DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 02, 2014 19:52 Re: DTu OlaLola. Bunia nam bieleje...

U nas bez zmian. Jedyna zmiana to preferencje żywieniowe Buni. Bozita z królikiem już nie jest odpowiednia dla podniebienia Buni... Bunia jada teraz łososia w sosie pomidorowym. :idea: I nic innego nie chce... :roll:

byłam w wylęgarnii...kotka którą wypuściłam po sterylce aborcyjnej ma się dobrze, (pomijając, że noga coraz bardziej łysa...) ale fizycznie wszystko ok, apetyt dopisuje.
Oba kocury bure były, jeden strasznie głodny... rzucał się na jedzenie... zresztą wszystkie koty były głodne... suchego ani grama, wodę miały świeżo nalano i to we wszystkich pojemniczkach 8O

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto cze 03, 2014 18:13 Re: DTu OlaLola. Bunia nam bieleje...

OlaLola pisze:... Bunia jada teraz łososia w sosie pomidorowym. I nic innego nie chce...

Jakbym czytała o moich.
Gdy już zrozumiem, który smak im bardziej podchodzi to następuje zmiana preferencji.
Przy 3 kotach + maluch wydałam wczoraj dzikunom 4 połówki saszetek Felixa i Gourmenta. Państwo chciało coś innego, ale sami nie wiedzieli co.
A biedna "służba" musi.
Obiecuję sobie, ze im kupię Kitty w Biedronce. Głodówka by im dobrze zrobiła, bo tyłki ledwo się za kotami wleką. No, ale jak widzę mojego kocura nad pustymi miskami, z głodowym bólem w przepięknych szmaragdowych oczyskach to od razu mięknę.
A on powącha i odchodzi.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Wto cze 03, 2014 18:32 Re: DTu OlaLola. Bunia nam bieleje...

Nas troje pisze:
OlaLola pisze:... Bunia jada teraz łososia w sosie pomidorowym. I nic innego nie chce...

Jakbym czytała o moich.
Gdy już zrozumiem, który smak im bardziej podchodzi to następuje zmiana preferencji.
Przy 3 kotach + maluch wydałam wczoraj dzikunom 4 połówki saszetek Felixa i Gourmenta. Państwo chciało coś innego, ale sami nie wiedzieli co.
A biedna "służba" musi.
Obiecuję sobie, ze im kupię Kitty w Biedronce. Głodówka by im dobrze zrobiła, bo tyłki ledwo się za kotami wleką. No, ale jak widzę mojego kocura nad pustymi miskami, z głodowym bólem w przepięknych szmaragdowych oczyskach to od razu mięknę.
A on powącha i odchodzi.

Tak :idea: To cała Bunia.
Teraz z braku łososia to ona by może jednak tą saszetkę od kociąt zjadła ( bo nie dają, bo każda saszetka na wagę złota, to Bunia właśnie zje tą saszetkę...)
:roll: :ryk: :roll:

OlaLola

Post » Śro cze 04, 2014 11:51 Re: DTu OlaLola. Bunia nam bieleje...

Dziś miałam telefon z TYCH telefonów. Gdzie wiesz, że to TEN dom. I po cichu, ale baaaardzo mocno liczę, że TEN dom wybierze naszą Bunię... mimo, że telefon był w sprawie maluchów. Pani baaardzo sympatyczna i ciepła, ma 2,5 letniego chłopca, dlatego poradziłam adopcję starszego/dorosłego kota. Zaproponowałam Kredkę lub Bunię, choć myślę, że Bunia pasowałaby idealnie. Ta koteńka zasługuje na wspaniały dom, jest IDEALNA i niekłopotliwa. Obiecałam, że prześle filmiki i zmotywowało mnie to nagrania kilku.

A ten pierwszy ( najkrótszy ) i totalnie przypadkowy... ma całe 6 sekund...
https://www.youtube.com/watch?v=L8jKp6X ... e=youtu.be

Filmiki:
https://www.youtube.com/watch?v=xieok04 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=xieok04 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=kX81vUV ... e=youtu.be

OlaLola

Post » Czw cze 05, 2014 16:50 Re: DTu OlaLola. Filmiki z Bunią str. ostatnia.

Baaaaardzo dziękujemy Alatce za jedzonce. :1luvu: :1luvu:
Buni smakuje, mam nadzieję, że tak już zostanie. Oblizywała się obficie.
Kredka też zadowolona, zjadła Mia morka. Ile ona wciąga... o ile karmiła kociaki to ok rozumiałam to, ale teraz jak one już bardzo mało ją cyckają...
Badanie kału (co prawda tylko z jednego dnia) nie wykazało jaj, lambli nie ma... a jaka chuda taka chuda i apetyt za 5 kotów... Może nie dojadała w życiu i to dlatego. Bidusia !!!

Pani, która dzwoniła wczoraj nadal zastanawiają się nad adopcją. Jeśli zdecydowaliby się, to jednak na dwa koty, w grę wchodzi Kredka i któryś z maluchów.
Oby się udało. Potrzebne :ok: :ok: :ok: :ok:

I zdjęcie Fruzi, kółko jak widać służy do zabawy i... spania :)

Obrazek

OlaLola

Post » Pt cze 06, 2014 9:55 Re: DTu OlaLola. Filmiki z Bunią str. ostatnia.

Wczoraj byłam w wylęgarnii, jeszcze dobrze nie weszłam, a na rowerze dzieci jechały "tam gdzie leży zdechły kot".... Niewiele myśląc ja do dzieci, żeby mi pokazały gdzie ten kotek leży, "bo ja bardzo lubię kotki co tutaj mieszkają" Niestety kotek to pingwinek... :( nie mam pojęcia kiedy, ani jak to się stało... wszystkie koty były zdrowe... stan ciałka nie pozwala na obejrzenie go porządnie, żadnych widocznych ran nie widać... Kotek nie był tam gdzie zawsze koty chodzą tylko dalej... może to nie nasz...?? Wczoraj były tylko dwa pingwinki, cała i zdrowa jest Chuda i pingwinek z białą końcówką ogona. Pozostałej trójki nie było...
Marcełka nie było ( już drugi raz), była mama Tytonia, Fajki i Tabaki, Uszatka (czyli mama Lady), mama Freddiego i łysa kicia co ostatnio miała sterylizację aborcyjną.. i dwa pingwinki. Tylko 6 kotów... powinnam się cieszyć, przecież jeszcze nie tak dawno było ich 60...
:(

Śpij pingwinku... [*] i biegaj z kocimi przyjaciółmi którzy są już po tamtej stronie... :(

Rozmawiałam z Panią Lucynką, która ma ode mnie ze 2 - 3 lata temu Misię (kotkę z piwnicy), Pani Lucynka miała tymczasie ŚP Zuzię, która odeszła na FIP może ktoś pamięta, w każdym razie Pani Lucynka dokarmia koty i przybłąkały się dwa oswojone mniejszy i większy i Pani Lucynka poprosiła czy nie znalazłoby się miejsce dla któregoś. I jeśli wszystko będzie dobrze to dziś lub jutro mniejszy pojedzie do DT (tam gdzie mieszkała Dina i Pola ) a starszemu zrobimy zdjęcia i będziemy czegoś szukać.

Przy okazji Pani Lucynka opowiedziała mi jaka sytuacja Jej się przytrafiła. Przyszła do niej kobita (prosto z ulicy) i mówi, że chciałaby wziąć od niej kota opisując którego (Pani Lucynka ma 3 koty)... Pani Lucynka zdębiała, że jak chce wziąć Jej kota (z opisu właśnie adoptowaną ode mnie koteczkę), a kobita, że widziała Misię przez okno i że Jej się spodobała, a ona chciałaby kota. No to Pani Lucynka łap kobitę pod pachę i do piwnicy ją wzięła, bo dokarmia kotka małego, to jak kobita chce kota to może tego weźmie, bo on w potrzebie i strasznie przyjacielski do ludzi. Na to kobita, że nieeee ona nie weźmie, bo ma alergię na koty... To Pani Lucynka się pyta, ale jak ma Pani alergię, a moją Misię Pani chciała, a kobita Jej, że ona nie na wszystkie koty ma alergię, tylko na niektóre i na Misie akurat by alergii nie miała....

Dodam, że kobita Misi nie dostała...

OlaLola

Post » Pt cze 06, 2014 11:50 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

8O no mam nadzieję, że nie dostała , dobrze że baba na spokojną Pania Lucynke trafiła , bo ode mnie mogłaby dostać opier... jeszcze -tak gratis :evil:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 06, 2014 12:16 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

Nie, nie Pani Lucynka Misi nie odda, mimo, że Misia terrorystka terroryzuje i ją i inne koty... :evil: i nie jeden dom Misię by oddał, bo by sobie z nią nie radził... u mnie Misia terroryzowała moją mamę... ulubione miejsce spania na szyi/głowie a próba przesunięcie kota - Misia gryzła...
Ale ona to z miłości, kocha ludzi :)
Dziś idę do Pani Lucynki tak czy inaczej to zobaczę się z Misią :)
to Osiedle niestety nie przychylne kotom, choć na przeciwko mieszka też kotka ode mnie (miała na imię Mamusia), ale to chyba koniec dobrych ludzi dla kotów w tamtych rejonach...

OlaLola

Post » Pt cze 06, 2014 12:18 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

Żeby tylko Pani półalergiczka nie wpadła na pomysł aby ukraść Misię :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt cze 06, 2014 12:29 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

Pingwinku [*]

Pani wybiórcza alergiczka dobra jest - weźmie kota obrobionego, zadbanego i kochanego, ale nie weźmie małej bidy, przy której jeszcze trzeba coś zrobić :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 06, 2014 14:19 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

Biedny Pingwinek [*] :cry:
Mam nadzieję, że pozostałe koty z wylęgarni mają się dobrze i wkrótce się pokażą :ok:
Co do pani wybiórczej alergiczki, mam paskudne podejrzenia, że mogła chcieć kocią skórkę "na nerki / korzonki" :evil: :evil: , ale może krzywdzę kobitę, która po prostu jest niezbyt rozgarnięta :roll:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt cze 06, 2014 20:13 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

alata pisze:Co do pani wybiórczej alergiczki, mam paskudne podejrzenia, że mogła chcieć kocią skórkę "na nerki / korzonki" :evil: :evil: , ale może krzywdzę kobitę, która po prostu jest niezbyt rozgarnięta :roll:

Pani bardzo rozgarnięta, bardzo wiedziała co robi... a właściwie jakiego kota chciała...

Alienor pisze:Pani wybiórcza alergiczka dobra jest - weźmie kota obrobionego, zadbanego i kochanego, ale nie weźmie małej bidy, przy której jeszcze trzeba coś zrobić :roll: .

dokładnie, kobita chciała kota domowego, a nie takiego co trzeba by coś przy nim zrobić....

Nie chciała Jego...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

CatAngel pisze:Żeby tylko Pani półalergiczka nie wpadła na pomysł aby ukraść Misię :roll:

Pani już się nie pokazuje, przynajmniej nie od strony balkonu i Pani Lucynka więcej Jej nie widziała.

A to Sami:
Obrazek
Obrazek
Kicik:
Obrazek

I Misia, która nie podeszła oczywiście i prawie w ogóle się nie pokazała, a to zdjęcie z daleka. :roll:

Obrazek

OlaLola

Post » Pon cze 09, 2014 8:30 Re: DTu OlaLola. śmierć w wylęgarnii :( i "zabranie" kotki M

Byłam w wylęgarnii Marcełek był :1luvu: i jeden pingwinek co go wcześniej nie było. Brakuje mi jeszcze dwóch pingwinek kotek. :roll: Mam nadzieję, że je "trafię"
Kocurek z piwnicy super, miziasty, grzeczny :) podobny do Tomcia.

Obrazek
Woli oglądać świat z drugiej strony okna :)

Obrazek
Obrazek

A to Jego kolega, płakał i szukał go :( Wykastrowany, oswojony, lubi psy i dzieci...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-ie25Kb-GNM4/U5Vc_CTwmYI/AAAAAAAAA6w/PlU_fu2bobk/w640-h480-no/DSC01007.jpg[img]
Obrazek

OlaLola

Post » Pon cze 09, 2014 13:58 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Po "obradach" Państwo zdecydowali, że zaadoptują jednego kota, a tym kotem będzie Bunia :1luvu:
W piątek lub sobotę Bunia miałaby się przeprowadzić.
Bardzo się cieszę, trochę mi się tylko płakusia :oops:

OlaLola

Post » Pon cze 09, 2014 14:06 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Za długie lata szczęścia dla Buni w DS :ok: :ok: :ok:
Młodziaki szybko znajdą domy i tak :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]