Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 9:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Ewa, na Piastowskiej jest masa sterylek, w tym tyg tez sa wolne terminy, ale raz ze Dr nie sterylizuje zaciazonych :? 2a - jest zupelnie nie przygotowany do obslugi dzikich kotow :? na moje pytanie jak takie koty obsluguje - odpowiedzial ze karmiciel trzyma, a jak zapytalam jak kota nie da sie utrzymac? to on ze w worku mu ludzie przynosza i wtedy problemu nie ma 8O masakra, no ale mozesz zawsze swoj worek przyniesc i jakos kota sie przerzuci z transportera w celu znieczulenia, jak kot zupelnie nieobslugiwalny...czesc tych lecznic ktore sterylizuja z UM to porazka, zupelnie nieprzygotowani na koty dzikie, az sie odechciewa :?

Czernielewski tez zreszta obslugiwal dziczki podbierakiem na ryby :? ktory obecnie zniszczony przez ostatniego dziczka, ktorego ktos mu przyniosl i robil masakre ;/

Z lecznicą na Piastowskiej jest jeszcze tak, że lekarz sie zdziwił, że ma nacinać ucho. Uważa, że to barbarzyństwo, ale będzie te ranki zszywał, żeby było lege artis. Po sterylizacji kotka była natychmiast wybudzona i bardzo agresywna, co zresztą lekarz powiedział, że tak sie bedzie zachowywała. nie wiem jak to się skończy dla kotów, jak lecznice będą coraz bardziej obniżać koszty sterylizacji, zeby wygrać przetarg.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Wto mar 15, 2011 9:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kochane, pisałyśmy w ramach wątku interwencyjnego co najmniej 3 razy, ale chyba przyda się niestety Wasza pomoc :( osoba wygląda na bezmyślną panienkę, która z pewnych rzeczy sobie nie zdaje sprawy, ale może to znana Wam sprawa?

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 48909.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 48909.html

namiary na tę osobę: Gdynia, justin7744@wp.pl , 519-424-287

pseudohodowli komuś się chyba zachciewa :evil:

a jeśli mogę się wtrącić do poprzedniego wątku rozmowy- ja bym zaczęła od ciachania brzuchatych kotek u pana gaduły ;) :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 15, 2011 10:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX
hmmm tu masz odpowiedz jaka uzyskałam od tej pani z ogłoszen....

"-tak mają -pochodza z Krakowa -ale nie jestem zrzeszona i nie będe
-rozmnarzam je sporadycznie -ja mam dzieci i one tez powinny miec taka
szanse,nie styrylizuje bo nie mam serca im tego zrobic-kotki z nami spia
-sa członkami rodziny podaje tabletki co któras ruje bede dopuszczc z
kocurkiem długowłosym -najlepiej ich resy!pozdrawiam "

pytałam o rodowody rowniez... i pani odpisała to co wyzej...
ZAGŁOSUJ NA POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY W ANKIECIE KRAKVETU!

Agonis

Od: Pt lut 05, 2010 12:50

Post » Wto mar 15, 2011 11:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agonis pisze:XAgaX
hmmm tu masz odpowiedz jaka uzyskałam od tej pani z ogłoszen....

"-tak mają -pochodza z Krakowa -ale nie jestem zrzeszona i nie będe
-rozmnarzam je sporadycznie -ja mam dzieci i one tez powinny miec taka
szanse,nie styrylizuje bo nie mam serca im tego zrobic-kotki z nami spia
-sa członkami rodziny podaje tabletki co któras ruje bede dopuszczc z
kocurkiem długowłosym -najlepiej ich resy!pozdrawiam "

pytałam o rodowody rowniez... i pani odpisała to co wyzej...

dzięki, że się podjęłaś- zobaczymy, co mi odpisze (zwróciłam większą uwagę na kwestie zdrowotne) - zresztą wszystkie jej "argumenty" łatwo obalić... ogłoszenia nie brzmią tak, jakby chodziło o kotki z rodowodem, chyba się ze mną zgodzisz.

i mam niestety jeszcze jedną prośbę- głównie chyba o pokierowanie osobą której zależy na losie kotów, a zwyrodnialca przydałoby się wsadzić za kratki :evil:

Poszukujemy domu dla ok. 8-10 miesięcznej burej koteczki i czarno-białego kocurka. Kotki są bardzo przyjazne, lgną do człowieka. "Pomieszkują" w Sopocie. Kotki są bardzo zdrowe dzięki dokarmiającym je ludziom dobrej woli. Maluchy są ze sobą zżyte. Jednak w okolicy nie wszyscy są ludźmi dobrej woli. Pewna osoba strzela z wiatrówki do kotów i "dokarmia" je karmą z potłuczonym szkłem. Nadal giną koty, zdarzało się, że po dwa dziennie. Jest coraz cieplej, maluchy buszują w pobliżu, bardzo obawiamy się o ich los. Bądź dobrym człowiekiem, nie pozwól by następny kot został oślepiony, gdy będzie wygrzewał się na pobliskim murku albo co gorsza będzie umierał w męczarniach.

telefon z ogłoszenia 601-311-205
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto mar 15, 2011 11:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy ktoś z Gdańska może nam pomóc w transporcie kotów z Bruskiego (Orunia Górna) na Elbląską ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto mar 15, 2011 12:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:Poszukujemy domu dla ok. 8-10 miesięcznej burej koteczki i czarno-białego kocurka. Kotki są bardzo przyjazne, lgną do człowieka. "Pomieszkują" w Sopocie. Kotki są bardzo zdrowe dzięki dokarmiającym je ludziom dobrej woli. Maluchy są ze sobą zżyte. Jednak w okolicy nie wszyscy są ludźmi dobrej woli. Pewna osoba strzela z wiatrówki do kotów i "dokarmia" je karmą z potłuczonym szkłem. Nadal giną koty, zdarzało się, że po dwa dziennie. Jest coraz cieplej, maluchy buszują w pobliżu, bardzo obawiamy się o ich los. Bądź dobrym człowiekiem, nie pozwól by następny kot został oślepiony, gdy będzie wygrzewał się na pobliskim murku albo co gorsza będzie umierał w męczarniach.

Dzwoniłam przed sekundką do tej Pani.
Kobieta bardzo miła, chce współpracować.
Najprawdopodobniej w tym tygodniu pójdą ode mnie do adopcji 2 koty. Dogadałam się z Panią tak, że jeśli te dwa wyadoptuję zabiorę wtedy na DT te dwa grzdyle.

Pozostają sterylki. Zabiorę te dwa, ale ktoś z Trójmiasta musiałby się podjąć pomocy w sterylkach. Dziewczyny, może któraś z Was? Pani mówi, że może koty dowozić do lecznicy, ale pomoc w złapaniu byłaby potrzebna. Teraz kotki dostają Proverę.
Ostatnio edytowano Wto mar 15, 2011 12:31 przez ifciastu, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto mar 15, 2011 12:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mirmilka pisze:Z lecznicą na Piastowskiej jest jeszcze tak, że lekarz sie zdziwił, że ma nacinać ucho. Uważa, że to barbarzyństwo, ale będzie te ranki zszywał, żeby było lege artis. Po sterylizacji kotka była natychmiast wybudzona i bardzo agresywna, co zresztą lekarz powiedział, że tak sie bedzie zachowywała. nie wiem jak to się skończy dla kotów, jak lecznice będą coraz bardziej obniżać koszty sterylizacji, zeby wygrać przetarg.

To jakas paranoja, trzeba poruszyc w Urzedzie Miasta, badz schronisku, czy tez kto tam jest decydentem w sprawie rozdzielania przydzialu na sterylki ten problem. Robia to na odwal, byle przydzial zostal rozdany :evil: Lecznice powinny byc przygotowane do tych sterylizacji, miec odpowiedni sprzet, albo niech UM to sfinansuje :evil: albo niech dadza wiecej sterylek do lecznic ktore sa przygotowane i juz heh
Ten Pan Dr z Przymorza brr jakis przedpotopowy. Dla niego wszytsko jest barbarzynstwem :evil: to ze kociaki umieraja i choruja to jest ok, uspienie slepego miotu jest wg niego ok (a kotka przezywa to od strony psychicznej o niebo gorzej aniezeli sterylizacje aborcyjna, kto robil takowe ten wie ze kotki szybko dochodza do siebie i ze do czasu porodu kotka nie czuje sie matka i nie ma swiadomosci tegoz faktu) Sterylizacja aborcyjna to barbazynstwo (chyba jego ulubione slowo), nacinanie ucha to barbazynstwo, ale krojenie kotki po raz n-ty i lapanie jej by sie przekonac ze juz sterylizowana byla to juz wg niego nie jest barbazynstwo ?! ten Pan nie ma w ogoel wyobrazni i swiadomosci problemu z bezdomnoscia kocia :!:
Ostatnio edytowano Wto mar 15, 2011 12:33 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto mar 15, 2011 12:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ifciastu pisze:
Najprawdopodobniej w tym tygodniu pójdą ode mnie do adopcji 2 koty. Dogadałam się z Panią tak, że jeśli te dwa wyadoptuję zabiorę wtedy na DT te dwa grzdyle.

Pozostają sterylki. Zabiorę te dwa, ale ktoś z Trójmiasta musiałby się podjąć pomocy w sterylkach. Dziewczyny, może któraś z Was? Pani mówi, że może koty dowozić do lecznicy, ale pomoc w złapaniu byłaby potrzebna. Teraz kotki dostają Proverę.

i mam niestety jeszcze jedną prośbę- głównie chyba o pokierowanie osobą której zależy na losie kotów, a zwyrodnialca przydałoby się wsadzić za kratki :evil:

Poszukujemy domu dla ok. 8-10 miesięcznej burej koteczki i czarno-białego kocurka. Kotki są bardzo przyjazne, lgną do człowieka. "Pomieszkują" w Sopocie. Kotki są bardzo zdrowe dzięki dokarmiającym je ludziom dobrej woli. Maluchy są ze sobą zżyte. Jednak w okolicy nie wszyscy są ludźmi dobrej woli. Pewna osoba strzela z wiatrówki do kotów i "dokarmia" je karmą z potłuczonym szkłem. Nadal giną koty, zdarzało się, że po dwa dziennie. Jest coraz cieplej, maluchy buszują w pobliżu, bardzo obawiamy się o ich los. Bądź dobrym człowiekiem, nie pozwól by następny kot został oślepiony, gdy będzie wygrzewał się na pobliskim murku albo co gorsza będzie umierał w męczarniach.

dzięki :1luvu: :1luvu: widzę, że Pani jest fajna, ale potrzebna jej pomoc- mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda się pomóc tym kotom. A osobnik od wiatrówki i szkła poniesie zasłużone konsekwencje.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto mar 15, 2011 12:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

On już miał sprawę w sądzie z tego co Pani mi mówiła, ale nie wiem dokładnie co i jak.
W sumie skupiłam rozmowę na tym jak jej pomóc.
Dziewczyny, może któraś z Was pomoże tej Pani ze sterylkami?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto mar 15, 2011 12:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

masz rację- pomoc kotom ważniejsza...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto mar 15, 2011 20:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny, ponawiam prośbę o zagłosowanie na Andżelikę Chodorek, kociarę z Radomska. Kto by chciał i mógł, jest jeszcze czas do 23.59. Może dzięki temu poprawi się los jakichs kotów w Polsce :) Info i link podałam wczoraj o 17.42 i 17.45.
Z góry dzięki :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto mar 15, 2011 22:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dziewczyny WAŻNA sprawa
znalazłam dzisiaj na swojej skrzynce takiego oto maila z telefonem kontaktowym:
Witam mam 6 miesiecznego kota był szczepiony ,ksiazeczka jest i jest kot kuwetowy chce go pilnie oddac a niemam transportu zeby go zawiesc czy do schroniska czy osobie zainteresowanej moze pani by go wziela moj tel.....

jutro do niego zadzwonię, na razie zapytałam mailowo, dlaczego chce się pozbyć kota, i jeśli to ostateczna decyzja, to czy może przetrzymać kota do czasu znalezienia nowego domu;
ja nie mam warunków u siebie, nadal mamy trzy prawie dorosłe dzikusy, i sama będę potrzebowała pomocy w postaci TDT do oswojenia;
kto mógłby pomóc plz
dam znać jutro co i jak po telefonie
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto mar 15, 2011 22:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ifciastu pisze:
XAgaX pisze:Poszukujemy domu dla ok. 8-10 miesięcznej burej koteczki i czarno-białego kocurka. Kotki są bardzo przyjazne, lgną do człowieka. "Pomieszkują" w Sopocie. Kotki są bardzo zdrowe dzięki dokarmiającym je ludziom dobrej woli. Maluchy są ze sobą zżyte. Jednak w okolicy nie wszyscy są ludźmi dobrej woli. Pewna osoba strzela z wiatrówki do kotów i "dokarmia" je karmą z potłuczonym szkłem. Nadal giną koty, zdarzało się, że po dwa dziennie. Jest coraz cieplej, maluchy buszują w pobliżu, bardzo obawiamy się o ich los. Bądź dobrym człowiekiem, nie pozwól by następny kot został oślepiony, gdy będzie wygrzewał się na pobliskim murku albo co gorsza będzie umierał w męczarniach.

Ja mogę połapać koty i pogadać z facetem od maltretowania. Potrzebna by była kasa na sterylki i ta Pani musiałaby je umówić do weta, wozić, załatwić ich przetrzymanie minimum 3 dni o odwozić na miejsce.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto mar 15, 2011 22:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ewa ja zagłosowałam, 9 głosami przegrywa Pani Chodorek
Może przed 24 zdarzymy, klikajcie OK!
http://www.radomsko24.pl/m/gphotos/grou ... /chodorek/
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto mar 15, 2011 23:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ja nie wytrzymałam, mój mail nie był za miły:

"PSEUDOHODOWLE SĄ NIELEGALNE. JAK MOŻNA ROZMNAŻAĆ NIE RASOWE KOTY PODCZAS GDY ORGANIZACJE PROZWIERZĘCE NA CAŁYM ŚWIECIE WALCZĄ O STERYLIZACJE/ KASTRACJE. TO JEST OBURZAJĄCE I OGŁOSZENIE POWINNO BYĆ ZDJĘTE NATYCHMIAST, A "DWIE ŚLICZNE PANIENKI" POWINNY NIEZWŁOCZNIE ZNALEŹĆ SIĘ U WETERYNARZA CELEM STERYLIZACJI. PO CO ROZMNAŻAĆ ZWIERZĘTA- SKORO W SCHRONISKACH JEST ICH TAK WIELE? STAMTĄD TRZEBA JE BRAĆ, A NIE POWOŁYWAĆ NA ŚWIAT NOWE. JOANNA KRUPA W AKCJACH PETY GŁOSI HASŁO: "ZAWSZE ADOPTUJ NIGDY NIE KUPUJ". SKĄD TEN POMYSŁ NA ROZMNAŻANIE KOTÓW NIE RASOWYCH? NAPRAWDĘ BARDZO PROSIMY O ROZWAGĘ I WIĘCEJ DALEKOWZROCZNOŚCI.

SABINA SKAZA Z GRUPĄ PKDT www.pkdt.pl

ps. zapraszam na naszą stronke, my kochamy zwierzaki i walczymy o ich godny los.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]