Huciane koty cz.III..Do zamknięcia.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2016 11:20 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocie dziecko w ciąży!!!

Ewar, a może jednak zaryzykować i złapać Bartka np. w niedzielę i przetrzymać w piwnicy do poniedziałku?
Bo to jednak nic nie wskazuje na to, żeby zaczął przychodzić w dni powszednie...
Nie sądzę, żeby ten miziak aż tak w tej piwnicy szalał -
w ostateczności będzie można nastawić tam klatkę łapkę.
(a dodatkowy plus taki, że będzie przegłodzony przed zabiegiem).
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon maja 09, 2016 12:18 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocie dziecko w ciąży!!!

Cindy pisze:
ewar pisze:A teraz o Bartusiu.Tak wygląda :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To miły kotek, biorę go na ręce, przytulam, nie byłoby problemu ze złapaniem, ale jak go zmusić do przyjścia w dzień powszedni? :evil:

I to ma byc bezdomniaczek? Moja Cindy wzielam z ulicy jak miala okolo 10 tygodni - a teraz ma 14 lat - ale tak nie wywala brzuszka jak Bartus. Jak ten kotek znalazl sie na ulicy - bo nie wyobrazam sobie, zeby ktos mial sumienie go wyrzucic :placz:

Podejrzewam, że on urodził się albo jakimś sposobem trafił na teren huty.Pracownicy go oswoili i karmią, ale nie w weekendy.Nie wiem, gdybam.
violet pisze:Ewar, a może jednak zaryzykować i złapać Bartka np. w niedzielę i przetrzymać w piwnicy do poniedziałku?
Bo to jednak nic nie wskazuje na to, żeby zaczął przychodzić w dni powszednie...
Nie sądzę, żeby ten miziak aż tak w tej piwnicy szalał -
w ostateczności będzie można nastawić tam klatkę łapkę.
(a dodatkowy plus taki, że będzie przegłodzony przed zabiegiem).

Boję się, że nie da się potem wsadzić do transporterka, ale pomyślę, bo mam już serdecznie dosyć.

A teraz o kociej mamie.Zabrałam do weta, ale przywiozłam z powrotem, kotka bowiem ma dwa młode, kilkudniowe kocięta.Czarny to chłopczyk, szara to dziewczynka.Kocia mama jest bezpieczna, pomieszka sobie w łazience ( z oknem!) u pani, do której piwnicy się wprowadziła.Pani czyta forum :D Koty będą miały dobrą opiekę, a po odchowaniu kociąt będzie sterylka, no i szukanie domu dla całej trójki.
Na razie takie zdjęcia.Kotka jest przemiła, łagodna, kochana naprawdę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 09, 2016 17:24 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Zapraszam na bazarek, link w moim podpisie.

ewar

Post » Wto maja 10, 2016 19:47 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Parę dni nie czytałam Ewuniowych wiadomości i proszę.Jest nie tylko nowe kocio, ale cała rodzinka.P.Ewa wypatrzy każdego potrzebującego kota.Co by te biedaki bez tej dobrej duszy zrobiły.

hannibal

Od: Wto lut 23, 2016 21:12

Post » Wto maja 10, 2016 20:24 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Jest i zła wiadomość.Kocia mama jest chora :( Nie chce jeść, a to co wcześniej zjadła to wymiotowała.Ma też rzadkie kupki.Jutro cała rodzinka odwiedzi weta.
Dobra wiadomość dotyczy Jagusi.Kotce jakby wracało zdrowie.Dzisiaj szalała z myszką, biegała, skakała na kanapę, no po prostu kociak :D
Tak to u mnie jest, taka sinusoida, coś wychodzi, nastrój mi się poprawia, to zaraz coś musi mnie zdołować.

ewar

Post » Wto maja 10, 2016 20:41 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Ewuniu, takie jest życie.Koniec, kropka. Musimy dawać radę.Jak mówiła moja siostra "zęby w ścianę i do przodu".Wiadomości o Jagusi po prostu wspaniałe.Cudowne !

hannibal

Od: Wto lut 23, 2016 21:12

Post » Śro maja 11, 2016 7:13 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Tak, stan Jagusi ogromnie mnie cieszy.To kotka, jaka tylko może się przyśnić.Spokojna, grzeczna, kochająca i okazująca to w piękny sposób.Ona wciąż chce być przy mnie, przytula się, ugniata i oczywiście ze mną śpi.Wygląda ładnie, przytyła i ma piękne, lśniące futerko.Mam nadzieję, że jeszcze długo ze mną zostanie.
Jestem cała w nerwach, bo boję się o kotkę i kocięta.One są takie maciupcie.Pierwszy raz widzę takie kocie oseski.Pani, u której mieszkają bardzo o nie dba, są izolowane, pozostałe koty, przesympatyczne zresztą nie mają dostępu do kociej rodzinki.

ewar

Post » Śro maja 11, 2016 10:35 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Jesteśmy po wizycie.Kociaczki mają zaledwie kilka dni, może trzy, cztery.Tygryska to kotka, czarnuszek to chłopczyk.Kotka ma około roku, jest młodziutka i przekochana.Na stole siedziała spokojnie, dała sobie zmierzyć temperaturę, zajrzeć do pyszczka, a uszka miała sprawdzane kamerką.Świerzb gigant.Kotka nie miała gorączki, cały czas mruczała, nawet zastrzyk zniosła spokojnie.Prawdopodobnie przejadła się, robale też swoje zrobiły, miała wzdęty brzuszek.Dostała stronghold na kark ( na ulotce jest, że można stosować u kotek w ciąży i w czasie laktacji).Powinien pomóc pozbyć się obleńców i świerzbu.Na oridermyl za wcześnie.Zastrzyk przeciwbólowy dostała, aby jej ulżyć z brzuszkiem.Zdjęcia mam, wkleję potem.

ewar

Post » Czw maja 12, 2016 6:01 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Jagusia pięknie bawi się myszką.Ta biała to jej ulubiona.
Obrazek
Dawno nie wklejałam zdjęcia Sowy.Teraz ma bardzo zacienione miejsce
Obrazek

Kilka zdjęć kociej mamusi z kociaczkami. Z przyczyn oczywistych tylko takie.

ewar

Post » Czw maja 12, 2016 10:15 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Ma kocinka szczęście, że się nie tuła po piwnicach i jest z maluchami bezpieczna. Pewnie po sterylce by wróciła na dwór, a tak się załapała do domu i na pewno też nie wróci na wolność :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Czw maja 12, 2016 11:30 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Nie wróci.Jest przesłodka, młodziutka, rozmruczana.Pani nazwała ją Agatką.Miała kiedyś kota Agata i był do niej podobny.Imiona kociaków mam wymyślić sama.

ewar

Post » Czw maja 12, 2016 12:29 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Balbinka i Ptyś?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw maja 12, 2016 14:14 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Jak z kreskówki? :D

ewar

Post » Czw maja 12, 2016 15:05 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

Pisałam o bezdomniakach w pracy u Killathy, już wyłapane, wyciachane i dostały takie oto domki.SUPER! :ok:
Obrazek

ewar

Post » Czw maja 12, 2016 15:40 Re: Huciane koty cz.III.Filip w DS.Kocia mama z dwójką kocią

ewar pisze:Kilka zdjęć kociej mamusi z kociaczkami. Z przyczyn oczywistych tylko takie.

Ooo, znalazłam zdjęcia kluś :1luvu:
Całka i Tensor? Anoda i Kation? Superstruna i Taon? Dioda i Tranzystor?
Sorry, świruję w pracy...
Możesz zrobić bazarek imienny.
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

[poprzednia][następna]