Plamka szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 17:27 Re: Plamka znalazła dom - a oto jej historia

I stało się co miało stać, Plamka wróciła z adopcji. Z Plamką było coraz gorzej, kicia bała się najmniejszego ruchu, uciekała w popłochu, zaczęła sobie wyskubywać sierść... Pani przywiozła ją dzisiaj, dla Plamki był to chyba najszczęśliwszy dzień w życiu. Jak tylko Pani poszła Plamka wyszła zza pieca i zaczęła zwiedzać stare kąty. Całusków z Herścikiem nie było końca. Plamka dała się pogłaskać, zasyczała tylko na Misię, bo z nią się nie znają. Śnieżka daje jej trochę popalić bo chce się bawić, a Plamka nie ma jeszcze na zabawę ochoty.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto sty 03, 2012 17:51 Re: Plamka znalazła dom - a oto jej historia

No to znowu zmieniać nazwę tematu na plamka szuka domu ???

maxy

Od: Pon maja 09, 2011 14:38

Post » Wto sty 03, 2012 21:00 Re: Plamka znalazła dom - a oto jej historia

Szkoda :(

Jesli dom fajny, to może im zaproponować innego kota? może tą nową kicię? Śliczna jest :) Szkoda żeby juniorek był sam ;)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sty 04, 2012 8:50 Re: Plamka znalazła dom - a oto jej historia

maxy pisze:No to znowu zmieniać nazwę tematu na plamka szuka domu ???

si.

Pani chyba jest szczęśliwa a i Junior jest szczęśliwy jako jedynak. Nie chcą tego burzyć.

OlaLola

Post » Pt sty 06, 2012 10:32 Re: Dzikie kociaki

maxy pisze:Ola sorki że pisze w tym temacie ale jeśli chodzi o te kociaki c ci mówiłem to już ich nie ma. Rozmawiałem z ludźmi z działek i powiedzieli mi że właściciel działki je połapał ale co się z nimi stało tego nie wiem. Natomiast Jedno z kociąt wiem że ma sie dobrze (mowa tu o moim skarbie) mała szybko się do mnie oswoiła nie to co do reszty rodziny. Ale jest następna lista bezdomnych kotków . W Bytomiu na ulicy Pionierów 9 jest około 7 bezdomnych kotów w tym kotka z dwoma młodym. Koty potrzebują pomocy, właściciele ogródka przy bloku w którym wylegują się za dnia kotki nie nawiedzą Kotów i najchętniej by je pozabijały wszystkie co do jednego. Porozrzucali potłuczone szkło w nadziei iż koty się pokaleczą. później wrzucę foty kilku kotków które dały się sfotografować.

ponawiam pytanie, czy dałeś znać na forum Chatula, żeby udało się zorganizować pomoc dla tych kotów? Szkoda zostawić je na pastwę losu i złych ludzi...

jeśli ja mam założyć wątek, proszę o taką informację.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sty 06, 2012 17:03 Re: Plamka szuka domu

Póki co wiem iż koty już tam nie przesiadują bo pozamykano okna do piwniczek i nie mam pojęcia czy żyją ale ogłoszenie na chatule mozna wstawić ja niestety nie mam teraz czasu, zbyt wiele rzeczy mam na głowie.

maxy

Od: Pon maja 09, 2011 14:38

Post » Pt sty 06, 2012 18:46 Re: Plamka szuka domu

Warto też dodać, że maxy szukał dla kotów pomocy gdy jeszcze tam były i co usłyszał... odmowę... nikt nie raczył kotami się zająć, nawet chwalono się, że został wykastrowany na tamtym terenie jeden kocur.... A o kotkach, cóż zapomniano...

OlaLola

Post » Sob sty 07, 2012 9:20 Re: Plamka szuka domu

maxy pisze:Póki co wiem iż koty już tam nie przesiadują bo pozamykano okna do piwniczek i nie mam pojęcia czy żyją ale ogłoszenie na chatule mozna wstawić ja niestety nie mam teraz czasu, zbyt wiele rzeczy mam na głowie.

rejestracja-kopiuj-wklej ;)

jak się zorientujesz, że koty w okolicy są i potrzebują pomocy, daj znać albo na forum Chatula, albo mi na PW. Dzięki!

OlaLola pisze:Warto też dodać, że maxy szukał dla kotów pomocy gdy jeszcze tam były i co usłyszał... odmowę... nikt nie raczył kotami się zająć, nawet chwalono się, że został wykastrowany na tamtym terenie jeden kocur.... A o kotkach, cóż zapomniano...

rzeczywiście smutne. Ale w takich sprawach organizacja może często więcej i warto prosić o pomoc.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 05, 2012 17:04 Re: Plamka szuka domu

Plamka pojechała dziś do nowego domu, zamieszkała z 7 letnią dziewczynką. Państwo postanowili dać jej szansę. Mam nadzieję, że Plamka odnajdzie się w nowym domu, choć nie będę ukrywać, że mocno przeżyłam tą adopcję :roll:

OlaLola

[poprzednia]