Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 19:06 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Marzenia11 pisze:Szczytnieńskie koty na górę! :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Są nowe dorosłe ładne kocurki,zdjęcia przesłałam do Kasi.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto kwi 19, 2011 20:50 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Przepraszam, że się nie odzywam, ale jestem w strasznym niedoczasie.
Jutro biorę wolne i jadę do Bydgoszczy zawieźć Czesia (seniorka białaczkowego).
Ale o Brysiuniu oczywiście nie zapominam.

A koty szczycieńskie są zawsze bliskie mojemu sercu. Jutro wyjeżdżamy przed 7 a Czesio już u nas nocuje, oczywiście zamknięty w pokoju, bo też białaczkowy.
Trzymajcie kciuki. Może wypytam coś o białaczkę, żeby tak całkiem bez przyczyny nie jechać.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto kwi 19, 2011 21:20 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Basia kurier dostał Twój numer. A niech tylko ta paczka pójdzie na zwrot to ich ukatrupię :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 19, 2011 21:34 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

horacy 7 pisze:
Marzenia11 pisze:Szczytnieńskie koty na górę! :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Są nowe dorosłe ładne kocurki,zdjęcia przesłałam do Kasi.

Za chwilę będą zdjęcia :D
po_prostu_kaska

Post » Wto kwi 19, 2011 21:38 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Tutaj Zosia, która jest również na tymczasie u Basi. Szczęśliwy kot :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Wto kwi 19, 2011 21:43 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Tutaj dwa nowe kocurki ze schroniska :cry:

Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Wto kwi 19, 2011 21:53 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

I tutaj czarno -biała kotka i kotka buraska, której zdjęcia już są na wątku.

Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Wto kwi 19, 2011 21:54 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

po_prostu_kaska pisze:Za chwilę będą zdjęcia :D

Mogę mieć przy okazji mały postulat? Chodzi mi o to że jak dochodzą/ubywają (oby głównie ubywały) koty na pierwszej stronie to się numeracja przesuwa i potem nie wiadomo który kot jest który, a imion wszystkie nie mają. Może byłby sens nadawania jakiegoś identyfikatora numerycznego albo pisania daty kiedy dany kot pojawił się w schronisku/DT/DS? Macie lepszy pomysł na jakieś PESELe dla kotów? :wink:

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 19, 2011 21:54 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Ale Zoska ma jezor wywalony 8O pierwszy raz cos takiego widze :lol:

Eh biedne kocurki... zreszta, jak kazde zwierze w schronie :(

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto kwi 19, 2011 21:56 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

aburacze pisze:
po_prostu_kaska pisze:Za chwilę będą zdjęcia :D

Mogę mieć przy okazji mały postulat? Chodzi mi o to że jak dochodzą/ubywają (oby głównie ubywały) koty na pierwszej stronie to się numeracja przesuwa i potem nie wiadomo który kot jest który, a imion wszystkie nie mają. Może byłby sens nadawania jakiegoś identyfikatora numerycznego albo pisania daty kiedy dany kot pojawił się w schronisku/DT/DS? Macie lepszy pomysł na jakieś PESELe dla kotów? :wink:

Adam

Bardzo dobry pomysł. Sama mam z tym problem :oops: Tak właśnie kombinowałam jak zrobić żeby ta numeracja się wiecznie nie zmieniała bo jak ktoś cofa się czytając wątek to później już nie wiadomo o którym kocie była mowa.

Jak macie jakiś sprawdzony sposób chętnie to zmienię. Myślałam właśnie o nadaniu jakiejś stałej numeracji, ale nie wiem jak to do końca zrobić :oops:
po_prostu_kaska

Post » Wto kwi 19, 2011 21:56 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Macie lepszy pomysł na jakieś PESELe dla kotów?

Czy lepszy, albo chociaz dobry, to nie mam pojecia, ale moze po prostu kolor i numer.. Czarna1, Czarna2... zreszta, wazne, zeby system dla Was byl wygodny, cobyscie sie polapali w tych kotach.

Agor-ia

Post » Wto kwi 19, 2011 22:08 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

po_prostu_kaska pisze:Jak macie jakiś sprawdzony sposób chętnie to zmienię. Myślałam właśnie o nadaniu jakiejś stałej numeracji, ale nie wiem jak to do końca zrobić :oops:

Ja się spotkałem z dwoma:
1. koty Paluchowe numerują miesiąc/numer kota w miesiącu, czyli np. 10/5 to piąty kot który doszedł w październiku. Zakłada to chyba że kot nie siedzi w schronisku latami... Potem jeszcze wymyślają imiona, w miarę możliwości,
2. koty schroniska w Katowicach dostają indywidualne imiona, czasami dosyć dziwne ;)

Może zastosować pierwszą, tzn. numerację miesiąc/kot a potem dopisywać imiona? Fajniej by było jakby każdy kot miał imię, ale wiem że to dodatkowa robota...

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 19, 2011 22:11 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Z tymi imionami jest ten szkopul, ze ciezko nadac imie nie wiedzac nic o kocie.
Chociaz ta czarno biala z upaciana broda wyglada wlasnie jak taka Bródka, Brodzia :lol:
No ale to jest cos charakterystycznego w niej, nie w kazdym kocie sie to znajdzie na pierwszy rzut oka :)

Agor-ia

Post » Wto kwi 19, 2011 22:19 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Meksykanka, kciuki za Ciebie, super działasz :ok: :ok: :ok:

Myślę, że razem z TŻ robicie dużo dobrego. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z innej beczki, sprawdziłem jak idą ogłoszenia po 48h od rozpoczęcia Allegro.
Tym razem ogłosiłem dużo kotów naraz i widzę że ilość wyświetleń w przeliczeniu na jednego kota jest mniejsza. Ciekawie rozkłada się też popularność: bardzo dużo obejrzeń ma czarno-biała kotka nr 6 (już prawie 100), potem buro-biała przylepka z potencjalną ciążą (nr 10), następnie Bryś i młody bury kocurek nr 2, a na końcu krówka nr 21 i buraska nr 13. Na Gumtree i Tablicy kolejność i proporcje liczby odsłon jest bardzo podobna, więc to nie przypadek.

Tygrys nr 24 (ten u pani doktor na DT) jest poza kolejnością bo ogłosiłem go 5 dni temu - ma 220 odsłon i jednego obserwatora.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 19, 2011 22:21 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Agor-ia pisze:Z tymi imionami jest ten szkopul, ze ciezko nadac imie nie wiedzac nic o kocie.

No tak, zdaję sobie sprawę. Może więc zostańmy przy numerach + imiona w miarę możliwości.
Imiona się przydają przy ogłaszaniu :)

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]