Kocie piękności w Ostródzkim schronie. Szukamy domków.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2007 13:49

Obrazek
fajnie jest w kuchni, jest jedzenie i pani co ze mna rozmawia..ale jeszcze się troche boję i jestem niepewna co mi wolno. W niedzielę rano zjadłam razem z panią śniadanko, ona piła kawę a ja na stole jadłam wołowinkę, ale było miło...

ewaejs

Od: Wto kwi 10, 2007 13:43

Post » Pon cze 04, 2007 16:28

ewaejs pisze:W niedzielę rano zjadłam razem z panią śniadanko, ona piła kawę a ja na stole jadłam wołowinkę, ale było miło...

rany, jakie to słodkie :D

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon cze 04, 2007 22:53

Widze,ze Juleczka probuje roznych specjalow..

Ewaejs a na przeglad kici do weta idziecie? Pewnie jakies odrobaczenia i odpchlenie sie przyda... :roll:
Kciuki za Was, tak sie ciesze,ze Julka juz w swoim domku...
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Wto cze 05, 2007 6:49

Witaj Tulula! Obszernie piszę o tym na wątku na forum AFN. Idziemy w piątek, już smaruję jej uszka bo ma świerzbia. Mam ciężką decyzję do podjecia, kiedy bedzie sterylka zrobiona, ale chyba dopiero jesienią, teraz ją zaszczepię anty- bo mi jej szkoda. Właśnie chodzi koło mnie i domaga się głaskania... :lol:

ewaejs

Post » Wto cze 05, 2007 7:00

Obrazek to zdjątko z ostatniej chwili..Julia przygląda się co robię

ewaejs

Post » Wto cze 05, 2007 7:03

Obrazek leżę i czekam, moze mnie pogłaska.....Zapraszam na wątek Julii na forum AFN, ale tam nie mogę zamieść zdjęć bo mi nie wchodzą... :crying:

ewaejs

Post » Wto cze 05, 2007 10:49

To Juleczka nie po sterylce? Ja bylam swiecie przekonana,ze z niej posterylkowa koteczka...ewaejs to pewne? Ja bym spytala weta... albo jeszcze p. Ewe..
A jesli Julka rzeczywiscie jest PRZED radze sterylizowac jak najszybciej, naprawde,nie czekaj do jesieni.. jest mnostwo watkow tu na miau,ktore sa ZA sterylka.. nie ma co myslec. Jezeli uznasz,ze Juleczka juz w pelni udomowiona to dzialaj i zapisuj panne na sterylke :)

Tulula

Post » Wto cze 05, 2007 22:06

Ta Julka nie była sterylizowana. Pani Ewa zadzwoniła do mnie w tej sprawie przed wysłaniem Julki w drogę. Pani Ewa zobaczyła wtedy fotki na forum i zorientowała się, że mówimy o zupełnie różnych kotkach. Ja dostałąm kotkę ze zdjęć bo dokładnie porównałam fotki z orginałem.Moja Julia ma skaleczone prawe ucho co widać na fotce i taką kotkę dostałam no i nie ma tej brodawki w uchu o której pisała Aga_Mazury. Bo to zupełnie inna kotka ma. Jest zupełnie zdrowa. Julia z każdą godziną staje się coraz bardziej nasza. Jest słodka... Szkoda tylko, że sielankę zakłóci sterylka... ale może jakoś to będzie.. :twisted:

ewaejs

Post » Wto cze 05, 2007 23:24

O kuraczki, to niezle zamieszanie..ale dobrze,ze sprawa wyjasniona.
Ewaejs,bardzo sie ciesze,ze Juleczka robi szybkie postepy i niedlugo pewnie nie bedzie chciala sie od ciebie odkleic i zupelnie zapomni,co to schronisko..
Do sterylki goraco namawiam, bedzie juz za wami i zero problemu.. koteczka szybko o tym zapomni a i Ty bedziesz miala spokojna glowe,ze kici nie dopadnie paskudna choroba..typu ropomacicze
Kciukuje za Was caly czas :)

Tulula

Post » Sob cze 16, 2007 14:53

Julka ma cieczkę! Ciekawe ile to potrwa?? :wink:

ewaejs

Post » Wto cze 19, 2007 23:30

Jak ma sie Juleczka? Ewa, jak kota skonczy rujkowac radze ustalic termin sterylki,namawiam :)

Tulula

Post » Czw cze 21, 2007 0:26

No ładnie :evil: tu fotki są a na osobistym topiku Juleczki nie ma???
Chyba dostaniesz Ewciu lanie ode mnie :roll:
Już dawać fotki i nie chce słyszeć, że się nie da :twisted:

Dziewczyny, dodawac kociaki do adopcji w galerii AFN. Ja na każdej aukcji mam link do galerii, może ktoś zajrzy i się zakocha jak ja w Tytusie :).
Przeciez nie zamierzałam adoptowac kota, a teraz mam 2 a od jutra 3.
Nigdy nie wiadomo kiedy ugodzi nas strzała Amora ;).
Obrazek

esza

Od: Pt kwi 06, 2007 8:12

Post » Pt cze 22, 2007 22:27

esza pisze:No ładnie :evil: tu fotki są a na osobistym topiku Juleczki nie ma???

Dziewczyny, dodawac kociaki do adopcji w galerii AFN. Ja na każdej aukcji mam link do galerii, może ktoś zajrzy i się zakocha jak ja w Tytusie :).

w takim tempie to będziesz musiała chyba wyekspediować domowników, bo się kociuchy nie pomieszczą :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto cze 26, 2007 11:45

Witamy cieplutko! Julka po 2 wizycie u weta, zaszczepiona antykoncepcyjnie i ustalony termin sterylki na koniec sierpnia. Po ostatniej rujce znowu zaczyna jeść bo podczas jej nic nie jadła tylko miałczała. Zakonczyła linienie i wreszcie się błyszczy, zmniejszyła trochę swoją objetość po utracie sierści (gdybym dobrze zbierała sierść to spokojnie wystarczyłoby jej na wypchanie małej poduszki). Zmieniłam jej jadłospis. Zdecydowanie dużo białka zwierzęcego a mało węglowodanów, więc jest umięsniona jak kulturystka. Po zaszczepieniu zasikała cały dom!! Chyba w rewanżu...Nie wychodzi na dwór bo drzwi wyjściowe kojarzą się jej z wyjściem do weta i tak ma być.
Jej ulubinym zajęciem stało sie towarzyszenie Kudłatemu przy paleniu papierosów. Julka dokładnie wie, kiedy idzie palić na strych i czeka na niego, a gdyby się jej "zgubił" to podnosi taki raban, aż strach. Oby sama nie uległa nałogowi...

ewaejs

Post » Wto cze 26, 2007 12:00

Tweety pisze:
esza pisze:No ładnie :evil: tu fotki są a na osobistym topiku Juleczki nie ma???

w takim tempie to będziesz musiała chyba wyekspediować domowników, bo się kociuchy nie pomieszczą :wink:

esza - kto jest tym trzecim szcześliwcem?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

[poprzednia][następna]