Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 12, 2011 19:03 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik szuka domu

co u Krecika?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto cze 14, 2011 13:48 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik szuka domu

Ogólnie wporządku, ale miewa raz na jakiś czas jakieś takie stany depresyjne i napady paniki. Większość dni zachowuje się normalnie, jest wesoły domaga się pieszczot itp., ale bywają dni kiedy woli spędzać cały dzień na swoim legowisku, a jak na chwilę z niego zejdzie to zachowuje się tak, jakby robił coś złego, że zszedł ze swojego miejsca i zaraz szybko tam wraca. Jest też dość drażliwy na punkcie zwracania mu jakiejkolwiek uwagi. Tak naprawdę nie jest to kot, który jest jakiś uciążliwy czy coś niszczy, ale czasami położy mi się na świeżo uprasowane ubrania i jak na niego delikatnie psiknę to potem jest jeszcze przez dłuższy czas wystraszony. Zastanawiam się czy to normalnie u starszych kotów, czy maja takie okresy adropauzy czy coś takiego. No i panicznie boi się odkurzacza, wynoszę go zawsze do drugiego pokoju jak odkurzam, ale i tak jest dość mocno zestresowany, czasem nawet miauczy w tym drugim pokoju.

ssylwia

Od: Czw gru 30, 2010 12:51

Post » Śro wrz 14, 2011 12:15 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik szuka domu

napiszcie co u Krecika - u seniorów - bardzo proszę, wejście przez banerek w moim podpisie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro paź 05, 2011 15:01 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik szuka domu

krecik w poniedziałek pojechał do domu ;) mam nadzieję, że już tym razem - docelowego :)

Sylwia - BARDZO dziękuję za opiekę nad nim!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt paź 07, 2011 13:24 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Właśnie wczoraj wieczorem spotkałam się z nową właścicielką Krecika. Wszystko jest wporządku, Krecik jest kochany i nowi właściciele są zachwyceni. Krecik jest jeszcze trochę nieufny, ale dość szybko się przyzwyczaja i z każdym dniem czuje się coraz lepiej, swobodniej. Mu tutaj zresztą też za nim tęsknimy... A zajmowanie się nim to była przyjemność, bo to jest naprawdę bezproblemowy Kotek.
3mam kciuki za nowy dom Krecika!

ssylwia

Post » Pt paź 07, 2011 20:24 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Czyli ogłoszenia Krecika, które były z moimi danymi nie będą już odnawiane. :ok: Gratulacje dla pana Kreta i jedno wredne pytanie: Ssylwia, jak Wy bez kota w domu przetrzymacie? Co Wam dowieźć? :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob paź 08, 2011 9:41 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Na razie jeszcze chcemy się "pozbierać" po Kreciku, a też związku z tym, że Krecik już ma dom, rozważamy wyjazd za granicę w lipcu 2012, więc musimy to wszystko przemyśleć.

ssylwia

Post » Sob paź 22, 2011 19:46 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Krecik nie miał ochoty na pozowanie :wink: Jak wiadać po zdjęciach zamieszczonych wyżej :wink: W nowym domu bardzo szybko się odnalazł. Bardzo dzielnie znosi przyjmowanie tabletek, więc mamy nadzieję, że rozprawimy się z katarem :wink: Jest bardzo kochany :1luvu: Poza dużą ilością miłości nieczego więcej nie potrzebuje :wink: Postaramy się wrzucić w późniejszym terminie kilka nowych fotek :wink: oraz "naskrobać" co u Niego słychać. Ps. Prośba Sylwii o "przekazanie dużej ilości głasków i przytulasków" została spełniona :D

Kreecik

Od: Sob paź 22, 2011 19:00

Post » Sob paź 22, 2011 21:25 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

to jeszcze pogłaszcz go ode mnie ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob paź 22, 2011 21:27 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Super fotki!!! Wygląda pięknie, błyszczy się tak jak u nas :) Widać, że o Niego dbacie. Cudownie, że głaski i przytulaski zostały przekazane, mam nadzieję, że chociaż czasami o nas pomyśli w tej swojej czarnej główce.

Mówiłaś, że praktykuje dalej zabawy myszką - to dobrze tego go nauczyłam. Jak do mnie trafił, to był leniwym grubaskiem z przetłuszczoną sierścią i łupieżem, a jak próbowałam go zachęcić do jakiejkolwiek aktywności fizycznej to patrzył na mnie z miną "o co Ci chodzi?". Ale po miesiącu ciągania mu przed nosem myszki na sznurku zdecydował się na ruszanie głową za myszką, potem na machanie łapami aż wkońcu zaczął brykać i bawić się ze mną. Mało tego zaczął sam aranżować zabawę i zaczepiać mnie, abym się z nim bawiła :D

Mam nadzieję, że taki już pozostanie. Wesoły, sprawny, zadbany, błyszczący i SZCZĘŚLIWY, bo mający KOCHAJĄCY DOM!
Pozdrawiam serdecznie Nowych Właścicieli i Krecika!!!

ssylwia

Post » Nie paź 23, 2011 8:28 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Myszka to oczywiście ulubiona zabawka :wink: Innej nie toleruje :wink: Kilka razy zdarzyło mu się przynieść ją w pyszczku sugerując chęć zabawy :kotek: Bardzo chętnie się bawi i staramy się zapewnić mu odrobinę ruchu.

Kilka zdjęć z wczoraj (odpoczynek po wieczornych szaleństwach) :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aaaa! Zapomniałabym - wystający języczek jest uroczy :D

Kreecik

Post » Nie paź 23, 2011 10:20 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Śliczne są te fotki!!! Dziękujemy bardzo za wszystkie informacje o Kreciku. Wygląda fantastycznie, 100 tulasków i 200 głasków od domu tymczasowego :D

ssylwia

Post » Wto lis 15, 2011 19:40 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Nowa foto-relacja :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kreecik

Post » Wto lis 15, 2011 19:48 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Kreciku masz DOM :D :ok:
Fajnego macie kota :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lis 22, 2011 20:00 Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik MA DOM :)

Właśnie obejrzałam najnowsze fotki Krecika i aż mi się łezka w oku kręci... Wygląda rewelacyjnie, ma super legowisko ;-), a przede wszystkim SUPER WŁAŚCICIELI, którzy bardzo o Niego dbają ;-).

A jak tam Jego katar? Uporaliście się jakoś z nim?

Oczywiście przekazujemy miliony głasków od nas!

ssylwia

[poprzednia][następna]