Z piekła rodem... Foster ['] Fotki od s. 94 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 22:30 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Wielbłądzie, to nie jest śmieszne - siedzę centralnie w biurze na widoku i słychu wszystkich.
I to jest jedyne miejsce w biurze, gdzie mam względny zasięg :crying: :crying: :crying:
Orange coś pochrzanił z sygnałem, bo do niedawna mogłam sobie wyjść do innego pokoju i pogadać spokojnie.
Mamy w firmie "żniwa" po kilku latach bryndzy (oj, mak drogi w tym roku i coraz droższy :twisted: ), prezes się kręci w te i nazad, a ja sie użeram z adopcją kuwety ze żwirem :placz:

Dobra, mam nadzieję, że dzisiejszy wysyp głąbów się skończył (i nie mówię o czarnym durniu przyssanym do mojej szyi).

Kora straciła kieł. Jakiś kawałek czegoś (wyglądało jak kawałek kości lub plastiku? za małe, żeby stwierdzić bez wnikliwych badań na pewno) wbił się w kieszonkę i drażnił, stopniowo coraz bardziej zapewne. W każdym razie dziąsło już było do tego stopnia 'rozmiękłe', że przy oglądaniu paszczy kieł się po prostu w nim cały schował 8O Wyglądało jakby się złamał, ale przy próbie wydłubania resztek wylazł cały, nienaruszony. Gdyby się nie schował, pewnie długo jeszcze dochodzilibyśmy, co kotu jest - bo po dziąsłach nic nie było widać, że cokolwiek się dzieje. W ogóle nic nie było widać, poza wyraźnym już dziś odwodnieniem :?
Kieł i 'coś' w każdym razie zostało usunięte, mała dostała osłonę, kroplówę, witaminki i przeciwbólowy. Oraz nakaz pilnej obserwacji przez najbliższe 2-3 doby, czy je i czy jest poprawa. Jest niestety pewne prawdopodobieństwo, że gdzieś głęboko jednak się toczy stan zapalny.
Jednak mimo obaw, że początkowo może dalej nie jeść ze strachu przed bólem, kotek się po powrocie rzucił do michy jak dziki ;) Jest apetyt, musi być dobrze :ok:
Jednak nie ma co powstrzymywać ataków paniki :?

Poza tym srajdy zostały obejrzane, omacane, osłuchane, zważone i uznane za ozdrowieńców (poza w/w zębowymi sprawami). No i obzachwycane ;)
Kirys - 1,3 kg
Kara - 1,25 kg
Kora - 0,95 kg, ale mam nadzieję, że teraz szybciutko dogoni czarne...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 29, 2012 23:04 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Wiem, że nieśmieszne, dlatego samej mi było głupio, kiedy czytałam Twój zapis rozmowy z panią kretynką i rżałam :oops: ...

Nie byłoby prościej, gdybyś po obczajeniu, że masz do czynienia z kretynką, zwyczajnie dziękowała za uwagę albo nawet po prostu przerywała połączenie :twisted: ...?
Bo szkoda zdrowia.

U mnie Kikuś być może jakimś cudem dorobiła się świerzba, a Szelmutka kaszle i świszcze jak gruźliczka... Już wiem, na co pójdzie socjalna kasa świąteczna, jakieś marne niecałe 2 stówki, pewnie trzeba będzie gadzinie prześwietlić płuca.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lis 29, 2012 23:10 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

To Ci druga stówka zostanie na leki, ciesz się :mrgreen:

Kobita dziś była szybsza z tym rozłączaniem się :twisted:
Jak wspomniałam mam problemy z zasięgiem - zanim się rozłączę, muszę być pewna, że to kretynka, a nie nieporozumienie na linii ;) Zresztą do tej pory trudno mi uwierzyć, że to nie było nieporozumienie i baba faktycznie chce adoptować kuwetę 8O Ze żwirem koniecznie :twisted:

OKI

Post » Pt lis 30, 2012 11:04 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

NiuniaManiuniaJendzunia zawieziona na sterylkę. Prosimy o kciuki, bo to dziecko specjalnej troski jest.
I tak też została potraktowana w lecznicy :)

Kora nie je.
Kora wpierdziela :twisted:
Ufff... mam nadzieję, że na wczorajszej wizycie się skończy i żaden problem więcej nie wypełźnie.

Dziś do "Metra" poszła Kalinka, z moim telefonem, a jakże :evil: :evil: :evil:
Telefon na razie był jeden. Do domu "niewychodzącego", tzn. wychodzącego tylko w wakacje na działce :roll: :roll: :roll:

OKI

Post » Pt lis 30, 2012 12:45 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

OKI pisze:Z innej beczki - mamy kogoś "w świnkach morskich"?
Nasz spedytor chce przygarnąć jakąś świninkę, a ja kompletnie zielona jestem w tym temacie.
Nawet nie wiem, o co pytać :mrgreen:

ja świnki miałam i miałam być ich DT :ok:
co byś chciała wiedzieć?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt lis 30, 2012 13:03 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

klauduska pisze:
OKI pisze:Z innej beczki - mamy kogoś "w świnkach morskich"?
Nasz spedytor chce przygarnąć jakąś świninkę, a ja kompletnie zielona jestem w tym temacie.
Nawet nie wiem, o co pytać :mrgreen:

ja świnki miałam i miałam być ich DT :ok:
co byś chciała wiedzieć?

Czy mogę podać Twój numer? :mrgreen:
Albo odwrotnie ;) Jak wolisz :lol:
Ja nic nie wiem i nie chcę wiedzieć :oops:

OKI

Post » Pt lis 30, 2012 15:13 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

OKI, te burasy to tak lubią wpierdzielać, mój też się rzuca na wszystko co mu pachnie żarciem dla kota :twisted:

I mam prośbę, czy nie chciałby ktoś pomóc wygrać uciechowskim potworkom na czterech łapkach obroży?
Tutaj instrukcja:
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4701_n.jpg

Będę bardzo wdzięczna...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lis 30, 2012 15:40 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Już ;)

Ufff... napisałam długiego maila do CafeAnimal. Ciekawa jestem mocno efektów :?

OKI

Post » Pt lis 30, 2012 18:06 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

OKI pisze:Już ;)

Ufff... napisałam długiego maila do CafeAnimal. Ciekawa jestem mocno efektów :?

Dziękuję :1luvu:

Do Metra z reguły zwierzaki wybierali losowo, szacun że macie tyle szczęścia albo ktoś wam pomaga w tym, bo mojej znajomej udało się i dwa psiaki z uciechowa w metrze wylądowały kiedyś, kiedyś.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lis 30, 2012 19:52 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Takie szczęście w nieszczęściu, bo NIC z tych wybranych do metra nie ma dobrze podanych danych kontaktowych :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob gru 01, 2012 10:53 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Na FB jakaś dziewczyna sugerowała, że coś tam może popchnąć w Metrze :roll:
I jakoś jestem przekonana, że to ta pannica zamieniła numery, nie CA - wszystkie inne jokotowe mają prawidlowe namiary :(

NiuniaManiunia po sterylce.
Wyszła wczoraj z transportera krokiem lekko wskazującym na spożycie i zatoczyła się wprost do michy ;) Funkcjonuje normalnie, nawet się trochę bawi, choć widać, że samopoczucie ma takie sobie. Jednak to nie jest najsilniejszy organizm w stadzie :( No ale cóż... po tym co przeszła, dobrze, że w ogóle żyje i nawet nie choruje za bardzo. Dostała antybiotyk osłonowo, żeby się nic nie przypętało.
Miron się nią ślicznie zajmuje :D

Kora dalej nadrabia zaległości w żarciu :D Niestety wystraszona jest nielicho, ciężko ją będzie teraz przekonać, że człowiek to jednak nie samo zuo :?
Na szczęście cała trójka (jak i wszystkie koty z tamtego miejsca) ma w sobie zero agresji - żadnego gryzienia, drapania itd. Tylko mało przekonujące próby ucieczki i kulenie się ze strachu.

Oczka Hultaja wreszcie postanowiły pójść w dobrym kierunku. Mały się robi przylepka - wysiudał Delicję z jej miejsca na kolanach.

OKI

Post » Pon gru 03, 2012 20:10 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Oczka Hultaja robią krok do przodu i dwa do tyłu :evil:
Teraz dołączyło oczko Wita, choć jest podejrzenie, że oberwał :roll:
Tak czy inaczej, prościej by było wydłubać :twisted:
Gadałam dziś z wetem i póki nie mają temperatury i roznoszą chałupę, to mam ich paść betaglukanem, kroplić oczy i nie ciągać na wycieczki :roll: Zgaduję, że to z dbałości o całość gabinetu :twisted:

NiuniaManiunia już w sobotni wieczór odzyskała pełnię formy i dołączyła do roznaszaczy chałupy ;)

Kora ciągle nadrabia zaległości w żarciu ;) Na szczęście nie widać, żeby cokolwiek jeszcze się działo :ok:
Czarne rodzeństwo dzielnie jej w tym sekunduje :twisted: :twisted: :twisted:
Przerzuciliśmy się już na mokrą Animondę - kupy wzorowe.

Z wieści rezydenckich to chyba muszę przebadać Taćkę...
Zawzięcie się ostatnio bawi myszami i dołącza do dzieciarni w roznoszeniu chałupy :? Z gracją czołgu. I takąż skutecznością :twisted:
Jakiś rezonans mózgu, czy co? :roll:

Szalonemu Kotu bardzo dziękuję za wpłatę na Kulokota :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jakwsamras na zapas odsmradzacza do chałupy :evil:
Kulokot ciągle kibluje i nie wygląda na zmartwioną takim stanem rzeczy - przynajmniej nikt jej nie atakuje, a jak już człowiek wejdzie do kibla, to tylko dla Kulokota przecież ;)

No i dziś popełniłam eksperyment - do jednej z krytych kuwet założyłam drzwiczki...
Mam nadzieję, że nie będę tego żałować :roll: :roll: :roll:

OKI

Post » Wto gru 04, 2012 9:03 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Za zdrowie futer :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto gru 04, 2012 11:32 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Nie dziękuję ;)
Jakby się jeszcze tych dwóch panów (Hultaj i Wit) zdecydowało na powrót do pełni formy, to byłabym już całkiem szczęśliwa...

Może komuś cosik na kopytka? viewtopic.php?f=20&t=148694

OKI

Post » Wto gru 04, 2012 11:39 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

_ogonek_ pisze:OKI, te burasy to tak lubią wpierdzielać, mój też się rzuca na wszystko co mu pachnie żarciem dla kota :twisted:

I mam prośbę, czy nie chciałby ktoś pomóc wygrać uciechowskim potworkom na czterech łapkach obroży?
Tutaj instrukcja:
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4701_n.jpg

Będę bardzo wdzięczna...
Za późno - dopiero dziś zauważyłam prośbę :( :( Zagłosować można tylko raz :( Głosowałam na kogoś innego gdy zauważyłam prośbę znajomych na FB ale też przegrywają :( Szkoda że nie wkleiłaś tego już wtedy na wątek o konkursach i klikaniu, który prowadzę :arrow: KLIKAJ TEŻ TUTAJ :!:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]