Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2014 20:03 Re: Lot z 7 p.,Gwiazdeczka-Kosteczka(*)

ilgatto pisze:
Miraclle pisze:Karma z biedronki no cóż... Jak ma mieć byle jaki dom to lepiej niech go nie ma w ogóle :ok:
Znaczy ma u Ciebie i jest mu wyborowo :mrgreen:

Aniu chłopcy nawet nie muszą się kochać, byle jako tako się tolerowali i nie bili :ok:

O to chodzi,że Mietek próbuje bić Patyczka i muszę ich pilnować, bo Patysio potrafi się wtedy posiusiać. Po prostu nie mogę się zamyślać, muszę słyszeć co się dzieje. Patyczek kiedy jest zagrożony warczy.
Inny obraz terrorysty:
Obrazek Obrazek Obrazek
I trwało to, trwało, trwało....całe 5 min.

Duffy tez robi takie "przytulanki"
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie lut 16, 2014 22:21 Re: Lot z 7 p.,Gwiazdeczka(*) i znów życie toczy się dalej..

Witam :kotek:
Kochani umieram z tęsknoty.....
Miraclle pisze: Miecio
Koci jedynak jak nic, jak znajdzie się dom dla niego to państwo będą mieć dużo radości z niego :1luvu: :1luvu:

Miecio znalazł domek. Bardzo sympatycznych Dużych z dwójką małych Dużych. Chłopczyk-3 letni w trakcie wizyty u mnie w domu dawał Mieciowi całuski a Mietuszka, lekko zdziwiony, przyjmował je. Mam nadzieję,że nic się nie wydarzy i nareszcie będzie miał swoich ludziów tylko dla siebie. Z pierwszych relacji: śpi z Dużymi w łóżku, marudził z jedzeniem tylko w pierwszym dniu, teraz już je normalnie, ogarnia kuwetę (pojechał ze swoją). Miecio robi Dużej baranki...mocne baranki....cóż łepetynkę to on ma solidną.

I druga dobra wiadomość: Toleńka została wysterylizowana....Dopiero po ogoleniu brzuszka zobaczyłam jakie ma sadełko- dowód obżarstwa. Musze na nią uważać, chociaż kocham okrągłe koty.

Za to na działce zmagam się z psem widmem, który wyszarpał drzwi do kociego miejsca i "zlikwidował" jedno spanko. Koty chodzą wystraszone. Dodatkowo terroryzuje je działkowy Bin Laden czyli Pająk. Wygania je z działki, ze stryszku, odgania od misek....Nawet Gangster nie był taki.On wyganiał tylko kocury wiosną a i to dopiero po posiłku. A ten chudy tyłek sam nie je a drugiemu nie da. Babcia daje sobie z nim radę, Maciejka, Lala i Tadzia też, ale Masza, Zuzia, Chłopaczek i Ogonek niestety boją się.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pon lut 17, 2014 8:27 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

:ok: :ok: żeby to był Ten Dom i na zawsze :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 17, 2014 9:58 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Żebyście ją widziały jaka była wystraszona.
Najpierw nie chciała oddać, potem chciała po niego wracać, a potem się spłakała i nie mogła spać, bo Mieciowi na pewno nie jest tam tak dobrze, jak u niej. :twisted:

Mietek zawsze chciał mieć ilgatto na wyłączność, więc jakby nie patrzeć - dopiął swego - ma Dużych tylko dla siebie. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon lut 17, 2014 17:49 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Same dobre wieści w domku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby domek był wymarzony dla Miecia i było mu tam dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
Aniu pewnie tęskno Ci za tym terrorystą :wink:

Biedne działkuny :evil:
Za pomyślne rozwiązanie spraw :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Buziaki dla futerek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lut 17, 2014 22:40 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Pozdrowionka w Dniu Kota.
Gratulacje Miciowej adopcji, kciuki za dalsze Jego losy. Ciężko Ci bardzo musiało być.
Współczuję działkowych kłopotów, oj zasłużyłaś na troszkę spokoju.
Buziak w nochalka dla Toli, jeśli lubi. Jak inne zareagowały na jej powrót po zabiegu?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie mar 02, 2014 0:05 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Pojawiam się i znikam :mrgreen: .....
Dziękuję wszystkim za pozdrowienia.
Ilonko, już jest wszystko w porządku ale zaraz po przyniesieniu Toli od weta i kilka dni jeszcze Tola obrywała....i wiecie od kogo?....Od Kleo. Malutka nie mogła spokojnie przejść z pokoju do miseczki, czy do kuwety żeby nie zostać zaatakowaną. I nie to ,że zbliżyła się do Królewny Kleo...wystarczyło,że się w ogóle ruszyła a ta biegła z warczeniem za nią i pac pazurami. Biedne maleństwo nie wiedziało co się dzieje. Zaczęła chodzić z brzuszkiem przy podłodze, rozglądać się. Na szczęście Tola bardzo lubi jeść i wiem co Kleo lubi. Nakładałam do miseczek i stawiałam je obok siebie. Zajęte jedzeniem zapomniały o konflikcie. No i dopieszczałam trochę Kleo. Teraz już wszystko w porządku.....no może nie do końca, bo chłopakom przypomniało się, że jak się robi ciepło i słonecznie to należy rozglądać się za dziewczynami.
Miraclle, Miecio to najsłodszy kot na świecie i bardzo chcę, żeby było mu jak najlepiej..... Tęskno mi za nim. :(
Widzę jednak jak bardzo odżyła reszta kotów. Zaczęły żyć na "nizinach", biegać za myszkami, za sobą, gonić się po szafach, dopominać się o puszczenie wody z kranu. Nawet moja lampeczka biega....cudnie to wygląda kiedy taki abażurek na czterech łapkach biegnie za drugim kotem i radośnie podskakując zawraca.....i po szafach, i z pokoju do pokoju.....
Albo leżą na kanapie z wywalonymi brzusiami. :D
Psa widmo nie udało mi się namierzyć. Natomiast parę dni temu po działkach biegał duży pies z łańcuchem. Myśląc, że jest to pies z któregoś z okolicznych domów próbowałam pokazać mu drogę do furtek ale pies uciekał przede mną (tak jakby się bał).Przedwczoraj dowiedziałam się, że pies został przywieziony autem, wysadzony i przywiązany tym łańcuchem do ogrodzenia działek. Pan, który był świadkiem tego nie zdążył dobiec ("bo by w........ł temu c.....i") i w związku z tym nie zdążył zanotować nr rejestracji. Dawał mu jeść. Stawiał miskę i odchodził, inaczej pies nie podszedł do jedzenia. Niestety nie wiemy co się z psem stało a nie widać go i nie słychać już 3 dni.
Obrazek

ilgatto

Post » Nie mar 02, 2014 7:50 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Aneczka, jak bedziesz szła karmić działkowe kotki na wiadomej dzielnicy, rozglądaj się, proszę, za takim facecikiem....
Jego naprawdę trudno pomylić i innym :D .
Pozdrawiam :1luvu: .

Obrazek
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie mar 02, 2014 16:02 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Co to Kleo się stało 8O Biedaczka Tolcia nie dość, że jej kuku zrobili to ją koleżanka lała :roll: Może to przez zapach weta.
Jak pieska nie widac to może ktoś go przygarnął. Ludzie sa okrutni :(

Pozdrawiamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Nie mar 02, 2014 21:04 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

vip - mówiłam o tym jegomościu, ilgatto wie, o którego chodzi, ale mówiła, że nigdy go w tamtych okolicach nie widziała...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie mar 02, 2014 21:06 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Zosik pisze:vip - mówiłam o tym jegomościu, ilgatto wie, o którego chodzi, ale mówiła, że nigdy go w tamtych okolicach nie widziała...

Ja tylko tak, Zosiu...z nadzieją...
Kurczę, tak bym chciała, żeby nic mu się nie stało!
A mógł się łapać wtedy, łobuz jeden :evil: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie mar 02, 2014 22:05 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Jak byłam ostatnio u Ani, to Severek zlazł z szafy, a Kleo się pokazała, reszta kotów też zachowuje się inaczej, na plus. Miecio ma charakter niesamowity i tyle.

Ania dzięki za dzisiaj :1luvu:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto mar 04, 2014 23:02 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Wyszła z Kleo diabliczka. Dobrze, że konflikt opanowany.
Pozdrawiam cieplutko.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt mar 14, 2014 23:57 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Witam :kotek:
Na dworze wiosna...czas na porządki na działce a po pobycie na świeżym powietrzu zasypiam na siedząco. Nie obejrzałam w ten sposób paru pozycji, które chciałam zobaczyć, nie przeczytałam tego co chciałam. Trochę śledziłam :mrgreen: miau i fb ale nie zawsze miałam siły napisać coś mądrego. I tak lecą moje dni....
Na działce psa nie ma, więc koty znów szczęśliwe, bardziej spokojne. Tylko Chłopaczek wdał się w jakąś bójkę i utykał kilka dni. Przypuszczam, że pojawił się znów Norweg z sąsiednich działek, bo było pełno wyrwanych kudełków.
A kotecki domowe nadal szczęśliwe. Dzisiaj tylko Mania miała nieprzyjemną przygodę a ja przekonałam się jak niebezpieczne mogą być abażurki. Znalazła się ulubiona myszka Mani, więc Niunia zaczęła się nią bawić, Podrzucała sobie, podbiegała do myszki, brała w przednie łapuszki i nad krawędzią abażurka gryzła ją zawzięcie. Nie obserwowałam Maniuli cały czas i gdyby nie zaczęła charczeć, albo gdyby mnie nie było to nie wiem jak by się to skończyło. Wihajster przez który przechodzi tasiemka i który jest po zewnętrznej stronie klosza! odgiął się, wyciągnął? Mania łapką zahaczyła? i dostał się do Jej pyszczka pod język! Dusiła się własnym językiem....Po opanowaniu sytuacji długo głasko-drapałam po łepku i szyjce mojego kochanego dziczka. Muszę coś wymyślić, żeby uwolnić Ją od tego lampiona.

vip pisze:Aneczka, jak bedziesz szła karmić działkowe kotki na wiadomej dzielnicy, rozglądaj się, proszę, za takim facecikiem....
Jego naprawdę trudno pomylić i innym :D .
Pozdrawiam :1luvu: .

Obrazek

Małgosiu, ale tego kotecka to powinno się szukać chyba przystanek wcześniej (o ile dobrze pamiętam). Ja tam nigdy nie wysiadałam, bo nie było mi potrzebne. W okolice działek, miejmy nadzieję, nie dotarł, bo zeszłą wiosną było masowe trucie kotów o czym pisałam (albo....miejmy nadzieję,że nie). A johaśka nie widziała go?
Obrazek

ilgatto

Post » Sob mar 15, 2014 11:43 Re: Lot z 7 p.,Miecio:-)

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Norweg z sąsiednich działek... widzę, że na działkach panuje jakiś nowy koci gang :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pogoda coraz ładniejsza, choć dziś nie za specjalna.

Mania, biedna Mania 8O 8O 8O
Jak dobrze, że byłaś w pobliżu gdyby nie to :(
Sprzęty domowe potrafią być ogromnym zagrożeniem dla naszych futerek :(

Pozdrawiamy i miziamy towarzystwo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]