Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 02, 2013 8:30 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

kotkins pisze:Tylko nie bardzo mamy jak zrobić wizytę PA u Ciebie :(
I TO jest wielki problem.

A bez PA nie damy kota nikomu, ani do DT , ani do DS.
Już nigdy i nigdzie , nikomu.

A skąd dokładnie jest magdalena zaneta?Wiem,że na miau jest kilka dziewczyn z lubelszczyzny więc taka wizyta mogłaby być przeprowadzona.Oczywiście osoba wizytująca musiałaby znać wszystkie wymagania dotyczące domu dla persiaka

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Nie cze 02, 2013 9:23 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Przede wszystkim to musiałaby być osoba ( ta przeprowadzająca wizytę ), do której miałybyśmy bezwzględne zaufanie.

A po drugie - przepraszam za brutalność.........jesli kto znajdzie fantastyczny dom na miejscu, to nie będziemy go wieźć ileś tam kilometrów w nieznane - przez nas nie sprawdzone osobiście, bo po co?

Absolutnie rozumiem, że człowiek chce. Ale ja tu jestem od pilnowania dobra kota, a nie potrzeb ludzi. Sorry za brutalną szczerość. Od pewnego czasu najbardziej wierzę w te PA, które sama przeprowadzam.......i w domy, które mam, że tak powiem "pod ręką"

I o ile można organizować eskapady w celu sprawdzenia domu dla mało adopcyjnego kota - o tyle naprawdę nie ma to sensu w przypadku kociaka, na którego chętnych są setki. Bo szkoda kasy, czasu itp.

Dwaj rudzi panowie ( jeden na zdjęciu ) - czekają na kastrację. Mimo młodego wieku nie zostaną bez niej wydani. jeden będzie miał przy okazji operowaną przepuklinę gigant ( ten ze zdjęcia ) , a drugi oko. Cały czas mamy nadzieję, że oko się uda zachować i będzie to tylko operacja powieki.
Kotów "nie zaklepujemy" - ale wszystkich posiadającą stosowną wiedzę, zabezpieczenia okien, balkonów i innych otworów ( w POSTACI SIATEK ) oraz nie wypuszczających kotów NIGDZIE ( z włączeniem posesji, gruntów ornych, nieuzytków, parków miejskich, lasów, pól, łąk, ugorów, połonin, ogrodow, działek pracowniczych, puszczy ........ )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie cze 02, 2013 10:07 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Obecnie mieszkam 30 km od Zamościa.
Z persów chyba tylko maluchy mogę adoptować, bo starszych kotów z tego co wiem i czytałam w opisach to absolutnie do domu z dzieckiem.
Pojawił się u nas już kociak, dachowiec i chciałabym aby był jeszcze jeden ale pers. Pisałam na samym początku że wiek jest mi obojętny.

Nie będę pisała że chce i już! i nie będę sie awanturowała, bo kot znajdzie dom bliżej, spokojnie :) Czytałam wcześniejsze posty o tym jak ludzie kłamią wam w żywe oczy i rozumiem tą "brutalną prawdę".
Tylko się przypominam, bo wszystko jak najbardziej aktualne :)

magdalena.zaneta

Od: Śro maja 01, 2013 17:51

Post » Nie cze 02, 2013 10:11 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

magdalena.zaneta pisze:Obecnie mieszkam 30 km od Zamościa.
Z persów chyba tylko maluchy mogę adoptować, bo starszych kotów z tego co wiem i czytałam w opisach to absolutnie do domu z dzieckiem.
Pojawił się u nas już kociak, dachowiec i chciałabym aby był jeszcze jeden ale pers. Pisałam na samym początku że wiek jest mi obojętny.

Nie będę pisała że chce i już! i nie będę sie awanturowała, bo kot znajdzie dom bliżej, spokojnie :) Czytałam wcześniejsze posty o tym jak ludzie kłamią wam w żywe oczy i rozumiem tą "brutalną prawdę".
Tylko się przypominam, bo wszystko jak najbardziej aktualne :)

Widzisz.........i właśnie tacy ludzie jak Ty tracą na tym, że nie raz się przejechałyśmy "na uczciwości" innych.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie cze 02, 2013 11:15 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Neigh pisze:...
Kotów "nie zaklepujemy" - ale wszystkich posiadającą stosowną wiedzę, zabezpieczenia okien, balkonów i innych otworów ( w POSTACI SIATEK ) oraz nie wypuszczających kotów NIGDZIE ( z włączeniem posesji, gruntów ornych, nieuzytków, parków miejskich, lasów, pól, łąk, ugorów, połonin, ogrodow, działek pracowniczych, puszczy ........ )

ale wszystkich świadomych i niewypuszczających... co? co dalej?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie cze 02, 2013 13:10 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

NIGDZIE.

Nie wypuszczających kotów samodzielnie NIGDZIE (posiadaczy wolier nie dotyczy).

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie cze 02, 2013 14:40 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

kotkins pisze:NIGDZIE.

Nie wypuszczających kotów samodzielnie NIGDZIE (posiadaczy wolier nie dotyczy).

no ja wiem, że nigdzie. nie o to chodzi. zdanie jest jakby niedokończone...
co z tymi świadomymi? ale wszystkich świadomych oraz nie wypuszczających kotów nigdzie co? lubimy? zapraszamy? olewamy? kochamy? mamy w nosie? pozdrawiamy?
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Nie cze 02, 2013 15:06 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Kochamy Zabersie..! :mrgreen:

kotkins

Post » Nie cze 02, 2013 15:21 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

kotkins pisze:Kochamy Zabersie..! :mrgreen:

Znaczy "kochamy"! To musi być miłość Obrazek

zabers

Post » Nie cze 02, 2013 17:47 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

zabers pisze:
Neigh pisze:...

ale wszystkich świadomych i niewypuszczających... co? co dalej?

Zapraszamy do kontaktu pod adopcjepuchatych@gmail.com

Fakt nie dopisałam - dzięki Zabers:-)

Obrazek

Neigh

Post » Nie cze 02, 2013 20:45 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Czyli rozumiem, że kociaki pójdą do adopcji nie wcześniej jak po ukończeniu trzeciego miesiąca :wink:
Mają teraz ok. 10 tygodni, tak?
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Nie cze 02, 2013 20:52 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Optymalnie dla kociaków kiedy są z matką 14 tygodni. W tym ostatnim okresie głównie chodzi o socjalizację i wyeliminowanie choroby sierocej.
(swego czasu odchowywałam kociaki, zasięgnęłam języka. Tak właśnie wydawałam. Do dziś są świetnymi kotami, bez traum, oporów wszelakich i takich tam - wesołe, samodzielne, otwarte, proludzkie)

zabers

Post » Nie cze 02, 2013 21:02 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Wiekowo są już gotowe do adopcji. Czeka je, jak napisałam kastracja + zabiegi. Wtedy pójdą do domów, których powoli zaczynamy szukać.

Obrazek

Neigh

Post » Nie cze 02, 2013 21:11 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Niutek pisze:
Monika_Krk pisze:
kotkins pisze:Tych panów (choć mam zdjęcie tylko jednego) już znacie, ale na razie nie ogłaszamy- mają jajka i są obaj do leczenia.
Jeden w połowie miesiąca ma wizytę u okulisty, potem podejmiemy decyzję co dalej- jeśli będzie oko do usunięcia potrwa dłużej.
Jeśli tylko jajka- będzie do adopcji niebawem.
Drugi ma przepuklinę, przy okazji kastracji będzie załatwiona i ta sprawa.
I ten pewnie pójdzie do adopcji szybko.

Obrazek

:mrgreen: :ok:

Co za cuuudo :1luvu:
Szuka domku, czy już zaklepany?

P.s Szalonego Kota pozdrawia Karmel z Łodzi :piwa:

Hehe, to nasz jokotowy rudzielec już Ci nie starcza? :mrgreen:

Wszystko w sumie opisała Neigh powyżej ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie cze 02, 2013 21:39 Re: Adopcje...wracamy do normalności..?

Mamy takie cóś...

Obrazek

Obrazek

kotkins

[poprzednia][następna]