Dymne cudo-kotka wyrzucona pod blok. Ma dommm :))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 19, 2008 12:31

Wiem i nie dziwię się...
Mi też byłoby smutno.

A! Byłam dziś u wetki i pytałam o ten brzuszek. Można dawać Espumisan 1 tabl, albo (może nawet lepiej) w kroplach-dawkę jak dla 2-3 letniego dziecka (bo Espumisan z kroplach to dla dzieci jest).
Poinformowałam p. Kasię o koneiczości zakupienia takich kropelek i podawania przez jakiś czas, żeby ocenić czy brzuszek się zmniejsza.

masza4

Od: Nie gru 04, 2005 12:58

Post » Pt wrz 19, 2008 14:08

Zmiana planów. Dzwoniła p. Kasia i ustaliła z TZtem, że lepiej będzie im przyjechać po kicię w pon. lub wt. Wtedy już do Świdnika.

Możesz się jeszcze pocieszyć Polą, bloo. Ja tak czy tak wpadne na szczepienie.

Zastanawiuam się tylko co z Czwórką wtedy :(

masza4

Post » Pt wrz 19, 2008 14:28

Masza bierz Czwórencje razem ze szczepionką! :D
Kupiłam dziś spoko karmy - wystarczy dla wszytskich, miłości też nie zabraknie :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pt wrz 19, 2008 14:33

bloo pisze:Masza bierz Czwórencje razem ze szczepionką! :D
Kupiłam dziś spoko karmy - wystarczy dla wszytskich, miłości też nie zabraknie :wink:

bloo, widzę, że nabierasz rozpędu w tymczasowaniu :wink: szkoda, że ja nie mam warunków lokalowych... :roll:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pt wrz 19, 2008 14:38

Serio? O kurcze, ale ulga :D Uprzedzam, że może trzeba będzie dzielić, bo Czwóra to niezła diablica się zrobiła :P

masza4

Post » Nie wrz 21, 2008 15:37

Pola dzisiaj też pokazuje co potrafi :twisted:
Po szczepieniu brak zmian chorobowych, kot jak zwykle kochany, nic się w niej nie popsuło :wink:
A tym, co nie wiedzą, trzeba powiedzieć, że Pola to gruboskórna jest, dosłownie... :lol: Igła ciężko szła.
Masza stwierdziła, że dziewczyna się zaokrągliła i, że już się kici rozchodzi :D , czyli trzeba przystopować z jedzeniem.
Dzisiejszą noc Pola spędziła, nie w swoim pokoiku, tylko już z babcią. I taka to kolej rzeczy: jak spała sama to szalała, jak spała z babcią to przespała całą noc na krześle, które sobie już wcześniej upatrzyła. No cóż: nauka na przyszłość :twisted:
Od trzech dni podaję Espumisam - zmian brak. Tak jak wcześniej było pisane: zapewne taka jej uroda. Nie pokazuje, że coś ją boli, jest żwawa tak samo, jak była już do początku. Może jakieś szczegółowe badania by coś wykazały, może jakieś prześwietlenie. Ale nie wydaję mi sie, ze trzeba będzie ją stresować takimi rzeczami. Nie wiem czy mam się dziwić, czy używać tego jako argumentu, ale nawet jak byłyśmy u pani weterynarz, która sprawdzała, czy szew dobrze zrośnięty, czy nic się nie dzieje, obmacując ją po brzuchu nie zwróciła uwagi a to, że jest twardy. Może to ja za bardzo panikuje...(jak zwykle :roll: :wink: )
Uszy po walce wyczyszczone. Pazury po walce obcięte. Prawe ucho - pełen luz, prawie czyste (jeszcze przed czyszczeniem :wink: ), lewe - bolące, ale też nie tragiczne, fakt - troszkę gorsze od prawego, ale niewiele. A bolące dlatego, że albo ona rozdrapała, albo ja za mocno wyczyściłam, przepraszam :oops:
Zdjęć Poli też kilka zrobiłam jeszcze dziś, już chyba ostatnie niestety :cry: , takie na pożegnanie.
A w ogóle to ja jestem dupa, nie dom tymczasowy, bo jak tylko pomyśle, że mam ją oddać (w sensie, że już jej za mną nie będzie), to świeczki w oczach od razu i to takie, że strach.

bloo

Post » Nie wrz 21, 2008 18:51

Świeczki? Zobaczysz co będzie na odchodne :P Ryk w niebogłosy (ja przynajmniej tak reaguję :wink: )

Widziałam wczoraj Polinę. I od razu wyjechałam, więc nie było mnie na forum. Nieźle mi kopara opadła jak zobaczyłam kicię. To chyba nie ten sam kot, co z przed miesiąca! Kota jesr grubaśna jak nie wiem. I szczerze mówiąc, ten brzuch to raczej nażarty niż chory :roll: Na fotkach wyglądało to tak jkaby tylko brzuś był gruby, a reszta ciała nie. W rzeczywistości jednak wygląda to trochę inaczej. Pola przybrała na całym ciałku-rozłożyło jej się to co było na brzuchu, na całego kota :lol:

A co do szczepienia. Wszystko poszło ok, ale tak gruboskórnego kota, to chyba dawno nie spotkałam 8O
Bloo, powklejałaś co trzeba?

Przeskakuję na wątek Czwórki, aż się boję... :oops:

masza4

Post » Nie wrz 21, 2008 19:48

Bloo, powklejałaś co trzeba?

Powklejałam, powklejałam :twisted: książeczka już czeka na nowych odbiorców.

A mi taak smutno, że nie wiem...tak naprawdę :cry:

bloo

Post » Nie wrz 21, 2008 20:01

Jutro przyjeżdżają nowi państwo Poli. o 13.
Bloo, a Tobie podpowiem, że może śpij dziś u babci, to nacieszysz się Polą :D

masza4

Post » Pon wrz 22, 2008 16:40

No i pojechała...
Zapakowali w kontenerek i zabrali :( Oj smutno będzie bez Poliny, ale przynajmniej będzie miała dom z prawdziwego zdarzenia!
Jak się trzymasz, bloo?

masza4

Post » Pon wrz 22, 2008 16:56

Dzisiaj jest chyba dzień pożegnań - Tiffany i Synio też pojechali do nowych domków...

No to teraz musimy mocno trzymać kciuki za Pole, żeby w nowym domku wszystko poszło dobrze i żeby wszyscy ją pokochali :D :ok: :ok: :ok:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pon wrz 22, 2008 16:59

papa Polu. :D
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon wrz 22, 2008 22:37

Czekam i czekam na wiesci z nowego domku Poli .........
ale chiba się już dziś nie doczekam ......
no to idę spać .....

Wszystkie nasze tymczasiki już dotarł do swoich domków :)

Kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pon wrz 22, 2008 22:43

Ja nic nie wiem niestety...
Wróciłam niedawno do domu, a nie miałam dostępu do telefonu. Już jutro się dryndnie, bo po nocy ludziom nie będę gitary zawracać :wink:

masza4

Post » Wto wrz 23, 2008 7:39

Aaa jakoś się trzymam. Bardzo mnie uspokoił fakt, że nowi właściciele Poli to MEGAfajni i odpowiedzialni ludzie, dlatego ze mną nie jest tak tragicznie, jak myślałam, że będzie :wink:
Teraz się tylko boję, jak Polcia zareaguje na nowy dom, nowe zapachy, nowego kotka, oby było dobrze :)

Jeszcze kilka zdjęć:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

bloo

[poprzednia][następna]