2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2011 15:37 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

jeszcze raz podkreślę, że po obadaniu terenu z największym kociarzem trójmiasta :kotek: uznałyśmy, że kociaki jednak mają wyjście, mało widoczne dla nas , ale nie ma groźby podtopienia !!!

chcemy im pomóc, to dla nas najważniejsze, jednak tak , aby nie narobić niepotrzebnej krzywdy :!:

wszytstkie cwaniaki cały czas przy cycu :) spokojnie siedziały wpatulone sweter. Obok ocieplony domek. Karmiciele dbają o mamę, znaleźli dla 2 DS, i z moją pomocą będa wyłapywać jak tylko wyjdą :) one będą wychodzić do jedzenia, oswajać się i wtedy zabieramy !

tak pi razy drzwi myślę dosyć niedługo, bo są już sporawe :P

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon kwi 18, 2011 16:43 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

wiem, że łatwo jest pisać nie będąc na miejscu, ale proszę, zastanówcie się może nad tą strażą pożarną i wcześniejszym wyciagnięciem. Jak maluchy wyjdą, możecie już nigdy nie znaleźć ich w komplecie.

Sama jestem niechlubnym przykładem jak źle może skonczyc sie zwłoka w łapaniu kociaków. Rok temu na moim podwórku urodziły się 4. Mieszkały z mamą w piwnicy, były dokarmiane kilka razy dziennie przez co najmniej 3 osoby.
Było mi żal rodzielać je z mamą, chciałam podarować im jeszcze trochę czasu razem no i trudno było o dt, a ja nie mam możliwości izolacji.
Czekałam jakieś 2 tyg. od momentu ich wyjścia, uspakajały mnie także pozostałe karmicielki. 1 kociak był bardzo śmiały, pozostałe 3 bojaźliwe. Niestety, w momencie łapanki zostały już tylko 2, choć dzień wcześniej biegały wszystkie :(
Nigdy nie dowiedziałam się, co stało się z tamtymi dwoma, ale czesto o nich myślę. Musiało to być coś strasznego, bo kotka z ocalałymi maluchami bała się wejść do piwnicy i siedziała w krzakach...Od tamtej pory wiem, że każdego potrzebującego kota trzeba szybko ratować nawet, jeśli wydaje się, że jest względnie bezpieczny.

Czy za 2 tyg. będziecie mieć te dt, które macie teraz? może nie warto ryzykować, bo majówki i wyjazdy?
Poza tym, czy możecie ufać tym karmicielom, że te 2 zaklepane kociaki trafią do dobrych domów?

No i tak naprawdę nie wiemy, czy kociaki na pewno uciekną przed większymi opadami, bo nie wiemy jak przepływa tamtędy woda. Nie wiadomo też, czy wyjdą wyjściem matki, bo skoro są to tak ekstremalne warunki, to mogą nie być na tyle sprawne, żeby wykonać manewry, które jej umożliwiają wyjście...Nie wiem, jak zbudowana jest taka studzienka, ale bałabym się, ze mogą się zaklinowac lub spaść głębiej do kanału.

Mam nadzieję, że wkrótce maluchy będą bezpieczne. Dzielę się z Wami moim doświadczeniem w dobrej wierze, to nie zarzut.
Ostatnio edytowano Pon kwi 18, 2011 17:14 przez Alex405, łącznie edytowano 1 raz

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon kwi 18, 2011 17:11 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

przeanalizowałyśmy sytuację bardzo dokładnie, naprawdę jakby była taka potrzeba, to byśmy się nie wahały....każda sytuacja/miejsce jest inne. tutaj możemy narobić więcej szkody i stracić wszystkie kociaki. Proszę nie panikujmy!

są pod obserwacją właściwie 24h na dobę. karmiciele/opiekunowi są rozsądni ja będę kontrolować również sprawę.

2 DS i 1 DT 100%, liczymy , że dziewczyny z forum znajdą jeszcze to miejsce ofiarowane wczoraj :D !!!

adzi

Post » Śro kwi 20, 2011 20:19 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

są nowe wieści :kotek: :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro kwi 20, 2011 20:21 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

Adzi jest wyjechana, wiec prawdopodobnie na forum beda jakies wiesci jak wroci.
Chyba, ze ma jakis kontakt z karmicielami i dostep do neta.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw kwi 28, 2011 20:11 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

Chyba moge napisac, ze wlasnie Agnieszka do mnie napisala, ze cala szostke udalo sie wydostac ;)

Agor-ia

Post » Czw kwi 28, 2011 22:10 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

Jeden chlopaczek jest juz u mnie. Ale bombowy :mrgreen:
Bedzie obecny razem z moimi rezydentami w naszym watku :
viewtopic.php?f=1&t=116562&start=210
Bedziemy tez tutaj dawac znaki zycia ;)

Agor-ia

Post » Pt kwi 29, 2011 0:44 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

:piwa: tak jak napisała agor-ia wszystkie maluchy (6 pięknych srebrno-prążkowanych ok 1,5m kociaków) oraz ich mamę (miziasta kotka o wyjątkowym szaro-srebrno-czarnym umaszczeniu) udało się wreszcie wyciągnąć :1luvu:

wszystko cudownie się rozwiązało, ja już byłam załamana bardzo trudnym dojściem i jeszcze kilkoma kwestiami związanymi z ich wydostaniem. W końcu dziś udało nam się całą bandę wyciągnąć. W sumie w akcji bezpośredniej brało udział 5 osób i 1 widz :D udało się wyjąć kratę z betonowych schodów i przez mały otwór dostać się w kanał i między kraty. Wyciągaliśmy po 1 maluchu , mamita to mega miziak i sama weszła do kontenera i czeka ją jutro steryl.

Trochę zmieniły się DT i bardzo prosimy o dom dla 2 maluchów !!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawa jest bardzo pilna tak więc jeśli ktoś ma miejsce dla 2 samodzielnych, pięknych (naprawdę :1luvu: ), zdrowych, grubaśnych słodziaków, które są jak najbardziej proludzkie , tak więc bardzo szybko znajdą dom :kotek: . bardzo prosimy o kontakt !
[b]
Tym maluchom naprawdę się udało - poprzednie mioty tej kotki prawie całe ginęły , myślę , że w tym samym miejscu.....udało się je wypatrzeć, dokarmiać i bezpiecznie !!! wydobyć. miejsce bylo paskudne , ale najwazniejsze że cała familia jest już bezpieczna.

Bardzo dziękuję agorii i sin za pomoc w uratowaniu maluchów :1luvu: !!

bardzo potrzebny jest jeszcze w tej chwili domek lub 2 dla dwójki
!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Pt kwi 29, 2011 6:54 przez adzi, łącznie edytowano 1 raz

adzi

Post » Pt kwi 29, 2011 0:52 Re: 1/6 kociaki Sopockie szukają domków !!!

mama kociaków jest przepiękną koteczką - zdjęcia będą później :D jutro będzie sterylizowana, ale nie chcemy , żeby tam wracała, zima jest dla niej paskudna......

koteczka była domowa, prawdopodobnie przypałętała się z meliny obok, i zaprzyjaźniła się z tutejszymi kociarzami. Dziewczyna, bo tak ma na imię, wiernie im towarzyszyła, chodząc za karmicielami jak piesek. Kicia jest bardzo grzeczna i łasząca się, ma przepiękne umaszczenie, więc jest bardzo adopcyjna.

Czy ktoś chciałby ją tymczasować i odmienić jej los , kota porzuconego, rodzącego maluchy w kanale, niczyjego ?????????????

Dziewczyna chodzi za człowiekiem jak piesek , bardzo lubi towarzystwo ludzi i tęskni za DOMEM ...........jej maluchom udało się, nie zdechną uwięzione pod kratą, szybko znajdą kochające domu i nie zaznają bezdomności......Może ktoś chciałby pomóc ich mamie ????

Kicia czeka na cud.............

adzi

Post » Pt kwi 29, 2011 1:01 Re: 2 kocięta z kanału ich miziasta mama - DT pilne SOPOT !!!!!

Agor-ia , jakby udało ci się jutro obfocić malucha , to proszę dodaj i tutaj zdjęcie :)

ahhhhhhhhhhh mały przystojniak :)

adzi

Post » Pt kwi 29, 2011 5:59 Re: 2 kocięta z kanału ich miziasta mama - DT pilne SOPOT !!!!!

Witajcie, my juz od dwoch godzin nie spimy ;)
Aki nie byl zamkniety w lazience, bal sie.
Sam sobie upodobal miejsce - bude w drapaku :) wcisnal sie w kacik i zaczal przysypiac, to nie zmienialysmy mu miejsca, skoro tam sie czul dobrze i bezpiecznie, a moje koty poobrazane omijaly drapak z daleka i poszly spac. Akiś jeść przy nas nie chcial, wiec troche mu zostawilysmy i jak obudzil nas po 4ej rano to bylo wszamane.
Obudzil piskoleniem, pewnie dlatego, ze wybudzil sie a tu nie ma mamuski, tak wiec ma juz zaliczony poranek ze mna w lozku.
Lezenie na mnie i poduchach mu przypasowalo :)
A wczoraj zgrywal groznego i sykolil na wyciagnieta reke, ale jak sie go przytulilo to byl juz wyluzowany :)
Teraz siedzi w koszyczku i spi, moje koty musza go poobwachiwac, on je z poczatku osyczal i te glupole zwialy, ale chyba sie skumaly ze wstydu sobie przyniosly no i dzisiaj z daleka malucha obsyczaly tez, a co. Musza do siebie przywyknac ;)

Zdjecia porobie nie ma problemu, ale pozniej ;)

Agor-ia

Post » Pt kwi 29, 2011 6:43 Re: 2 kocięta z kanału ich miziasta mama - DT pilne SOPOT !!!!!

A z ciekawosci - ile jest dziewuch a ile kawalerow ? ;)
Chyba pojde jeszcze spac, poki maly spi :mrgreen:

Agor-ia

Post » Pt kwi 29, 2011 6:50 Re: 2z6 kociąt z kanału i ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

:ryk:
Postaram sie obfocić pozostała 5kę u Sin później ;) jak się zgramy czasowo ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt kwi 29, 2011 7:00 Re: 2z6 kociąt z kanału i ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

agori-ia - wiemy, że tylko twój chłopak, z resztą było za ciemno żeby coś wypatrzeć 8) 8) może marea z sin coś wypatrzą :mrgreen:

marea - czekam(y) na zdjęcia , plus jak wrócę z pracy+kolejnej łapanki i zanim znów wyjadę na weekend , to zrobiłabym im trojmiasto.pl :)

adzi

Post » Pt kwi 29, 2011 7:11 Re: 2z6 kociąt z kanału i ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Widzialam gdzies info, ze w takie dlugie weekendy ogloszenia bardzo slabe sa jesli chodzi o odzew, bo ludzie wlasnie wyjezdzaja i nie mysla za bardzo o przegladaniu neta, wiec jesli chcecie robic wyroznione, to chyba szkoda pieniedzy na ten dlugi weekend ;)

Sin ma az piatke, istne wariactwo musi miec :D
chcialam isc spac to Aki sie rozbrykal :twisted: :lol:

Agor-ia

[poprzednia][następna]