Koty z Chomiczowki problemy z łapaniem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 07, 2014 21:02 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Na taką deklarację czekałam. Skoro deklarujecie, że będziecie czuwać nad rudym kociakiem, nie zamierzam go odławiać samodzielnie.
Z przykrością czytam natomiast złośliwości pod adresem Goyki i jej teściowej. Nie każdy siedzi w temacie kocim tak głęboko jak Wy, nie każdy też będzie samodzielnie odławiał koty na sterylki. Dobrze, że w ogóle w końcu ktoś tymi kotami się zajął. Taką krytyką zniechęcacie ludzi do korzystania z pomocy takich fundacji jak Wasza. Poza tym personalne kwestie lepiej jest załatwiać na priva, a nie na forum.

Regina S.

Od: Śro paź 30, 2013 1:36

Post » Sob cze 07, 2014 23:46 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Dziękuje Reginko ,ja po przeczytaniu tego posta wyżej przestaje sie dziwić ze tak mało osob prywatnych angażuje sie w pomoc jakakolwiek. Uważam ze moja Tesciowa ma prawo nazywać psychicznymi osoby ktore jej groziły włącznie z rękoczynami za sprowadzenie Was na ich teren i próbę odlowienia kotów. Co do gratulacji odnośnie obserwacji kotki w ciąży to wyobraź sobie ze od razu jak zobaczyłam kotkę założyłam wątek na forum, nie wiedziałam ze jest w ciąży, Tesciowa wczesniej wspominała mi ze chyba jest zarobaczona bo ma wzdety brzuch. Moze ciezko Ci w to Wydro uwierzyć ale z Tesciowa mam rzadki kontakt i nie relacjonuje mi na bieżąco obserwacji dotyczących kotów z jej osiedla. Twoje komentarze odnośnie jej osobowości pozostawie bez komentarza świadczą tylko o twojej kulturze. Niechętnie Was oprowadzala bo została zwyklinana przez wasze cudowne panie karmicielki ktore groziły jej metalowym pretem jak wracała do domu. Ale nie ma na szczęście juz problemów bo macie cudowny kontakt z karmicielka wiec pani łyżeczka nie bedzie Wam potrzebna.
Odnosząc sie do mojego załatwienia sprawy cudzymi rekami to chyba cos Ci sie dziewczyno pomyliło. Jaka to moja sprawa??? Czy to moje koty? Takie osoby jak Wy zniechęcają ludzi do jakiegokolwiek reagowania i szukanie pomocy. Robilyscie wielka łaskę zeby złapać kociaki czy dowieźć kociaki do dt, to jaka jest przepraszam rola tego typu fundacji ?? Chyba właśnie łapanie kotów na sterylizację i kastrację i szukanie dt dla oswojonych czy moze tylko wypożyczanie klatek??
Jakbyś wysilila sie trochę i przeczytała początek wątku to odkrylabys ze w tamtych dniach byłam poza Warszawa i nie mogłam nic zrobic. Poza tym nie dysponuje ani wiedza w tym zakresie ani sprzętem dlatego szukałam pomocy. Nie mam tez siły perswazji na forum o czym tu pisalas ironicznie za to widzę ze Ty jesteś wszechmocna zacieram juz wiec ręce z niecierpliwości kiedy rudy kociak zniknie z piwnicy do swojego wymarzonego ds podobnie jak inne maluchy. Peany będę roztaczac nad Wami normalnie jak to nastąpi. A teraz w ramach krótkiej puenty chciałbym sie dowiedzieć jak mozna zmienić administratora wątku ponieważ chciałabym zeby Panie wszechwiedzące przejęły nad nim kontrole i sobie nim zarządzaly. Nic tu po mnie, poproszę koteczekanusi o założenie dziewczynom z dt osobnego wątku a z tego sie wypisuje i mam nadzieje ze szybko zapomnę. Tak czy inaczej powodzenia życzę dla dobra kotów oczywiście

A i jeszcze jedno moj nick to Goyka a nie gayka co przy odrobinie dobrek woli nie ciezko zauważyć
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie cze 08, 2014 0:18 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Jeśli chcesz, możesz założyć dziewczynom wątek, mnie się najczęściej nie chce takowego prowadzić. Podejrzewam też, że nie ma szczególnego grona zainteresowanych losami dziewczyn, żeby aż wątek był potrzebny, a i w adopcji nie pomoże. Tobie informację mogę przesyłać na pw lub maila (łatwiej załączać zdjęcia). Zresztą, jeśli masz ochotę, możesz któregoś dnia wpaść i zobaczyć je na żywo. Na razie nie zrobiłam żadnych zdjęć. Dziś wieczorem sobie przypomniałam, ale moja komórka i aparat robią fatalne zdjęcia przy sztucznym świetle.
Z dymną udało mi się dziś nawiązać zabawowy kontakt - wreszcie wykazała zainteresowanie wędką. Bo do tej pory dziewczyny nie chciały się bawić. Dymna też ładnie leży na kolankach i poddaje się głaskaniu (ale bez mruczenia). Kiedy jej pozwolę, od czasu do czasu z kolanek spitala, ale ponieważ łatwo ją złapać, pozwalam jej na to.
Trochę martwię się o srebrną, bo chyba nie widziałam jej jeszcze jedzącej. Ale ponieważ jedzenie znika i to chyba nie tylko za sprawą dymnej, to może po prostu boi się przy mnie i je, kiedy mnie nie ma.
W tym zakresie ubiegłoroczne maluchy były lepsze - co prawda bardziej dzikie, ale za to z piskiem biegły do misek i było wiadomo, że wszystko z nimi ok.
Srebrną spokojnie mogę głaskać i zakrapiać uszy, tylko z braniem na ręce problem. Tzn. nawet mogę już podnosić, nie wywołuje to juz paniki, na ręce wczoraj i dziś nie brałam, żeby nie stresować, bo widać, że się boi. Niech sobie jeszcze chwilkę się poprzyzwyczaja i spróbuję przejść do drugiego etapu.
W każdym razie klatkę, którą mam, wymyślił jakiś palant - i do tego dał zamknięcie z dłuższej strony. I żeby dotknąć dziewczyn, które się tulą po drugiej strony klatki, muszę tam włożyć pół tułowia.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie cze 08, 2014 10:08 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Strongbaby i Wydro czy zamierzacie informować czasem na forum o postępach w lapankach ? Bo jeśli nie to poprostu poproszę admina o zamknięcie wątku a jak tak to poproszę o zmianę osoby zarządzającej na strongbaby dajcie znać
Obrazek

Goyka

Post » Nie cze 08, 2014 16:02 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Proszę zamknąć wątek. Temat odławiani srebrnej kotki "spalony" z powodu okocenia się kotki na 8 tyg. - potem "róbta co chceta" - wszak to kotka teściowej. Jeśli jest ktoś chętny - prawo dopuszcza uśpienie ślepego miotu i łatwego odłowienia kotki na kociaki, ale moja Fundacja tego nie robi.
Gdyby trzy panie korespondowały ze sobą w temacie kotów - jedna z pań karmicielka ma od ub. roku pożyczoną klatkę-łapkę, zatem sprawę odłowienia kotki można było załatwić we własnym zakresie.

Nie trzeba być wysokiej klasy specem od odławiania kotów, żeby:
- nie karmić kotki w dniu odławiania. srebrna była obżarta wątróbką po pachy, a na piwo nie chciała się dać zaprosić.
- po odłowieniu 2 kociczek teściowa nie miała żadnych informacji o DT (ja tym bardziej) - tel. do syna, który też nic nie wiedział. Dzięki Strongbaby uzyskałyśmy namiar na DT i zawiozłyśmy kociaki na miejsce (bez łaski). My byłyśmy gotowe czekać na srebrną kotkę, ale teściowa ponaglała ok. 22.00, żeby mogła zamknąć bramkę od ogrodzonego pod jej balkonem trawnika , gdzie koczuje często kotka. na tym trawniku stoi tabliczka w rodzaju: "zakaz karmienia kotów i ptaków w obrębie budynku" - ABSTRAKCJA.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Nie cze 08, 2014 17:27 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Tłumaczyłam juz to kilka razy i nie chce mi sie powtarzać.
Namiar na DT uzyskalyscie ode mnie tzn strongbaby uzyskała bo do Was nie miałam kontaktu. Namiar na DT mialybysvie od początku gdyby nie fakt ze strongbaby jasno określiła ze kociakow łapać nie będziecie wiec fakt ich złapania był dla wszystkich zaskoczeniem- łapać miała dzien pózniej iwona66.
Wątek został założony właśnie dlatego ze Tesciowa jest trudna we współpracy o czym uprzedzałam od początku nie rozumiem wiec zdziwienia, panie ze sobą sie nie komunikują bo pozostają w konflikcie.

Najłatwiej jest oceniać innych nie znając sytuacji. Mam nadzieje tylko ze przez fochy i wzajemne animozje nie ucierpią koty i faktycznie spróbujcie im pomoc, pamiętajcie jakby był problem z dt dla maluchów ze margoth82 zaoferowała dt dla 2ki a u koteczekanusi jest miejsce dla rudzika

Wątek mozna zamknąć
Obrazek

Goyka

Post » Nie cze 08, 2014 17:39 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Boże, znów awantura zamiast próby dogadania się. Przecież o koty chodzi a nie o ...cholera wie co.
Każda z nas kiedyś tam zaczynała i nie miała wiedzy. Trudno oczekiwać od "laika" wiedzy tej co my teraz mamy. I chęci działania skoro zawsze tak było. Wątek założyła Goyka jasno stawiając sytuację. Teściowa jest teściową i wiele takich jest co to kota nakarmi ale nie ma ochoty lub wiedzy by iść dalej. To kwestia czasu i to sporego.

Nie jest to sprawiedliwe co zostało napisane. Trzymam kciuki by koty dało radę ogarnąć.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 08, 2014 17:56 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Dziękuje Asiu :1luvu: dobrze wiedzieć ze jest jeszcze pare osob ktore rozumieja ze nie wszystko jest takie proste. Ja nie mogłam pomoc w lapaniu chciałam pomoc finansowo i szukając malcom dt zostało to wyśmiane i wykpione wiec nie będę sie narzucać. Szkoda tez ze nie bedzie nam dane dowiedzieć sie czegokolwiek o kotach i akcji, ale pewnie lepiej wylać litry jadu niż sie dogadać dla dobra kotów
Obrazek

Goyka

Post » Nie cze 08, 2014 18:37 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Goyka pisze:Dziękuje Asiu :1luvu: dobrze wiedzieć ze jest jeszcze pare osob ktore rozumieja ze nie wszystko jest takie proste. Ja nie mogłam pomoc w lapaniu chciałam pomoc finansowo i szukając malcom dt zostało to wyśmiane i wykpione wiec nie będę sie narzucać. Szkoda tez ze nie bedzie nam dane dowiedzieć sie czegokolwiek o kotach i akcji, ale pewnie lepiej wylać litry jadu niż sie dogadać dla dobra kotów

Goyka odpuść sobie i nie wycofuj się. Kotkę trzeba mieć na baczeniu. Inaczej jak przez kontakt z teściową nie da rady. Nic nie stoi na przeszkodzie by teściowa, małymi słowami, powolutku...zaczęła inaczej myśleć i patrzeć na małą. Czasem trzeba skupić się na tym co jest jak nie da rady armaty wytoczyć. Podsunąć dobre jedzenie, pogadać, wykazać zainteresowanie, nie ciągnąc tematu "innych karmicielek" . Kotka musi dobrze jeść i trzeba mieć świadomość co jej dawać by kalorycznie jadła. I pilnować czy nie znajdą się maluszki. A jak się znajdą to będziesz myśleć.
Boję się by teściowa po tym co było nie odwróciła się od koci.

Dziewczyny piszcie co u kotów, proszę.Na pewno pomoc się znajdzie jeśli zajdzie taka potrzeba.
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 08, 2014 22:03 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

To, póki wątek jeszcze nie zamknięty, napiszę, co dziś u dziewczyn.
A dziewczyny mnie zaskoczyły - a właściwie to srebrna.
Otóż nagle okazała się bardzo miłą koteczką, która lubi leżeć na kolankach i być głaskana. Nie, żeby sobie nie kombinowała w małym łebku, jak tu nawiać. Pozwoliłam jej, żeby trochę się rozruszała, bo zaczęła mnie martwić tym swoim bezruchem, a nawet i ową przyjacielskością (a może chora?). Ale wypuszczone dziewczyny trochę się rozruszały. Złapałam ją z powrotem bez problemu, może z zaskoczenia zapomniała, że ma uciekać ;-)
Choć cały czas się o nią martwię, np. nie widziałam jej jedzącej - ale rozumiem, że po prostu nie robi tego w mojej obecności, inaczej od środy słaniałaby się już na nogach, jeśli nie gorzej...
Zauważyłam wczoraj na jej lewej łapce dwie łysinki. Na wszelki wypadek posmarowałam specyfikiem na grzyba. W sumie wcześniej trudno było ją obejrzeć, tak się miotała wzięta za kark.
Po wieczornym smarowaniu uszek wypuszczę je, żeby sobie pobiegały.
Srebrna ma bardzo ciekawe umaszczenie. nie jest whiskasowa, jak myślałam na początku czytając,że srebrna, tylko takie mocno odbijające się pręgi jakby rysowane ołówkiem, a w kilku miejscach plamki delikatnego beżu.
Miałam im zrobić dziś zdjęcia, ale zapomniałam przed wypuszczeniem, a potem wiadomo - znikały czym prędzej po moim wejściu do pokoju.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Nie cze 08, 2014 22:19 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Aniu zrób im chociaż po jednej fotce :) bedzie chociaż jeden akcent pozytywny na tym wątku :)
Fajnie ze obie dziewczyny sie otworzyły, na początku pewnie srebrna była poprostu w szoku, ale i tak jestem miło zaskoczona bo Tesciowa opowiadając mi o kociakach mówiła ze to dzikunki a w sumie nie wiele im było trzeba czasu zeby sie otworzyć :ok: jeszcze bedą z nich nakolankowe miziaki :)
Obrazek

Goyka

Post » Pon cze 09, 2014 7:34 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Podczytuję wątek od początku :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon cze 09, 2014 8:25 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Anka, ważysz je? Inazcej nie sprawdzisz czy jedzą dostatecznie. Wiem, trudno to zrobić z wijacym sie kotem ale jakby się udało...
Z malcami tak jest. Jednego dnia rozwrzeszczany sykacz a drugiego przytulak wychodzi.
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 09, 2014 21:47 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

Codziennie sobie obiecuję, że zrobię zdjęcie i codziennie zapominam i przypominam dopiero, gdy jest już sztuczne światło.
Nie mam na czym ważyć, a waga łazienkowa nie ma wystarczającej czułości.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon cze 09, 2014 22:09 Re: WWA BIELANY POTRZEBNE DT DLA MALUSZKÓW Z PIWNICY

To jutro sobie wczesniej przypomnij :mrgreen: jak tam dzis panienki? Czy imiona nadane wreszcie?
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]