Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 04, 2009 21:05

Napisałam PW,ale nie ma odpowiedzi :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt lut 06, 2009 14:25 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

Dostałam PW i już odpisałam.A co do dorosłych kotów to jak nie pomoże ogłoszenie w szkole,postanowiłam,że napiszę do gazety.

_Aga_

Od: Śro sie 27, 2008 13:02

Post » Pt mar 20, 2009 23:54 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

W sklepie zoologicznym wisi ogłoszenie o kotach.Napisałam e-maila do pewnej osoby, która zrobiła ogłoszenie w internecie o tym, że przygarnie kocura.Mam takie pytanie do Was.Dlaczego kocur przychodzi na kolana,wygodnie się usadawia a potem próbuje gryźć :?: 8O Długo nie pisałam, bo nie było żadnych zmian. :cry: Ostatnio zauważyłam coś niepokojącego u kocura.Ma coś z pazurem na tylnej łapie :!: 8O Wygląda jakby był złamany :!: Ale jak się dotyka to go nie boli.Pójdę z nim do weta,by to zbadał.Jeszcze mam jedno pytanie.Jakbym np. znalazła chętną osobę do adopcji kota np. w Gdyni i bym nie mogła sama z tatą go zawieźć pomoglibyście mi z transportem :?:

_Aga_

Post » Sob mar 21, 2009 0:03

Aguś może domek sam przyjedzie po kotka :?:
Mogę Ci pomóc jeśli będziesz chciała :)
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob mar 21, 2009 23:10 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

Dziś znalazła się Wega.Niestety zauważyłam, że jest dużo grubsza i ma większe sutki. :( Co mam zrobić :?: Nawet jak bym kupiła tabletki antykoncepcyjne to by to nic nie dało, bo znika na dłuższy czas.Jest raczej w zaawansowanej ciąży. :cry: Czy w takiej sytuacji można przeprowadzić sterylizację :?: Czy mógłby ktoś ją wziąć przynajmniej na tymczas :?: Sama nie mogę jej zatrzymać, ponieważ rodzice mi nie pozwalają. :cry:

_Aga_

Post » Pon mar 23, 2009 20:22 Re: Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

_Aga_ pisze:Dziś znalazła się Wega.Niestety zauważyłam, że jest dużo grubsza i ma większe sutki. :( Co mam zrobić :?: Nawet jak bym kupiła tabletki antykoncepcyjne to by to nic nie dało, bo znika na dłuższy czas.Jest raczej w zaawansowanej ciąży. :cry: Czy w takiej sytuacji można przeprowadzić sterylizację :?: Czy mógłby ktoś ją wziąć przynajmniej na tymczas :?: Sama nie mogę jej zatrzymać, ponieważ rodzice mi nie pozwalają. :cry:

Można i TRZEBA sterylizować, jeśli tylko stan kotki na to pozwala. Zapytaj forumowiczów i -ek z Gdańska, czy nie znalazłby się dla niej DT. Powodzenia! :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 23, 2009 20:55

Aguś kotki na tymczas wziąć nie mogę, ale jeśli znajdzie się domek w okolicy Trojmiasta, czy to Gdynia, czy coś innego, daj znać na Pw, jesli tylko będziemy w Trójmiescie na pewno zawieziemy kotkę do przyszłego domku.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw kwi 09, 2009 21:41

podnoszę wątek i zapytuję jak sytuacja?
kiedyś już o tym pisałam, "mój" weterynarz wypuszcza wolno żyjące kotki po sterylizacji jak tylko dojdą do siebie po narkozie...

ilijen

Od: Nie wrz 14, 2008 20:02

Post » Pt kwi 10, 2009 8:57

według mnie bardzo zaawansowaną ciążę nie można usuwać oczywiście zależy jak bardzo ta ciąża jest zaawansowana .....jeżeli bardzo że niedługo urodzi to trzeba poczekać aż kociaki wykarmi i wtedy szybko ją ciachać.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 10, 2009 18:35

kinga-kinia pisze:według mnie bardzo zaawansowaną ciążę nie można usuwać oczywiście zależy jak bardzo ta ciąża jest zaawansowana .....jeżeli bardzo że niedługo urodzi to trzeba poczekać aż kociaki wykarmi i wtedy szybko ją ciachać.

wszystko zależy od weterynarza, trudno to ocenić gołym okiem. Lepiej, także dla kotki byłoby, gdyby udało się zapobiec porodowi.

Jeśli konieczny jest tymczas- proszę o odpowiednią zmianę tytułu wątku.

tyle, że jak kotka była ponad 2 tygodnie temu w zaawansowanej ciąży, to już pewnie urodziła, jeśli nikt nie załatwił tematu kastracji. A proponowałam w zeszłym roku pomoc... :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw maja 07, 2009 14:28 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

Kotka urodziła 15 kwietnia. Pani Agnieszka Marczak zdecydowała się mi pomóc i zabrać kociaki do siebie jak tylko przestaną potrzebować matki.Przepraszam, że nie pisałam ale nie dostawałam żadnych powiadomień na pocztę :? Kocur stał się lękliwy :cry: Myślę, że nie ma dla niego już prawie żadnej szansy.Ale dostaje jeść przez innych ludzi z bloku.Byłam w schronisku z Wegą, bo się źle czuła.Miała biegunkę.Pani weterynarz ( ze schroniska) dała jej zastrzyk i przekazała tabletki.Teraz jest już dobrze. Pani weterynarz powiedziała, że jak znajdziemy osobę, która przygarnie Wegę, to ma zapewnioną darmową sterylizację. :wink: Tylko muszę znaleźć osobę, która ją weźmie. :( Czy to tak dużo :?: :!: Szukam wszędzie.I na forach o różnej tematyce i na stronach z ogłoszeniami.Chcę by to się już skończyło. :(

_Aga_

Post » Czw maja 07, 2009 15:22

Moja droga przyszła sąsiadko :wink: może poproś o wrzucenie Wegi na www.pkdt.pl...
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw maja 07, 2009 21:25 Re: Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

_Aga_ pisze:Kotka urodziła 15 kwietnia. Pani Agnieszka Marczak zdecydowała się mi pomóc i zabrać kociaki do siebie jak tylko przestaną potrzebować matki.Przepraszam, że nie pisałam ale nie dostawałam żadnych powiadomień na pocztę :? Kocur stał się lękliwy :cry: Myślę, że nie ma dla niego już prawie żadnej szansy.Ale dostaje jeść przez innych ludzi z bloku.Byłam w schronisku z Wegą, bo się źle czuła.Miała biegunkę.Pani weterynarz ( ze schroniska) dała jej zastrzyk i przekazała tabletki.Teraz jest już dobrze. Pani weterynarz powiedziała, że jak znajdziemy osobę, która przygarnie Wegę, to ma zapewnioną darmową sterylizację. :wink: Tylko muszę znaleźć osobę, która ją weźmie. :( Czy to tak dużo :?: :!: Szukam wszędzie.I na forach o różnej tematyce i na stronach z ogłoszeniami.Chcę by to się już skończyło. :(

mam nadzieję, że to już naprawdę OSTATNI miot kotki, przyznaję, że jestem nieco zirytowana, że mimo propozycji pomocy pozwoliłaś jej zajść w ciążę i urodzić :?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt maja 08, 2009 14:15 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

To na pewno ostatni miot. XAgaX rozumiem, że jesteś zirytowana ale naprawdę ciężko jest wysterylizować kotkę która raz do ciebie przyjdzie a potem znika na kilka tygodni. :? Teraz jest powoli też zaczyna już wychodzić na dwór.Też chcę ją jak najszybciej ciachnąć, ale teraz muszę czekać aż kocięta przestaną ją ssać. :roll:

_Aga_

Post » Czw maja 28, 2009 17:12 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

Kociaki wraz z Wegą od soboty są u Pani Agnieszki Marczak.Szukanie domku wciąż trwa. :cry:

_Aga_

[poprzednia][następna]