Tosia w domu!Proszę zamknąć wątek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2009 18:52

Moze tak byc jak Magdaradek mowi, czyli ten sam mechanizm co np. u swinek morskich - jak mialam jedna to byla przytulaskiem, a druga dzikus i tylko do tej drugiej lgnęła ;)

Ta Pani chce wziac Tosiunie mimo jej nieufnosci do ludzi?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt mar 13, 2009 19:09

Jeszcze nie odpowiedziałam.Pani zna Tosię z ogłoszeń i z jakiegoś forum.Zaraz do niej napiszę.A teraz nowe zdjęcia.Tak wygląda Gucia w koszyku.Zobaczcie,Tosia zawsze obok.Szkoda mi jej było i kupiłam dzisiaj koszyk.Polubiła go od razu.Kochane maleństwo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 13, 2009 19:11

magdaradek pisze:A mnie się wydaje, że to jest tak, że Tosia mniej potrzebuje człowieka, skoro ma koty. I właśnie w domu bez kotów może się na człowieka otworzyć. A tak to jej społeczne potrzeby zaspokajają Twoje koty...

Jako jedynaczka może bardziej polubi ludzi :roll: a nie wiadomo czy jej pani nie zdecyduje się na drugiego kotka.
Ewar, jak domek dobry to daj kota. Najważniejsze to dobry opiekun, tak mi się wydaje. Albo wspomnij, że ja chętniej dasz w dwupaku? Może tej pani nawet do głowy nie przyszło, że można miec dwa koty :wink:
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Pt mar 13, 2009 19:22

ale fajnie sie Tosiunia od razu ulokowala w nowym koszyczku :1luvu:

tak, Pani moze nie wiedziec, ze koty sie lepiej czuja jak mają 4-noznego towarzysza.. :)

tillibulek

Post » Pt mar 13, 2009 19:59

Napisałam wszystko,co wiem o Tosi,wkleiłam link do wątku.Zobaczymy.Pani sprawia bardzo miłe wrażenie,jest z Warszawy.Może szuka bardziej przytulastego kotka,nie wiem.Dżapa też nie chciała siedzieć na kolanach,a po dwóch dniach pobytu w DS spała na kolanach u Dużej.Widziałam zdjęcie,na pewno nie był to fotomontaż.Żeby Tośka potrafiła mówić to bym się jej zapytała,czy jej się nie podobam,czy śmierdzę.Inne koty mnie lubiły i lubią.To nie jest strach,bo się nie chowa po kątach,leży do góry brzuchem,bawi się,jeśli nie śpi,korzysta z kuwetki.Wesoły,brykający,cudny kotek.A ja ją tak lubię.

ewar

Post » Pt mar 13, 2009 20:47

niunia ma swój koszyczek ale fajnie :)
a z tym domkiem to nie wiem....
może jeszcze troszkę poczekać
ja osobiście wolałabym zakocony dom.... :roll:

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pt mar 13, 2009 20:50

Pewnie Twoje kocice coś jej naopowiadały :roll:
Albo czuje, że jeszcze nie jest w swoim domku, że to tylko na chwilę. Koty są mądre, one dużo rzeczy "wiedzą".
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Pt mar 13, 2009 22:50

No powiedziałabym,że wręcz przeciwnie.Kotka czuje się znakomicie,jest wyluzowana,słowo.Jeden problem to ten,że nie chce,abym ją brała na ręce.Ona się nie boi,to nie to.Potrafię poznać przestraszonego kota.
A oto Tosia na fotelu z Melą.Może jednakowe,ale takie to było śliczne,że musiałam zrobić kilka zdjęć.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob mar 14, 2009 9:05

urocze naprawdę
i jak tu dac ją do domu samą??

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Sob mar 14, 2009 20:15

magdaradek pisze:A mnie się wydaje, że to jest tak, że Tosia mniej potrzebuje człowieka, skoro ma koty. I właśnie w domu bez kotów może się na człowieka otworzyć. A tak to jej społeczne potrzeby zaspokajają Twoje koty...

Ewo, zgadzam sie z Magda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I mysle sobie, ze moze ta Pani jednak pomysli kiedys o drugim kotku... Na przyklad gdy obejrzy ostatnie zdjecia Tosi w tym watku :D Sa cudne :love:
Sciskam Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob mar 14, 2009 20:23

ciezka, ciezka decyzja... mi tez byloby szkoda oddzielac Tosi od innych czworonoznych... ona je tak kocha...

a Mela podobna do Julci :P

super koteczki i wcale nie podobne - kazda oryginalna na swoj wlasny uroczy sposob :)

tillibulek

Post » Pon mar 16, 2009 18:40

Moja siostra,której ulubienicą jest Tosia nazywa ją Bzyk.Ona jest bardzo zabawna.Biega i bawi się,już kilkakrotnie pogłaskałam ją,kiedy leżała w koszyczku.Nie panikuje już tak,kiedy się zbliżam,mogę się z nią bawić.Najlepiej jak leżę na podłodze,bo nie wydaję się jej taka duża (koszykarką to ja bym nie mogła być w żadnym wypadku),ale jestem dla niej olbrzymką.Nakręciłam film,wstawić nie umiem,ale pokazuję znajomym,jak się przytula do Meli,a ta ją liże po uszkach.Przesłodkie.

ewar

Post » Pon mar 16, 2009 20:29

ewar pisze:Moja siostra,której ulubienicą jest Tosia nazywa ją Bzyk.Ona jest bardzo zabawna.Biega i bawi się,już kilkakrotnie pogłaskałam ją,kiedy leżała w koszyczku.Nie panikuje już tak,kiedy się zbliżam,mogę się z nią bawić.Najlepiej jak leżę na podłodze,bo nie wydaję się jej taka duża (koszykarką to ja bym nie mogła być w żadnym wypadku),ale jestem dla niej olbrzymką.Nakręciłam film,wstawić nie umiem,ale pokazuję znajomym,jak się przytula do Meli,a ta ją liże po uszkach.Przesłodkie.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Goraco pozdrawiam Cie "Wielkoludko" :D :D :D I wszystkie footrzaste Cudności pod Twoja opieka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon mar 16, 2009 21:39

A dziękuję bardzo.Fajne mam koty,słowo.A Tośka jest urocza.Niestety,w uszach świerzb,a mała nie lubi jak się jej czyści.

ewar

Post » Wto mar 17, 2009 8:47

Czy aby na pewno napisałam poprzedni post? Że mam fajne koty? Nic podobnego.Dzisiaj rano myślałam,że umrę,kiedy wstałam.Przedpokój obok kuwety zasikany,obrus na podłodze,wazonik zbity.Nie mam pojęcia,co wyprawiały w nocy lub nad ranem.Ja mam mocny sen,ale musiały "dawać czadu".Teraz aniołeczki,śpią sobie,jest cichutko.Normalnie odbiło im.Przypuszczam,że Tośka była prowodyrem.

ewar

[poprzednia][następna]