cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 19:19 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

w takim razie podrożało trszkę nerki wątroba - 56zl, morfologia -20zl :wink:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto cze 21, 2011 19:04 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Co z tym banerkiem? Nie wiem kogo prosić, bo bym to zrobiła... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto cze 21, 2011 19:09 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

morelowa pisze:Co z tym banerkiem? Nie wiem kogo prosić, bo bym to zrobiła... :?

Tu można zamówić banerek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=119918&start=0 , a jakaś dobra dusza na pewno pomoże :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto cze 21, 2011 19:50 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

O! Kotika, Fanszeta widzicie? Można zamówić? - bo kto właściwie odpowiada za Alexa? Nie chcę się wtrącać... :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 21, 2011 21:45 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Na pewno mozna :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto cze 21, 2011 22:28 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Byłyśmy dziś u weta zrobić morfologię.
Chciałam też aby dr Zaleski zbadał Alexa i wypowiedział się na temat jego oczu,
bo wciąż mam jednak wątpliwości, czy robić operację czy też nie.
Badało go już 2 lekarzy i zdania są niejednoznaczne.
Niestety lekarz miał trudny zabieg, który trwał już bardzo długo i nie wiadomo
było kiedy skończy.
Najpierw zdecydowałyśmy się czekać, ale dr Marta powiedziała, że to nie ma sensu,
bo i tak czekała na niego pacjentka i to o wiele dłużej niż my.
Będę się starała w piątek dostać do niego, ale jest długi wekend i nie wiem czy będzie transport.
Morfologia wykazała lekkie odwodnienie Alexa i stan zapalny w organiżmie.
Stanem zapalnym są prawdopodobnie oczy, ale chciałabym aby Zaleski zobaczył wyniki.

Jak głaszczę Alexa to podnosi ogonek, dawniej tego nie robił, raczej starał się unikać dotyku.
Gdy korzysta z kuwety wysypuje trochę żwirku, ale nie wiem jakby zareagował na kuwetę zamykaną.
Apetyt bardzo mu dopisuje. :D
Jego waga: na początku-2,60kg.
6 dni temu-3,00 kg.
dziś- 3,100 kg.
Dr Marta powiedziała, że to bardzo dobrze, bo koty dorosłe przybierają wolno, nie to co rosnące kocięta. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro cze 22, 2011 8:46 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

To poprosiłam o ten banerek :)

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 22, 2011 9:52 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

I bardzo dobrze, banerek :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro cze 22, 2011 12:31 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Banerek dla Alexa :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hf4jh][IMG]http://i.imgur.com/JWADs.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw cze 23, 2011 0:35 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Amyszko dziękujemy za banerek. :D
Obrazek

kotika

Post » Czw cze 23, 2011 22:42 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Podnoszę i trzymam mocno za biedactwo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw cze 23, 2011 23:32 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

edii pisze:Podnoszę i trzymam mocno za biedactwo.

Dzięki za kciuki. :ok: Zrobiłam bazarek. Może ktoś potrzebuje posłanko dla kota.

viewtopic.php?f=20&t=129466
Obrazek

kotika

Post » Pon cze 27, 2011 15:01 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

poprosze o dane z kontem na pw, mam pod blokiem kota któremu trzeba było oczko usunać, dobrze zniósł zabieg, już 3 lata zyje sobie z jednym okiem i jest ok, zabieg polegał na usunięciu aparatu łzowego ( czy jakoś tak)i oczyszczeniu oczodołu, potem powieczki zaszytko, w oczodole sączek był długaśny zwinięty który wyciągałam po troszku każdego dnia ( malusia dziureczka w kaciku) i obcianalam koniuszek, jestem pewna że dla zdrowia kociaka potrzebny taki zabieg, chętnie coś wpłacę, i polecam do konsultacji dr Jacka Irzyłowskiego na 23 marca w Sopocie. trzymam kciuki za uratowanie drugiego oczka...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon cze 27, 2011 15:47 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

no przeczytałam cały wątek i mam pytanie czy doktory zakwalifikowały oba oczka do usuniecia? bo jedna gałka tam jest widoczna i nawet jesli nie widzi na to oko, to powodem do usunięcia musi byc coś powazniejszego. takie błędne koło, napewno trzeba go wzmocnić ogólnie, wygasić leukocytoze z infekcji ( czy dostaje antybiotyk jakis w iniekcji? ) żeby myśleć o narkozie nawet tak krótkiej jak ta do kastracji. z całego serca polecam lecznicę Sopocką, jak wspomnialam "robili" tam oko kocura mojego podwórkowego ( 3 lata temu) a wczesniej nawet już z 10 lat minęło, kotki mojej podopiecznej też wolnozyjacej... i super to poszło. tulę chłopaczka.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon cze 27, 2011 21:50 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

:D A Alex po raz pierwszy się rozmruczał. :1luvu:
I barankował na moich kolanach. :) Tak się cieszę. :D
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]