Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 14:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

tak brawo a oto rozwiązanie
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Wto lut 15, 2011 14:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

kinga-kinia pisze:
jarekm pisze:Ale się teraz zdenerwowałem

Lustereczko powiedz przecie kto jest najpiękniejszy w świecie

Wszystkie koty są ładne
ale najpiękniejszy jest

GAPCIO

Obrazek

A jeśli kto twierdzi inaczej to wzywam do walki na ubitej ziemi, pieszo, konno
na miecze i inne smiercionośne narzędzia

Ja rzec muszę przecie że Gapcio najpiękniejszy jest kot na świecie :wink:

Ja głosuję na Gapcia :D w końcu to też mój kot :mrgreen:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto lut 15, 2011 14:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

dzidzia pisze:Ja głosuję na Gapcia :D w końcu to też mój kot :mrgreen:

HA! NEPOTYZM!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto lut 15, 2011 15:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Wpadłem na chwilę do domu i za chwilę muszę jechać znowu i to na całą nockę
Ale znalazłem chwilkę aby wstawić takie cudo

Obrazek

Kandydat na męża dla Gryzeldy
Ten to ma oczy
Każde inne
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto lut 15, 2011 20:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Poker71 pisze:
dzidzia pisze:Ja głosuję na Gapcia :D w końcu to też mój kot :mrgreen:

HA! NEPOTYZM!

Aj tam, aj tam :mrgreen:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto lut 15, 2011 22:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

140km dziś zrobiłam po Trójmieście i okolicach :roll: (Witomino-Redłowo-Gda Wrzeszcz-Redłowo-Witomino-Redłowo-Gda Wrzeszcz-Gda Główny-Banino- Gdynia Witomino przez Chwaszczyno)
Ale za to dużo spraw załatwionych :D
Totko (czyli moja tymczaska Arda) pojechała do sterylizacji, jej brat Misiek do adopcji do Gdańska, przy okazji podrzuciła Seję od weta do domu, potem zawiozłam malutkiego kotka po kroplówkach z Elbląskiej do Banina do Agi..., w międzyczasie byłam 8h w pracy w biurze :D
Dopiero co ogarnęłam kuwety, teraz siedzę, padam na pysk, ale nie mogę wstać bo Totko śpi na kolanach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lut 15, 2011 23:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

No nieźle Monika! Ja dziś nie chciałam nosa z domu wychylić :) Nienawidzę zimy!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lut 15, 2011 23:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Werneu pisze:tak brawo a oto rozwiązanie
Obrazek

Ifciastu...cieniasy z nas , niestety :ryk:
Nie mogę doczytać imienia (cuś na "F"), ale to ten na przeciw zasłony wpuścił mnie w maliny.
A dopiero co mi wzrok badali.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro lut 16, 2011 7:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Izzi pisze:
Werneu pisze:tak brawo a oto rozwiązanie
Obrazek

Ifciastu...cieniasy z nas , niestety :ryk:
Nie mogę doczytać imienia (cuś na "F"), ale to ten na przeciw zasłony wpuścił mnie w maliny.
A dopiero co mi wzrok badali.

Prawdziwe z nas cieniasy :mrgreen: I to ja, co mam w oczach radar na koty się nie doliczyłam :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro lut 16, 2011 8:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ifciastu pisze:Kilka centymetrów ciałka, zdeformowane uszy, krzywica, chore stawy, biegunka...
Tak wiele cierpienia w tak małych ciałkach wrzeszczących "Kochaj mnie!!!"

Cała historia jest tak skomplikowana, że nawet ciężko jest ją opisać.
Zadzwoniła do nas Pani, starsza kobieta z prośbą o pomoc.
Miała 16 kotów, zostało 11. 5 umarło. Nie dawała sobie rady. Zaproponowaliśmy sterylizacje.
Dzieci tej Pani przywiozły koty i to, co zobaczyliśmy rozbiło nos...
Przecież kociaków się nie sterylizuje, bynajmniej nie 6 tygodniowych... Bo takiej wielkości były 2 z 5 przywiezionych kotów... Ale zaraz, one mają stałe zęby! I są w trakcie rui...
Okazało się, że Pani - ich opiekunka- jest nieświadoma. Żyje z bardzo niskiej renty i jedyne co koty dostają to mleko. Pani nie wiedziała, że robi źle.
Przyjechały:
2 koty o których pisałam. Buraski. Krwawa biegunka, łamliwe kości, zero mięśni (przed uśpieniem nie mieliśmy w co zastrzyku podać...), krzywica taka, że ledwo chodziły. Chore stawy. Każdy ruch sprawiał im ból.
9cio miesięczne koty wielkości 6tygodniowych kociąt...
9miesięczne koty ważące 400 gram.
Nienaturalnie duże uszy, szczęka i długi ogon w porównaniu do reszty ciała...
Dodam tylko, że zdjęcia nie oddają tego, co zobaczyłam...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak więc w lecznicy były jeszcze 3, w lepszym stanie. Są u mnie.

Rodzeństwo poprzednich kotów, trochę większe dziewczyny. W dniu przyjazdu ważyły 1 kg. każda... Dziewczynki są zabiedzone i chude. Zdjęcia,które pokażę są po 5 dniach intensywnej walki o nie i dożywiania u weterynarza. Dziewczyny od dwóch dni są u mnie.
Wychudzone, mają krzywicę, chore stawy, biegunkę, świerzb uszny. Ich stan jest jednak dużo lepszy niż kotów uśpionych. O ile to można nazwać dobrym stanem.
Bura kotka ma wygięte jedno ucho, bo nawet chrząstki nie rozwinęły się prawidłowo.
Te 9miesięczne koty są wielkości kociaka w wieku 3 miesięcy. (są takiej wielkości jak Fuksik tylko znacznie od niego chudsze...)
To zdjęcia kotów już po 5 dniach naszej opieki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnia kotka, jaka jest u nas to ich matka. Była w ciąży i W CIĄŻY ważyła 1,9 kg. Ciąża usunięta...
Kicia także ma krzywicę i chore stawy. Jest wielkości 4miesięcznego kociaka.
Nie ma połowy zębów, reszta jest w stanie kiepskim... Jak cała reszta ma świerzbowca. Biegunka,lecz trochę mniejsza niż u jej dzieci... Zdjęcia także robione po 5 dniach kuracji i
Oto ona:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wczoraj do lecznicy dojechały kolejne koty. 6 kotów. Są w lepszym stanie,większe, grubsze, bez bieguny aż takiej... Tylko jeden miał strasznie zmasakrowane oko i był w strasznym stanie więc został uśpiony. Jeden odesłany do domu,bo to maluch, za młody na kastrację.

Ta piątka wraca do tej Pani.
Najgorsze jest to, że ta Pani nie była świadoma, że robi im krzywdę, gdy jej to
wytłumaczyliśmy płakała jak bóbr... Kiedy powiedzieliśmy, że się kotami zaopiekujemy i oddamy do dobrych domów Pani się ucieszyła,bo nie stać jej na utrzymanie tych kotów a chce dla nich dobrze... W końcu sama poprosiła o pomoc... Sprawę pozostałej piątki będę monitorować. Pani już nie będzie dawać mleka, tylko karmę, jaką na bieżąco będę dostarczać. Zobowiązujemy się też, że zapewnimy pozostałym kotom stałą opiekę weterynaryjną.
Dzieci tej Pani, które przywiozły koty to młodzi ludzie. Ta Pani jest starsza, mocno schorowana, biedna i nieświadoma. A dzieci nie widzą problemu...

No i teraz prośba. 3 koty, które u nas są potrzebują specjalistycznej karmy i leczenia.
Nie mamy na to ani grosza...
BŁAGAM, POMOCY!!!

Przepraszam moderatorów za duże zdjęcia,ale mniejsze nie oddają tego, jak wyglądają koty...

Proszę tylko- nie linczujmy tej kobiety, ona jest starsza, chora i nieświadoma... Baty należą się jej dzieciom, bo się na matkę wypięły...

viewtopic.php?f=13&t=123493
Ostatnio edytowano Śro lut 16, 2011 14:35 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotki przekraczające 640x640px zamieniłam na miniaturki.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lut 16, 2011 8:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

dziś pół żartem, pół serio:
DLACZEGO KOT.... ODPOWIEDZI NA TRUDNE PYTANIA ;-)
http://www.lesnychochlik.pl/index.php?p ... kot#TopCat

;-) :ryk: :kotek:
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro lut 16, 2011 13:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Konkurs na najładniejszego kota i zacięta walka między Gapciem i Gryzeldą zainspirowały mnie do wybierania "kota tygodnia" i ogłaszania go intensywnie na naszej stronie i facebooku a nawet tu (i oczywiście na innych portalach ogłoszeniowych)! jak wiadomo każdy kot jest piękny i każdy powinien zostać wyróżniony więc jako tako wyborów nie będzie ale będziemy cały tydzień skupiać uwagę na tym jednym kocie, będzie ogłaszany jako "kot tygodnia" i może uda się go dzięki temu wyadoptować!
Proszę o pierwsze zgłoszenia! Ustalimy jaki kot ma być w jakim tygodniu! Może najpierw te które są najmniej adopcyjne?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro lut 16, 2011 13:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ja zgłosiłabym na kota tygodnia Kromeczkę.
Jest u mnie już długo, bo już od 20.10.2010., jak wiecie długo chorowała, ona potrzebuje bardzo odpowiedzialnego domu, najlepiej takiego, który ma trochę doświadczenia z kotami. Kicia jest zaszczepiona, względnie zdrowa, testy Fiv/Felv ujemne. Nie jest wysterylizowana, mimo, ze ma teraz około 9 mies, jest dość mała, nie miała jeszcze rujki, nie sterylizowałam jej jeszcze bo chciałam aby bardziej się wzmocniła.
Kromka jest bardzo pocieszną kicią, psoci, bawi się, ciągle wymyśla coś nowego, ostatnio jej ulubioną zabawą jest wyszukiwanie monet, czasem gdzieś się walają jakieś 2 czy 5 groszówki, nosi je wtedy w zębach, potem umyślnie upuszcza, turla łapką i znów nosi...
W razie co napiszę pełniejszy tekst dotyczący koteczki na stronę i przygotuję zdjęcia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lut 16, 2011 13:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

No to dajesz Kromeczkę na pierwszego "kota tygodnia" Napisz do Szymona i Kasi Okońskiej na Facebooku, wyslij opis i zdjecia, trzeba zrobić ogłoszenie na głównej stronie PKDT i wydarzenie na facebooku, które będziemy udostępniać codziennie! i wklejac na swoje tablice! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro lut 16, 2011 15:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

W przyszłym tygodniu chciałabym zgłosić Drejka - kotka z FIV+. W piątek jedzie na badanie, aby potwierdzić ten wynik, potem zrobię zdjęcia, ogłoszenie i do dzieła. Kot ma niesamowity charakter, jest zupełnie niekłopotliwy, a przy tym bardzo uczuciowy.

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

[poprzednia][następna]