Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro cze 22, 2011 14:06 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Modlę się, żeby tak jednak nie było :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 22, 2011 14:25 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

meksykanka pisze:Modlę się, żeby tak jednak nie było :oops:

Meksykanka, my wszyscy też modlimy się, trzymamy kciuki i w ogóle. Wierzę że Mila nie mogłaby mieć lepszej opieki niż u Was.

Ja się nie znam, ale czy jak atak się "zbliża" to nie można zawczasu podać luminalu czy co tam jest na to, zapobiegawczo? Ja miałem do czynienia tylko z padaczką u ludzi (mój kolega na studiach miał bardzo silne ataki) ale nie wiem jak to u kotów.

Adam
aburacze

Post » Śro cze 22, 2011 14:30 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

A czy ona jest na luminalu?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro cze 22, 2011 14:51 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Jakaś dziś jestem nie do rzeczy.
Napisałam list i mi się skasował.

Kotunia ma zapisany luminal.
Staramy się, dziś tylko gorszy dzień.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 14:57 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Tak, Mila ma włączony luminal już od prawie 2 tygodni... wetka powiedziała, ze początkowo mimo podawania luminalu ataki mogą występować i nie trzeba się tym więcej niż normalnie przejmować. Jednak njie powinny być częstsze - gdyby się tak zdarzało - wtedy będzie dalsza diagnostyka.

Czyli: dla mnie są to symptomy ataku - spadek apetytu (o tym meksykanka nie pisałaś) oraz drażliwość koty. A i chyba mijają własnie 2 tygodnie od ostatniego ataku... Więc jeśli się nawet pojawi to nie trzeba się tym bardziej niż każdym poprzednim zamartwiać. Pod warunkiem że regularnie podajecie Mili luminal.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 22, 2011 19:05 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

O nie - Milunia już znacznie dłużej nie miała ataku i tak trzymać! Obiecała. :kotek:
Powolne zmiany następują. Zgodnie z poradą Asi prowadzę zeszycik,tylko odcisku łapki w nim nie zrobiłam bo jak temu potworkowi zanurzyć łapke w atramencie? :ryk:
Apetyt ma i niedługo chyba będzie ciągnąć brzucholem po ziemi... i może sąsiad miał rację.

Po zaginięciu i odnalezieniu Mili odwiedził nas sąsiad z pytaniem "I co, Kotecka się znalazła"
- Tak, znalazła sie.
- I co w ciąży?
- Nie, ona jest wysterylizowana?
- No, popatrz a w telewizji mówili, że Kotecka jest w ciąży z Ziobrą.

My to nie mamy telewizora, ale Mila Kotecka wygląda rzeczywiście jak w ciąży (bo ja matka karmicielka jestem szczególnie chorego kotecka), to może jednak telewizja nie kłamie?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 19:44 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Ja też mam taką nadzieję.

A u nas niewesoło.
Właśnie dostałam wiadomość,że dwa maluchy w schronisku odeszły za TM :( ,burasek walczy o życie :cry:

Nasze koteczki po dzisiejszej wizycie o 13.00 gdzie dostały podskórną kroplówkę,bo obie nic nie jadły i mało co piły,oraz antybiotyk po kilku godzinach po tej wizycie obie leżały osowiałe i Florcia znowu wymiotowała po tym jak się napiła.Przed chwilą znowu byłyśmy u weta,kotki dostały Zylexis oraz Convalescence support do rozrabiania z wodą,podajemy to im do pychola strzykawką,mam nadzieję,że do jutra ich stan się trochę polepszy,Florcia nawet sam zaczęła pić i zjadły trochę mokrego Royala,który wsadzałyśmy im do pychola.

Tak wygląda noga Florki po wrzodzie,myślę że ładnie się to wygaja:
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/dsc03175zmniejszaczpl37.jpg/]Obrazek[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

Obie są bardzo słabiutkie:

[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc03188zmniejszaczpl25.jpg/]Obrazek[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro cze 22, 2011 19:52 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Boże, dlaczego?
Kto może zrozumieć ten ogrom cierpienia dla istot, które nic nie zawiniły?

Dlaczego, dlaczego nie zdążyliśmy z pomocą :cry:

Dziękuję - za te dwie malutkie istotki :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 20:30 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Asiu, wielkie kciuki za Was
napisz ktory burasek, ten z tym fatalnym oczkiem? czy ta kotka bialo - bura z ostatnich fotek?
u mnie dzieki bardzo kochanym ludziom z Jokota udalo sie pomoc malenstwom z krzakow :1luvu:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Śro cze 22, 2011 20:35 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

ACHA13 pisze:

Ja też mam taką nadzieję.

A u nas niewesoło.
Właśnie dostałam wiadomość,że dwa maluchy w schronisku odeszły za TM :( ,burasek walczy o życie :cry:

Asia, mówisz o tych naszych maluszkach? O siostrze dziewczyn, które są u Ciebie i chłopcu buro białym? To ta dwójka odeszła...? :cry:
po_prostu_kaska

Post » Śro cze 22, 2011 20:50 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Rozmawiałam przez chwilę z Basią. Czekam aż da mi sygnał, że już jest w domu.
Nienawidzę tego, nienawidzę. A ludzie myślą, że podrzucą kociaka do schroniska i ratują mu życie...
A one trafiają do kociarni razem z dużymi...
Boże, nawet nam czasu nie starczyło :cry:
Nie wiadomo też co będzie dalej z tymi maluszkami u mamy Asi :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 21:02 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

:cry:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 22, 2011 22:37 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Dobry wieczór!

Dzisiaj przez większość dnia nie miałem dostępu do Internetu, ale czytałem miau komórką. Bardzo szkoda tych maleństw ze schroniska. Widać, ile daje Wasza praca i troska, bo dzięki temu ocaliłyście dwie istotki.

Zdjęcia bardzo ładne!

PS. Meksykanko, jak Mila? Trochę jej przeszło?

Pozdrawiam wszystkich!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 22, 2011 22:40 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

To ja znowu ;)

Dodam statystyki: na Allegro Bryś od piątku ma 216 odsłon, a od poniedziałku Zosia 64, Tajfun 66 a Falusia 40. Na Gumtree wszystkie koty "wystawiłem" w poniedziałek i Bryś ma 62, Zosia 48, Tajfun 45 a Falusia 15.

Adam
aburacze

Post » Śro cze 22, 2011 22:50 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

To ja może wstawię zdjęcia wspominanego już na wątku Maćka. To jeden z byłych tymczasów Basi, który znalazł cudowny dom.

Obrazek Obrazek Obrazek

I moje ulubione :)

Obrazek

oraz :)

Obrazek

Niech te zdjęcia będą ku pokrzepieniu serc w ciężkich chwilach, że warto :ok:
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]