Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
W koncu znalazla sie jedna osoba,ktora mi ujawnila pewne rzeczyEwutek pisze:Akela, forum to nie jest tablica ogłoszeń. Warto poczytać także inne wątki na kociarni, które zawierają również małe historie kotów i kotków. Gonia, o której wspomniała Edzina jest z Rumi, a wątek z nią związany poruszył połowę(conajmniej) forum. <.Gonia.> pojawiała się z ofertami DT wszędzie tam gdzie trzeba było zapewnić opiekę kotkom puchatym, a najlepiej pseudorasowym(Szczotkę też chciała wziąć), i prezentowała się z jak najlepszej strony. Potem kotki w cudowny sposób znajdowały domy, które nigdy nie odzywały sie potem na forum-wsiąkały po prostu. Sprawa sie rypła kiedy gisha zaczęła węszyć wokół sposobu leczenia "Persa" wziętego przez Gonię z Ciapkowa. Okoliczności śmierci tego kota wciąż są wyjaśniane, ale na razie wychodzi na to, że Miś jako ciężko chory na nerki a więc niedochodowy kotek nie był leczony i zmarł w wielkim cierpieniu. Całe Trójmiasto nie jest takie jak Gonia, ale jeśli szukasz kotków w chodliwym-rudym kolorze i oferujesz warunki zbliżone do tego co oferowała ona to wszyscy automatycznie robią się czujni i nieufni. Nie oburzaj się!
Akela3 pisze:Co to znaczy,ze kot ma ADHD? Jak to mozna na 100 % stwierdzic?
Ale mlode kociaki takie sa zywe i nie mozna od takiej kotki wymagac siedzenia w jednym miejscu. Ja na to mowie,ze taki kot ma duzy temperament. Moja sunia tez jest bardzo zywa i to znaczy,ze ma ADHD?Kasia D. pisze:Akela3 pisze:Co to znaczy,ze kot ma ADHD? Jak to mozna na 100 % stwierdzic?
TO znaczy, ze jest bardzo żywy, ciagle w ruchu, w biegu, gania, skacze, bawi się, etc.
Nie wiem jak to można stwierdzic u kotów. Ale tak sie mówi na koty nadaktywne.
Emiś pisze:
Rudy znaleziony tydz temu przez mojego chlopa.Mieszka czasowo u mnie czyli u mar_tiki.Kocurek około 1 roczny piękny pomarańczowy.Zdrowy,odrobaczony,kuwetowy i wykastrowany.
Gdy trafił do mnie był zastraszony wręcz przerażony .Teraz dochodzi do siebie zaczyna się bawić i myć futerko.Tylko jeszcze jego podusie swiadczą o tym ze na ulicy spędził dużo czasu.Poduszeczki ma popękane od mrozu.![]()
![]()
![]()
Akela3 pisze:Ale mlode kociaki takie sa zywe i nie mozna od takiej kotki wymagac siedzenia w jednym miejscu. Ja na to mowie,ze taki kot ma duzy temperament. Moja sunia tez jest bardzo zywa i to znaczy,ze ma ADHD?Kasia D. pisze:Akela3 pisze:Co to znaczy,ze kot ma ADHD? Jak to mozna na 100 % stwierdzic?
TO znaczy, ze jest bardzo żywy, ciagle w ruchu, w biegu, gania, skacze, bawi się, etc.
Ja wiem co to jest ADHD. I tez o tym pisalam w kontescie zartu.kasia1 pisze:Akela3 pisze:Ale mlode kociaki takie sa zywe i nie mozna od takiej kotki wymagac siedzenia w jednym miejscu. Ja na to mowie,ze taki kot ma duzy temperament. Moja sunia tez jest bardzo zywa i to znaczy,ze ma ADHD?Kasia D. pisze:Akela3 pisze:Co to znaczy,ze kot ma ADHD? Jak to mozna na 100 % stwierdzic?
Z reguły mówimy tak w żartach, nie twierdzimy, że kot jest chory![]()
Akela ile masz lat skoro nie znasz tej choroby??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości