OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 02, 2023 12:56 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Rudy. Właścicielski.
Wracałam z pracy gdy jakiś pies obszczekiwał skulonego kota w krzakach. Babka stała trzymając napiętą smycz i nic nie robiąc. Zbeształam ją a ta cholera ruszyła z kundlem w kierunku zwierzaka. Zwiał wreszcie pod auta. Okazało się ,że to Rudzik. Szybko przyszedł na saszetkę. A cholera z psem zaczęła podchodzić by zobaczyć co robię. Na widok mojej miny zdryfowała. Mały spokojnie zjadł i dostał 2 kartoniki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 02, 2023 13:30 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Rudy. Właścicielski.
Wracałam z pracy gdy jakiś pies obszczekiwał skulonego kota w krzakach. Babka stała trzymając napiętą smycz i nic nie robiąc. Zbeształam ją a ta cholera ruszyła z kundlem w kierunku zwierzaka. Zwiał wreszcie pod auta. Okazało się ,że to Rudzik. Szybko przyszedł na saszetkę. A cholera z psem zaczęła podchodzić by zobaczyć co robię. Na widok mojej miny zdryfowała. Mały spokojnie zjadł i dostał 2 kartoniki.
Obrazek
Obrazek

śliczny
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw mar 02, 2023 14:46 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Jest ładnym kotem. Do tego miłym bardzo. Nie wiem jak dla innych ludzi ale do mnie przytula się. Jak większość dzików i nie dzików. Micha swoje robi.
Tak sobie często myślę chodząc rano na katering. Że co to by było gdybym padła. Czekać będą i będą.
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 02, 2023 18:09 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Jest ładnym kotem. Do tego miłym bardzo. Nie wiem jak dla innych ludzi ale do mnie przytula się. Jak większość dzików i nie dzików. Micha swoje robi.
Tak sobie często myślę chodząc rano na katering. Że co to by było gdybym padła. Czekać będą i będą.

Po pierwsze, nie padaj! trzymaj się i dbaj o siebie!
a jak się odpukać pochorujesz, to przecież Janusz i Danka nie dadzą kotom głodować....

A Rudy śliczny.
U nas od niedawna przychodzi wielki biało-rudy, i na bezczela ochrzania nas, że jeszcze jedzenie nie podano
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Pt mar 03, 2023 7:44 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Zdrowia dla Dużych i pełnych miseczek dla Kotków :201461

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt mar 03, 2023 9:53 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Wstępnie klamka zapadła. :strach:
Sorrek ma wyznaczony termin zabiegu na 28 marca.
Niestety, jakoś nie mogliśmy się zgodzić z datami. Chodziło o odbiór kota po operacji i wizytę na drugi dzionek w lecznicy. Tutaj, o ile gusiek1 :201494 dostarczy małego na zabieg (jeśli nic nie wypali przeciwnego) to odbiorę ja i na kolejny dzionek też ja pojadę. Taki jest nakaz wetki. I nie dziwię się. To ja mam odebrać kota, rozpiskę z zaleceniami i wysłuchać co i jak.
Muszę jeszcze zrobić mu badania. Te obecne będą mieć już 2 miechy. Więc tak do końca nie wiadomo co i jak.
Jestem przerażona. Sorruniem, komplikacjami jakie mi przychodzą mi na myśl, forsą ...
Koszty samej operacji to 1700-2000. Puls ew leki i drugi dzionek.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 03, 2023 10:50 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

O rany, sporo

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Pt mar 03, 2023 13:18 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

maczkowa pisze:
meg11 pisze:
aania pisze:Jak już będzie ściepa na Sorrusia to poproszę o cynk. Bo jakoś ślepawa ostatnio jestem.Deklaruję 100 zł na pewno, może więcej, ale 100 zł na pewno.

Będę pilnowąc.
No to mamy już 150 :mrgreen:

W przyszłym tygodniu też dorzucę 100zł

Asiu 250 masz już. Niewiele ale zawsze coś.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt mar 03, 2023 16:32 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

meg11 pisze:
maczkowa pisze:
meg11 pisze:
aania pisze:Jak już będzie ściepa na Sorrusia to poproszę o cynk. Bo jakoś ślepawa ostatnio jestem.Deklaruję 100 zł na pewno, może więcej, ale 100 zł na pewno.

Będę pilnowąc.
No to mamy już 150 :mrgreen:

W przyszłym tygodniu też dorzucę 100zł

Asiu 250 masz już. Niewiele ale zawsze coś.

Dzięki :1luvu:
Co ma być to będzie.
Boję się okrutnie. Jednak o komfort życia małego chodzi. Według wet będzie tylko gorzej. Z postawą i wielkim bólem. Ja to widzę. Już teraz. Kocham Sorrka bardzo. Bardziej niż bardzo. I bardzo się boję. Tylko nie o mnie tu chodzi.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 03, 2023 17:03 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Do ASK na konto słać?

aania

Post » Sob mar 04, 2023 4:44 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Ask, daj znać, czy chcesz teraz, czy raczej bliżej terminu, jak teraz, to najlepiej smsem, bo przez kilka dni albo wcale, albo bardzo ograniczenie będę tu wchodzić.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob mar 04, 2023 15:07 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

maczkowa pisze:Ask, daj znać, czy chcesz teraz, czy raczej bliżej terminu, jak teraz, to najlepiej smsem, bo przez kilka dni albo wcale, albo bardzo ograniczenie będę tu wchodzić.

Dzięki. :201494
Jak Tobie wygodniej.
Będę wdzięczna niesłychanie.

Sorrka będzie operować dr Karewicz.
To ją wybrałam jako operatora.
Ma doskonałą opinię.
Wiele lat minęło ale ja ciągle pamiętam, że jako jedyna podjęła się(razem z dr Czubek) walki o Żunia. Nie wielu go kojarzy. Stare dzieje. Ale ja ciągle i ciągle tęsknię. Jego odejście boli do dziś. Ale to One obie dały nam prawie rok życia z Żukiem. Gdzie każdy kazał nam go uśpić.
To ona zrobiła pierwszą operację. Gdy nikt nie chciał . I podjęła się drugiej. Mimo że była "beznadziejna". Tylko Żunia organizm postawił się i zdecydował inaczej.
Los zatoczył koło.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 04, 2023 15:20 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Dorzucam także. Przelew zaraz pójdzie.
I trzymam kciuki już teraz za Sorrunia. Będzie miał najlepszą opiekę
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Sob mar 04, 2023 17:19 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

poszedł

aania

Post » Nie mar 05, 2023 8:34 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Bardzo Wam dziękuję :201461

Zimno. Odczuwalna temperatura to - 8 stopni. I tak jest bo woda do dna misek zamarznięta. Wiatr silny. Gnaty mi przewiał i trąbił jak na organkach po żebrach.
W lesie Iga była. A w tle ciemnych drzew trzy pary oczu świecących w mroku. Wielu kotów nie widzę. Wiem tylko, że są. Ekipa, która była zawsze i wszędzie, zaginęła. Odeszły. Ale są cicho ciemni co czają się w mroku. Kiedyś się ujawniać postanowią. Bo wcześniej też tak było. Gdy łapałam koty z Anią, przy Gabrysi akcji, ilość złapanych i nieznanych futer była zaskakująca. Przychodzi to to, żre i mnoży się. Albo i nie. :mrgreen:
Dziś przyszedł na korty Stefanek. Poszłam dosypać suche do kortowej budki i on się zjawił na stanowisku przed budynkiem . Mocno wystraszony pojemnikami z wodą i plecakiem zostawionych na drodze. Nie chciałam nosić tego. Dziś niedziela więc ludzie nie kręcą się. Blokowały faciow podejście pod podłogę budynku. Rzecz niespotykana i wzbudzająca niepokój.
To taki cudny kot. Bardzo się zmienił przez te kilka lat. Z chudego, brudnego, strachliwego i zagłodzonego kota zrobił się przyjazny spasiony chłopak. Dostał ekstra saszetkę. Ale wpierw musiał być wygłaskany.
Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że to on jest tatusiem Rity i Ringo.
Dziś wspomnienia wróciły. Te złe. Te dobre.
Gabunia i jej kilka miesięcy stojąca łapka. Którą co dzień obrabiałam by kota zachęcić. Odważyć.
Ritunia, którą Janusz chciał dziś pod polar włożyć. Co uwielbiała gdy była mała. Pamiętam każdy szczegół związany z jej zgarnięciem. Gdy usłyszałam mlaskanie i podeszłam do płotu. Gdy zobaczyłam, że mała jest przez matkę odrzucona. Wręcz odepchnięta. Gdy narobiłam rabanu a Janusz i Anka bez słowa zjawili się. Janusz przeszedł przez płot i zgarnął dziecko. Potem, gdy wlazł na powrót, zapakował ją za polar i pobiegł do domu. Zostawiając nas z majdanem.
Gabi zabrała syna i odeszła. Córka była skazana i przestała o nią walczyć. Jak ona szukała pomocy, ciepła u matki. Do dziś widzę jak ja odpędziła i odprowadziła synka. Kocica, która do tej pory nie pozwoliła mi ręki włożyć gdy mała była . Płaczę do dziś wspominając widok. Byłam gotowa iść, skoczyć, ratować... Ale zadzwoniłam po swoich. Bo tylko w zbiorowym działaniu był sens. Sama mogłam spierdolić robotę. Gdy opowiadałam im co widzę i sądzę ryczałam jak durna.
Nie wiem czemu te wspomnienia dziś wróciły.
Nie pamiętam kiedy była ta noc. Na pewno nie było to wiosną. Wiosną to Gabrysia się złapała. Ale dzisiejsza to wyjątkowo podobna klimatem. Zimnicą
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]