Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 10, 2012 23:43 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Ewo, ale masz pojemne serducho :1luvu: :)
Ciekawa jestem, jak potoczy się leczenie Bombaja... Oby udało się mu pomóc :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt lut 10, 2012 23:45 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Jasne, że się uda :P Zobaczysz za kilka dni, będzie nie do poznania.Chodzi mi o wygląd, bo kot ma charakter nieziemski.Oj, przebierać w domkach będziemy :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 11, 2012 12:35 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Odwiedziłam kotki, czują się świetnie, szwy malutkie, nie muszą nosić kubraczków.Dostały zastrzyk, łatwo nie było.Abi jest w klatce ze swoją mamą , która jest bardzo, ale to bardzo zestresowana i jakby udziela się to Abi.Niedobrze :cry: Wszystkie koty dostały przysmaczki, takie kiełbaski kocie i od razu było lepiej, Abi się wyluzowała,wygłaskałam więc, ale nie miałam za dużo czasu.W poniedziałek posiedzę z nimi dłużej.Nela daje się bez problemów głaskać, ale wciąż się boi być brania na ręce.Z nią nie mam wyjścia, musi się oswoić, nie ma bowiem dokąd wrócić :cry:

ewar

Post » Sob lut 11, 2012 13:16 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Oswoi się, ja mam najdzikszego kota z okolicy - Karola w klatce, którego już miziam, drapię za uszkiem. Po tym przypadku wierzę, że oswojenie to kwestia czasu.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Sob lut 11, 2012 13:50 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Cieszę się, że z Karolkiem wszystko na dobrej drodze :ok: Wiesz, DT to jednak coś innego niż lecznica, chociaż koty mają tam dobrze.

ewar

Post » Pon lut 13, 2012 12:44 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Muszę zabrać Abi z lecznicy, nawet gdyby miała u mnie siedzieć w łazience w wannie :cry: Ona dziczeje przy swojej mamie, a nie ma już gdzie jej dać.To taka słodka kicia, nie mogę pozwolić, aby to oswajanie jej poszło na marne. Szylcia nie da się głaskać, boi się potwornie.
Nela jest kochana, boi się też , ale już przy mnie przychodzi do miseczek, głaszczę ją bez problemu, chociaż nie daje się wyciągnąć z klatki.Nie będę robiła nic na siłę, spokojnie, mam nadzieję, że niedługo już całkiem mi zaufa.

ewar

Post » Pon lut 13, 2012 16:40 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi gotowa do domku

Bardzo jestem zdziwiona, że jeszcze nikt nie zakochał się a Abi 8O Wiem,że mało zdjęć, a może i nie potrafię jej zareklamować? :cry: To taka niezwykła kotka, tak ślicznie umaszczona.Młodziutkie to jeszcze, malutkie, słodkie.W dodatku idealna na dokocenie, kocha inne koty, lubi się do nich przytulać.
Tosia była dzika, nie dawała się złapać, kochała tylko koty.Teraz w domku i
http://www.youtube.com/watch?v=MGVKHNRlmzo

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 19:08 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Abi rezyduje u mnie w łazience. Wetka bardzo zadowolona, że ją zabrałam, bo ta bieda dziczała przy swojej mamie.Szylcia jest dzika, za tydzień wraca do siebie, nie ma sensu jej tak trzymać.Jeżeli Ania ją oswoi, wtedy można pomyśleć o adopcji, teraz to absolutnie niemożliwe.
Nelusia, mój aniołek jest coraz fajniejsza :lol: .Dzisiaj ją głaskałam, dawałam jeść z ręki, a ona lizała mnie po palcach.Mruczała :dance: :dance2: :dance: Jej przydałby się spokojny DT.Na razie jej go dać nie mogę, ale będę ją oswajała, mam nadzieję, że już niedługo nie będzie musiała być w klatce, tylko na wolności.
Abi jeszcze przestraszona, w końcu znowu ją gdzieś przenoszą, ale nie syczy, nie drapie, tylko ucieka ode mnie.Będzie mi łatwiej nad nią popracować, bo w końcu mogę ją wziąć na ręce, przytulić i np. oglądać z nią telewizję.Kontaktów z moimi kotami mieć nie będzie.W łazience ma pluszowy domek, posłanka, miseczki i kuwetę.Ciężko mi będzie zrobić pranie, ale coś wymyślę.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 19:21 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Czy Abi miała robione testy?

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Wto lut 14, 2012 19:39 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Tak, ma FeLV/FIV ujemne.Musi być izolowana.Wzięłam ją na ręce i chodziłam po mieszkaniu.Czaruś się nią oczywiście zainteresował, ale Abi się go bała 8O Spokojnie, nie dotykały się, na to nie pozwolę.Abi była zainteresowana mieszkaniem, chwilę razem pooglądałyśmy telewizję.Biedactwo, przytula się do mnie, widać,że czuje się wtedy bezpieczna.U mnie jest w domu cicho, spokojnie, na pewno się odstresuje.
Tak mi żal zostawiać Bombaja i Nelcię w lecznicy :cry: Mają tam dobre warunki, ale zawsze dom to dom.Nie ma jednak wyjścia.Dla nich to i tak wybawienie.Mają ciepło, czysto i miseczki są pełne.Bombaj bardzo tęskni za człowiekiem, Nela się tak ładnie otwiera, będzie z niej przesłodka kicia, już ja się o to postaram.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 19:56 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Oj, to pełne ręce roboty :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Wto lut 14, 2012 20:43 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

No niestety :cry: Lecznica jest daleko ode mnie.Jeżdżę rowerem, kiedy są ciepłe miesiące, a teraz na piechotę.Często jestem dwa razy dziennie, a przecież w domu tez coś trzeba zrobić.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 20:52 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ale przynajmniej masz świadomość, że zrobiłaś kawał dobrej roboty z wyłapaniem i sterylizacją tej grupki kotów.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto lut 14, 2012 22:44 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ja nadrabiam zaległości w czytaniu wątku. :kotek:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lut 15, 2012 6:59 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Witam na wątku :1luvu:
Wiem, że tak było trzeba.Krówka też musi być wysterylizowana, ale nie ma miejsca już w lecznicy :cry: Z resztą to też kosztuje.P.Iza zauważyła jakieś małe czarne coś, mieszka chyba w piwnicy w jej bloku i przychodzi do "stołówki".Ania martwi się o dwa młode czarne kotki w jej okolicy.Zaczyna mnie to przerażać.
Abi siedzi sobie w łazience, śpi w domku Meli, ma ciepło i czuje się bezpieczna.Nie była jeszcze w kuwecie, ale nie ma nic poza.Pięknie zjadła wczoraj kolację, to dobrze.Jeszcze się boi, ale nie ma syków i warkotów, na rękach się do mnie przytula.

ewar

[poprzednia][następna]