OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 12, 2013 16:05 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Właśnie o to chodzi, że kole w oczy. A jak kole, to koty mogą uciec.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 12, 2013 16:11 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Asiu... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zasady ważna sprawa. Co by się łamało, gdyby nie one... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie maja 12, 2013 16:18 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

i jak tam... :?:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie maja 12, 2013 19:37 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Dziewczynki są już. Śpią. Arcana nakarmiła je w pociągu gerberkiem i pełne brzuszki zrobiły swoje. Troszkę dojadły u nas. Chude są z zaropiałymi oczkami. Wżerki u srebrnej się zrobiły. Wyglądają na mniejsze. Janusz oczydła niebieskie przemył z ropki a potem zakropiliśmy antybiotykiem.
Nie chcę im mierzyć temperatury i takie tam. Niech odsapną.
Zmieniłam kuwetkę na...pudełko po pierogach. Miska była za duża. Mocno za duża.

Grażynko, dzięki za transport i wsparcie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie maja 12, 2013 20:06 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Zdrówka przede wszystkim :ok: wielu radości, niewielu trosk :ok: i dobrych domków wkrótce :ok:

Asiu :1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pon maja 13, 2013 6:28 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Tosia dziś na sterylkę dziś jedzie, więc kciuki potrzebne.Nad ranem wychapałą sobie znów ranę i poprawiła wychapując framugę drzwi. Ubiję gada.
Jednak wpierw proszę o kciuki za zabieg. By ubić musi być zdrowa.
Agneska, dzięki wielkie. :1luvu:

Nowa klatkowa ma chyba także bele jakie oczka. Chyba.Bo na dworze także nam się nie podobały. Potem jak przyszła wydawało sie ok. Poobserwujemy. Może dlatego nie je teaz. Choć mięso wrąbała. Śpi dużo. Sama nie wiem, nie mam zdania co dalej. Niby miziak troszkę nie ufny, niby wywalacz brzuszka...ale jak jeść nie będzie to jaki sens trzymania?
Meleńkie patrzą na sśiat zaropiałymi oczkami.Szczególnei srebrna ma prawe oczko brzydkie. Janusz przemywał im oczęta w nocy i zakraplał. Mają apetyt. Korzystają z kuwetki.Są wesołe. Czekam na przyzwoitę godzine by zadzwonić do weta o której jest.
Idę ogarniać chatę i szykowac się po kolei do weta, do pracy...
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 13, 2013 6:34 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Za Tosieńkę (nasza Ola też jest dzisiaj ciachana), maleńtaski i resztę domowników :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon maja 13, 2013 6:38 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Asiu, to ja dziekuje za pomoc dla tych myszek. Trudno byloby im teraz znalezc odpowiedni DS, a -jak widac- nie mogly czekac. Kciuki za sterylke. Koty masz przepiekne. Ja chyba przy rudych i babuszce zapomnialam, jak wygladaja inne koty :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

Post » Pon maja 13, 2013 7:12 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Tosia pojechała z Agneską.W nerwach jestem bo jakbym przedszkolaka zostwiła na łaskę łobcych.
Tosia jest głodna i to bardzo. Zła też jest. Koty z ulgą odetchnęły jak miski wróciły na miejsce. Wróci dziewczyna to w kołnierz ją chyba zapakujemy. Rujka wczoraj znów się zaczęła a Topnik znów zabrał się za dziewczynę, a ona w porywach miłosno-niewiedziećco za rozdrapywanie ranki.
Miałam jej obciąć pazurki ale nerwów jej i sobie większych przyczyniać nie chciałam.
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 13, 2013 7:24 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

:ok: :ok: i za Tosię, i za maluchy i za resztę podopiecznych :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 13, 2013 7:34 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

dla maluchów gerberki z mięskiem?
dawno nie miałam -to zapomniałam 8)

a mleko dla ludzkich niemowlaków -to chyba się nie nadaje - bo czytałam na tamtej stronie, że one jadły

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon maja 13, 2013 8:33 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Za Tosieńkę, Maluchy, Asię, Olę :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon maja 13, 2013 8:50 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Asiu, daj znac, czy czegoś trzeba dla maluchów.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pon maja 13, 2013 10:39 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Byłam u weta. Zaliczone maluszki. Wet określił je mianem liche . Mają nie więcej niż 4 tygodnie i ostre kk. Ale bez gorączki...ufff... Mamy maść do oczek z erytromecyną zapuszczamy od dziś. A od jutra dopiero antybiotyk bo bezwzględnie musimy je odrobaczyć . Według weta zapakowane są robalami na maksa i leczenie mija się deczko z celem. Więc z pomocą Danki zafasowałyśmy im Pyratelum zg z zaleceniem. Napluły się. A teraz umieram ze strachu. Boję się odrobaczeń takich gnoi. Potem ma podać córcia Duphalak. Uszy ze zaświerzbione mocno ale na razie mamy się wstrzymać z ich zapuszczaniem. Niech się pdpasą i dojdą deczko do siebie. Co za dużo to nie zdrowo. Mleka mamy nie podawać na razie. Gerberki tylko i ew tacki. Dzięki cioci Arcanie czekamy na dostawę animondkowych delicji. Dziś dokupię Gerberki bo opychają się nimi bardzo.
Pięknie korzystają z kuwetki. Pięknie wspinają się po drapaczku. Kiedyś tam kupiałm coś takiego do powieszenia ale koty nie są i nie były zainteresowane tym czymś. Małe tak. Doczekał się sprzęcicho zainteresowania.
Dziewunie są urocze. Podbiły serce najwiekszego przeciwnika kotów tzn TZ. Muszę przyznać, że co do ludzi są otwarte i mocno wdzięczne. Szczególnie szylcia.
Jakby co to mam do weta dzwonić. Jakby co to mam lecieć. Wizyta pod koniec tygodnia.
Ominę opis przewracania ócz wetowskich na widok zawartości kontenerka. Aż dziw ,ze wróciły na swoje miejsce. Naprawdę zdziwiona jestem. Jednak litościwie po raz kolejny oszczędzono mi komentarza.

Kićka klatkowa też zaczyna siorbać nosem i oczko łzawi.Szykowało sie, szykowała i wyszykowało. Może dlatego nie jadła. Osłuchowo ok. Unidox i krople do oczu od dziś. Świrzb leczony. Boi się nas mocno. Przyznam wam się, że chyba mała nie ma zamiaru oswoić się tak do końca. Dobrze to wyglądało an początku ale teraz cofa się. Jest spokojna tylko dlatego,że przerażona jest. Lubi się gałskać ale to nie jest to co dobrze rokuje. Żal patrzeć jak skulona leży . Zobaczymy co dalej. Jeśli jeść nie będzie, jeśli nie otworzy się, to po leczeniu wyuszczę ją.
Umordowana przyszłam do pracy.

Proszę trzymajcie kciuki za maleńtasy. Dużo kciuków im potrzeba.
I za Kićkę. Jej uszczęśliwiać na siłę nie będę.
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 13, 2013 10:50 Re: OTW9-Żuk(*)...a życie płynie z wolna...Foty str.7

Moc kciuków za maleńtasy i Kićkę! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

[poprzednia][następna]