Gd.Maleńtasy są słodkie. Miało nie być, ale jest nowy maluch

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 16:32 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Cały czas jestem w kontakcie z domkiem Węgielka, ale na razie nie chcę ich straszyć. Choć szczerze powiem zaczynam się bać, bo przed chwilą dowiedziałam się, że zaczął kichać....jest teraz w stresie musi dogadać się z sunią...no martwię się. Poczekam do jutra a jutro oni i tak wybierają się do weta niech pobiorą wydzielinę do badania i może krew, choć wolałabym go bardziej nie stresować.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob sty 08, 2011 14:10 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Jak samopoczucie w domu Dzidziu?

Podeslalam maila z wiesciami z domku siostry Zolki, Kromeczki, z kicia wszytsko w najlepszym porzadku.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob sty 08, 2011 14:25 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Samopoczucie do de... Cały czas obserwuję Agusię ale ta to okaz zdrowia, rozkręciła się dziewczyna niesamowicie. Przestało jej lecieć z nosa.

Zolinka nie miała sekcji, bo moi weci nie robią. Nie miałam siły jezdzić po mieście, ledwo żyłam, Tymek miał 39 stopni gorączki, masakra. jak wróciliśmy od weta to od razu zasnął.

A dziś tez ledwo zyjąca musiałam zanieść antybiotyk dla kotów pani Eli bo one pochorowały się ( bezdomniaczki) nieraz wkurza mnie takie podejście, Beatka załatwi, przyniesie, to że chora jest to juz jej problem. Ale pani Ela ma ponad 80 lat (chociaż smiga jak młódka), głupio mi było powiedzieć, żeby przyszła do mnie po te leki. Jeszcze dzwoniła i poganiała mnie, żebym jej w końcu te leki przyniosła :evil: ale co tam to 2 bloki dalej...
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob sty 08, 2011 15:11 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

ehhh :( ....

No tak to jets niestety z tymi karmicielami, dasz palec chca cala reke, znam to z autopsji...
Pani Zdenia z Hallera...wysterylizowalam prawie cale stado, zabralam z pomoca kilku osob 24 kociaki przez pol roku...to nic ze koszta w duzej czesci moje...a ta jeszcze dzwoni i pyta czy karmy moze nie mam dla niej....wkurzaja mnie Ci ludzie...trzeba zachowac dystans...nie pomagac za wiele...bo jest sie wykorzystywanym czesto...
Obrazek

Marea

Post » Sob sty 08, 2011 16:59 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Pani Ela nie jest z tych upierdliwych bardzo, ze wszystkim sobie radzi ale w przypadku jakiegoś problemu jest bezradna. No i nie umiała sobie poradzić ze zdobyciem leków dla kotow. Pech, że ja akurat zachorowałam. Ale co tam, mam nadzieję, ze koty uda się wyleczyć. Poleżałam i trochę lepiej się czuję.
Obrazek

dzidzia

Post » Pt lut 04, 2011 20:38 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Co u Was Beatko? Mala burasia wciaz u Ciebie czy wyadoptowalas juz ja?
Obrazek

Marea

Post » Pt lut 04, 2011 22:13 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Dziś akurat zrobiłam ogłoszonka moim tymczasikom. Miałam kilka zapytań o Agusię i na jutro już umówiłam się z pewną panią. Przeglądałam zdjęcia :( są też Zolinki. Tak smutno się zrobiło, tak przykro, że jej nie mogę ogłoszonek porobić.
A z Niusiem to nie wiem jak będzie, ma ogłoszonko ale czy jego ktoś zechce? Ja sama nie wiem czy chcę go oddać... ale co tam... co będzie to będzie.
Obrazek

dzidzia

Post » Pt lut 04, 2011 22:34 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Wiem Beatko, wyobrażam sobie ze wciaz Was smutek trawi...przykro mi :cry:
Kochalas Zoolinke, pomoglas calej rodzince, i to jest najwazniejsze, przykre ze jej odejście musiało byc Twoim udziałem...ale byla szczesliwa przez ten czas u Ciebie i tylko to sie liczy...

Kciuki za domek dla Agusi, a co do Niusia, to juz sama musisz zdecydowac czy probowac szukac mu domku...teraz jest dobry czas na adopcje, ludzie dzwonia i pisza, maluchow jak na lekarstwo wiec jest bardzo duza szansa ze domek znajdzie.

:kotek:
Obrazek

Marea

Post » Pt lut 04, 2011 22:56 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Zolinka cudna kocia, mam nadzieję, że była szczęśliwa. Kocham szylkretki.
Mnie cieszy, że jej mamusia znalazła taki dobry domek. Jak dobrze się stało. gdyby nie nasza akcja, pewnie biedulka bylaby znowu w ciązy, a może już nie byłoby jej :( byla taka chorutka.

Niusiowi zrobiłam ogłoszonko ale jest mi wszystko jedno, czy znajdzie dom, czy nie. jak zostanie to też bedzie dobrze 8) a jak znajdzie super dom to jeszcze lepiej.
Obrazek

dzidzia

Post » Sob lut 05, 2011 15:18 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Zolinka za TM SZOK!!!

Agusia pojechała do nowego domku. Pani ma psa, małych gadarytów, pies ma 18 lat. Pani kiedyś była domem tymczasowym dla pieseczków. Miała w domu rodzinnym kota, który umarł w podeszłym wieku.

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Agusia to taki mały strachulec i nie lubi nieznajomych. Zobaczymy :D
Obrazek

dzidzia

Post » Sob lut 05, 2011 16:18 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie.Agusia w domku Niuś szuka

:ok:
Obrazek

Marea

Post » Pt lut 11, 2011 11:07 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie.Agusia w domku Niuś szuka

Był u mnie pan Agusi, więc mam wieści z domku. Agusia już się zaaklimatyzowała, oczywiście rozrabia niemożliwie ( Agusia naprawdę ma dziwne pomysły, u mnie np potrafiła ukrażć żelazko :ryk: ) pan trochę przerażony kocim tornadem :lol: Agusia psa się nie boi, próbuje mu dokuczać ale pies warknie i kot wie gdzie jego miejsce :ryk: piesek juz staruszek to nie w głowie mu jakieś głupie kocie zabawy. Agusia najbardziej lubi swoją panią, jak tylko pani gdzieś usiądzie to Agusia oczywiście przychodzi i traktoruje najmocniej jak można ( jej mruczenie jest niemożliwe, robi to tak głosno, tak dobitnie...)

Agusia jest szczęśliwym kotem, cieszy mnie to ogromnie.
Obrazek

dzidzia

Post » Pt lut 18, 2011 8:04 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie.Agusia w domku Niuś szuka

:ok:
Obrazek

Marea

Post » Nie lut 20, 2011 12:56 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie.Agusia w domku Niuś szuka

Które kociaki nadal szukają domu?
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Nie lut 20, 2011 13:07 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie.Agusia w domku Niuś szuka

Do adopcji u Dzidzi pozostal tylko ok 8mio miesieczny czarny kocurek. Cala reszta ma juz domki.
Szukasz kociaka w Trojmiescie?
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]