Młody kocurek w DS!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 05, 2009 12:58

Agness78 pisze:Miałam dzisiaj telefon w sprawie adopcji Ponczika :D
Babka jest z okolic Strzelina, chciałaby kotka zobaczyć.
Bardzo proszę o kontakt na PW Maroussię lub kogoś innego do kogo mogłabym podać namiary telefoniczne w celu umówienia spotkania. Domek jest z okolic Strzelina. Babka zna zasady adopcji: domek niewychodzący, umowa adopcyjna, etc. ale mimo wszystko myślę, że przydałoby się jednak wizyta przedadopcyjna.

Chyba lepiej by rozmawiała Martka albo Oliwka
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw mar 05, 2009 18:40

Amika6 pisze:
Agness78 pisze:Miałam dzisiaj telefon w sprawie adopcji Ponczika :D
Babka jest z okolic Strzelina, chciałaby kotka zobaczyć.
Bardzo proszę o kontakt na PW Maroussię lub kogoś innego do kogo mogłabym podać namiary telefoniczne w celu umówienia spotkania. Domek jest z okolic Strzelina. Babka zna zasady adopcji: domek niewychodzący, umowa adopcyjna, etc. ale mimo wszystko myślę, że przydałoby się jednak wizyta przedadopcyjna.

Chyba lepiej by rozmawiała Martka albo Oliwka

Dziewczyny odezwijcie się do mnie.
Babka czeka wieczorem na telefon, nie chcę jej zwodzić :?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw mar 05, 2009 23:44

Marta: Nie, nie wyjedzamy, ale poprostu jademy na pewen czas dodomu. Mowila do Oliwki ze mogemy tylko na 1 miesiac czy cosz podobnie zeby nie przyzwyczajać się, bo bardzo potem trudno, plus mamy stale wyjazdy służbowy. Mozemy brac kotow prawie stale ale liepiej nie więcej niz miesiac

Agnes: O Boze, dobra nowina! Niestety nie moge rozmawiac sama po telefonu, ale oczywiszcie mozna z babka spotkac na weekende. Czy ktos z dziewcin napisal? Przepraszam, tylko teraz zobaczila wiadomość:( Mam nadzieje ze wszystko bedzie z babka ok!

Maroussia

Od: Czw lut 26, 2009 22:51

Post » Pt mar 06, 2009 8:25

Rozmawiałam z martką i wstępnie ustaliłyśmy że zawiozę kotka do Strzelina. Tym samym sama zrobię wizytę przedadopcyjną, na miejscu :wink: Niestety babka nie ma samochodu więc byłby problem z wiezieniem kotka. Wolałabym żeby była to niedziela, bo mam parę spraw do załatwienia w sobotę ale jeszcze zobaczę. Czy moge prosić o nr telefonu na PW w celu umówienie sią na zabranie Ponczika?

Agness78

Post » Pt mar 06, 2009 14:05

Agnes, tak jak obiecałam- jadę z Tobą :wink:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt mar 06, 2009 14:23

Ponczusiu bardzo się cieszę, że bedziesz miał własny Domek :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt mar 06, 2009 15:12

Amika6 pisze:Ponczusiu bardzo się cieszę, że bedziesz miał własny Domek :D

Na razie prosimy o trzymanie kciuków.
Dzisiaj jeszcze zadzwonię wieczorem do domku, żeby upewnić się że napewno kotek będzie miał warunki takie jak trzeba. Jeśli będzie ok i z martką stwierdzimy, że domek dla Ponczika dobry, to kotuś w weekend będzie już u siebie :D Na razie trzymamy kciuki, oby się udało :ok:

Agness78

Post » Pt mar 06, 2009 20:58

W niedzielę jedziemy z martką zawieźć Ponczika do nowego domku :)
Trzymajcie kciuki aby wizyta przebiegła dobrze i kotek został w nowym domku :ok:
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2009 21:09 przez Agness78, łącznie edytowano 1 raz

Agness78

Post » Pt mar 06, 2009 21:02

Obiecałam Maroussi że załączę fotkę mojego Charliego :D
Są niczym bracia bliźniacy z Ponczikiem, dlatego miałam taką słabość do niego :wink:

Mój Charlie :1luvu:

Obrazek

A to Ponczik :1luvu:

Obrazek

Agness78

Post » Pt mar 06, 2009 21:12

hej Agnes przez chwilę myślałam, ze twój Charlie to Ponczik, myślałam tylko, ze pozmieniałas zdjęcia w photoshopie :):):):)

Wysłałam ci wiadomość na pw.
pozdrawiam i trzymam kciuki za domek:)
Obrazek

Oliwka

Od: Pon wrz 27, 2004 21:04

Post » Pt mar 06, 2009 21:21

Oliwka pisze:hej Agnes przez chwilę myślałam, ze twój Charlie to Ponczik, myślałam tylko, ze pozmieniałas zdjęcia w photoshopie :):):):)

Wysłałam ci wiadomość na pw.
pozdrawiam i trzymam kciuki za domek:)

Na PW nic nie dostałam, ale za to maila otrzymałam :wink:
Ja też mam nadzieję, że domek okaże się ok.
Prosimy o kciuki :ok:

Agness78

Post » Pt mar 06, 2009 21:41

Aga, czy TY już przejęłaś Ponczika od Mariny? :lol:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Sob mar 07, 2009 13:26

sorki,rzeczywiście wysłałam maila :)
Obrazek

Oliwka

Post » Nie mar 08, 2009 18:58

Ponczik jest już w swoim nowym domku :D :dance2:
Dzisiaj w południe zawiozłyśmy go z Martką do DS, tym samym zaczęło się nowe, mamy nadzieję szczęśliwe życie kochanego Ponczika :D
Kiciuś będzie mieszkał niedaleko Strzelina, z około 55 letnim małżeństwem na emeryturze i ich pieskiem :D

Po przyjeździe Ponczik został od razu wypuszczony z transporterka. Cudny piesek Stoper ( chyba chart :oops: ), obwąchał kotka po czym położył się na fotelu i się zdrzemnął :lol: Ponczik obwąchał pieska i zaczął zwiedzać salony :lol:
Ani pies, ani kot nie wykazali żadnej agresji 8O Ponczik zachowywał się tak jakby był u siebie 8O :lol:
Podczas naszej obecności zjadł miseczkę mokrej karmy, napił się z miski psa :lol: i skorzystał z kuwety :D
Po chwili rozrabiał na przedpokoju z wnukiem swoich Dużych i gonił myszki ( zabawki oczywiście :wink: ).
Wydaje mi się, że Ponczik zaakceptował nowy dom i oby był już zawsze szczęśliwy :ok:

Wielkie dzięki wszystkim, którzy bezpośrednio i pośrednio przyczynili się do uratowania Ponczika :1luvu: , szczególnie martce, maroussi i oliwce.
Dzięki Wam kotek dostał szansę od losu, na nowe i szczęśliwe życie :1luvu:

Agness78

Post » Pon mar 09, 2009 10:13

Agnes zapomniałaś o sobie :):):) bardzo fajnie przeprowadziłaś całą akcję, gratulacje. Poświęciłaś dużo czasu i energii. Ja tylko załatwiłam domek :lol:
No i pewnie Panią przepytałaś jak należy :) Wierzę, że Ponczik znalazł bardzo dobry domek.

pozdrawiam serdecznie i dziękuję chyba w imieniu Ponczika, którego piękne zdjęcia chyba znajdą się w naszym nowym kalendarzu :):)
Obrazek

Oliwka

[poprzednia][następna]