Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 14:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

to ja mam pecha ani na Karwinach ani na Chyloni nie ma. No nic bede szukać małej paczki bo moje 2 księżniczki lubią pawia puścić np zaraz po zjedzeniu puriny
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto cze 21, 2011 15:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka999 pisze:to ja mam pecha ani na Karwinach ani na Chyloni nie ma. No nic bede szukać małej paczki bo moje 2 księżniczki lubią pawia puścić np zaraz po zjedzeniu puriny

Ogólnie czytałam że Sanbelle ma bardzo dużo odkłaczacza, więc teoretycznie koty powinny mniej pawikować zwłaszcza jeśli przyczyna jest w kulach włosowych. I jak się zgadzam z tym do Pirat bardzo mi często rzygał kłakami (bo lizał dywan :? ) i teraz od 1 miesiąca nie miałam niespodzianki na podłodze...
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Wto cze 21, 2011 16:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Też chyba widziałam Sanabelle na Matarni. Do końca tygodnia mogę sprawdzić na Chełmie, bo chyba mi ostatnio mignął ten sklep tam.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto cze 21, 2011 17:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

http://www.zooexpress.pl/go/_category/i ... dc=5_15_45

Może to? Przywożą tego samego dnia po 17-tej. Powyzej 100 zł zamówienia, transport gratis.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto cze 21, 2011 17:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj, ale chyba lalka szuka teraz miejsca, gdzie kupi mala paczuszke na sprobowanie :) dlatego rozgladamy sie po iejscowych sklepach.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Wto cze 21, 2011 17:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

To nie doczytałam. Widziałam wpis o zakupie 10 kg. I o cenie 180 zł. A tutaj jest za 145. Ale może się przyda komu innemu i kiedy indziej.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto cze 21, 2011 20:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A to na pewno :)

Byłam dziś u taty na Kowalach, pod jego blokiem kotka się okociła. Malce chyba cztery, ale dwa już dom znalazly, jeden dziś łapany ma być i też jechać, zostanie jeszcze jeden. Niejaka pani Kasia tam zadziałała ostro. Jak już maluchów nie będzie, to będę miała prośbę o pożyczenie klatki łapki, coby mamusię ciachnąć. Kobieta, która dała dom jednemu z maluchów chce pokryć koszt sterylki :D

KaleidoStar

Post » Śro cze 22, 2011 0:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

pudzianka mozna już zdjąć z podpisu kaleidostar heheh ;) ma juz dom

co do diet- żrę jaja, owoce morze, wstrętne wędzone rybska, twarogi o% wyłażą mi gardłem, na widok wody niegazowanej (i w dodatku bezalkoholowej) cofa mi się, kupiłam książkę z przepisami- smażę placki beztłuszczowe z otrębów, kombinuje wymyślam. heheh czuje się już niemal lachonem, idę się ważyć do kasprzyka - a tu zonk........kilo więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba zjem tez tiramisu jak efektów laskarskich nie zaznam w ciągu miesiąca :x i weź tu człowieku miej silną wolę, i męcz się jak i tak dupa rośnie :evil: na potęgę. był skazany na blusa- będzie skazana na tłuszcz :?

a co do cafe anioł- tak lalka piwsko jest i to do wyboru do koloru- tyle ze po oficjankej cześci, jak nasza prezes wygłosi oratorium :ryk:

to co zebranie na 17.00??????????????????/ marlena zamawiasz stół na niedzielę????????????/

UWAGA- BIERZEMY OD WETÓW JUZ FAKTURY ZA AKCJĘ STERYLKI 2011. UM WYSŁAŁ JUŻ UMOWY DO VIVY. MOŻEMY JUZ ZROBIĆ WYPŁATY NASZYM DOKTOROM.

ania to ja sobie muszę zrobić taką sesje z kotami tyle że w przebraniu pirata z dopiskiem : "nie pij rumu, nie pij wódki gdy na morze płynąć czas, wstąp po kota do sabiny, i na rejs zabierz nas" ....czyli PKDT :ryk:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 22, 2011 4:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

W ogóle to ja mam kilka pomysłów na sesje z kotami w tym stylu :D

KaleidoStar

Post » Śro cze 22, 2011 8:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

[quote="sabina skaza"]pudzianka mozna już zdjąć z podpisu kaleidostar heheh ;) ma juz dom

co do diet- żrę jaja, owoce morze, wstrętne wędzone rybska, twarogi o% wyłażą mi gardłem, na widok wody niegazowanej (i w dodatku bezalkoholowej) cofa mi się, kupiłam książkę z przepisami- smażę placki beztłuszczowe z otrębów, kombinuje wymyślam. heheh czuje się już niemal lachonem, idę się ważyć do kasprzyka - a tu zonk........kilo więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba zjem tez tiramisu jak efektów laskarskich nie zaznam w ciągu miesiąca :x i weź tu człowieku miej silną wolę, i męcz się jak i tak dupa rośnie :evil: na potęgę. był skazany na blusa- będzie skazana na tłuszcz :? quote]

kontynuujac offtopowanie... :wink:
Diety roznego rodzaju sa mega zgubne i bardzo zludne. Mam znajomych, ktorzy owszem schudli sporo po Dukanie, ale gdy tylko przestali przestrzegac zalecen ( a jest to bardzo trudne jakby nie bylo), ich waga diametralnie poszla w druga strone, czyli efekt jojo, jak po kazdej diecie. Jest to dieta wysokobialkowa, obciazajaca znacznie watrobe i nerki, trzeba uwazac.
I zadna, ale to zadna dieta nie bedzie moim zdaniem skuteczna, jesli jest pelna wyrzeczen, a wrecz odczuwa sie wstret przy jedzeniu wskazanych produktow.
Najwazniejsze mechanizmy niestety zachodza W NASZYCH GLOWACH :) I tylko od tego zalezy powodzenie w gubieniu wagi. To o czym pisze znam z autopsji, niech nikt nie pomysli, ze sie wymadrzam :wink: Walczylam ze zbednymi kilogramami przez lata. Dopiero jak odrzucilam wszelkie diety - cud (bedzie cud jak schudne :lol: ) i przestalam obsesyjnie myslec o jedzeniu, wprowadzilam rygor do swojego odzywiania (MŻ - mniej żrec, nie żreć wieczorami, przed spaniem, jesc co 3-4 godz, 4-6 posilkow dziennie) i podeszlam do tego z dystansem (czyli nie odmawiam sobie ciastka gdy mam ochote, pod warunkiem, ze nie bedzie to cala paczka na raz :wink: ), dopiero zaczelo sie cos zmieniac.
Przewaznie 8 godzin spedzam w pracy na tylku, ale po pracy, jak sie lata przy kociarni (miedzy wlasnym mieszkaniem a domem rodzicow), pobiega z psem, ogarnie mieszkanie i jest sie w ciaglym ruchu, to i silowni , czy fintess klubu nie trzeba :)

Wazne jest, zeby co 3-4 godzinki znalezc chwile na spozycie posilku (wiadomo - nie obzerajc sie).

A tak w ogole, to chyba Sabina przesadzasz z ta swoja waga :) Wg mnie wygladasz bardzo sexi, te pare kg wiecej, tylko dodaja uroku :)
Jesli chodzi o kregoslup, to wiadomo, ze kazdy kg mniej to jest duze odciazenie, ale najlepiej podejdz sobie do tego odchudzania z dystansem i nie staraj sie za wszelka sile schudnac w krotkim czasie stosujac drakonskie, czy szkodzace zdrowiu diety, bo to jest bledne kolo, czy nawet kwadratura kola :wink:

Powodzenia! :ok:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro cze 22, 2011 8:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy cos wiadomo nt. pomieszczenia na kociarnie...?
Ja niestety nie jestem w stanie nic zaproponowac, ale mocno trzymam kciuki, zeby sie cos znalazlo! :ok:
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Śro cze 22, 2011 8:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sanabelle kitten nie ma tyle odkłaczacza.

Smila kitten też.

Obydwie są w korzystnej cenie w zooplusie .

Moje są na tych karmach obecnie.
Jakby co to trochę mogę podarować na próbę.

Wcześniej miałam (był w promocji) porta 21 - bez szału, sanabelle im najbardziej podchodzi i mi też, ze względu na cenę :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro cze 22, 2011 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Anula dziekuje za te miłe słowa. dokładnie jeszcze z 2- 3 tyg popróbuję, jak nadal się będę źle czuć- bo teraz i w głowie mi sie kręci i bolą mnie nerki , to dam sobie siana z tym dukanem. cóż ruchu mam w nadmiarze, a widocznie ciało człowieka przed 40 musi troche być większe i trzeba to zaakceptować a nie na siłę robić z siebie podlotka.
mądre słowa :)

a u mnie zastój adopcyjny na maxa....

ZROBIŁAM REZERWACJĘ W CAFE ANIOŁ W DOLNEJ SALI- NIEDZIELA GODZ. 17.00. PROSIŁAM O DÓŁ, BO TEN MŁYNEK DO SHEKERÓW DOPROWADZAŁ MNIE NA ZEBRANIU DO SZAŁU. PROSZE O POTWIERDZANIE OBECNOŚCI. STOŁY MAMY NA 15 OSÓB.

PROSZĘ RÓWNIEŻ FAKTURY Z AKCJI STERYLKI.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 22, 2011 11:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jak nery bolą albo wątroba to dużo wody pij. Ja będe:D
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Śro cze 22, 2011 11:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:Anula dziekuje za te miłe słowa. dokładnie jeszcze z 2- 3 tyg popróbuję, jak nadal się będę źle czuć- bo teraz i w głowie mi sie kręci i bolą mnie nerki , to dam sobie siana z tym dukanem. cóż ruchu mam w nadmiarze, a widocznie ciało człowieka przed 40 musi troche być większe i trzeba to zaakceptować a nie na siłę robić z siebie podlotka.
mądre słowa :)

No zebys nie myslala, ze ja do Twojego wieku pije :wink: Nie jestem wiele mlodsza od Ciebie :)
Jesli bola Cie nerki, to jest niepokojace. Skonsultowalabym to z lekrzem lub dietetykiem.
Trzymaj sie!
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820