Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 13, 2021 19:25 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

poniedziałek (15.02) -Burajulia
wtorek (16.02)-Pyma
środa (17.02)- ??????????!!!!!!!!
Czwartek (18.02)-Kociambra
Piątek (19.02) -
Sobota (20.02) - Kasik30/wujosrednuak
Niedziela (21.02)- Pietraszka
Poniedziałek (22.02)- olala1
Wtorek (23.02)-
Środa (24.02)-
Czwartek ( 25.02)-
Piątek (26.02)-
Ostatnio edytowano Pon lut 15, 2021 8:03 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob lut 13, 2021 20:03 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Na piątek 19.02 wpisywała się Angelika 6.02.
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Nie lut 14, 2021 9:52 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

sobota

spokojny dyzur na ogolnym byly 2 slabe kupy pozatym ok. Nosek ustawia blizniakow po katach mialczy na nich ale nie dochodzi do lapkoczynow
zjadly carny (Ptys nie lubi dostal gurmeta). 3 nowe kotki bardzo zestresowane pochowane po katach ;/ Klaudia dala bialoburej (Niuni) kroplowke - dziekuje :) pozostale leki podalam wszystkie dostaly milprazon. nic nie zjadly z mokrego z piatku ani nie chcialy w sobote suche tez raczej nie ruszone :/

szpital:
Tola dostala zastrzyk, nie chce jesc mokrego ale je suche jak ja sie glaska
Fizia ma rozpisany oridermyl na uszy, zakroplilam jej i wyczyscilam wacikiem duzo syfu. apetyt ladny w kuwecie ok. Jak podchodzi Tola to Fizia syczy.
Inka miala zjedzone z piatku ladnie wczoraj dalam jej doline noteci, trzeba ja glaskac wtedy zaczyna jesc i najbardziej by chciala zeby ja karmic z reki nie wychodzila z budki jak bylam. w kuwecie siku i kilka maych suchych bobkow
Danio super miziak zjadl Feliksa + catz finefood zolty , dalam mu jedna saszete tez do karmnika

na koniec odkurzyłam podloge

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Nie lut 14, 2021 13:29 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

weźmiemy środę 17.02 (to chyba już cały tydzień jest obstawiony?)

edit: rezygnujemy z środy i bierzemy poniedziałek 15tego

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Nie lut 14, 2021 20:50 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 14.02
Leki podane
Ta 3 w pokoju nie zjadła przy mnie mokrego a byliśmy 3 h więc jutro zobaczcie czy coś ruszyli. Tam w kuwetach był tylko mocz.
Reszcie apetyt dopisywał suche dosypane do karmników
Kuwety sprzątnięte
Podłogi pomyte

kati.2012

Od: Śro kwi 18, 2018 8:38

Post » Pon lut 15, 2021 8:04 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

kasik30 pisze:Na piątek 19.02 wpisywała się Angelika 6.02.

Tak, ale się wypisała
Obrazek

pyma

Post » Pon lut 15, 2021 8:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Iza, a środa Ci nie pasuje?
wtedy bym ten wtorek wzięła
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pon lut 15, 2021 10:28 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

olala1 pisze:Iza, a środa Ci nie pasuje?
wtedy bym ten wtorek wzięła

Niestety, nie
Obrazek

pyma

Post » Pon lut 15, 2021 22:38 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 15.02

Kuwety na ogólnym i w szpitalu posprzątała Aneta.

Ogólny
Apetyty dopisywały, dostali Butchetsa Beauty, Ptyś shebę, ale potem dojadał z pozostałych misek.

Danio - w kuwetach dwie kupy i dużo sikow. Jest chory, słychać zatkane zatoki, na messengerze wysłałam kicho-kaszel. Apetyt mu jednak dopisuje. Zjedzone było że wszystkich misek i karmnika. Dostał Butchetsa, a do karmnika gourmeta. Karmnik ma nastawiony na ok. 9 rano.

Szpital
Tola jadła chrupki, mokre miała nie ruszone. Dostała smille, zjadła 1/5 miseczki. Ma dobry humor, ociera się, skacze po stołach, jest aktywna.
Nosek i Pianka czują się bardzo dobrze, Aneta sprzątnęła u obu siki, ja kupy. Na koniec dyzuru dostały po pół gourmeta.
Fizia duży apetyt, podobno dużo sikow, Aneta sugerowała żeby kici zrobić badania. Zjedzone z dokładką. Humor cudny, tylko się miziać i wyskakiwać na człowieka z klatki.
Kolezanka Fizi, bidoczek, mizianki i mruczenie, apetyt świetny, zjedzone z dokładką.

3 kiteczki pokojowe
Pochowane przy grzejniku.
Gruba buraska uwielbia mizianki, mruczy i barankuje, jak się głaszcze to je. Wylizala sosik z gourmeta i trochę Winstona.
Po bitwie i walce dostała milprazon.
Nerkowa biała dostała swoje leki dzięki Anecie, później leżała w koszyku pod domkiem, była już bardziej wyluzowana.
Mniejsza buraska siedzi w pudle i syczy, groźna nie jest.
Wszystkie dostały zylkene ze strzykawki i po polowce peritolu. W kuwecie 2 kupy i siki.
Dostaly Winstona, whiskasa i gurmeta, suche exigent (i chyba którejś zasmakowało - stawiam na grubasię, bo było tknięte jak wychodziliśmy)

Mariusz zamiotl, ale niestety nie udało mi się umyć już kuwety z wanny. Nie zdążyliśmy, przepraszam Iza :(
Wynieślimy wszystkie śmieci.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Wto lut 16, 2021 8:59 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

środa (17.02)- Pietraszka
Czwartek (18.02)-Kociambra
Piątek (19.02) - Dominika
Sobota (20.02) - Kasik30/wujosrednuak
Niedziela (21.02)- Weronika
Poniedziałek (22.02)- olala1
Wtorek (23.02)-
Środa (24.02)-
Czwartek ( 25.02)-
Piątek (26.02)-
sobota (27.02)-
niedziela (28.02)-
Ostatnio edytowano Śro lut 17, 2021 6:53 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Post » Wto lut 16, 2021 21:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Jutro niestety nie dam rady. Poproszę piątek 19/02 :)

dominika.zuza

Od: Sob paź 28, 2017 18:45

Post » Wto lut 16, 2021 21:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Chętnie przyjdę w czwartek 25.02, z tym, że byłabym rano (tak do 12 bym była w kociarni) i mogę też wziąć sobotę 27.02 :)

vampirkova

Od: Pt lut 12, 2021 19:05

Post » Wto lut 16, 2021 21:47 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę o zmianę - jutro jestem ja, w niedzielę Weronika :)

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Śro lut 17, 2021 7:01 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur:

na ogólnym ok, kuwety sprzątnęła OLa.
Tola nie chciała nic mokrego, wypuściłam ją na ogólny, zgubiła obróżkę, jak ktoś znajdzie, to niech jej założy, powinna być w szpitaliku gdzieś, w kuwecie ok.
Inka i Fizia apetyty i kuwety ok. Fizia luzem na szpitaliku, zabrałam jej jedzenie.
Sprzątnęłam 3 klatki, rzeczy moczą się w wannie.

Danio apetyt i kuweta ok, nie miał zjedzonego z karmnika.

Dziewczyny z pokoiku nadal przerażone, zjedzone z dwóch misek, w kuwetach siki i dwa suche mikro bobki.
Zostawiłam im wątróbkę, dwa whiskasy, sebe i suche exigent, przy mnie nic nie chciały jeść. Porobiłam im schowki i postawiłam budkę, od razu każda zajęła swoje miejsce.
W pralce pranie do powieszenia i reszta czeka do prania.
Obrazek

pyma

Post » Śro lut 17, 2021 7:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Byłam wczoraj z Inką na konsultacji w KBM u dr Łukasika. Guz jest ogromny, zajął kości. Trzeba by jej wyciąć pół pyszczka by go usunąć. Podejrzenie mięsaka niestety tez nie rokuje zbyt dobrze (twór rozwija się szybko i daje wiele przerzutów). Ponieważ Alicja zdecydowała się na zabranie kotki do siebie, będzie dostawała predinicortone by nieco spowolnić wzrost guza oraz metrovis by ewentualne nadkażenia zmniejszyć. Dopóki ma apetyt i jest żywa będzie funkcjonować, ale pierwsze poważne pogorszenie stanu zdrowie jest wskazaniem do eutanazji.
Oprócz tego ma świerzb w uszach i rozdrapała sobie do krwi prawe ucho. Po powrocie z KBM z Klaudią wyczyściłyśmy jej uszy i zakropliłyśmy oridermylem. Dzięki Klaudia za pomoc.
Jeśli chodzi o leki to ładnie zjada w jedzeniu predincortone natomiast metrovis trzeba obtoczyć w małą kulkę z pill asist i umieścić w jedzeniu w przeciwnym razie nie chce.
Pokaleczone ucho przemywamy octaniseptem. Można jej podawać probiotyk w odstepie 2-3 h od antybiotyku oraz genomune lub vetomune. Je tylko mokre jedzenie. Chętnie dolinę noteci która stoi na klatce. Jak będziesz ją Ala zabierała to weź może ten mały drapak co stoi na parapecie w szpitalu - jest jej, jedzenie i wszystkie leki tak jak rozmawiałyśmy.
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

[poprzednia][następna]