BARDZO PILNE - dwa rude 3-miesięczne kocurki szukają dt/ds

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 22:43 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

jest taka śliczna :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt sty 14, 2011 22:53 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Aniu :wink:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 20, 2011 21:33 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Aniu i co tam?
U Szylkreci oraz u Burasi?
Zadzwoniłaś, podpisałaś umowę?
Jakieś wieści?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt sty 21, 2011 14:49 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Wybaczcie, że nie ma mnie na wątku, który założyłam, ale mam urwanie głowy na uczelni.
Do Pana nie dzwoniłam.
Miałam 3 telefony i jednego maila w sprawie Szylki. Dwa kontakty niepoważne raczej, jedna Pani chciała prezent dla siedmiolatki. I o dziwo najrozsądniej mi się z nią rozmawiało :| Odpowiedź miała dać dziś, a dzwoniła wczoraj. No i niby już innego kociaka wzięła. Domyślam się, że wizyta przedadopcyjna, wpuszczanie do domu obcych ludzi, podpisywanie jakiś zobowiązań i przede wszystkim czas oczekiwania na kota (wszyscy chcą kota na wczoraj) składają się w zniechęcający zbiór czynników :?

A Szylka już nawet kilkakrotnie do mnie sama podeszła i ocierała się o nogi mrucząc. Poza tym gdy zbliża się do niej człowiek bez suchej karmy w ręku, to od razu zwiewa i prycha i buczy przy próbie dotknięcia.

Sama już nie wiem, może w ogłoszeniach powinno być napisane, że szukam dla niej domu bez dzieci i z innym kotem.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt sty 21, 2011 23:42 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

może w ogłoszeniach powinno być napisane, że szukam dla niej domu bez dzieci i z innym kotem

tak, jasne że powinno
ja tam zawsze piszę dla kogo to kot, bo są koty do towarzystwa dla innych kotów, koty dla dzieci, koty dla singli, koty do stajni, szkoda czasu na dyskusje, no i warto napisać że umowa, sterylizacja i wizyta, nie dzwonią kretyni
AnielkaG

Post » Sob sty 22, 2011 3:40 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Z innym Kotem to dobry pomysł, ale dlaczego tak absolutnie bez dzieci? Możesz napisać, że odpadają małe dzieci ale tak dla PRu ja bym tego w ogłoszeniu nie pisała. Bo to może odstraszyć kogoś, kto ma dziecko np. 10, 12 letnie. Wszystko oczywiście powiedz, ale może już w bezpośredniej rozmowie.

No i zadzwoń może do Pana a najlepiej do bezpośredniej opiekunki.
Bardzo jestem ciekawa jak Burasia, czy wszystko ok.

Carmen201

Post » Czw lut 03, 2011 1:00 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Dawno mnie tu nie było, wybaczcie.
Szylka ma już zaklepany DS, z domkiem nie spotkałam się jeszcze osobiście, ale w korespondencji mailowej kobieta wypada świetnie. Jak dobrze pójdzie Szylka za dwa tygodnie się do Pani przeprowadzi.
Poza tym mamy za sobą pierwszą ruję 8O , w marcu Mała prawdopodobnie będzie sterylizowana.
Obrazek

gaota

Post » Czw lut 03, 2011 1:21 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

WOW super wieści!

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Czw lut 03, 2011 2:00 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

No to rewelacja. A już sobie postanowiłam że jak w tym tygodniu nic się nie wydarzy to wystartujemy do małej jako DS.
Super! Trzymamy kciuki ^^

DevaDestroy

Od: Wto wrz 26, 2006 13:43

Post » Czw lut 03, 2011 3:33 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Hmmmmmmmm, forumowe domki mają pierwszenstwo 8)
Edit: może jakąś inną bidę przygarniecie? Chociaż Szylka to już nie bida, brzuszek ma okrąglutki :wink:
Obrazek

gaota

Post » Czw lut 03, 2011 4:10 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Mamy pingwinka, krówkę, rudego psa i do kompletu nam szylki brakuje. :D Mieliśmy już zamknąć rekrutację do naszej rodziny ale mój TŻ się zakochał w tym kolorze futerka i powiedział że klepnie pomysł kociaka jeśli to będzie szylkretka (albo Snowshoe ale ja wole pomóc jakiejś bidzie, rasowca weźmie każdy a bilulki nie)

DevaDestroy

Od: Wto wrz 26, 2006 13:43

Post » Czw lut 03, 2011 12:43 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

A musi być Kociak?
Bo skoro Szylcia od Gaoty ma szansę na dobry ds, to może forumowy domek popatrzyłby tu:
viewtopic.php?f=13&t=116717

Te szylkrecie już sporo czekają na domki, 2 mają szansę i zostaje 1 dziewczynka..

Carmen201

Post » Czw lut 03, 2011 13:11 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Ja mam zapytanie o Szylke :D ale widzę że szylka ma sznase da Ds:)

To komu podać maila do osoby która jest chętna na szylkę :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 17, 2011 16:35 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

Szukając porad dotyczących oswajania kota, znalazłam wątek o Szylce. Oto zgłasza się jej nowy dom :) Szylka jest u mnie od wczoraj i staram się z nią "dogadać" - tzn pół dnia spędziłam z nią w łazience. Rozmruczała się cudownie, spała na moich kolanach i - o ile wczoraj próbowała stać się płytką glazury i stopić ze ścianą - to dziś sprawdza już, co jest na półce i jak ma się suszarka do włosów. Noc spędziła w kanapie, teraz - po posiedzeniu łazienkowym - znów tam wróciła. Co jakiś czas wychodzi, ale wystarczy, że zawarczy lodówka - chowa się w trybie ekspresowym. Będzie dobrze, bo Kota jest ciekawska i widać, że nudzi się w tych kryjówkach. Tym bardziej, że wybiera takie, które są kiepskim miejscem do obserwacji (a ileż można patrzeć na szafę?:))

MariaMalaria

Od: Sob lut 12, 2011 8:37

Post » Czw lut 17, 2011 17:38 Re: Kto zechce nieśmiałą Szylkę? Szylka kocha koty

MariaMalaria witamy na forum i czekamy na wieści odnośnie postępów :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]