Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 06, 2009 12:43

wspaniałe wieści- gabrysia i kropka jadą do super domku w bytomiu!!!!!!!!!!!!!! organizuję transport!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lip 06, 2009 18:21

UWAGA na ten nr tel 587-762-2.. kobieta chciała ode mnie rudego kociaka bo wczoraj pies jej zagryzł kota :evil:
Ostatnio edytowano Wto lip 07, 2009 19:26 przez kinga-kinia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon lip 06, 2009 18:35

yammayca pisze:
sabina skaza pisze:maju wspaniała jest ta opcja z powiększaniem zdjęć :)

Wiem, też się nią jaram :D Teraz możecie wysyłać ogromne zdjęcia, które się będą powiększały w nowym oknie i będzie dokładnie widać kotka, a nie takie minaturki :) Jednak będę prowadzić tę stronkę cały czas osobiście, bo to moje dziecko i nie potrafię się z nią rozstać :D

super że nadal będziesz prowadzić stronkę PKDT :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lip 06, 2009 18:35

kinga-kinia pisze:UWAGA na ten nr tel 587-762-210 baba chciała ode mnie rudego kociaka bo wczoraj pies jej zagryzł kota :evil:

ale jej własny pies zagryzł jej kota????????????????????? 8O

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon lip 06, 2009 19:10

sabina skaza pisze:
kinga-kinia pisze:UWAGA na ten nr tel 587-762-210 baba chciała ode mnie rudego kociaka bo wczoraj pies jej zagryzł kota :evil:

ale jej własny pies zagryzł jej kota????????????????????? 8O

A już nawet nie pytałam czyj pies zagryzł kota aż zrobiłam oczy jak pięć złotych jak mi powiedziała i od razu przyszłam wpisać ten nr tu .....
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lip 06, 2009 21:54

kinka lepiej wpisz nr bez ostatnich 2 cyfr...żeby problemow nie bylo.
powodzenia dziewczyny. myślałam, że pomogę ciut więcej teraz ale niestety musze dość nagle wyjechać.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto lip 07, 2009 14:19

Mam pytanie, czy mogę prosić o umieszczenie na stronie pkdt dwóch kociąt. Pani zaopiekowała się dwoma maluszkami i teraz nie ma koncepcji jak im szukać domku.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 07, 2009 17:29

Oto kotki z Wesołej za kratami :wink: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro lip 08, 2009 8:54

biamila pisze:Mam pytanie, czy mogę prosić o umieszczenie na stronie pkdt dwóch kociąt. Pani zaopiekowała się dwoma maluszkami i teraz nie ma koncepcji jak im szukać domku.

beatko wyślij zdjęcia z pełnym opisem tych kotków, podaj w ogłoszeniu namiary na tą panią. ogłoszenia grzecznościowe nas wprawdzie zawalają i nasze koty spadają przez to w dół- ale jak niby można by było odmówić? wszystkie koty niezależnie czy te PKDT czy te z ogłoszeń grzecznościowych muszą znaleźć dom, bez względu na miejsce ich umieszczenia.
zastanawiam się czasem czy osoby którym robimy ogłoszenia grzecznościowe, nie mogły by nas od czasu do czasu poratowac- wpłącając na konto symboliczną dyszkę. przeciez na innych portalach też wysyła sie płatne smski z myslą, żeby ogłoszenie było na wysokiej pozycji. to wszak żaden pieniądz, a dla nas jak będzie takich 10 ogłoszeń to już stówka na podopiecznych. jak myslicie? możemy prosić o przelew?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lip 08, 2009 9:09

Agnieszka Marczak pisze:Oto kotki z Wesołej za kratami :wink: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

błagam wyslij mi choć jedno zdjęcie na maila- bo ja na forum nie widzę zdjęć a jestem ciekawa , mniemam że sa to kotki u ciebie w garażu w klatce wybiegowej? hihihi.......agnieszko to 200 zł za wybieg trzymam w kopercie i jak sie zooplus nie zgłosi do końca miesiąca po ten towar- przekażę pieniążki na naszą organizację ;)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lip 08, 2009 22:52

Dziewczyny mam domek chętny na jednego małego kotka :)

Historia jak z filmu...

Dziewczyna w wieku 15 lat wpadła w bardzo złe towarzystwo, alkohol, narkotyki itd. Jej mama nie zwlekając ani chwili umieściła ją w ośrodku dla trudnej młodzieży, miejsce to okazało się być innym niż wszystkie,wychowawcy organizowali dzieciakom szkoły przetrwania do tego stopnia, że musieli sami wskrzeszać ogień by móc cokolwiek zjeść.

Sandra będąc tam przez ponad 2 lata uczyła się życia od nowa. Jedną z nagród za dobre zachowanie był wolontariat. Jedni pomagali w Domach Dziecka inni w Schroniskach dla bezdomnych Zwierząt, Sandra trafiła w to drugie miejsce zupełnie przypadkiem ale właśnie tam odnalazła sens swojego życia.
Opiekowała się psami, kotami i wszystkimi innymi zwierzakami które były pod opieką schroniska.
Jej szczególną uwagę zwróciła kotka siedząca w rogu klatki z dopiskiem "Nieadopcyjna". Powiedziała mi, że czytając tą kartkę miała przed oczami napis na karcie swojego wypisu z Izby Dziecka "Niereformowalna". I wtedy właśnie poczuła, że ta kotka jest jak ona... spisana przez wszystkich na straty, nikomu nie potrzebna.... Od tego dnia codziennie o 6 rano jeszcze przed szkołą biegła do schroniska do swojej Małej Mi bo tak ją nazwała. Potem po szkole i tak mijał dzień za dniem... kotka przez pierwszych kilka tygodni nie reagowała na nic, kiedy po 2 miesiącach dała się pierwszy raz pogłaskać Sandra płakała jak mała dziewczynka... To była prawdziwa przyjaźń taka na całe życie.
Kiedy po 8 miesiącach opiekunowie w porozumieniu z mamą Sandry pozwolili jej zabrać zupełnie już oswojoną kotkę do ośrodka tak by po skończeniu terapii mogła ją zabrać do domu była najszczęśliwszą osobą na świecie.
Sielanka nie trwała jednak tak długo jak spodziewała się tego Sandra, kotka zaczęła chorować, przebyte ciąże i porody dały się we znaki, przyczyn było zresztą dużo więcej i tak w 20 miesiącu ich przyjaźni Mała Mi odeszła za TM.
Teraz Sandra jest już w domu, grzeczna wolna od nałogów ale też bardzo smutna i zupełnie bez wyrazu i tak jej mama wiedząc, że jestem kociarą zwróciła się do mnie z prośbą o pomoc. Powiedziała tak: Nie było łatwo ale wiem, że Sandra jest już gotowa by mieć nowego przyjaciela...
I tak szukam dla niej kotka od dzisiaj
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Śro lip 08, 2009 23:01

biedna Gracja......z iloma kotami siedziala w schronie? na pewno z mniej niz 30stoma.Biedna,biedna kotka,stala sie zawada,wiec dostanie ja kazdy,kto chce.Pani Beata powinna sie przede wszystkim leczyc i Wy o tym wiecie,a nie brac kolejne koty.Wyadoptowana,odfajkowana-tak to wyglada dla mnie.Wiecie,chyba lepiej ja odstawic do schronu,bo adopcje do kociar-z problemami psychicznymi nigdy sie nie udaja.Znam taka jedna-tez ma już 30.I tez sie leczy na depresje,lepiej dla jej kotow,aby nigdy nie stanela na ich drodze....
Serio wierzycie,ze wsrod tylu kotow ktos zadba,aby kotka dostawala odpowiednia karme?Czym to miejsce bedzie sie roznilo od schroniska?Wieksza ilościa kotow i nowymi wirusami?Ze schroniskowymi wirusami jakos kotka sobie poradzila,skoro tyle czasu zyla w schronie,moze nowe ja dobija i bedzie mozna ze wspołczuciem postawic świeczke na wątku Gracji,ktora odeszla do utylizacji POKOCHANA (sarkazm)
Petycja w sprawie zamknięcia pseudoschroniska. Nie bądź obojętny,podpisz.
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5247

hyka

Od: Śro paź 31, 2007 19:37

Post » Śro lip 08, 2009 23:07

Moniko, jest taka malutka kotka, bardzo wyjątkowa, potrzebująca wyjątkowego zrozumienia i empatii... bo niewidoma, ale jak wiadomo niewidome koty doskonale radzą sobie w życiu w mieszkaniu
to Emi:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96096&start=15

Jak możesz to daj znać Sandrze o tej koteczce.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lip 08, 2009 23:32

hyka pisze:biedna Gracja......z iloma kotami siedziala w schronie? na pewno z mniej niz 30stoma.Biedna,biedna kotka,stala sie zawada,wiec dostanie ja kazdy,kto chce.Pani Beata powinna sie przede wszystkim leczyc i Wy o tym wiecie,a nie brac kolejne koty.Wyadoptowana,odfajkowana-tak to wyglada dla mnie.Wiecie,chyba lepiej ja odstawic do schronu,bo adopcje do kociar-z problemami psychicznymi nigdy sie nie udaja.Znam taka jedna-tez ma już 30.I tez sie leczy na depresje,lepiej dla jej kotow,aby nigdy nie stanela na ich drodze....
Serio wierzycie,ze wsrod tylu kotow ktos zadba,aby kotka dostawala odpowiednia karme?Czym to miejsce bedzie sie roznilo od schroniska?Wieksza ilościa kotow i nowymi wirusami?Ze schroniskowymi wirusami jakos kotka sobie poradzila,skoro tyle czasu zyla w schronie,moze nowe ja dobija i bedzie mozna ze wspołczuciem postawic świeczke na wątku Gracji,ktora odeszla do utylizacji POKOCHANA (sarkazm)

hyka a skąd wiesz,ze p.Beata ma problemy psychiczne?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw lip 09, 2009 8:29

m&j pisze: Powiedziała tak: Nie było łatwo ale wiem, że Sandra jest już gotowa by mieć nowego przyjaciela...
I tak szukam dla niej kotka od dzisiaj

Skoro dziewczyna jest o tak wielkim sercu dla zwierząt to może właśnie Gracja-Gabrysia znalazła by u niej ciepły kąt i miłość na która zasługuje najbardziej.i nie musiałaby wyruszać w tak daleką podróż .

m&j może to byłoby najlepsze rozwiązanie dla tej biednej koteczki , może Sandra ją pokocha.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

[poprzednia][następna]