Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 08, 2010 12:43 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

lutra pisze:Spreparowałam na szybko tekst o kociakach, może jakieś zbiorowe ogłoszenia, niech ludzie zauważą...
Podeślę do ogłaszarek, a one zrobią, co zechcą...

A ja się właśnie zabrałam za aktualizację ogłoszeń schroniskowców i planowałam zbiorowe ogłoszenie maluchów na "moich portalach" ... no to mam gotowy tekst od Ciebie, wykorzystam coby się nie przemęczać :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lip 08, 2010 12:58 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

panikota pisze:
lutra pisze:Spreparowałam na szybko tekst o kociakach, może jakieś zbiorowe ogłoszenia, niech ludzie zauważą...
Podeślę do ogłaszarek, a one zrobią, co zechcą...

A ja się właśnie zabrałam za aktualizację ogłoszeń schroniskowców i planowałam zbiorowe ogłoszenie maluchów na "moich portalach" ... no to mam gotowy tekst od Ciebie, wykorzystam coby się nie przemęczać :mrgreen:

No dokładnie - też się nie mogłam zebrać, żeby coś takiego ogólnego napisać. Tak, że merci Lutra :wink:

A tak wogóle to masakra z tą ilością kociąt... :(

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lip 08, 2010 18:27 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:czy ktos jest zorientowany gdzie przebywa krolik, ktory jeszcze w zeszlym tygodniu byl w schronisku? byl na ktoryms magazynie z kocietami. moze juz ma dom?

jak zawsze w takich przypadkach musiał go zabrać jeden z pracowników do domu.
W schronisku nie mogą przebywać inne zwierzęta, tylko psy i koty!!!
to wynika z jakiś przepisów.

a co chcesz królika? Jak się ten pracownik zgodzi to Ci go odda mogę się spytać jak chcesz, wiem że napewno drugi na Floriańskiej jest w KTOZ
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 18:29 przez Mruczeek, łącznie edytowano 1 raz

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Czw lip 08, 2010 18:28 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Kuriozalne propozycje w projekcie Małej Nowelizacji Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.

Zespół w składzie prof. Dr hab. Andrzej Elżanowski z Muzeum i Instytutu Zoologii Polskiej Akademii Nauk, dr Tomasz Pietrzykowski z Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego, Adw. Iwona Elżanowska z Kancelarii Adwokackiej, przygotował na zlecenie Straży dla Zwierząt w Polsce w ramach projektu „Nadzór i wiedza w służbie środowiska” finansowanego przez Europejski Fundusz Społeczny w programie Kapitał Ludzki.

Proponowane zmiany w art. 33

Ust. 4 przyjmuje brzmienie:

4. Bezzwłoczne uśmiercenie, o którym mowa w art. 6 ust. 1 pkt. 3, wykonuje osoba uprawniona do wykonywania zabiegów weterynaryjnych lub medycznych przez podanie środka usypiającego lub osoba uprawniona do użycia broni palnej przez zastrzelenie.

Dodaje się ustępy 5-7:

5. Jeżeli konieczność bezzwłocznego uśmiercenia zachodzi w warunkach uniemożliwiających niezwłoczne przybycie osoby, o której mowa w ust. 4 albo, gdy próby zapewnienia jej obecności okazały się bezskuteczne, to uśmiercenia zwierzęcia dokonać może także inna osoba, przy pomocy najbardziej humanitarnej z dostępnych metod.

6. Osoby dokonujące bezzwłocznego uśmiercenia, o których mowa w ust. 4 i 5 sporządzają i niezwłocznie przekazują właściwemu powiatowemu lekarzowi weterynarii dokumentację zawierającą fotografię lub opis zwierzęcia przed uśmierceniem oraz opis przesłanek, miejsca, czasu oraz sposobu uśmiercenia zwierzęcia, a także dane identyfikujące osoby uczestniczące w uśmierceniu zwierzęcia oraz sporządzeniu dokumentacji.

Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami wyraża całkowitą dezaprobatę dla projektu Małej Nowelizacji Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.

Nasze szczególne oburzenie budzą propozycje zmian w Art.. 33, a w szczególności ust. 4 i 5 (patrz wyżej). Zmiany te prowadzą wprost do dowolności i bezkarności w uśmiercaniu zwierząt w majestacie prawa.

Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami żywi nadzieję, ze Pani Poseł Joanna Mucha, znana z pozytywnego stosunku do problematyki ochrony zwierząt, kierująca pracami Zespołu sejmowego nie dopuści do uchwalenia ww. Małej Nowelizacji w wersji proponowanej przez autorów.

Jednocześnie KTOZ prosi wszystkich, którym nieobojętny jest los bezbronnych zwierząt o wsparcie naszego stanowiska poprzez emaile do Pani Poseł Joanny Muchy jak i autorów Małej Nowelizacji.

Andrzej Elżanowski" <elzanowski@miiz.waw.pl>
biuro@joannamucha.pl

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw lip 08, 2010 19:41 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Byliśmy u weta na żabińcu.
Maleństwo ma świerzba, na brzuszek dostał antybiotyk.
Bardzo płakał, a ja z nim.
Skasowali nas strasznie, ale mam nadzieje, że pomoże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw lip 08, 2010 19:58 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Jest przepiękny , mam nadzieję że jego rodzeństwo też szybko znajdzie domy.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw lip 08, 2010 20:25 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

piękny kotek :1luvu:
Tunisiu, te 7-dniowe, jak się mogę domyślać, nie przeżyły...?

A czy ktoś wie co dzieje się z kotem, który po wypadnięciu z okna trafił do schronu - Tygrys, długowłosy kocur! był w magazynie nr 1.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lip 08, 2010 21:03 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

nighthawk pisze:Niemal na dwa tygodnie problemy techniczne pozbawiły mnie dostępu do sieci:( ale mam nadzieję, ze już będzie w porządku. Nie widzę żadnych wiadomości o Miłej. Nadal w schronie? Jak sobie radzi?

dzisiejsza Miła
Obrazek

radzi sobie :) grzeje kuper w słońcu, przeszkodziłam jej i pewnie stąd ta mina

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw lip 08, 2010 21:05 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

kosma_shiva pisze:piękny kotek :1luvu:
Tunisiu, te 7-dniowe, jak się mogę domyślać, nie przeżyły...?

A czy ktoś wie co dzieje się z kotem, który po wypadnięciu z okna trafił do schronu - Tygrys, długowłosy kocur! był w magazynie nr 1.

:oops: nie wiem, zapomniałam zapytać,a nie wchodziłam tam nawet ostatnio

Tunisia

Post » Czw lip 08, 2010 21:14 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

fotograf ze mnie jak z koziej .... klarnet ale zobaczmy co my tu mamy

np. cudnego do sześcianu Tadzia (25/07/10), kwintesencja kociej rozmruczanej i troszkę leniwej natury

Obrazek

Majorka (bura) i Marakesz :lol:

Obrazek

Tunisia

Post » Czw lip 08, 2010 21:14 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

dubel

Tunisia

Post » Czw lip 08, 2010 21:20 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Marakesz (18/07/10)

Obrazek

Beatka (64/07/10), nowa, przestraszona

Obrazek

Obrazek

Tunisia

Post » Czw lip 08, 2010 21:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Blanka (33/07/10) i Blinko (34/07/10) - ciągle rozrabiające rodzeństwo, bardzo kontaktowe stworki tylko że na zdjęciach mina nietęga

Blanka
Obrazek

Blinko
Obrazek

Tunisia

Post » Czw lip 08, 2010 21:30 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Donek (84/04/10), jest od wczoraj, fajny przytulaczek

Obrazek

Obrazek

Tunisia

Post » Czw lip 08, 2010 21:32 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Sliczna jest ta Beatka
bidusia przerazona
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]