BP: Maniuś Pruszkowski MA DOM. Nareszcie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 22:56

A Maniuś dalej czeka :(

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw sty 08, 2009 23:03

Co słychać u Maniusia o aksamitnym futerku?

Joako

Post » Pt sty 16, 2009 22:57 koty

Maryla - a gdzie nowe fotki Maniusia przylepa, które robiłam ostatnio?
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Sob sty 17, 2009 13:59

Hop po domek.. :ok:

kaasiulkaa;)

Od: Wto mar 18, 2008 22:05

Post » Sob sty 17, 2009 14:05 Re: koty

wydra pisze:Maryla - a gdzie nowe fotki Maniusia przylepa, które robiłam ostatnio?

a są takie? 8)

Joako

Post » Sob sty 17, 2009 17:37 Re: koty

Joako pisze:
wydra pisze:Maryla - a gdzie nowe fotki Maniusia przylepa, które robiłam ostatnio?

a są takie? 8)

ano 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 19, 2009 13:13

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto sty 20, 2009 16:52

Maniuś jest śliczny. Proszę zajrzyjcie, czy Maniuś nie jest jakąś mieszanką kota domowego ze żbikiem:
http://zoo.bydgoszcz.com/strona/ssaki/zbik/opis.html
Już minęło kilka lat jak dziecko z mojej rodziny zastępczej gołymi rękami ścisnęło mojego Milusiego, wielkiego kastrata, mieszańca kota domowego i żbika i wypuściło go na dwór. Kotek zginął na dwa dni. Szukaliśmy go po polach nawoływaliśmy. Tak bardzo chciałam pomóc mu i ..jeszcze raz dotknąć ...tego aksamitnego futerka. Jak przeczytałam,że wasz Maniuś ma tak milutkie w dotyku futerka, szybko poszukałam jego zdjęć ...cudny, jak mój Milusi!!!Dziwie się, że nikt nie wziął go jeszcze do domku.To są bardzo wierne, delikatne i taaaakie miłe w dotyku koteczki, bardzo kochajace swojego człowieka.
Po dwóch dniach za furtką usłyszałam nawoływanie cichutkie, takie jak kotka nawołuje swoje kocieta...Milusi przyszedł, aby się ze mną pożegnać...Nie dał rady przejść już przez płot, wiec nawoływał. Zanim przyjechał weterynarz, Milusi odszedł. Do wieczora głaskałam jego aksamitne futerko. Gdy mąż wrócił z pracy, pochowaliśmy Milusiego.
Z rozpaczy, w jedną noc znalazłam w internecie kotka noweskiego leśnego, mam ich teraz kilka...ale żaden z tych kotów...nie jest moim Milusim:((( Na wysawach też kilkukrotnie podeszli do mnie ludzie, wspominają swoje koto-żbiki, ich wspaniały charakter, mówią,że żaden następny kot nie zastąpi im już ich przyjaciela.
Jeżeli chcecie przeżyć wielką kocio-ludzką przyjaźń, poszukajcie sobie takiego kotecza jak Maniuś!!! Niech ktoś weźmie Maniusia, a nigdy już nie zapomni dotyku jego futerka:)))

maaaagda

Od: Wto mar 04, 2008 11:40

Post » Pt sty 23, 2009 9:56

maaaagda, ładnie napisałaś. Ja dotykałam futerka Maniusia, jest niezwykle jedwabiste. Niestety, nie mogę mieć więcej kotów w domu. A do Maniusia tak mało osób zagląda, nikt się nim nie interesuje :( Już rok czeka na dom...

Marylo, czy on jest taki grubiutki, czy mi się tylko wydaje? Śliczny nosio ma :P

Joako

Post » Pt sty 23, 2009 9:58

Joako pisze:maaaagda, ładnie napisałaś. Ja dotykałam futerka Maniusia, jest niezwykle jedwabiste. Niestety, nie mogę mieć więcej kotów w domu. A do Maniusia tak mało osób zagląda, nikt się nim nie interesuje :( Już rok czeka na dom...

Marylo, czy on jest taki grubiutki, czy mi się tylko wydaje? Śliczny nosio ma :P

jest grubiutki
żre jak smok 8)
pojde przez niego z torbami :wink:

a moze go odwiedzisz? :P
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt sty 23, 2009 10:06

Maryla pisze:
Joako pisze:maaaagda, ładnie napisałaś. Ja dotykałam futerka Maniusia, jest niezwykle jedwabiste. Niestety, nie mogę mieć więcej kotów w domu. A do Maniusia tak mało osób zagląda, nikt się nim nie interesuje :( Już rok czeka na dom...

jest grubiutki
żre jak smok 8)

wyczytałaś to w moich myślach 8O bardzo chętnie :P a jakie smakołyki mu podrzucić :wink: ?

Joako

Post » Pt sty 23, 2009 10:13

Maniuś jest zdaje się taki, jak były moje tymczaski Maja i Kari - beżowe burasie, które miały tak aksamitne futerka, że tylko je głaskać. niestety były półdzikie i nie dało się ich głaskać ;)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt sty 23, 2009 10:23

puss pisze:Maniuś jest zdaje się taki, jak były moje tymczaski Maja i Kari - beżowe burasie, które miały tak aksamitne futerka, że tylko je głaskać. niestety były półdzikie i nie dało się ich głaskać ;)

Manius tylko nie lubi odkłaczania przez wyczesywanie
ostatnio po takim zabiegu sie na mnie rzucił 8O czym mnie zszokował strasznie bo on łagodny jest
i lubi kotecki, nawet im głowki myje 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt sty 23, 2009 10:26

Joako pisze:
Maryla pisze:

jest grubiutki
żre jak smok 8)

wyczytałaś to w moich myślach 8O bardzo chętnie :P a jakie smakołyki mu podrzucić :wink: ?

gdybyś wpadła jutro w sobotę około 10.30 to mogłabyś mi bardzo pomóc - tu jest watek w którym pomocy szukam
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84345&start=30

a jesli nie to dopiero po łykendzie bo w ten jestem uwiazana
co Manius lubi? no chyba sie nie rozmine z prawda gdy napisze ze wszystko ....
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt sty 23, 2009 11:02

No i proszę, spotkanie z Maniusiem nastąpi wcześniej niż się spodziewałam :wink: Teraz muszę pomyśleć nad smakołykiem 8)

puss, moja Milusia taka jest - mięciuśkie futerko, jedwabiste, ale smarkula nie lubi się dotykać :twisted: Nie bo nie.
I Tezeusz pozdrawia ciocię puss :D
Marylo, przepraszam za OT :oops:

Joako

[poprzednia][następna]