» Wto wrz 27, 2011 9:30
Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!
Witam. Jestem nową mamą Tomci. Nie wiedziałam, że ma tu swój wątek. Kiedyś zarejestrowałam się na forum po adopcji moich chłopaków, bo potrzebowałam porad, ale moje posty ginęły w gąszczu innych i przeszłam na inne forum.
Tomcia ma się dobrze, poza biegunką, ale opanujemy to. Właściwie całą niedzielę i poniedziałek biegunka ją męczyła, ale mała ma apetyt i się ładnie bawi. Wczoraj byłam z nią u weta i on stwierdził, że Tomcia (obecnie Simran) nie wygląda na chorą i wielkość brzuszka raczej wskazuję na robaki. Dostała środek na robaki, (Vetmi...cośtam-th) i nifuroksazyd oraz probiotyk. Dzisiaj w nocy nie było kupki, od rana kilka ale już bardziej treściwych.
Pomału wprowadzam ją do rodziny. Zaczepia chłopaków, oni za nią gonią, skaczą na nią, ale tak delikatnie aby jej nie zranić, czyli raczej obok niej. Pilnuję ich. Myślę, że się zaprzyjaźnią.
Teraz Simran śpi zamknięta, bo chłopaki ją zaczepiały i zjadały jej karmę. Ma na razie swój pokój. Nie ma w nim zakamarków w których mogłaby utknąć, a jest taka malutka. Waga u weta jej nie złapała. Moja kuchenna pokazuje jakieś 300g.
Z uszkami coraz lepiej. Tylko łapkę ssie.
Będę informować na bierząco i wrzucę jakieś zdjęcia.