"Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 01, 2013 17:28 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Dziewczyny (i ewentualni chłopcy) te koty to starego typu syberyjskie. Jeżeli ich właściciele byli zza wschodniej granicy to najprawdopodobniej stamtąd je przywieźli w nadziei na handel kociakami.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto sty 01, 2013 17:28 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

No to mamy najwyraźniej inne doświadczenia.......albo onkologów.

A co do dzieci - mam dwoje. I jak sobie wyobrażę........że bym np. oddała Personę, bo Zuzka chora.......to myślę, ze by się jej stan nie poprawił. Oj nie......

Dobra wystarczy - przynajmniej jak dla mnie
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 01, 2013 17:29 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

MariaD pisze:Dziewczyny (i ewentualni chłopcy) te koty to starego typu syberyjskie. Jeżeli ich właściciele byli zza wschodniej granicy to najprawdopodobniej stamtąd je przywieźli w nadziei na handel kociakami.

Ok moga być syberyjskie........ale wiele z nich jest wykastrowanych. Kupy to się nie trzyma.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sty 01, 2013 17:31 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

jaaana masz rację :ok:
wracam do tematu.

Otóż , dla mnie Anthon 8O jest cudem absolutnym, jakby mu dodać aureolkę - to bez skrzydeł do nieba idzie.
No Kot Anioł 8O ,
Obrazek

Jemu ale i oczywiście innym, kibicuję, żeby jak najlepszy domek od razu , szast prast i wypatrzył kota/y.

PS... a Wasia za imię i całokształt okrągło-prążkowany :1luvu: no to już miód z boczkiem w boczku.
Łapka ma ogon jak Szop Pracz i podobny koloryt :1luvu:

No same cuda, Tomasz, to raczej PanTomasz - wygląda jak bandiucha ruski :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 01, 2013 17:32 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

No, pozwolę sobie zgodzić się z Neigh w kwestii dzeci.Też je mam, też by mnie to kosztowało...życie...

A co do pochodzenia kotów- jest w pierwszym poście.Niewiele wiemy skąd są tak naprawdę.Dlaczego większość jest wykastrowana?Może to one były na handel?
Pewnie wiele jest takich kotów w bagażach "turystów" ze wschodu.Biedne zwierzaki!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 01, 2013 17:32 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Neigh pisze:
MariaD pisze:Dziewczyny (i ewentualni chłopcy) te koty to starego typu syberyjskie. Jeżeli ich właściciele byli zza wschodniej granicy to najprawdopodobniej stamtąd je przywieźli w nadziei na handel kociakami.

Ok moga być syberyjskie........ale wiele z nich jest wykastrowanych. Kupy to się nie trzyma.

Możliwe, że same koty były w celach handlowych przywiezione, możliwe, że nie poszły jak gorące bułeczki i pokastrowano (na szczęście). Ja tylko gdybam.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto sty 01, 2013 17:36 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Neigh, Persony nie mam?A wstawiłabym! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 01, 2013 17:48 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Tam na wschodzie takie koty latają luzem po ulicach.Dziewczyna którą spotkałam w lecznicy przemyciła do Polski takiego malucha.Kremowy sybirak z wyglądu.Była na Ukrainie i pytałam bo nie wierzyłam że to możliwe by kudłacze tak sobie luzem tam chodziły.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 01, 2013 19:30 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Diabli wiedzą, ale faktycznie skoro do syberyjczyków bardziej podobne..........mozliwe

Obrazek

Neigh

Post » Wto sty 01, 2013 19:37 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Kolorowy zawrót głowy..... :evil: Pytał się o nie ktoś?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto sty 01, 2013 19:40 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

Ragdollka o której tu pisałam - wraca do swojej rodzimej hodowli, a raczej do bliskiej znajomej Hodowczyni. Przez bardzo duże H. Rozmawiałam z Hodowczynią przez tel - bardzo się całą sytuacją kota przejęła, o niczym nie wiedziała, bo właściciel nie powiadomił jej, że kotki nie chce. A oczywiście stosowny zapis w umowie był.
Kolejny dowód na to, ze są hodowcy i Hodowcy.

Podbudowałam się:-). Po doświadczeniach z Bono.......to miła odmiana, nie powiem.

Obrazek

Neigh

Post » Wto sty 01, 2013 19:42 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

No, to szacunek....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto sty 01, 2013 19:42 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 "Norwegów"........

powiem tak - gdybym nie byla ograniczona finansowo i nie ocieraloby sie to o zbieractwo- tak z 3 bym chciala miec u siebie, doprowadzic do kultury i pysznic sie sama przed soba cudami.
a tak to moge kciuki trzymac jedynie, kibicowac, troche koci swiat poratowac finansowo i ewentualnie podlinkowac watki, jak sie jakis trafi ze dom szuka kota. tyle mojego :roll: :oops:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto sty 01, 2013 19:51 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Kurcze, a kto "umi" robić banereki - to "dorzucim" jeszcze i te koty do podpisów.
One są piękne, więc ludzie będą pytać. Lepiej by było, żeby Ludzie przez duże "L" - tak jak ta Hodowczyni.
Chwała jej.
Dziewczyny , nie od rzeczy - podacie jej hodowlę ?
W sumie można pochwalić chyba ? Nie wiem, nie znam się, tylko pytam.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 01, 2013 19:54 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Myślę, że żadna tajemnica - Hodowla Bafyra.
Zdecydowanie Hodowca, przynajmniej tak jak ja to rozumiem.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]