nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lis 22, 2011 7:22 Re: nieaktualne

ja nic nie kombinowałam ;) domek sam zaproponował pomoc

Natomiast poproszę o link do ogłoszeń - niezależnie od wszystkiego warto umieścić je w jak największej ilosci miejsc.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro lis 23, 2011 14:33 Re: nieaktualne

przypomnę się. Ogłoszenia powinny pracować, jeżeli kot ma znaleźć dom (a przecież idzie do tymczasowego)
Proszę o link, bo nie mogę znaleźć, to poumieszczam na naszych adopcyjnych.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 29, 2011 9:58 Re: nieaktualne

PROSZĘ O ZDJĘCIE + OPIS KOTA.
KOT POWINIEN BYĆ OGŁASZANY!!!!!!!!
ja rozumiem, że znalazł się DT który pomoże, ale przez cały ten czas mogłyby pracować ogłoszenia.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 29, 2011 10:12 Re: nieaktualne

Ja się właśnie dziś dowiedziałam, że ogłoszenie pojawiło się 17 listopada na adopcyjnej na Miau
czyli trzy dni po założeniu tego wątku
a ponoć kot był ogłaszany wcześniej?

Od ponad tygodnia prosiłam - bo takie były ustalenia również z Fundacją KOT - o informacje nt. kota i zdjęcie
bo ja zaoferowałam tymczas, ale :!: kiedy w wymianie korespondencji dowiedziałam się, że problem nie polega na sikaniu poza kuwetą, tylko na tym, że kot zwyczajnie boi się małego dziecka, napisałam wprost Kropce i Asi z fundacji, że przecież ja też mam dzieci i nie jestem w stanie zagwarantować, że kot u mnie się odnajdzie i nie będzie bał
dlatego zaoferowałam pomoc w intensywnym ogłaszaniu, licząc na to, że znajdzie się DT lub DS bez dzieci i z możliwością izolacji od innych kotów
tyle, że aby ogłaszać, muszę mieć informacje
Kropka na moje pytanie o materiały do ogłoszeń, zadane 24 listopada, przynaglona przez Fundację, odpowiedziała nie do mnie, tylko do Fundacji zdziwieniem, że po co materiały, skoro ja się zadeklarowałam, że kota biorę.
Do mnie raczyła napisać dopiero dziś (minęło kolejne 5 dni) i łaskawie podała link do ogłoszenia na adopcyjnej.

Szczerze mówiąc, Kropka, nie mam podstaw, żeby wierzyć w Twoją chęć rozwiązania problemu z korzyścią dla kota.
Pojechałaś na emocjach i znalazłaś jelenia.
Mam przemożną ochotę zostawić Cię z problemem
i tylko świadomość, że kot trafi do schroniska powoduje, że w ogóle jeszcze próbuję z Tobą rozmawiać.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto lis 29, 2011 10:40 Re: nieaktualne

Kropka, zrób coś wreszcie z tym.
Kot się męczy :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 29, 2011 11:03 Re: nieaktualne

Czy mnie się wydaje, czy coraz więcej tego typu wątków na forum? :evil: Nie radzę sobie z kotem, alergia, TŻ kota nie lubi..itp.No i w tle schron, na co większość z nas reaguje alergicznie. Podejrzewam, że ludzie to wykorzystują.Błędne koło, bo przestaniemy w końcu wierzyć, kiedy ktoś NAPRAWDĘ będzie w trudnej sytuacji.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 29, 2011 11:04 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, że z Ciebie taki zdolny psycholog dziecięcy - behawiorysta, najęłabym Cię, żebyś wytłumaczyła dziecku 8 miesięcznemu, że się kotka nie dotyka i że nie wolno piszczeć w domu, bo kotek się stresuje.
Mój syn jakoś tego nie pojmował wtedy. Tak jak nie pojmował mając miesięcy 10, że się za kotkiem nie chodzi i że trzeba siedzieć w pokoju, w którym kotka nie ma, bo on nie lubi przytulania przez stworzenie, które wydaje piskliwy dźwięk.

Pierdzielisz bzdety takie, że głowa boli. :roll:

No cóż, mój 2-letni syn jakoś pojął to błyskawicznie, mając w domu 3 koty, w tym jednego dość agresywnego i nie lubiącego dzieci.
Co ciekawe - syn potrafi nawet odróżnić, z którym kotem może się bawić, a z którym nie, mimo, że oba są czarne.
Albo ja mam wybitne dziecko (a wśród moich znajomych widać sami tacy wybitni są), albo ty masz kiepski wpływ na wychowanie swojego syna.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto lis 29, 2011 11:06 Re: nieaktualne

ewar pisze:Czy mnie się wydaje, czy coraz więcej tego typu wątków na forum? :evil: Nie radzę sobie z kotem, alergia, TŻ kota nie lubi..itp.No i w tle schron, na co większość z nas reaguje alergicznie. Podejrzewam, że ludzie to wykorzystują.Błędne koło, bo przestaniemy w końcu wierzyć, kiedy ktoś NAPRAWDĘ będzie w trudnej sytuacji.

Niestety, nie wydaje Ci się :(

Erin

Post » Wto lis 29, 2011 12:35 Re: nieaktualne

mircea pisze:
kropka75 pisze:Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, że z Ciebie taki zdolny psycholog dziecięcy - behawiorysta, najęłabym Cię, żebyś wytłumaczyła dziecku 8 miesięcznemu, że się kotka nie dotyka i że nie wolno piszczeć w domu, bo kotek się stresuje.
Mój syn jakoś tego nie pojmował wtedy. Tak jak nie pojmował mając miesięcy 10, że się za kotkiem nie chodzi i że trzeba siedzieć w pokoju, w którym kotka nie ma, bo on nie lubi przytulania przez stworzenie, które wydaje piskliwy dźwięk.

Pierdzielisz bzdety takie, że głowa boli. :roll:

No cóż, mój 2-letni syn jakoś pojął to błyskawicznie, mając w domu 3 koty, w tym jednego dość agresywnego i nie lubiącego dzieci.
Co ciekawe - syn potrafi nawet odróżnić, z którym kotem może się bawić, a z którym nie, mimo, że oba są czarne.
Albo ja mam wybitne dziecko (a wśród moich znajomych widać sami tacy wybitni są), albo ty masz kiepski wpływ na wychowanie swojego syna.

Nie sądzę, by nauczenie dziecka tego co można z kotem, a czego nie było jakoś szczególnie trudne...
Mi się udało, u mnie żaden kot nie boi się synka, a Kitka tylko jemu pozwala się brać na ręce!
Miałam tymczasy i synek świetnie rozumiał, że to obcy kot i musimy się dopiero poznać, bo nie wiemy czego się można po kocie spodziewać. Synek wychowuje się z kotami odkąd miał ponad rok, a tutaj znają się z kotem od urodzenia. Co tutaj jest nie tak.
najszczesliwsza

Post » Wto lis 29, 2011 13:04 Re: nieaktualne

Jasne, że nie tak ! Wklejałam zdjęcia maluszków z kotami, które wyadoptowałam, nigdzie nie było żadnych problemów, o moim wnuczku też pisałam.Są ludzie, którzy się boją jak to będzie, kiedy pojawi się dziecko, ale słuchają rad, czerpią z doświadczeń innych i jest OK.A tutaj? :evil:

ewar

Post » Pon gru 05, 2011 15:20 Re: nieaktualne

Kropka75, czy możesz zrobić dla kota ogłoszenia?
brak odzewu jest bardzo niepokojący, a przecież kot nie idzie do domu stałego, tylko tymczasowego. Założe się, że dobre ogłoszenia już mogłyby dać kotu szansę na dom stały.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro gru 07, 2011 13:03 Re: nieaktualne

to dzie ten kot w koncu jest?
gerardbutler

Post » Śro gru 07, 2011 13:39 Re: nieaktualne

gerardbutler pisze:to dzie ten kot w koncu jest?

Dobre pytanie ... któż odpowie na nie? :roll:

Erin

Post » Sob gru 10, 2011 10:01 Re: nieaktualne

Czy ktoś coś wie?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob gru 10, 2011 15:17 Re: nieaktualne

:evil:

ewar