Z piekła rodem... Foster ['] Fotki od s. 94 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 23:09 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

_ogonek_ pisze:
OKI pisze:Zapakować? :roll:

Już Ci kiedyś mówiłam - dorzucasz chałupę i biorę nawet 10 :)

Zawsze twierdziłam, że 3 rezydentki + 2 tymczasy to dla mnie idealna liczba. Chałupy nie mam...

Mam BDWS :twisted:

Kulokot od wczoraj kibluje dla własnego bezpieczeństwa.
Łachudra po moim powrocie z roboty nalała na moich oczach na parkiet przed kuwetą, jak właśnie odstawiałam ja po czyszczeniu. Żeby nie było - żwir w dwóch najważniejszych kuwetach świeżo rano wymieniony, w pozostałych z niedzielnego awaryjnego zakupu. Sprzątałam ostatnią kuwetę :evil: Mało jej nie rozszarpałam na kawałeczki, w ostatnim odruchu człowieczeństwa wrzuciłam małpę do łazienki :?
Zaraz do niej dołączy Miron. Jak tylko połknie zeżre ostatni zmywak :evil: Zeżarł w tym miesiącu pół paczki :x Czyli chyba piąty jest w użytku :evil:
Już do szuflady chowam, tylko jeszcze mi się odruch nie wyrobił i czasem zapominam :evil:
Na resztę też się znajdzie paragraf, wszystkie podpadają na wyścigi :?
Ale wiem czemu.
Za rzadko na nie się drę.
Jak się wczoraj rozdarłam na Kulokota, to wszystkie sobie natychmiast przypomniały, co znaczy "zejdź ze stołu" i "nie wolno" :twisted: A do tej pory udawały, że nie kumają, o co biega.

Kora jutro się wybiera do weta - chudnie i się odwadnia. Bez innych objawów, dreszczy już nie ma. Nie je lub je b. mało. Wcisnęłam w nią trochę conva, ale z trudem. Ewidentnie coś jej dolega :(
Kupy już prawie ładne, ładne i bardzo ładne - ciężko mi w tygodniu namierzyć, która czyja.
Czarne w przeciwieństwie do Kory rozrastają się we wszystkie strony. Rosną w oczach - ewidentnie nadrabiają stracony czas :D
Tylko czemu to bure takie lewe? :(

Teraz idę sobie coś zamordować :evil:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 29, 2012 9:45 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Oddzwaniam przed chwilą na nieodebrany tel.:
Pani: Tak, tak, to ja dzwoniłam. Z ogłoszenia, w sprawie tych kotków
Ja: Ale których kotków, bo kilka ogłaszam?
P: No tych, tu.. - stary, daj tom gazete, no daj i czytaj! - tylko jedna rzecz jest ważna, proszę pani! Czy jest kuweta?
J: Kotki korzystają z kuwety, ale o które pani chodzi?
P: No tych, już czytamy, takie narysowane są! Tylko czy jest kuweta?
J: 8O Mam kilka kotów, o które chodzi?
P: Bo my je weźmiemy, wszystkie weźmiemy, tylko czy jest do nich kuweta i żwirek?
J: Proszę pani, nie oddaję kotów do domów, które nie mają własnej kuwety, żwirku, karmy, transportera....
P: Tak, tak, to my je [słowo niezrozumiałe - nakarmimy albo utopimy :mrgreen: ], tylko czy jest do nich kuweta i żwirek????
Szczęśliwie pani się sama rozłączyła, zanim zdążyłam ją solidnie zbluzgać :roll:
Wybitnie jestem ostatnio nie w formie do takich gadek :?

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 9:54 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Też takie miałam wybitne telefony :mrgreen:
Wczoraj zaś o "ludzkiej" godzinie tj kole 21.30 usłyszałam,że 18 m-czny Karmel jest mocno za stary do 7 m-cznego kota :mrgreen: Więc oni rezygnuja z adopcji. Po to się obudziłam i telefon odebrałam by uświadomić się w tej dziedzinie.

Za Kore kciuki. Nie jest za dobrze jak chudnie.Robale?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 29, 2012 10:02 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Są prześliczni i robisz świetne zdjęcia czarnym kotom.... ja nie daję rady - tyle podejść i charakterystycznych szczegółów nie widać :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 29, 2012 10:07 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

ASK@ pisze:Też takie miałam wybitne telefony :mrgreen:
Wczoraj zaś o "ludzkiej" godzinie tj kole 21.30 usłyszałam,że 18 m-czny Karmel jest mocno za stary do 7 m-cznego kota :mrgreen: Więc oni rezygnuja z adopcji. Po to się obudziłam i telefon odebrałam by uświadomić się w tej dziedzinie.

Za Kore kciuki. Nie jest za dobrze jak chudnie.Robale?

One były odrobaczane na wejściu delikatnie pyrantelum, potem dość szybko powtórka milbemaxem, bo badanie kału wykazało nadal silną glistnicę. Poza tym u któregoś był tasiemiec na pewno, z dużym prawdopodobieństwem u więcej niż jednego :roll: Ale milbemax powinien go załatwić, był podany tydzień temu.
Tak czy inaczej, były odrobaczone 2krotnie w dość krótkim odstępie czasu, wet ją musi zbadać koniecznie.

Sprawa się wydała - znowu poszły w metrze ogłoszenia z moimi namiarami. W dodatku nie na moje koty :evil:
Przed chwilą zadzwoniła jakaś zapłakana pani, która ma w sobotę adoptować Stułę, a tu ogłoszenie w gazecie poszło :?
W dodatku z błędnymi danymi :evil:
Musiałam kobitę dość długo uspokajać :roll:

kussad pisze:Są prześliczni i robisz świetne zdjęcia czarnym kotom.... ja nie daję rady - tyle podejść i charakterystycznych szczegółów nie widać :oops:

Z fotami nie przesadzaj. Te czarne to dla mnie masakra.
Tyle że mam przyzwoitą idiotenkamerę i dostałam kiedyś b. dobrą radę, żeby czarne koty fotografować na ciemnym tle. W życiu bym nie wpadła na to sama, bo to się wydaje nielogiczne, ale rzeczywiście wychodzą dużo lepiej niż na białym tle (aparat nie głupieje ;) ). Na całkiem ciemnym lub na intensywnych kolorach, byle nie za jasnych. Z fleszem robię oczywiście, światła dziennego u mnie nie uświadczysz :roll:

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 10:25 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

OKI pisze:Oddzwaniam przed chwilą na nieodebrany tel.:
P: No tych, tu.. - stary, daj tom gazete, no daj i czytaj! - tylko jedna rzecz jest ważna, proszę pani! Czy jest kuweta?
P: Bo my je weźmiemy, wszystkie weźmiemy, tylko czy jest do nich kuweta i żwirek?
J: Proszę pani, nie oddaję kotów do domów, które nie mają własnej kuwety, żwirku, karmy, transportera....
P: Tak, tak, to my je [słowo niezrozumiałe - nakarmimy albo utopimy :mrgreen: ], tylko czy jest do nich kuweta i żwirek????
Szczęśliwie pani się sama rozłączyła, zanim zdążyłam ją solidnie zbluzgać :roll:

Miałam ten sam telefon :ryk:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lis 29, 2012 10:27 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

:piwa: :piwa: :piwa:

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 12:27 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

alix76 pisze:
OKI pisze:Oddzwaniam przed chwilą na nieodebrany tel.:

Miałam ten sam telefon :ryk:

Już wiem, o co biega :evil:
http://bi.gazeta.pl/im/5/12944/m1294482 ... 21129A.pdf strona 9
zajebiste dane kontaktowe :evil:
O ile w zeszłym tygodniu to faktycznie było nieporozumienie, to to już jest przegięcie.
Co za palant podaje mój telefon w ogłoszeniach nie moich kotów?
Czemu to ma służyć do cholery?
Adres e-mail też jakiś z czapki, nie ten co w albumach na stronie Jokota :evil:

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 12:50 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

ale jakby się Magnolii i Mahonii trafił sensowny chętny to nie spławiaj na bambus, co? ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lis 29, 2012 12:52 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

No pacz Pani, nie wiedziałam, że Cukiereczek u TEJ Dużej na DT siedzi...
Ty też masz jakieś fajne koty na stanie!

elaelisheva

Od: Nie wrz 30, 2012 14:08

Post » Czw lis 29, 2012 12:53 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

ten powyższy tel. to właśnie w ich sprawie był.
Aśka - nie mam pojęcia o tych kotach. Od rana zamiast zapierdzielać w robocie usiłuję dojść, o co (*&^*!%#! chodzi.
Odbieram pierdyliard telefonów i nie jestem w stanie nic sensownego załatwic, bo jak zauważyłaś, w pracy zasięg mi ginie.
Wylecę z roboty jak nic.
Jestem tak vqrwiona, że ciężko to wyrazić :evil:

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 13:02 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Nie mam pojęcia kto je wrzucił do metra... nie mam nawet pojęcia jak się to robi...

Ja osobiście wyjątkowo nie lubię ogłoszeń w metrze, bo dzwonią ludzie z całej Polski, a prawie nigdy nie dochodzi do adopcji (bo mamy za wysokie wymagania :roll: ).

Ale skoro już jest jak jest - to wiedz o nich cokolwiek :roll: Około 2-letnie, wysterylizowane, zaszczepione, kuwetowe. Magnolia bardzo miła, Mahonia trochę wystraszona, ale bardzo łagodna. Szukają WSPÓLNEGO domu, bo Mahonia jest bardzo przywiązana do Magnolii. Są w DT w okolicach dworca centralnego, jakby był jakiś sensowny głos o nie to podaj mój telefon to poprowadzę dalszy ciąg.

No popatrz, a dziś rozmawiałyśmy o udostępnianiu telefonu :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lis 29, 2012 13:05 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

jopop pisze:Nie mam pojęcia kto je wrzucił do metra... nie mam nawet pojęcia jak się to robi...

Ja osobiście wyjątkowo nie lubię ogłoszeń w metrze, bo dzwonią ludzie z całej Polski, a prawie nigdy nie dochodzi do adopcji (bo mamy za wysokie wymagania :roll: ).

Ale skoro już jest jak jest - to wiedz o nich cokolwiek :roll: Około 2-letnie, wysterylizowane, zaszczepione, kuwetowe. Magnolia bardzo miła, Mahonia trochę wystraszona, ale bardzo łagodna. Szukają WSPÓLNEGO domu, bo Mahonia jest bardzo przywiązana do Magnolii. Są w DT w okolicach dworca centralnego, jakby był jakiś sensowny głos o nie to podaj mój telefon to poprowadzę dalszy ciąg.

No popatrz, a dziś rozmawiałyśmy o udostępnianiu telefonu :roll:

Bo w SWOICH ogłoszeniach wolę podać telefon i w parę sekund mam jasność.
Do ankiet nie mam zaufania (ja prawie na każdą odpowiem jak trzeba :twisted: )
Ale tego głąba, co podał mój numer w ogłoszeniach wszystkich fundacyjnych kotów, które nie miały podanego telefonu, to chciałabym dorwać w swoje łapki :evil: :evil: :evil:

Dzięki za info o dziewczynach - na razie sensownych telefonów brak, ale to jeszcze ze 2-3 dni będą dzwonić :?

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 14:11 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Z innej beczki - mamy kogoś "w świnkach morskich"?
Nasz spedytor chce przygarnąć jakąś świninkę, a ja kompletnie zielona jestem w tym temacie.
Nawet nie wiem, o co pytać :mrgreen:

OKI

Post » Czw lis 29, 2012 14:21 Re: Z piekła rodem... Foster ['] Nowe kocięta :( s70, f. s72

Do metra czasem koty trafiają losowo z jakiegoś portalu wybierane.Miałam takowe ogłoszenie i czarno to wspominam.Do adopcji nie doszło.tekst był mocno skrócony i same oszołomy dzwoniły.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]