Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2011 15:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz, a kiedy wyjeżdzasz? Bo jeśli moje maluchy wyadoptuje, to w razie jak by ci jakies malce zostały ton ze 3 bede mogła zabrac gdzies na czas wyjazdu.Ja się niestety nigdzie nie wybieram, też miała być Norwegia...ale bedą tylko Czechy na 3 dni.
Moge zabrać do Anioła Twoj transporterek? Bo już wszystkie są w klatce.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Pon cze 20, 2011 16:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No weź na spotkanie mój transporterek.
Wyjeżdżam 9 lipca rano, jak zostaną mi jakieś maluchy to będę baaardzo wdzięczna za przejęcie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 20, 2011 17:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

i na ile jedziesz? Jak lipiec to jeszcze lepiej
Obrazek

lalka999

Post » Pon cze 20, 2011 18:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Byłam na Morenie, w sprawie zgłoszenia do biura PKDT wklejonego przez Magrdz jakiś czas temu...

Kociaki kilkutygodniowe nie żyją :( nie przeżyły, a kotka się nimi nie opiekowała...kotka biała, w ciąży ponownie jest, widać już zaokrąglenia...pilnie trzeba ją wysterylizować, wytłumaczyłam babce wszytsko, ma się zorientować jak ta ich weterynarz która obiecała po kosztach ciachać stoi czasowo, i kiedy może ten zabieg zrobić, babka złapie niby sama, ale generalnie średnio to widzę i boję się że kotka znowu urodzi, rozmawiałam z Agą Marczak, ona nieopodal przejeżdża często, więc poprosiłam ją by tam zajechała, może lepiej byłoby i napewno skuteczniej, gdyby Aga ją złapała i zawiozła na Elbląską, i pokryjemy ten koszt z PKDT w Agi preferencyjnych cenach sterylki?? babka nie wychyla się do pokrycia jakichkolwiek kosztów...a kotów tam kilka sztuk ledwo, i sprawę w mig można rozwiązać....są 2 maluchy, rude z białym, ok 4 m-ne, kurcze szkoda ich bardzo, bardzo przydałby się DT dla nich, rude, jeśli się oswoją, znajdą domki w mig, generalnie koty nie są mega dzikie, bo na widok człowieka nie zwiewają na metr, znają człowieka, tyle że nie znają dotyku, bo nie miały okazji..... dodatkowo kocurek biały z rudym, ok 8 m-ny, tu już nie widzę szansy...niech sobie żyje...
Wytłumaczyłam babce że kotów dzikich nie można przenosić, a szanse na adopcje są znikome, bynajmniej w naszej sytuacji, nie prowadzimy schroniska, nie mamy dotacji z miasta, działamy charytatywnie i nasze możliwości są ograniczone...jest jeszcze ok 8 m-na koteczka, córka białej, wyniosła się kilka bloków dalej, ganiają ją kocury, też trzeba ją ciachnać...generalnie sytuacja nie jest traghiczna.. :roll: nie ma masy kotów...
tak sobie myślę jeszcze, gdyby Aga złapała tą biała kotkę i ciachneła ją na Elbląskiej, to może u tej ich znajomej wet, możnaby ciachnąć jakięs kotki inne, sama mam kilka sztuk na Piastowkiej, kilka w Porcie które też ciachać trzeba, tranzakcja wiązana !? :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto cze 21, 2011 7:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

banerek dla Leksia/Tygryska!
kotka :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hfl6k][IMG]http://i.imgur.com/bCfS7.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Autorce banerka bardzo dziękuje za pomoc w jego tworzeniu!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto cze 21, 2011 11:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka999 pisze:W tym Cafe Anioł, podaja tylko Cafe... czy jakies inne sprawy też:D:D bo jak tylko Cafe to nie przyjde :ryk:
Sabina, jesli chcesz dłużej być na Dukanie to polecam badania krwi raz w tygodniu<dopytam w jakim kierunku> . Moja mama byla jakis czas na tej diecie, schudła pięknie, piła duzo wody tak jak trzeba zeby sie nie zabiałkować czy cos;p no i dopiero jak dentystka zobaczyła dziąsłą mojej mamy, to sie dowiedziała ze trzeba krew badac jak jest sie na tym dłużej.
W OPECu pomieszczeń już nie ma.
Ja tak sie odchudzalam, chodziłam na pieszo z Karwin na Witomino co 2 dzień... Ale po tym jak schudłam 3 kg to sie tak ucieszyłam, że musiałam się nażreć.... kumpela z którą zaczełam w 19 dni schudła 6kg. Ja chyba musze od początku zacząc.
Aaaa powiedzcie mi jak walory smakowe Sanabelli? Bo chce zamówić 10 kg, a nie wiem czy będą jeść. Bo póki co kupuje opakowania karmy małe to mi kg Royala idzie w 4 dni, a teraz jak mam te małe to jest dobrze jak starczy na 3 dni :? więc myśle ze to bedzie dla mnie ogromna oszczednosc

Przypadkowo trafilam na wątek i moge sie wypowiedziec do Sanabelle...
Poniewaz mam do wykarmienia mase kocich gęb, to szukalam w miare ekonomicznej i dobrej jakosciowo karmy, takiej, ktorą koty by zaakceptowaly. Sanabelle Bosha sie sprawdzila. Jedza wszystkie ze smakiem - podworkowe, domowe, tymczasy, zadne nie grymasi, nie choruje po niej. Polecam!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Wto cze 21, 2011 13:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka999 pisze:Aaaa powiedzcie mi jak walory smakowe Sanabelli? Bo chce zamówić 10 kg, a nie wiem czy będą jeść. Bo póki co kupuje opakowania karmy małe to mi kg Royala idzie w 4 dni, a teraz jak mam te małe to jest dobrze jak starczy na 3 dni :? więc myśle ze to bedzie dla mnie ogromna oszczednosc

Ja miałam wersję Hair&Skin nawet mój niejadek- Piracik zajadał się ze smakiem. Teraz kupiłam dla Pepe wersję Light, ze względu na rosnący brzuszek 8) Pepe je zmniejszmy zapałem, ale je i Pirat mu podjada. Wydaje mi się że karma jest dobra jakościowo, zwłaszcza ta pierwsza wersja Hair&Skin, bo sierść się po niej poprawiła, ale też jest droższa troszeczkę.
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Wto cze 21, 2011 13:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

To chyba ją zamówie, droższą troszeczke, to już mi nie robi różnicy, jeśli ja na ten moment na sucha karme wydaje 150zł za jakies 6kg i to dla tylko licząc na moje koty, nie licze już tymczasów które jakoś jak na maluchy wyjątkowo dużo jedza 8O. Plus 150zł to są puszki, bo mam 2 puszkowe maniaki i do tego liczmy ze 3zł dziennie za mięsko, a to plaster wołowiny a to serca, a mielone z indyka... więc niestety gdzieś musze przyciąc wydatki i wydaje mi się, że jak kupie wielką karme to lekko zaoszczędze. Nawet jak by miała 180zł kosztować 10kg, to jest to 10kg czyli prawie 2 miesiące a nie 6kg...
:o :o :o własnie to podliczyłam i moje koty maja chyba większa stawke żywieniowa dzienną niż ja, bo więcej wydaje na ich jedzenie niż moje.... to wyjaśnia czemu jestem ciagle głodna i myśle o jedzeniu. Natomiast czemu one sa chude a ja nie? :ryk:
Ostatnio edytowano Wto cze 21, 2011 14:01 przez lalka999, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

lalka999

Post » Wto cze 21, 2011 14:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jak na maluchy wyjątkowo dużo jedza 8O

Wlasnie maluchy jedza bardzo duzo i to normalne :) Aki potrafil zjesc wiecej niz Saya i Yoshi razem wzieci, a jeszcze ich miski czyscil tak, ze w ogole nie bylo widac, ze jakies jedzenie tam bylo :lol:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto cze 21, 2011 14:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

To ja mam 3 takie pyski nienarzarte, w sumie 4... 3 malce + Coco która ma już okrągłe wystające boki :D Chanel to niejadek, Józefina która sie drze na całe mieszkanie jak Coco za długo przy misce stoi. Ona się w ogóle ostatnio ciągle drze.
Obrazek

lalka999

Post » Wto cze 21, 2011 14:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka999 pisze:To chyba ją zamówie, droższą troszeczke, to już mi nie robi różnicy, jeśli ja na ten moment na sucha karme wydaje 150zł za jakies 6kg i to dla tylko licząc na moje koty, nie licze już tymczasów które jakoś jak na maluchy wyjątkowo dużo jedza 8O. Plus 150zł to są puszki, bo mam 2 puszkowe maniaki i do tego liczmy ze 3zł dziennie za mięsko, a to plaster wołowiny a to serca, a mielone z indyka... więc niestety gdzieś musze przyciąc wydatki i wydaje mi się, że jak kupie wielką karme to lekko zaoszczędze. Nawet jak by miała 180zł kosztować 10kg, to jest to 10kg czyli prawie 2 miesiące a nie 6kg...
:o :o :o własnie to podliczyłam i moje koty maja chyba większa stawke żywieniowa dzienną niż ja, bo więcej wydaje na ich jedzenie niż moje.... to wyjaśnia czemu jestem ciagle głodna i myśle o jedzeniu. Natomiast czemu one sa chude a ja nie? :ryk:

Mysle, ze Sanabelle powinna im smakowac, ale zawsze mozesz na probe kupic w zoologicznym jakis woreczek niewielki (jest dostepna w mniejszych gramaturach).
Cos wiem nt. wydatkow na karme... :roll: 10 kocich mordek + pies. Sucha i mokra karma oraz surowizna pochlania mase kasy. Czasem wole juz tego nie podliczac nawet, lepiej mi z tym ;)

Ps. moze kocie zarcie jest alternatywa dla spadku masy ciala :ryk:
(taki zarcik) ;)
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Wto cze 21, 2011 14:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na wypróbowanie zawsze warto kupić mniejszą paczuszkę, jak się pytałam dystrybutora to sanbelle w stacjonarnych zooligicznych jest tylko dostępna jest w Zookarinach.

Del

Post » Wto cze 21, 2011 14:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja chodze do zoo karina i tam nie ma niestety. chyba będe musiała poprostu wysępić od kogoś garstke na spróbowanie.
Te kocie puszki to tak pachną ze jak bym kanapki zamiast z mielonką to z tym zrobiła to myśle że mój facet by nie zauważył :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

lalka999

Post » Wto cze 21, 2011 14:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na pewno w zookarinie na Matarni bywały ...

Del

Post » Wto cze 21, 2011 14:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

W zoologicznym w Porcie Rumia chyba tez widzialam...
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

[poprzednia][następna]