015 11:02 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

Najpierw się obśmiałam, a następnie przeraziłam :strach:
Asiu toż to jest niebezpieczne :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto cze 23, 2015 11:29 Re: OTW13-proszę głosuj w KV na Jokot!Niech pp przegra bój!s

E, no myślę, że na osobę poznaną w TAKICH okolicznościach po prostu nie wypada nastawać. Ostatecznie to niejako bliska znajomość...
Na pewno każdy menelski i złodziejski kodeks tak mówi :wink:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

[poprzednia][następna]