Niewidoma Kimberly - Orzeszka już w DT Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 21, 2008 10:16

GuniaP pisze:Oj cudownego :D chwilke go na rękach w lecznicy miałam, mruczał i sie przytulał.

Cha cha... :D Bo nie widziałaś jej na stole u Zielonych 8) " Prrrrrotestuję :!: kategorycznie prrrrrrotestuję :!: Łapy prrrrrrecz ode mnie :!: " I ząbki kąsały, co się da, na ślepo wprawdzie, ale bezbłędnie trafiały w Zielonego :wink:
A tak poważnie: poza wszystkimi innymi choróbskami Oczko ma przepuklinkę pępkową. W porównianiu z tym, co jeszcze ma, to drobiazg, u koteczek "łata" się to przy sterylce. Ale gdyby się tam pojawił wyraźnyu guzek, to trzeba natychmiast operować.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pt mar 21, 2008 10:33

oj u cioci pisiokot szybko malenka dojdzie do siebie, brzuszek sie zaokragli, choroby pojda precz :)
a ja czekam na zdjatka panieneczki :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt mar 21, 2008 13:41

Kimberly (dla rodziny Kimi :D ) po wizycie w lecznicy już w domku, odpoczywa sobie :D
Jest wdzięczna jak aniołek, zdjęcia nie oddawały jej urody, to prawdziwa ślicznotka :love: Wdzięczna, zgrabna, śliczne pysio, mniam :D
Jest łagodna i ufna, słodko się tuli, ale widać też, że charakterek to ona jeszcze pokaże :D U cioci CoolCaty dobitnie dawała do zrozumienia, że NIE JEST ZADOWOLONA Z DLUBANIA W USZACH, OGÓLNEGO OBMACYWANIA, POLEWANIA NIEWIADOMOCZYM, WCISKANIA JAKICHŚ PASKUDZTW DO PYSIA, O ZASTRZYKACH NIE WSPOMINAJĄC :evil:
W domku "obejrzała" przewidziany dla niej apartament czyli łazienkę i orzekła: "nie będę tam sama siedziała, nie podoba mi się tu :evil:" Donośne trele morele dochodzące zza drzwi łazienki skruszyły mi serce i panna zapakowana do transportera towarzyszy mi w kuchni gdzie robię porządki i przygotowuję świąteczne jadło. Wymieniłyśmy uwagi na temat kulinariów i ogólne, po czym Kimi zasłuchała się w cichą muzyczkę z radia i zasnęła słodko :D
Przedtem wrąbała miseczkę sparzonej piersi z kurczaka ( o mniam, dobre, lepsze niż te chrupki i saszetka od cioci CoolCaty)i odrobinę sensitivity rc.
CoolCaty oceniła jej stan jako całkiem niezły :D :D :D
Oczy, nosek czysty, objawów kk nie widać :D W uszach kopalnia "świerzbo-grzyba" i najprawdopodobniej z tego powodu powiększone migdały. W lewym oczku jest uszkodzna rogówka (zmętnienie), mała będzie dostawać na to Solcoseryl. Kimi została odrobaczona, odpchlona, dostała solidną dawkę preparatów wzmacniających, ma obcięte pazurki.
Jeśli po świętach jej stan będzie równie dobry to będzie można kicię zaszczepić :D , a po dwóch tygodniach ciachamy (operując przy okazji przepuklinkę. Jest ruchoma, to podobno lepiej, nie powinno być problemów przez te najbliższe trzy, cztery tygodnie do sterylki).

Żaden z piątki moich kotów nawet nie miauknął obwąchując transporter i zagladając do Kimberly 8O Nie wiem, czy one czują, że mała jest inna...
Zawsze nowy gość słyszał kilka "ciepłych słów" na powitanie, przynajmniej od niektórych rezydentów. Tym razem cisza... jakby nigdy nic... Hm...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt mar 21, 2008 14:38

:cry: dziękuję :love:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pt mar 21, 2008 14:44

kochana pisiokot! wierzę, że Kimi szybko dojdzie do siebie pod tak troskliwa opieką :ok:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Pt mar 21, 2008 15:35

glaski dla panieneczki :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt mar 21, 2008 17:13

Pisiokotku, ja to od początku wiedziałam, że to maleństwo chwyciło Cię za serce i że trafi właśnie do Ciebie. Czułam to :)

Jesteś aniołem :aniolek:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt mar 21, 2008 17:14

Kilka fotek laleczki:

jeszcze u Ruru, na kolanach cioci CoolCaty

Obrazek

moje kociaste witają nową koleżankę :D

Obrazek

Obrazek

sjesta kuchenna z Dużą

Obrazek

chyba sobie ziewnę

Obrazek

idę spać ! :D

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 21, 2008 17:17 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Pt mar 21, 2008 17:17

Przesłodka i prześliczna jest :love: :love: :love:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt mar 21, 2008 17:34

śliczna, Kimi-Oczko nie mogła lepiej trafić, to wspaniała kicia, super że bedzie miała taką opiekę :D :D :D :D
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt mar 21, 2008 18:00

madziaki pisze:kochana pisiokot! wierzę, że Kimi szybko dojdzie do siebie pod tak troskliwa opieką :ok:

Oj tak, u Pisiokotka niczego nie będzie jej brakować :1luvu:

Witamy w Łodzi Kimi, w nowym szczęśliwym życiu :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt mar 21, 2008 18:18

Cioteczka Zuzia melduje się z kciukami za zdrówko Kimi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kimi jest śliczna :love: :kitty: :love:
Pisiokotku, bardzo sie cieszę, że kiciunia trafiła do Waszego domku, będzie szczęśliwa
:balony: :aniolek: :balony:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt mar 21, 2008 19:24

Jana pisze:Czy Oczko to na pewno chłopczyk? Bo na zdjęciach wychodzą jakieś rude maziaje, jakby to była pręgowana szylkretka.

Jana, przejrzałam dzisiaj na spokojnie wątek Kimi. :D :love: Ty to masz oko. :D

Cieszę się, że Kimi dobrze się czuje. Gdyby była mniej brudna i śmierdząca to jestem przekonana, że wszystkie ciotki z Rzeszowa by ją wycałowały :D jak czekała na wynik testu.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt mar 21, 2008 21:00

Kimi wymiziana na kanapie przez Dużego, wyściskana i poobnoszona przez Dużą po mieszkaniu postanowiła sama przejść się po pokoju :D Tu spotkanie z białą myszką :D

Obrazek

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Post » Pt mar 21, 2008 21:31

Ciotka Ruru potwierdza, że mała KimOczko jest przesłodka i gdybym nie wiedziała to nie wpadłabym na to że nie widzi, jest tak żywa, kontaktowa, wszędzie trafia, skacze, bawi się, no i ma przepiękne umaszczenie z rudymi refleksami.
Po prostu cudo!
:love: :kitty: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]