Jura pisze:Boo77 pisze:Jura pisze:Nie szukaj kotów tylko po to, żeby je zabić

Powiedz szanowny Juro, a co zrobisz z kolejnym miotem kociąt? I kolejnym, następnym... Wszędzie, gdzie jest zdrowy rozsądek, usypia się ślepe mioty, zostawiając kotce jedno kocię do ściągania pokarmu.
To może idąc Twoim tokiem rozumowania zabijajmy wszystkie napotkane koty. Czym różni się kot kilkudniowy od kilkumiesięcznego czy kilkuletniego? Niczym - ma serce i tak samo odczuwa bodźce przyjemne i nieprzyjemne. Po pewnym czasie nie będzie bezdomnych kotów. O to Ci chodzi?
A więc tak, zależy mi na tym by nie było bezdomnych kotów. Żebyś mnie dobrze zrozumiał, jestem przeciwna bezdomności kotów i takich na ulicy nie chcę widzieć. Inna sprawa to koty wolno żyjące czyli tzw. "dzikie". One były, są i będą i tak ma być. Niestety w tej chwili i kotów bezdomnych i tych wolno żyjących jest za dużo i w wielu przypadkach cierpią i z tym trzeba zrobić porządek.
I uwierz, jest ogromna różnica w noworodku jeszcze ślepym a już rozwiniętym kotem.
Jura pisze:Boo77 pisze:Tutaj chodzi o to co Kasia robi, to jak wypruwa sobie flaki dla kotów których nikt nie chce, kociąt które umrą w bólu ze zwykłego kociego kataru na tym cmentarzu a może zostaną otrute?
I chwała Kasi za zaangażowanie, ale nie będę rozmawiać o niej za jej plecami. Ale powiedz mi - jaka to różnica czy koty umrą od kociego kataru, zostaną otrute czy uśpione? Żadna. Daj im szansę, nawet jeśli miałaby to być szansa jedna na sto czy tysiąc. A skoro jest tak dużo bezpańskich kotów, to ta szansa jest chyba większa. Nie baw się w Boga.
Nikt, nic nie mówi za Kasi plecami, z resztą jak widać.
A jak Ty wolałbyś umierać? Zasnąć? Czy może umierać w bólach nowotworowych? A może wypić sobie wybielacz z chlorem? Pomyśl zanim napiszesz o tym, że nie ma różnicy w tym, jak się umiera!
W Boga nikt się nie bawi. Korzystamy z rozumu i wiedzy jaką dzięki Niemu mamy.
Jura pisze:Boo77 pisze:A nie o ortografię czy interpunkcję.
Sprawdź w Wikipedii słowo "netykieta".
Tak jak pisałam powyżej, nie potrzebuję do tego wiki. I powtórzę się raz jeszcze, nie podoba Ci się to co widzisz? Nie patrz!